Ποια ξηρά τροφή είναι καλή;;

και ομως...δεν επινε καθολου νερο. Για 2 μερες ετρωγε κροκετες και δεν αγγιζε καν το νερο. Τον πηγα στον κτηνιατρο να δει τι συμβαινει και μου ειπε να του αλλαξω τροφη και να παρω fountain μηπως αρχισει να πινει απο εκει νερο ή να ριξω λαδι απο ψαρι στο νερο για να αρχισει να πινει. Ο καημενουλης ειχε ασχημο constipation. Καθε φορα που πηγαινε να κανει τα κακακια του εκλαιγε!!! Ευτυχως επανηλθε σιγα σιγα. Επι 20 μερες ομως δεν πλησιαζε καθολου το νερο. Αναγκαζομουν να του βαζω 1-2 κουταλιες νερο στην τροφη του και να του δινω να πινει νερο απο το χερι μου γιατι αλλιως δεν πλησιαζε τα μπωλακια του. Ακομα και τωρα του βαζω του μια κουταλια νερο στην τροφη του για να ειμαι σιγουρη οτι παιρνει αρκετο νερο. Σε μια φαση που ειχε νερα το πατωμα στο μπανιο αρχισε να τα γλειφει και για ενα διαστημα του εριχνα νερο στο πατωμα γιατι μονο απο εκει επινε :( Μετα επαιρνα κουταλακι και του εδινα νερο με εκεινο απο το μπωλακι του. Σιγα σιγα εμαθε οτι πρεπει να πινει νερο απο εκει. Ακομα και τωρα ο τροπος που πινει νερο δεν ειναι νορμαλ. Για να πιει θα σπρωξει το μπωλ σε καποιο σημειο που να τον βολευει, θα ξαπλωσει και θα αρχισει να πινει σιγα σιγα :lol: Δε νομιζω να πινει αρκετο νερο αν τρεφεται μονο με κροκετες, τι να πω, ισως να φταιει το κλιμα.

Οσο για τις κροκετες και τις υπολοιπες τροφες που ανεφερα, εννοειται πως ελεγα για premium τροφες και οχι αυτες τις αχρηστες που βρισκεις στα σουπερμαρκετ. :redface: Προσωπικα η science diet της hills δεν μ'αρεσει γιατι στα συστατικα εχω δει meat by-product meal. Τις royal canin και orijen τις βρισκω πολυ καλες. Ο δικος μου αν και δεν τρωει πολυ ξηρα τροφη, προτιμαει την orijen 6 fish και την wellness κοτοπουλο. :rolleyes: Παντως αν δεν πειναει δεν αγγιζει με τιποτα τις κροκετες του. Καλα ειναι περιπτωση παντως, του δινεις φιλετο σολωμου και το παραταει. Τρελαινεται ομως για...ψωμι!!! Μια φορα του ειχα βαλει σε ενα πιατακι ψωμακι, σε ενα αλλο διπλα ψητο μοσχαρι και στο αλλο την κονσερβα του και αυτος πηγε και εφαγε το ψωμακι!:blink::blink::blink:
Γενικά οι γάτες είναι πολύ περίεργες στο θέμα της διατροφής όμως πιστεύω ότι φταίει κ η ζωή του σπιτιού, δλδ επειδή η γάτα από την φύση της είναι κυνηγός όταν βρίσκει συνέχεια έτοιμη την τροφή της ανα πάσα στιγμή χωρίς να χρειάζεται να την "κερδίσει" κάπου χάνει το ενδιαφέρον της γι αυτή κ ίσως γι αυτό μειώνεται κ η όρεξή της. Γι αυτό ίσως κ η δική σου προτιμάει το ψωμί γιατί είναι κάτι που δεν τρώει συνέχει κ η δική μου θα προτιμήσει το πεπόνι απ οποιοδήποτε κρέας ή ψάρι. Βέβαια αυτά είναι δικά μου συμπεράσματα δεν ξέρω να στέκουν επιστημονικά:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επισης νιωθουν σιγουρια οτι δεν θα πεινασουν και ειναι κακομαθημενα σε σημειο να τους βαζεις μια χ τροφη και να μην την τρωνε επειδη απλα δεν τους αρεσει και ξερουν οτι αν δεν την φανε θα τους βαλεις την y τροφη που τους αρεσει
spoiled kitties...:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γι αυτο υπαρχει κ η ''νηστεια''!:D
Δεν σου αρεσει καμαρι μου η ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ξηρα???Κατσε νυστικο μεχρι να τη φας!!!Αλλα ζωντανα δεν εχουν ΚΑΝ φαγητο!:D

Α ναι δεν πρεπει να υποκυπτει κανεις.Εμενα η μικρη κανει απεργια πεινας οποτε της εχω λιωσει μεσα στο κονσερβακι το χαπι της αποπαρασιτωσης.Την προηγουμενη φορα δεν ετρωγε δυο μερες κι ο μπαμπας της φωναζε οτι θα του πεθανω το φαι.Τελικα υπεκυψε,το εφαγε κι απο τοτε κανει κανενα τεταρτακι κονξες και μετα το τρωει αδιαμαρτυρητα.;)

Oι Whiskas δεν ειναι καλες?

