Ποιο λουρί είναι ιδανικό για τη γάτα;

Κολλάρο για γατες

θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω/πρεπει να βαλω κολαρο στη γατουλα μου!
και αν μπορω απο τι υλικο θα πρεπει να ειναι.
στα pet shop που ρωτησα ειχαν μονο κολαρα για σκυλους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω/πρεπει να βαλω κολαρο στη γατουλα μου!
και αν μπορω απο τι υλικο θα πρεπει να ειναι.
στα pet shop που ρωτησα ειχαν μονο κολαρα για σκυλους

Αν δεν βγαίνει έξω, δε χρειάζεται να της βάλεις κολάρο. Αν πάλι κρίνεις ότι είναι απαραίτητο, να της πάρεις καλύτερα υφασμάτινο με κούμπωμα ασφαλείας - όπως είπαν και πιο πάνω - για να μην πνιγεί αν πιαστεί κάπου. Υπάρχουν σε όλα τα πετ σοπ κολάρα για γάτες;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επισης απο οσο γνωριζω στα μακρυτριχα γατακια θα πρεπει να αποφευγεται το λουρακι,γιατι δημιουργει κομπους.;)

Επισης απο οσο γνωριζω στα μακρυτριχα γατακια θα πρεπει να αποφευγεται το λουρακι,γιατι δημιουργει κομπους.;)
Αυτο ετοιμαζομουν να πω κι εγώ...:/:και το ιδιο θα έλεγα και στον Ορφέα...
ουτε στα ημιμακρύτριχα γιατι ρίχνει το όμορφο τρίχωμα του λαιμου...

Ούτε στα ημιμακρύτριχα?? Εγώ τέτοιο έχω και του έχω φορέσει έναν πάνινο λουράκι.. Βασικά το έβαλα γιατί έχει κουδουνάκι και ανα πάσα στιγμή ξέρω που βρίσκεται.. Να του το βγάλω?

Ούτε στα ημιμακρύτριχα?? Εγώ τέτοιο έχω και του έχω φορέσει έναν πάνινο λουράκι.. Βασικά το έβαλα γιατί έχει κουδουνάκι και ανα πάσα στιγμή ξέρω που βρίσκεται.. Να του το βγάλω?
αν ειναι σημαντικό για σένα να ξέρεις που βρίσκεται, οχι να μη του το βγάλεις...δεν ειναι απαραιτητο;)

Σήμερα η Νεφελίτσα μου, φόρεσε τοπρώτο της λουράκι. Μόνο που το γύρισα 2 φορές, γιατί παρ΄όλο που πήρα το μικρότερο, της πέφτει μεγάλο.:/:
Αλλά την ενοχλεί και προσπαθεί να το δαγκώσει. Κάποιες στιγμές πάλι το αφήνει.
Έτσι κάναν και τα δικά σας; Μήπως είναι μικρή ( 5 μηνών) για λουράκι;:hmm:

Οχι δεν ειναι καθολου μικρη,εγω φοραω και στα δυο απο δυο μηνων.Ειναι μεχρι να το συνηθισει,προσεξε μονο να μην χωραει το κατω σαγονι της να περασει μεσα απο το λουρακι.

Στην αρχή κάνε "πρόβες" με το λουράκι, φόρεσέ της το όσο θα είσαι κι εσύ μπροστά, για να αποφύγεις μικροατυχήματα. Για παράδειγμα, ο Πρέστο αρχικά πήγαινε να το δαγκώσει για να το βγάλει, με αποτέλεσμα να του μένει στην κάτω γνάθο σαν χαλινάρι :lol:
Σιγά σιγά θα συνηθίσει, μην ανησυχείς. Όσο για το κούμπωμα ασφαλείας θα συμφωνήσω με τη Δώρα, και βέβαια υπάρχει. Όταν δεχθεί μεγαλύτερη πίεση από το φυσιολογικό, ανοίγει.

Στην αρχή κάνε "πρόβες" με το λουράκι, φόρεσέ της το όσο θα είσαι κι εσύ μπροστά, για να αποφύγεις μικροατυχήματα. Για παράδειγμα, ο Πρέστο αρχικά πήγαινε να το δαγκώσει για να το βγάλει, με αποτέλεσμα να του μένει στην κάτω γνάθο σαν χαλινάρι :lol:
Σιγά σιγά θα συνηθίσει, μην ανησυχείς. Όσο για το κούμπωμα ασφαλείας θα συμφωνήσω με τη Δώρα, και βέβαια υπάρχει. Όταν δεχθεί μεγαλύτερη πίεση από το φυσιολογικό, ανοίγει.

