Ποικιλία γατοτροφής ή όχι;

tsitsini

Νεοφερμένο μέλος

Η tsitsini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 94 μηνύματα.
Καλησπέρα σας!! Έχω μία απορία: Δίνω στο γατούλη μου ξηρά τροφή friskies που του αρέσει πολύ. Σήμερα το πρωί ο άντρας μου μου είπε να του πάρω και καμία άλλη, έτσι για αλλαγή. Υπάρχει πρόβλημα να κάνω κάτι τέτοιο ή είναι καλυτερο να τρώει μια συγκεκριμένη τροφή?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σας!! Έχω μία απορία: Δίνω στο γατούλη μου ξηρά τροφή friskies που του αρέσει πολύ. Σήμερα το πρωί ο άντρας μου μου είπε να του πάρω και καμία άλλη, έτσι για αλλαγή. Υπάρχει πρόβλημα να κάνω κάτι τέτοιο ή είναι καλυτερο να τρώει μια συγκεκριμένη τροφή?:hmm:

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν αναμιγνύεις τις τροφές, αλλιώς θα τον πιάσει διάρροια;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω της δικιας μου τις δινω μια ξηρά τροφη και που και που τις δινω κοσνερβα ετσι για αλλαγή. Η αλήθεια ειναι οτι για τις κονσέρβες τρελαίνεται ενω για την ξηρα τροφη οχι τοσο. Πολλες φορες τα ανακατευω βάζοντας περισσοτερο ξηρα τροφη. Παντος μην την καλομαθεις με κονσερβες γιατι μαλακονει και κανει κακο στα δοντακια της!

Ναι το ξέρω.. Μου το είχε πει και ο κτηνίατρος. Αν του έπερνα διαφορετικές ξηρές τροφές?? Έτσι για ποικιλία δλδ..

Καλό θα είναι να μην κάνεις απότομες αλλαγές αλλιώς θα έχει ίσως διάρροια.;)
Αν θέλεις μπορείς να ανακατεύεις την τροφή που δίνεις πάντα με κάποια άλλη. Αλλά αφού λες ότι της αρέσει η τροφή που δίνεις γιατί να την αλλάξεις?:hmm:

Για να μην της είναι μονότονη.. Έτσι το σκέφτηκα, μπορεί και να λέω βλακείες..:blink:

Οι γάτες βαριούνται πολύ πιο δύσκολα από εμάς, δεν είναι άνθρωποι. Αφενός έχουν πολύ λιγότερους γευστικούς κάλυκες από εμάς, άρα και πολύ μειωμένη αντίληψη της γεύσης, και αφετέρου είναι ζώα που τους αρέσει η ρουτίνα και το πρόγραμμα -έχουν συγκεκριμένα ωράρια, συγκεκριμένες συνήθειες κ.λπ.
Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις γατιών που είναι πιο δύσκολα στη διατροφή τους και θέλουν εναλλαγές. Αν όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο γάτος σου θα φροντίσει να στο δείξει (τρώγοντας λιγότερο ή πιο διστακτικά από ό,τι προηγουμένως). Και σ' αυτή την περίπτωση όμως, η αλλαγή από την παλιά τροφή στη νέα θα πρέπει να γίνει σταδιακά, όπως σου εξήγησαν παραπάνω, για να μην προκληθούν προβλήματα στο πεπτικό.

Εγώ βάζω της Μπασσέτ κροκέτες τρεις φορές την ημέρα από λίγο. Επειδή είναι μίζερη, αν της βάλω δυό φορές συνεχόμενα την ίδια μάρκα, δεν τρώει.Έχω και αλλάζω τρεις διαφορετικές μάρκες. Η μια όμως, είναι η id της Hills, που κάνει καλό στο στομάχι και το έντερο.Κάθε τρεις μέρες της βάζω κονσέρβα, γιατί και η συνεχής ξηρά τροφή δημιουργεί κρυστάλλους στα νεφρά.Θα της έβαζα πιο συχνά κονσέρβα, αλλά, λόγω μιζέριας δεν πολυτρώει.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!!! Με βοηθήσατε!!:D

Εγω της δικιας μου τις δινω μια ξηρά τροφη και που και που τις δινω κοσνερβα ετσι για αλλαγή. Η αλήθεια ειναι οτι για τις κονσέρβες τρελαίνεται ενω για την ξηρα τροφη οχι τοσο. Πολλες φορες τα ανακατευω βάζοντας περισσοτερο ξηρα τροφη. Παντος μην την καλομαθεις με κονσερβες γιατι μαλακονει και κανει κακο στα δοντακια της!

Εγώ της έχω τρία πιατάκια. Στο ένα της βάζω μία φορά την εβδομάδα(και βάλε..) κονσερβούλα διαφορετική κάθε φορά. Την έχω σαν γλύκισμα! Λοιπόν, την πιάνω καμιά φορά να μυρίζει και να ξαναμυρίζει και να ξαναγλύφει το πιατάκι της κονσέρβας!!!
Ανεξάρτητα από αυτό, η γατούλα μου τρώει την ξηρή τροφή της πολύ ευχάριστα. Της δίνω Super Premium NutroGold Holistic Formulas for Kittens και φαίνετε να της αρέσουν πάρα πολύ.
Πιο πρίν της είχα πάρει Pro Plan, όπου τα κακάκια της μύριζαν κάπως περίεργα. Έχω δει τεράστια διαφορά με την Νούτρο.
Και δεν μου έκανε καθόλου τσινιάσματα που της άλλαξα την τροφή!

Εγώ βάζω της Μπασσέτ κροκέτες τρεις φορές την ημέρα από λίγο. Επειδή είναι μίζερη, αν της βάλω δυό φορές συνεχόμενα την ίδια μάρκα, δεν τρώει.Έχω και αλλάζω τρεις διαφορετικές μάρκες. Η μια όμως, είναι η id της Hills, που κάνει καλό στο στομάχι και το έντερο.Κάθε τρεις μέρες της βάζω κονσέρβα, γιατί και η συνεχής ξηρά τροφή δημιουργεί κρυστάλλους στα νεφρά.Θα της έβαζα πιο συχνά κονσέρβα, αλλά, λόγω μιζέριας δεν πολυτρώει.

Κι εγώ του αλλάζω που και που την ξηρή τροφή και δεν μου έχει παρουσιάσει τίποτα. Συνήθως όμως του δίνω της Hills:)

και γω της δινω 2-3 για να μην βαριεται, οχι μαζι αναμεμειγμενες, ξεχωριστα, ποτε τη μια ποτε την αλλη. και της αρεσει πολυ η αλλαγη. :rolleyes::rolleyes:

Κι εγώ είμαι της άποψης ότι μπορείς να αλλάζεις τροφές πού και πού. Καμιά εταιρία δεν είναι τέλεια, όλες κάπου υπερτερούν και κάπου υστερούν, οπότε με την ποικιλία εξασφαλίζεις πιο ισορροπημένη διατροφή. Επίσης, να θυμάσαι ότι είναι προτιμότερο να παίρνει τις πρωτεΐνες της από πολλές πηγές (να μην τρώει δηλαδή μόνο κοτόπουλο ή μόνο μοσχάρι).

Τέλος να πω ότι δεν τις πειράζει όλες τις γάτες η απότομη αλλαγή τροφής, αλλά, φυσικά, αν δεις ότι κάνει διάρροια, εισήγαγε την καινούργια τροφή σταδιακά. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back