Ποιο πρέπει να είναι το κριτήριό μας για την γάτα που θα διαλέξουμε;

μουσταρδούλα

Δραστήριο μέλος

Η μουσταρδούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 535 μηνύματα.
γειά σας παιδιά.... ήθελα να σας κάνω μια πολύ σημαντική ερώτηση:

ποιό πρέπει να είναι το κριτήριό μας για τις γάτες που θα διαλέγουμε;
το αν θα συμπαθήσουμε ένα γατάκι, είναι κριτήριο ουσιαστικό ή "επιφανειακό";

αν για παράδειγμα, μας αρέσει το τριχωματάκι του και τα ματάκια του;
ή θα πρέπει αν αναζητάμε τα γατάκια που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη;

κάνω την ερώτηση αυτή γιατί νιώθω λίγο μπερδεμένη με τις επιλογές μου... εγώ διάλεξα γατάκια με βάση την διαίσθησή μου... αισθητικά κριτήρια χωρίς άλλο λόγο... λίγο το βλεμματάκι και λίγο το τρίχωμα...

αυτό μήπως με κάνει "ανώριμη" γατομαμά; που δεν παίρνω ένα γατάκι που έχει πραγματικά την ανάγκη από ένα που έχει ίσως μικρότερη ανάγκη;

παρακαλώ, περιμένω τις απαντήσεις σας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το κριτηριο καλη μου ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση.
κανει ο καθεις αυτο που λεει η ψυχη του και η καρδια του...επειδη σε ειδα και σε καποιο αλλο θεμα να στεναχωριεσαι, ακου τη γνωμη μου...

Κανεις μα κανεις δεν εχει το δικαιωμα να μεντοναρει και να επηρεαζει τα θελω μας...οποιος θεωρειται φιλοζωος, οφειλει να ειναι και φιλανθρωπος και να σεβεται τις αποφασεις του αλλου...

Να χαιρεσαι τα γατακια σου και να εισαι παντα περηφανη για τις επιλογες σου! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνήσω με την Γιούλη... πρέπει να σου "μιλήσει" η γάτα, να σου κάνει κλίκ.

Για άλλους το κλίκ είναι μια πλακουτσωτή μύτη, για άλλους μια φουντωτή ουρά, για άλλους χαρτιά και τίτλοι για άλλους ένα βλέμμα, ή μια φωνούλα, μια άσπρη ρίγα, ένα σημαδάκι στο κεφάλι, άσπρα πατουσάκια..., όλα είναι κριτήρια.:redface:

γειά σας παιδιά... ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....
κι εμένα τέτοια μου φαίνονται τα κριτήρια, η ασπρούλα μου έκανε φοβερή εντύπωση και έτσι την διάλεξα....απλά θα μπορούσα να διαλέξω κάποιο πιο κοντινό, που έχει και ανάγκη.... αλλά μου άρεσε η πανέμορφη αυτή γατίτσα...

όταν άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα τα περί γάτας σου λένε και μια διαφορετική σκέψη, αγχώνεσαι μήπως δεν είσαι αρκετά ώριμη για ένα τέτοιο βήμα... και πανικοβλήθηκα!.. αλλά όλα κύλησαν οκ, νομίζω ότι ήταν πολύ τονωτικό το διαφορετικό μήνυμα γιατί με έκανε να αναρωτηθώ ουσιαστικά και να προβληματιστώ κι εγώ για όλα αυτά τα ερωτήματα που ήταν πολύ εύλογα...

τώρα απλα μετράω μέρες!!:D

και πάλι σας ευχαριστώ!

Κι εγω πιστευω οτι για τον καθενα τα κριτηρια ειναι διαφορετικα.Σιγουρα η αισθητικη του καθε ενος μας παιζει ρολο,και δεν το λεω σε στυλ να ταιριαζει μετα χρωματα της ταπετσαριας σου βεβαια.Απο εκει και περα,για καποιους παιζει ρολο ο χαρακτηρας,η ηλικια,ή απλα το κλικ.Παντως σε καμια περιπτωση δε θα ενθαρρυνα να παρει καποιος ζωακι απο λυπηση,ή για να κανει μονο το καλο.Ειναι συντροφος ζωης,και πρεπει να το επιλεξουμε και να μας επιλεξει,οχι να βρεθει στην αγκαλια μας επειδη "πρεπει" ή ειναι ηθικα σωστο.Τωρα αν το γατακι που εχουμε επιλεξει ειναι και αδεσποτακι,ή γατακι με ειδικες αναγκες,ενας λογος παραπανω.

γειά σας παιδιά... ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....
κι εμένα τέτοια μου φαίνονται τα κριτήρια, η ασπρούλα μου έκανε φοβερή εντύπωση και έτσι την διάλεξα....απλά θα μπορούσα να διαλέξω κάποιο πιο κοντινό, που έχει και ανάγκη.... αλλά μου άρεσε η πανέμορφη αυτή γατίτσα...

όταν άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα τα περί γάτας σου λένε και μια διαφορετική σκέψη, αγχώνεσαι μήπως δεν είσαι αρκετά ώριμη για ένα τέτοιο βήμα... και πανικοβλήθηκα!.. αλλά όλα κύλησαν οκ, νομίζω ότι ήταν πολύ τονωτικό το διαφορετικό μήνυμα γιατί με έκανε να αναρωτηθώ ουσιαστικά και να προβληματιστώ κι εγώ για όλα αυτά τα ερωτήματα που ήταν πολύ εύλογα...