Εντάξει είναι το κενό στο λαιμό της. 1 δάχτυλο περνάει ανάμεσα με λίγο ζόρι, Δεν δαγκώνει το λουράκι, αλλά προσπαθεί να δαγκώσει την καρδούλα με τα στοιχεία της και το κουδουνάκι.
Εντέλει της πήρα με πλαστικό κούμπωμα που δεν είναι με το κλικ όμως. Περνάει το λουράκι όπως με την αγκράφα και μαγκώνει στα δοντάκια που έχει. Και έχει και λαστιχάκι στην άκρη.
Δεν είναι ασφαλές λέτε; :/: :hmm:

Α, χαζή ερώτηση μεν, αλλά θα την κάνω...στον ύπνο δεν νομίζω να τους τα βγάζετε;

Εγω στον Φελιξ δεν του φοραω λουρακι γιατι δεν βγαινει απο το σπιτι εδω..Βγαινει μονο οταν παμε στο χωριο και επειδη ειναι τεραστιος και δεν του κανουν τα γατολουρακια πρεπει να του βαζω λουρακι για μικροσωμο σκυλο...Χεχε..Και του το βαζω μονο και μονο για να εχει ταυτοτητα...

Ευχαριστώ κορίτσια. :)
Ρώτησα εχθές σε ένα πετ και μου είπε ότι ασφαλείας δεν είναι το κούμπωμα ( που κάνει κλικ όταν κλείνει - όχι με την αγκράφα), αλλά αυτά που έχουν λαστιχάκι δίπλα στο κούμπωμα, για να βγαίνει εύκολα...:hmm:

Τώρα εγώ γιατί μπερδεύτηκα. Και πως ξεκουμπώνει αυτό της ασφαλείας, σε ζόρισμα; :hmm: Το σαμαράκι του είναι έτσι, αλλά δεν ξεκουμπώνει όσο και να το τραβάει. Τώρα με προιβληματίσατε. Δηλαδή ή αν μιλάμε για λουράκι, θα μπορεί να το χάσει ή για το σαμαράκι, μπορεί να του βγει; Με ότι συνέπειες θα υπάρξουν από αυτό; :/:
Αυτό εχω κι εγώ..Είναι "Ασφαλείας"όταν δεν το βγάζουν..Είναι λίγο μεγάλα και τα πιο μικρά γμτ:/:Ακόμα και τώρα τα βγάζουν με πολύ εςυκολία και ας είναι κουμπομένα στο τελευταίο και αυτά είνια 8,5 μηνών...:mad::mad:όλο τα μαζευώ:mad::up::lol::lol:

Τελικά, από πόσο μηνών κάνει να βάλουν λουράκι???:hmm:

Νομιζω οτι δεν εξαρταται αυστηρα και μονο απο την ηλικια,αλλα κι απο το τριχωμα,την ψυχολογια,και τις συνθηκες διαβιωσης καθε ζωου.Αν ενα γατακι π.χ. ειναι φοβισμενο δεν ειναι κι οτι καλυτερο να του κρεμασεις κουδουνακι.Ή αν ζει εξω μπορει να κραμστει απο καπου ή αν το ενοχλει πολυ.

Μονάχα φοβισμένη δεν είναι η άτιμη Σίσσυ,
θα της βάλω ένα να δω αν το θέλει...
Γιατί μια φορά την κοπάνησε, μην την ξαναχάσω, τουλάχιστον
να κουδουνίζει :P

Αν της βαλεις τελικα,μπορεις να αφαιρεσεις το κουδουνακι και να βαλεις μια ταυτοτητα που δεν θα την ενοχλει και θα ειναι και πιο χρησιμη σε περιπτωση που χαθει.

Η κτηνίατρος μου είπε ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μηνών για λουράκι, γιατί ως τότε δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του και δεν κάνει. Για τον Όλιο περιμένω ακόμη 15 ημέρες για να πάει 5 μηνών και αυτός και τότε του βάζω.
Δεν ξέρω τι να πω και αν όντως ισχύει αυτό που μου είπε.
Αν διαβάσουν οι ιατροί τυχαία το θέμα, ας μας διαφωτίσουν.

Πε παιδιά, τη βλέπω και ξύνεται στο λαιμό...Μπορεί να φταίει το λουράκι ή να είναι τυχαίο; Είναι βελούδινο, οπότε δεν είναι σκληρό για να την ενοχλεί. :hmm:

Μπορει να την ενοχλει απλα,η να ιδρωσε απο το λουρακι.

Μπορει να την ενοχλει απλα,η να ιδρωσε απο το λουρακι.

Kαι τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Το αφαιρούμε;:hmm:

Δεν θέλω να της το βγάλω, γιατί τώρα την ακούω που πηγαίνει και δεν την ψάχνω στο σπίτι-αυλή-ταράτσα και σε όλες τις κρυψώνες...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back