Ποια προϊόντα καθαρισμού είναι ασφαλή;

katerina10

Περιβόητο μέλος

Η katerina10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 4.256 μηνύματα.
Πρόσφατα και μετά από συζήτηση με μέλη από το mycat αλλά και με τη συγκάτοικο μου διαπίστωσα ένα σοβαρό θέμα.Σοβαρό γιατί θέλω το καλύτερο για τα γατάκια μου αλλά ίσως εσάς σας φανεί ασήμαντο γιατι απλά από την πείρα διαπιστώσατε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας..:)

Πείτε μου λοιπόν...Ποια προιόντα καθαρισμού θεωρούνται επικύνδινα για τα γατουλινάκια μας και αν θέλετε αναφέρετε καμία μάρκα που χρησιμοποιείτε εσείς, για πατώματα(πλακάκια,ξυλο κλπ),τζάμια, μπάνιο, εστίες (ναι πάνε κι εκεί...:mad:)και όλο μα όλο το σπίτι!!!:)

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα, γενικά όλα τα χημικά σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικά (και για μας, όχι μόνο για τις γάτες), αλλά νομίζω ότι με κοινή λογική και με κάποιες βασικές προφυλάξεις δεν υπάρχει λόγος πανικού.
Το βασικότερο νομίζω είναι να φυλάς όλα τα απορρυπαντικά πολύ καλά κλεισμένα και σε σημείο που αποκλείεται να έχουν πρόσβαση οι γάτες. Όταν τα χρησιμοποιείς, μπορείς να απομονώνεις τις γάτες ώστε να μην έχουν πρόσβαση στο δωμάτιο που καθαρίζεις (έτσι δεν μπλέκονται και στα πόδια σου, μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια).;) Άφησέ τες να ξαναμπούν όταν θα έχεις ξεβγάλει πολύ καλά το απορρυπαντικό (ή όταν θα έχει στεγνώσει εντελώς, για αυτά που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα). Έτσι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ό,τι καθαριστικό κι αν χρησιμοποιείς.
Α, και σε καμία περίπτωση μην ανακατεύεις δύο διαφορετικά καθαριστικά μεταξύ τους, αυτό είναι επικίνδυνο και για σένα γιατί προκαλούνται διάφορες χημικές αντιδράσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρόσφατα και μετά από συζήτηση με μέλη από το mycat αλλά και με τη συγκάτοικο μου διαπίστωσα ένα σοβαρό θέμα.Σοβαρό γιατί θέλω το καλύτερο για τα γατάκια μου αλλά ίσως εσάς σας φανεί ασήμαντο γιατι απλά από την πείρα διαπιστώσατε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας..:)

Πείτε μου λοιπόν...Ποια προιόντα καθαρισμού θεωρούνται επικύνδινα για τα γατουλινάκια μας και αν θέλετε αναφέρετε καμία μάρκα που χρησιμοποιείτε εσείς, για πατώματα(πλακάκια,ξυλο κλπ),τζάμια, μπάνιο, εστίες (ναι πάνε κι εκεί...:mad:)και όλο μα όλο το σπίτι!!!:)

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!:)

Γιατί δεν χρησιμοποιείς "φυσικά" προϊόντα; Π.χ. πράσινο σαπούνι ή ξύδι:hmm:Όσο για το μπάνιο, κάνε μια βόλτα από τον Βασιλόπουλο και θα βρεις ένα καθαριστικό χωρίς χλώριο. Έχει πολύ ωραία μυρωδιά και είναι για καθημερινή χρήση.

κι εγω κάνω αυτό που είπε η aretha, βαζω τα γατιά σε ένα δωματιο όταν καθαρίζω και μετά οταν στεγνώσει τα βγάζω..;)δεν χρησιμοποιώ χλωρίνη γιατι ακόμα και για τον ανθρωπο έχει απαγορευθεί, ειδικά η επαφή με αυτή ή η όσφρηση αυτής...απλό Αzax για τα πατώματα και το Kleenex χωρίς χλώριο για το μπάνιο..;)η χλωρίνη ακόμα και αν στεγνώσει αν δεν έχει αραιωθεί πολύ, μπορει να προκαλέσει δερματίτιδα στα ζώα καθώς ξαπλώνουν στις επιφάνειες που μπορει να έχουμε κάνει..

δεν χρησιμοποιώ χλωρίνη γιατι ακόμα και για τον ανθρωπο έχει απαγορευθεί, ειδικά η επαφή με αυτή ή η όσφρηση αυτής...
...και είναι και πάρα πολύ επιβαρυντική για το περιβάλλον.:down: Ούτε κι εγώ τη χρησιμοποιώ.