τώρα απλα μετράω μέρες!!:D

και πάλι σας ευχαριστώ!
αλλο γνωριζω για τη γατα (εκπαιδευση, φροντιδα κλπ.)
κι αλλο να σου λενε "δεν επραξες σωστα στην επιλογη της γατας σου"...:)
καλως να την υποδεχτεις:up:

πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά με την ασπρούλα.. έδειξα την φώτο της στην κυρία που βρήκε τη μουσταρδούλα και κατα ενθουσιάστηκε!! οπότε ενθαρρύνθηκα ακόμα περισσότερο....

νομίζω ότι κάνω το σωστό.... έτσι κι αυτό το γατάκι έχει ανάγκη από ένα σπιτάκι και τα παιδιά που το φροντίζουν με πολύ αγάπη βάζουν τα δυνατά τους για να είναι χαρούμενο...:)

Βρε συ έχω χάσει επεισόδια:confused:ποιος σου είπε οτι δεν έχεις τα σωστά κριτίρια για να επιλέξεις γάτα;Σε τέτοια θέματα μόνο την καρδιά μας ακούμε και κανέναν άλλο,είναι απόφαση ζωής το ποιο ζωάκι θα υιοθετήσουμε και κανένας δεν μπορεί να κρίνει το γιατί το επέλεξες.Είναι και αυτό μια μορφή έρωτα,αν ερωτευτείς ένα πλασματάκι με την 1η ματιά δεν μπορείς μετά να κάτσεις να σκεφτείς μήπως έπρεπε να ερωτευτείς άλλο...Και φυσικά δεν στα λέω όλα αυτά επειδή θα σου δώσω την Ασπρούλα γιατί όπως σου έχω πει την έχουν ζητήσει και άλλοι και μάλιστα από Αθήνα.Απλά το οτι θα έρθεις από Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να την πάρεις για μένα λέει πολλά:)πιστεύω οτι είσαι σωστή και υπεύθυνη γατομαμά.Και εξάλλου δεν νομίζω οτι έχει λιγότερη ανάγκη από άλλα.Στο δρόμο ήταν και αυτό και κινδύνευε άμεσα όπως τόσα και τόσα άλλα γατάκια.

μάλλον παρεξήγηση ήταν ίσως των προθέσεών μου... αλλά εγώ αγχώθηκαα λίγο παραπάνω [όπως συνηθίζω] και έτσι βιάστηκα να στεναχωρηθώ, μήπως θα έπρεπε να υιθετούσα ένα τοπικό γατάκι...

ναι η ασπρούλα μου άρεσε πάρα πολύ και μου φαίνεται τόσο γλυκό και καλό πλασματάκι που νομίζω ότι θα τα πάμε πάρα πολύ καλά

απλά ο κάθε άνθρωπος εκφράζει την αγωνία του και καμιά φορά επηρεάζεσαι και εσύ από αυτό, κάτι που είναι λογικό...

Ναι κατάλαβα τι έγινε και λογικό να προβληματιστείς όπως σου είπα και στο τηλέφωνο είναι πολλά τα γατάκια στην Θεσσαλονίκη που ψάχνουν για οικογένεια όπως και εδώ και θα ήταν πιο εύκολο να υιοθετήσεις ένα από αυτά.Αλλά αφού την ερωτεύθηκες την μικρή και σου έκανε κλικ (και σε καταλαβαίνω απόλυτα είναι κούκλα) καλά θα κάνεις να την πάρεις,πιστεύω θα τα πάτε μια χαρά οι 3 σας,χαίρομαι που θα έχει και παρεούλα εκεί.Οπότε μπορείς μετά να πάρεις και 3ο γατάκι;)από τη Θεσσαλονίκη,είναι να μην πάρεις φόρα:)

μετά ίσως μπορέσω να γίνω σπίτι φιλοξενείας για κάποιο γατάκι που θα χρειάζεται βοήθεια... πολλά μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει διάθεση... σήμερα άφησα την πρώτη κούκλα μου για στείρωση... και εξετάσεις αίματος και για μια εξέταση για κάτι που είχε στο αυτάκι της... μέχρι το βράδυ θα ξέρω...ουφφφ...μάλλον πρέπει να πάω στο τόπικ στείρωση για επιπλέον σχόλια...ευχαριστώ πολύ μαράκι που φροντίζετε εσύ και τα αγόρια με τόση αγάπη την ασπρούλα..

Εμείς κάναμε το 1ο βήμα,εσύ θα αναλάβεις να την φροντίζεις από εδώ και πέρα και ελπίζω για πολλά πολλά χρόνια:up:.Καλη ανάρρωση στην Μουσταρδούλα:)

ευχαριστούμε!
τώρα τρέχω στο τόπικ της στείρωσης, γιατί σήμερα μια φίλη μου έκανε μια ερώτηση, πολύ κλασική, αλλά ας την ξαναρωτήσω εκεί.. παρόλο που διαφωνώ με το ύφος της ερώτησης...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back