Ποιο λουρί είναι ιδανικό για τη γάτα;

Αν της βγάζεις το λουράκι με το που θα αντιδράσει δεν της δίνεις την ευκαιρία να το συνηθίσει.
Όμως μπορείς να δοκιμάσεις και το ακόλουθο:
Φόρα της το λουράκι της και μετά δώσε της ένα ''γλυκό''. (stick) Αφού φάει το γλυκό βγάλε της το λουράκι και επανάλαβε 3 φορές τη μέρα. Με αυτό τον τρόπο θα συνδέσει σταδιακά το λουράκι με κάτι θετικό.
Σταδιακά μείωσε τα γλυκά και αύξησε την ώρα που φοράει το λουράκι της μέχρι που να της είναι πιο εύκολο να μείνει με αυτό όλη τη μέρα συνηθίζοντάς το.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προχθες,προσπαθησα να βαλω λουρακι στη Σνουπυ.Της δινω κονσερβα και καθως ετρωγε της το εβαλα.Μετα ομως αρχησε να χτυπιεται στο πατωμα και να το δαγκωνει...:(Την λυπηθηκα και της το εβγαλα.Δεν ξερω τι να κανω...Να την αφησω να χτυπιεται?:hmm:Θα το συνηθησει μετα?:hmm:Ειναι επειγον να της το βαλω,θα φυγω το σαββατο για διακοπες και επειδη αλλητευει τωρα τελευταια,δεν θελω να την περασουν για αδεσποτη και να την παρουν....:(Τι να κανωωωωωωωωωωω....?????:(:(
Αφου θα φυγεις διακοπες και θα την αφησεις εξω μονη της αδεσποτη ειναι η γατουλα!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφου θα φυγεις διακοπες και θα την αφησεις εξω μονη της αδεσποτη ειναι η γατουλα!!

Πολυ σωστη παρατηρηση!Και λουρακι να φοραει,αν ο αλλος θελει να την παρει,θα στην αρπαξει.Για να μην αρχισουμε παλι με τους κινδυνους του εξω....

Ο Τιγρης μου ειναι 3 μηνων αλλα αγριογατακι.Οταν ημερεψει θα του βαλω λουρακι αλλα σε ποια ηλικια?

λοιπον, εγω ημουν που ελεγα οτι η δικια μου δεν το ανεχεται το λουρι με τιποτα!εχω δοκιμασει ολων των ειδων!τωρα βρηκα ενα με κουμπωμα ασφαλειας που το εχει δεχτει ακομα και με κουδουνακι!!!ενταξει, αραια και που μπορει να ξυθει αλλα το θεωρω φυσιολογικο.αρα, στη δικια μου τουλαχιστον περιπτωση επαιξε ρολο το λουρακι..
εκτος και αν απλα υποχωρησε η καημενουλα μου....:/::happy:

Καλό είναι να της βρεις ένα μέρος για να μείνει ενόσω θα λείπεις για διακοπές. Όπως ένα ξενοδοχείο γάτων ή να την αφήσεις στο σπίτι και να έρχεται κάποιος να τη ταίζει.
Τα γατάκια μας αν τα αφήσουμε θα αλητεύουν όλη τη μέρα θέτοντας τον εαυτό τους σε αμέτρητους κινδύνους! Αφού είσαι μανούλα εσύ είσαι εκείνη που θα θέσει κάποια όρια για την ασφάλειά της. :)

Δοκίμασε να το βάλεις όταν κοιμάται!
Σε μένα πάντως πέτυχε...σαν να μην υπήρχε ήταν...

Θέμα συνήθειας είναι, στην αρχή όλες οι γάτες αντιδρούν και με τον καιρό συνηθίζουν. Η Μένια παίρνει επιβράβευση καθε φορά που της βάζουμε καινούριο "κολιέ", μόλις της το φοράμε της λέμε "Μπράβο" (λέξη που την γνωρίζει), την χτενίζουμε, την χαϊδολογάμε, και στο τέλος περιφέρεται σαν παγώνι επιδεικνύοντας το νέο της κόσμημα!!:lol::lol::lol:
Α ξέχασα, στο λουράκι της έχουμε κρεμασμένα 3 κουδουνάκια και ένα βαρελάκι με τα στοιχεία μου!