Κοίτα, γενικά όλα τα χημικά σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικά (και για μας, όχι μόνο για τις γάτες), αλλά νομίζω ότι με κοινή λογική και με κάποιες βασικές προφυλάξεις δεν υπάρχει λόγος πανικού.
Το βασικότερο νομίζω είναι να φυλάς όλα τα απορρυπαντικά πολύ καλά κλεισμένα και σε σημείο που αποκλείεται να έχουν πρόσβαση οι γάτες. Όταν τα χρησιμοποιείς, μπορείς να απομονώνεις τις γάτες ώστε να μην έχουν πρόσβαση στο δωμάτιο που καθαρίζεις (έτσι δεν μπλέκονται και στα πόδια σου, μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια).;) Άφησέ τες να ξαναμπούν όταν θα έχεις ξεβγάλει πολύ καλά το απορρυπαντικό (ή όταν θα έχει στεγνώσει εντελώς, για αυτά που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα). Έτσι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ό,τι καθαριστικό κι αν χρησιμοποιείς.
Α, και σε καμία περίπτωση μην ανακατεύεις δύο διαφορετικά καθαριστικά μεταξύ τους, αυτό είναι επικίνδυνο και για σένα γιατί προκαλούνται διάφορες χημικές αντιδράσεις.
:)ΝΑι βασικά αυτό κάνω..τώρα δεν ξέρω ποιο είναι το απορρυπαντικό που θέλει ξέβγαλμα..Αλλά ας πουμε με το Αζαξ για τα τζάμια χρειάζεται απομόνωση??Έχουμε αρκετά γυάλινα τραπεζάκια...:hmm:Εκεί που καθαρίζουμε τα άλατα στους νερχύτες???Πάνε συνέχεια τα χαμένα μου!Και οι κλασσικές εστίες του φούρνου..:hmm:Με σιφ...αλλά τι γίνεται με τα ζωάκια???Τα απομονώνω ως ότου στεγνώσουν???Η και παραπάνω για σιγουριά??Και φτάνει το τόσο??:hmm:
Γιατί δεν χρησιμοποιείς "φυσικά" προϊόντα; Π.χ. πράσινο σαπούνι ή ξύδι:hmm:Όσο για το μπάνιο, κάνε μια βόλτα από τον Βασιλόπουλο και θα βρεις ένα καθαριστικό χωρίς χλώριο. Έχει πολύ ωραία μυρωδιά και είναι για καθημερινή χρήση.

Το πράσινο σαπούνι που το χρησιμοποιείς Φωτεινή???Είμαι νέα "νοικοκυρά" δεν ξέρω..Αυτα τα καθαριστικά είανι αποτελεσματικα???:hmm:
κι εγω κάνω αυτό που είπε η aretha, βαζω τα γατιά σε ένα δωματιο όταν καθαρίζω και μετά οταν στεγνώσει τα βγάζω..;)δεν χρησιμοποιώ χλωρίνη γιατι ακόμα και για τον ανθρωπο έχει απαγορευθεί, ειδικά η επαφή με αυτή ή η όσφρηση αυτής...απλό Αzax για τα πατώματα και το Kleenex χωρίς χλώριο για το μπάνιο..;)η χλωρίνη ακόμα και αν στεγνώσει αν δεν έχει αραιωθεί πολύ, μπορει να προκαλέσει δερματίτιδα στα ζώα καθώς ξαπλώνουν στις επιφάνειες που μπορει να έχουμε κάνει..

Κι εγώ Αζαξ έπαιρνα αλλά δεν αρέσει η μυρωδιά...:down:Το φαμπουλόσο μου είπαν να δοκιμάσω...:hmm:Καλα στο μπάνιοο απαγορευονται τα γατιά..:DΕμμμ δεν μπορώ να βλέπω μαύρα πατιμασακια στο κάτασπρο μπάνιο...:mad::down:

...και είναι και πάρα πολύ επιβαρυντική για το περιβάλλον.:down: Ούτε κι εγώ τη χρησιμοποιώ.
Και το μπάνιο με τι το κάνετε????????????????:hmm:

δεν ξέρω ποιο είναι το απορρυπαντικό που θέλει ξέβγαλμα..
Αυτά που χρειάζονται ξέβγαλμα το γράφουν επάνω. Τα περισσότερα για το σφουγγάρισμα πάντως, δεν χρειάζονται.
Αλλά ας πουμε με το Αζαξ για τα τζάμια χρειάζεται απομόνωση??
Αρκεί να μην τριγυρίζουν κοντά σου την ώρα που ψεκάζεις.
Εκεί που καθαρίζουμε τα άλατα στους νερχύτες???Πάνε συνέχεια τα χαμένα μου!
Το καθαριστικό για τα άλατα χρειάζεται ξέβγαλμα, και μάλιστα πολύ καλό. Αν τον ξεπλένεις σχολαστικά το νεροχύτη, μετά δεν πειράζει να πάνε και τα γατιά.
Και οι κλασσικές εστίες του φούρνου..:hmm:Με σιφ...αλλά τι γίνεται με τα ζωάκια???Τα απομονώνω ως ότου στεγνώσουν???
Κι αυτό χρειάζεται καλό ξέβγαλμα. Αλλά η συνήθεια να ανεβαίνουν στις εστίες δεν είναι καλή, προσπάθησε να τους την κόψεις. Θα καούν καμιά φορά και θα τρέχεις.:/: Υπάρχουν κάποια ειδικά προστατευτικά για τις εστίες, για να μην βάζουν τα μικρά παιδιά τα χέρια τους. Δοκίμασε μήπως τα αποτρέψεις με κάτι τέτοιο.
Και το μπάνιο με τι το κάνετε????????????????:hmm:
Υπάρχουν πάρα πολλά καθαριστικά για το μπάνιο χωρίς χλώριο.