Α ναι δεν πρεπει να υποκυπτει κανεις.Εμενα η μικρη κανει απεργια πεινας οποτε της εχω λιωσει μεσα στο κονσερβακι το χαπι της αποπαρασιτωσης.Την προηγουμενη φορα δεν ετρωγε δυο μερες κι ο μπαμπας της φωναζε οτι θα του πεθανω το φαι.Τελικα υπεκυψε,το εφαγε κι απο τοτε κανει κανενα τεταρτακι κονξες και μετα το τρωει αδιαμαρτυρητα.;)

χαχαχαχαχαχαχα!!! 2 μερες χωρις φαι?!?!?!?! Μια φορα τον αφησα νηστικο για μιση μερα επειδη δεν του αρεζε η κονσερβα και δεν αντεξα και τον λυπηθηκα :redface: Παραδοξως το χαπι αποπαρασιτωσης (interceptor) το τρωει απο μονος του. Το μυριζει και σρλουπ το εξαφανιζει. Νομιζω παλια μου ειχε πει η κτηνιατρος οτι εχει καλη γευση για να το τρωει μονος του χωρις να μπαινω στην διαδικασια να το τρωει με το ζορι.

Oι Whiskas δεν ειναι καλες?
Oχι.Ειναι απτα χειροτερα που θα μπορουσες να αγορασεις.
Παρε κατι σε orijen,acana,royal canin,pro plan...

Εγώ παιδιά τις έχω δοκιμάσει όλες ...royal, pro plan, hills....καμία δεν τρώνε με όρεξη:/:....με μικρή, πολύ μικρή διαφορά μόνο την pro plan και όχι πάντα:down:...δεν ξέρω τι να κάνω...πεισμώνω κι εγώ και τους αφήνω έτσι ώσπου να αδειάσει το μπολ :mad::mad::mad::lol:

Εγώ παιδιά τις έχω δοκιμάσει όλες ...royal, pro plan, hills....καμία δεν τρώνε με όρεξη:/:....με μικρή, πολύ μικρή διαφορά μόνο την pro plan και όχι πάντα:down:...δεν ξέρω τι να κάνω...πεισμώνω κι εγώ και τους αφήνω έτσι ώσπου να αδειάσει το μπολ :mad::mad::mad::lol:
Νικολέττα αυτή την τροφή που έπαιρνες κ την έτρωγαν με όρεξη όταν ήρθα δεν την τρώνε πια;:( Μήπως θέλουν μια μικρή αλλαγή κ μετά να ξαναγυρίσεις πάλι σ αυτή; Και εγώ το κάνω που κ που όταν βλέπω ότι ψιλοβαριούνται ή άλλαξέ τους τη γεύση αν έχει πολλές πχ από κοτόπουλο σε μοσχάρι ή αν τρώνε ψάρι παρτους ψάρι (τα δικά μου το σιχαίνονται τις σιχαίνονται τις κροκέτες ψαριού)

Η αλλαγη στο ειδος κρεατος της ξηρας πιστευω πως επιβαλεται.Ανα 6μηνο καλο θα ηταν να γινεται αλλαγη.Και στη φυση της η γατα-σκυλος δεν θα ετρωγε συνεχως το ιδιο θηραμα.Θα ετρωγε το πτηνο του,το ψαρικο:lol: του και θα επερνε βιταμινες και οτι αλλο χρειαζεται απο αυτα.Αρα μια αλλαγη απο ψαρι->κοτοπουλο,κοτοπουλο->αρνι,μια στο τοσο πιο πολυ καλο κανει,παρα κακο πιστευω.
(στα σκυλια βοηθαει και στον αποκλεισμο αλλεργιων).

Η αλλαγη στο ειδος κρεατος της ξηρας πιστευω πως επιβαλεται.Ανα 6μηνο καλο θα ηταν να γινεται αλλαγη.Και στη φυση της η γατα-σκυλος δεν θα ετρωγε συνεχως το ιδιο θηραμα.Θα ετρωγε το πτηνο του,το ψαρικο:lol: του και θα επερνε βιταμινες και οτι αλλο χρειαζεται απο αυτα.Αρα μια αλλαγη απο ψαρι->κοτοπουλο,κοτοπουλο->αρνι,μια στο τοσο πιο πολυ καλο κανει,παρα κακο πιστευω.
(στα σκυλια βοηθαει και στον αποκλεισμο αλλεργιων).
Οι κροκέτες υποτίθεται συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα συστατικά ώστε αυτή η αλλαγή να μην είναι αναγκαία κ επιτακτική απλά την αλλάζουμε γιατί την βαριούνται

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back