εμενα παιδια ο μοκα το συνηθισε αμεσως..δεν χρειαστηκε να κανω ατι ιδιετρο..καθοταν υσηχα..το χαιδεψα του το περασα σιγα σιγα...εκνευριστηκε για μισο δευτερο...και οκ απο τοτε το φοραει συνεχεια!:)

Εβαλα λουρακι στη γατουλα που υιοθετησα(ειναι εγκυος και οι ανθρωποι που την ειχαν οταν το εμαθαν δεν την ηθελαν...:mad:).Γενικα,της το εχω βαλει εδω και 2 μερες.Σημερα το πρωι ομως δεν το φοραγε...Μου το εδωσαν οι γειτονες και μου ειπαν οτι μαλλον το εβγαλε.Της το εβαλα παλι σημερα,ελπιζω να μην το βγαλει.

Εβαλα λουρακι στη γατουλα που υιοθετησα(ειναι εγκυος και οι ανθρωποι που την ειχαν οταν το εμαθαν δεν την ηθελαν...:mad:).Γενικα,της το εχω βαλει εδω και 2 μερες.Σημερα το πρωι ομως δεν το φοραγε...Μου το εδωσαν οι γειτονες και μου ειπαν οτι μαλλον το εβγαλε.Της το εβαλα παλι σημερα,ελπιζω να μην το βγαλει.

σφιξτο λιγο παραπανω για να μην μπορει να το βγαλει!να προσεχεις ομως να χορανε 2 δαχτυλα σου αναμεσα στο λουρι και στο λαιμο της για να μην την πιεζει!;)

σφιξτο λιγο παραπανω για να μην μπορει να το βγαλει!να προσεχεις ομως να χορανε 2 δαχτυλα σου αναμεσα στο λουρι και στο λαιμο της για να μην την πιεζει!;)

Και να το σφιξει παραπανω δεν κανει δουλεια.Απο τη στιγμη που το ζωακι βγαινει και εξω,ανετα μπορει να πιαστει καπου,να ανοιξει και να το ξαναχασει.Αυτος αλλωστε ειναι και ο σκοπος του κουμπωματος που εχουν τα λουρακια για γατες.
Μην της βαλεις ομως το αλλο που εχει τις τρυπες για να κουμπωνει,εκτος αν εχει λαστιχακι σε ενα σημειο που στην περιπτωση που πιαστει,εχει ελαστικοτητα να ανοιξει και να βγει:)

Πώς να της βάλω λουράκι;

Καλησπέρα:)
Εδώ και καιρό σκέφτομαι να πάρω ένα καλό λουράκι για την Ψιψίνα μου που όμως να μην μπορεί να βγάλει με τα δόντια της. Φοβάμαι επίσης ότι θα δυσκολευτώ πολύ να της το βάλω. Μήπως έχετε κάποια ιδέα για το πώς να της το βάλω χωρίς να αντιδράσει; Τέλος επειδή η Ψιψίνα μου βρίσκεται στον κήπο για οικογενειακούς λόγους θα ήταν ορθό να της βάλω λουράκι με κουδουνάκι για να την ακούω ή θα την ενοχλεί; :hmm:
Θα με ευχαριστούσε ιδιαίτερα αν μου δίνατε συμβουλές το συντομότερο δυνατόν , γιατί ναι , ξέρω , το έχω αργήσει λίγο το θέμα :(:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφού η γατούλα μένει έξω, είναι απολύτως απαραίτητο να έχει λουράκι με ταυτότητα, που θα γράφει επάνω το τηλέφωνό σου. Για να μην της κακοφανεί όταν της το φορέσεις, κέρασέ τη μια λιχουδιά, κάτι που να της αρέσει πάρα πολύ, και την ώρα που θα τρώει χάιδεψέ την και φόρεσέ της το με ήρεμες κινήσεις. Μην το σφίξεις πάρα πολύ, ούτε όμως να το έχεις και πολύ χαλαρό. Ιδανικά, θα πρέπει ανάμεσα απ'το λουράκι και το δέρμα της να χωράει ένα δάχτυλό σου. Μετά, απόσπασέ της την προσοχή για λίγη ώρα με κανένα παιχνιδάκι, για να μην προσπαθήσει να το βγάλει.
Το κουδουνάκι δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο, άσε που μπορεί να την ενοχλήσει κιόλας. Αν θέλεις, μπορείς να δοκιμάσεις να της το βάλεις αφού θα έχει συνηθίσει πρώτα το λουράκι. Η ταυτότητα όμως είναι απαραίτητη και πρέπει να της την βάλεις αμέσως!
Επίσης, φρόντισε να της πάρεις ένα λουράκι με κούμπωμα ασφαλείας, έτσι ώστε αν μπλεχτεί κάπου να μπορέσει να το βγάλει και να μην πνιγεί. Τα λουράκια με κούμπωμα ασφαλείας είναι σαν αυτό:

Flutterby%20Cat%20Safety%20Collar.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πώς να της βάλω λουράκι;

Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές! Μήπως ξέρετε αν υπάρχουν λουράκια ασφαλείας αν όχι σε όλα στα περισσότερα πετ σοπ; Ή θα πρέπει να πάω σε κάποιο μεγάλο; όσον αφορά την ταυτότητα , πώς μπορώ να τη βάλω στο λουράκι; Θα έχει ειδική θηκούλα για κάποιο χαρτάκι; Και θα πρέπει να γράψω το όνομά της και το δικό μου και το τηλέφωνό μου , σωστά; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...:redface:

Τέτοια λουράκια έχουν αρκετά πετ σοπ, σίγουρα όμως βρίσκεις και online.
Ταυτότητα καλύτερα να της πάρεις μεταλλική, είναι πολύ πιο ανθεκτικές και ευανάγνωστες από τις πλαστικές που παίρνουν χαρτάκι μέσα. Πολλά πετ σοπ που τις πουλάνε αναλαμβάνουν να τις χαράξουν κιόλας, διαφορετικά μπορείς να την πας σε οποιοδήποτε μαγαζί φτιάχνει σφραγίδες, επιγραφές κ.λπ. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη και σχέδια:

UniquePetIDTags2.jpg

Το τι θα γράψεις επάνω εξαρτάται και από το χώρο, το βασικότερο απ' όλα είναι να έχεις το κινητό σου, αφού έτσι κι αλλιώς οι γάτες δεν πολυακούνε στο όνομά τους, ειδικά αν τις φωνάζει κάποιος ξένος.

"Επίσης, φρόντισε να της πάρεις ένα λουράκι με κούμπωμα ασφαλείας, έτσι ώστε αν μπλεχτεί κάπου να μπορέσει να το βγάλει και να μην πνιγεί. Τα λουράκια με κούμπωμα ασφαλείας είναι σαν αυτό:

Flutterby%20Cat%20Safety%20Collar.jpg
"

αυτο δεν ειναι το κλασικο κουμπομα?τετοιου τιπου εχουν και τα λουρια για σκυλους και δεν βγενουν και πολυ ευκολα...το ασφαλειας ειναι καπως αλλιως νομιζω(ψαχνω και εγω για τονγατο μου που ζει επισης εξω)

Αυτό είναι το κούμπωμα ασφαλείας, το καταλαβαίνεις γιατί ξεκουμπώνει με απλό τράβηγμα, χωρίς να χρειάζεται να πιέσεις κάτι ή να κάνεις κάποια άλλη περίπλοκη κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι αν μπλεχτεί κάπου το λουράκι, η γάτα θα μπορέσει να απελευθερωθεί μόνο με τη δύναμή της, χωρίς να χρειαστεί ούτε να το σπρώξει, ούτε τίποτα άλλο.
Στα δικά μου φοράω τέτοια λουράκια και τα έχω βρει αρκετές φορές βγαλμένα, από το παιχνίδι που κάνουν μεταξύ τους.

Τα κουμπώματα που δεν είναι ασφαλείας, είναι σαν αυτά:

cat_plain_candy_white_web.jpg

οκ...θα παω να παρω τετοια...ελπιζοντας να το κρατισει...γιατι τηνε χει δει πολυ ανεξαρτιτος τωρα.

Υπάρχουν και τα λουράκια το 1/3 των οποίων είναι ελαστικό ύφασμα, και στο παραμικρό τυχαίο πιάσιμο του λουριού σε φυτά, διευρύνεται η περιφέρεια του λουριού και βγαίνει εύκολα απο το κεφάλι ελευθερώνοντας το ζώο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back