Κατερίνα... πάρτο ήρεμα.. γιατί σε άλλο θέμα είπες ότι θελεις 2 γατες, 2 σκύλους και δίδυμα....:):lol::lol:.......

... και δεν σε βλέπω καλά....;):P

Αυτη τη καινουρια σειρα με το σημα της χελωνας, Planet αν θυμαμαι καλα ονομαζεται, την εχει δοκιμασει κανεις? :hmm:λενε οτι ειναι απο φυσικα συστατικα και δεν επιβαρυνει το περιβαλλον...

Κατερίνα... πάρτο ήρεμα.. γιατί σε άλλο θέμα είπες ότι θελεις 2 γατες, 2 σκύλους και δίδυμα....:):lol::lol:.......

... και δεν σε βλέπω καλά....;):P
:blink::blink:ΚΑι η καθαριότητα θα είναι Must...!!!:lol:αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνω και τιποτα παραπάνω!!;)

Αυτη τη καινουρια σειρα με το σημα της χελωνας, Planet αν θυμαμαι καλα ονομαζεται, την εχει δοκιμασει κανεις? :hmm:λενε οτι ειναι απο φυσικα συστατικα και δεν επιβαρυνει το περιβαλλον...
Από που την παίρνεις αυτή καλέ???Να την δοκιμάσουμε!!!:hmm:

Μου έχουν δώσει 2 δειγματάκια μαλακτικό για τα ρούχα....ΔΕΝ τα έχω βάλει ακόμα.

Αλλά λέει ότι ειναι απο ανακυκλώσιμο πλαστικό η συσκευασία, δεν θέλει πολύ νερό, διαλύετε το σαπούνι μετά στο περιβάλλον κλπ κλπ..

Τώρα τί να πω... απο την θεωρία μέχρι το αποδεδιγμένο αποτέλεσμα, υπάρχει μεγάλη διαφορά.;)
(Πίσω απο όλα κρύβετε το μαρκετιγκ)

:αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνω και τιποτα παραπάνω!!;)

το ανέκδοτο με τον τοτό το ξέρεις?????:lol::lol::lol:

Δεν σου λέω τίποτα... :rolleyes:

Κατερίνα το Klinex 4 σε 1 είναι απολυμαντικό χωρίς χλώριο, εγώ αυτό βάζω στο μπάνιο, έχει βέβαια πολλές εταιρείες που δεν εχουν χλώριο..;)

Να ρωτήσω και γω κάτι. Και άμα θες να κάνεις απολύμανση ποιο καθαριστικό χρησιμοποιείς αντί για χλωρίνη;
Α! Μόλις είδα την απάντηση της Βάσιας.

Κατερίνα το Klinex 4 σε 1 είναι απολυμαντικό χωρίς χλώριο, εγώ αυτό βάζω στο μπάνιο, έχει βέβαια πολλές εταιρείες που δεν εχουν χλώριο..;)
Δεν ειναι παρα πολυ καλο αυτο...το δοκιμασα και εγω, αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενη. Cif χρησιμοποιω και φευγουν τα ιχνη σαπουνιου κτλ.:)

Να ρωτήσω και γω κάτι. Και άμα θες να κάνεις απολύμανση ποιο καθαριστικό χρησιμοποιείς αντί για χλωρίνη;

απολύμανση για ποιο λόγο?:hmm:απολύμανση κάνουμε όταν εχει μολυνθει με κάτι κάποια επιφάνεια...για παράδειγμα στα κτηνιατρεία κάνουμε με ειδικά υγρά...αν δεν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος πολλά σκευάσματα απολυμαίνουν χωρις να έχουν χλώριο...διαβάστε πάνω τα σκευάσματα;)

Στο σουπερ μαρκετ...απλα ειναι πιο ακριβα - τι να κανουμε θεωρουνται ''βιολογικα''. Πηρα αυτο για τα τζαμια και το απορρυπαντικο για τα πιατα...ακομη να το χρησιμοποιήσω και εγω.:(

Δεν ειναι παρα πολυ καλο αυτο...το δοκιμασα και εγω, αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενη. Cif χρησιμοποιω και φευγουν τα ιχνη σαπουνιου κτλ.:)

κοιταξε για ιχνη σαπουνιού και ειδικά για άλατα θα βάλεις τα ειδικά προιόντα, π.χ. viakal, αλλα αυτά ξεπλένονται μετα...;)εγω ειμαι ικανοποιημένη με το Klinex, μάλιστα πλένω και τη λεκάνη των γατιων με αυτό...

Έχω πάρει το σαπούνι για τα πιάτα και είναι αρκετά καλό.
Τα βρίσκεις στα σουπερμάρκετ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back