tsitsini
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα σας!! Έχω μία απορία: Δίνω στο γατούλη μου ξηρά τροφή friskies που του αρέσει πολύ. Σήμερα το πρωί ο άντρας μου μου είπε να του πάρω και καμία άλλη, έτσι για αλλαγή. Υπάρχει πρόβλημα να κάνω κάτι τέτοιο ή είναι καλυτερο να τρώει μια συγκεκριμένη τροφή?![]()
Δεν υπάρχει πρόβλημα αν αναμιγνύεις τις τροφές, αλλιώς θα τον πιάσει διάρροια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kimi
Νεοφερμένο μέλος
tsitsini
Νεοφερμένο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος

Αν θέλεις μπορείς να ανακατεύεις την τροφή που δίνεις πάντα με κάποια άλλη. Αλλά αφού λες ότι της αρέσει η τροφή που δίνεις γιατί να την αλλάξεις?

tsitsini
Νεοφερμένο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις γατιών που είναι πιο δύσκολα στη διατροφή τους και θέλουν εναλλαγές. Αν όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο γάτος σου θα φροντίσει να στο δείξει (τρώγοντας λιγότερο ή πιο διστακτικά από ό,τι προηγουμένως). Και σ' αυτή την περίπτωση όμως, η αλλαγή από την παλιά τροφή στη νέα θα πρέπει να γίνει σταδιακά, όπως σου εξήγησαν παραπάνω, για να μην προκληθούν προβλήματα στο πεπτικό.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος

irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω της δικιας μου τις δινω μια ξηρά τροφη και που και που τις δινω κοσνερβα ετσι για αλλαγή. Η αλήθεια ειναι οτι για τις κονσέρβες τρελαίνεται ενω για την ξηρα τροφη οχι τοσο. Πολλες φορες τα ανακατευω βάζοντας περισσοτερο ξηρα τροφη. Παντος μην την καλομαθεις με κονσερβες γιατι μαλακονει και κανει κακο στα δοντακια της!
Εγώ της έχω τρία πιατάκια. Στο ένα της βάζω μία φορά την εβδομάδα(και βάλε..) κονσερβούλα διαφορετική κάθε φορά. Την έχω σαν γλύκισμα! Λοιπόν, την πιάνω καμιά φορά να μυρίζει και να ξαναμυρίζει και να ξαναγλύφει το πιατάκι της κονσέρβας!!!
Ανεξάρτητα από αυτό, η γατούλα μου τρώει την ξηρή τροφή της πολύ ευχάριστα. Της δίνω Super Premium NutroGold Holistic Formulas for Kittens και φαίνετε να της αρέσουν πάρα πολύ.
Πιο πρίν της είχα πάρει Pro Plan, όπου τα κακάκια της μύριζαν κάπως περίεργα. Έχω δει τεράστια διαφορά με την Νούτρο.
Και δεν μου έκανε καθόλου τσινιάσματα που της άλλαξα την τροφή!
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Εγώ βάζω της Μπασσέτ κροκέτες τρεις φορές την ημέρα από λίγο. Επειδή είναι μίζερη, αν της βάλω δυό φορές συνεχόμενα την ίδια μάρκα, δεν τρώει.Έχω και αλλάζω τρεις διαφορετικές μάρκες. Η μια όμως, είναι η id της Hills, που κάνει καλό στο στομάχι και το έντερο.Κάθε τρεις μέρες της βάζω κονσέρβα, γιατί και η συνεχής ξηρά τροφή δημιουργεί κρυστάλλους στα νεφρά.Θα της έβαζα πιο συχνά κονσέρβα, αλλά, λόγω μιζέριας δεν πολυτρώει.
Κι εγώ του αλλάζω που και που την ξηρή τροφή και δεν μου έχει παρουσιάσει τίποτα. Συνήθως όμως του δίνω της Hills

ιβανα
Επιφανές μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Τέλος να πω ότι δεν τις πειράζει όλες τις γάτες η απότομη αλλαγή τροφής, αλλά, φυσικά, αν δεις ότι κάνει διάρροια, εισήγαγε την καινούργια τροφή σταδιακά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool