Πολιτικώς ορθό;

Αθανασία

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αθανασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 985 μηνύματα.
.......................................

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχει αυξηθει παρα πολυ ο αλκοολισμος και στην Ελλαδα.
Η απεξαρτηση δε ειναι ιδιαιτερα δυσκολη για τους αλκοολικους.
Στα τσιγαρα η ενδειξη αυτη μπηκε για να αποφυγουν τις ευθυνες οι καπνοβιομηχανιοι "α! εμεις σας ειχαμε προειδοποιησει κτλ"
Το ιδιο θα γινει και με τα ποτα. Γιατι οχι και με τα ναρκωτικα? (δηλαδη με αυτα που θεωρουνται ναρκωτικα γιατι το ποτο και το τσιγαρο ειναι επισης εθιστικες ουσιες)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Να μπαίνουν παρόμοιες επιγραφές στο junk food; Μην μου πείτε ότι αυτό δεν είναι βλαβερό! Δεν νομίζω ότι όσοι πίνουν ή καπνίζουν θεωρούν ότι κάνουν κάτι καλό για τον οργανισμό τους. Γενικά είμαι υπέρ της δυνατότητας του καθένα να επιλέγει (εφ όσον είναι ενήλικας φυσικά) και υπέρ της σωστής πληροφόρησης.

Και μια που είπα ήδη ότι πίνω (σε άλλο θέμα):
Κάτω τα χέρια από το κρασάκι μας!!! :lol::lol::lol:

Αν μείνουν μόνο στις ετικέτες, προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου. Οι ετικέτες στα τσιγάρα δεν με ενόχλησαν, οπότε και το κρασάκι μου θα συνεχίσω να το απολαμβάνω, παρά τις ετικέτες!
Τώρα...αν το προχωρήσουν κι άλλο...βλέπουμε! Πάντως δεν νομίζω να κάνουν κάτι παραπάνω, θα είναι πολύ μεγάλο το κόστος (το πολιτικό κόστος). Άσε που θα ξεσηκωθεί τόσος κόσμος...χαμός θα γίνει!
Όσο για τον περιορισμό της προβολής τους, στα τσιγάρα τουλάχιστον δεν νομίζω ότι έγινε στην πράξη κάτι τέτοιο. Και κοιτώντας έξω απότο παράθυρο στην απέναντι στάση λεωφορείου...να και η τεράστια αφίσα γνωστότατης μάρκας τσιγάρων!

Θυμαστε καποτε επι ΠΑΣΟΚ (93 Νομιζω) που ο Παπαθεμελης ηθελε να επιβαλει τα μπαρ να κλεινουν νωρις???? και τα λοιπα....

μηπως να το γυρισουμε στην μπυρα?

Συμφωνω πως μαλλον στις ετικετες θα μεινει το θέμα. Αυτό που λείπει είναι η σωστή πληροφόριση από μικρές ηλικίες. Γιατί και το αλκοολ σε μικρες ποσότητες ειναι ευεργετικο και η σοκολάτα και άλλα πολλα (Το τσιγάρο εντάξει, σε τίποτα) Αντε να δουμε και καμια ποτοαπαγόρευση :D

Όλα τα πίνω όλα τα κατεβάζω (εκτός από ούζο και ουίσκι, το πρώτο με πειράζει το δεύτερο δεν μ'αρέσει) :P! Χικλ :D

'Ισως είμαι απο τους πολύ λίγους που αν γίνει ποτοαπαγόρευση δεν θα έχω κανένα πρόβλημα μιας και δεν πίνω τίποτα τώρα πιά, εκτός απο χυμούς(σπάνια) νεράκι και (ομολογώ) Coca cola light και φυσικά πολύ πολύ καφέ.....:P:P

το επόμενο βήμα θα ναι ο καφές. να μου το θυμηθείτε!!!
τότε όμως θα εξεγερθώ!!!!:P

Παιδιά κόψτε μου ότι θέλετε..... αλλά όχι καφέ και τσιγάρο.... Πως θα το αντέξω;;;;;

Εγώ πίνω χυμό βρύσης και γάλα..Τίποτα άλλο..:D

ουτε εγω πινω,αλλα εχει οντως αποδειχτει οτι ενα ποτηρακι κοκκινο κρασι την ημερα μονο καλο κανει καθως περιεχει αντιοξειδωτικες ουσιες οπως η ρεσβερατρολη.
εγω πιστευω οτι το κακο με το καπνισμα εχει παραγινει στην ελλαδα.θα'πρεπε να απαγορευτει σε ολυος τους δημοσιους χωρους.γιατι δηλαδη να ειμαι εγω υποχρεωμενη να καπνιζω παθητικα?ασε που το παθητικο καπνισμα λογω ατελους καυσης ειναι και πιο επικινδυνο:hmm: !!!

εγω παλι θα πω οτι εχει πιασει τους παντες μια υστερια με το καπνισμα και αποδιδουν τα παντα στο τσιγαρο και οχι σ αυτα που τρωμε και πινουμε, που ειναι γεματα διοξινες χημικα και οτι αλλο εχει κυκλοφορησει σε χημικο στον κοσμο.Ασε που η ατμοσφαιρα που αναπνεουμε ειναι απο μονη της καρκινογονα.Δεν φταινε για τον καρκινο π..χ οι απεμπλουτισμενες βομβες ουρανιου που κατακλισαν τα Βαλκανια τοτε με την Βοσνια αλλα το τσιγαρο .Και επειδη την ολη ιστορια την εχουν ξεκινησει στην Αμερικη ειμαι υποψιασμενη Προσοχη δεν απενοχοποιο το τσιγαρο αλλα αυτη η υστερια των αμερικανων με τρελαινει Ειναι ικανοι να τρελαθουν αν σε δουν να καπνιζεις αλλα αμα σνιφαρεις την ασπρη σου δεν εχουν κανενα προβλημα. Δουλεψα 21 χρονια σε νοσοκομειο πιστεψε με ειδα εκατονταδες με καρκινο που δεν ειχαν ακουμπησει το τσιγαρο, και ακολουθουσαν υγιεινη ζωη. Και για να το ελαφρυνω λιγο Το τσιγαρο ειναι αργος θανατος. Ε και ποιος βιαζεται να πεθανει?

Και για να το ελαφρυνω λιγο Το τσιγαρο ειναι αργος θανατος. Ε και ποιος βιαζεται να πεθανει?

Αχ!!! πόσο με καταλαβαίνεις....
Θεωρώ ότι το να απαγορευτεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι λάθος. Καλώς ή κακώς υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι.. δεν είναι διακαίωμά τους να καπνίζουν;;;
Είναι επιλογή τους και τι στο καλό ελευθερία έχουμε;;;
Δεν λέω ότι είναι κακό στην δουλειά να απαγορεύεται το κάπνισμα, γιατί εκεί όταν δουλεύεις με άλλους που δεν καπνίζουν, καταλαβαίνω ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να αναπνέουν τον καπνό μου. αλλά σε εξωτερικούς χώρους έχω δικαίωμα να καπνίσω όσα θέλω. Στο φινάλε πήγαινε πιο πέρα.....:P

Βασικα οπου υπαρχει απαγορευση στην Ελλαδα εχουμε μια ταση να κανουμε το αντιθετο ακριβως γιατι απαγορευεται. Ενημερωση χρειαζεται με συνεση και τροπο. Ομως καταλαβαινω και οτι καποιος που δεν καπνιζει ενοχλειται πολυ απο το τσιγαρο και πρεπει να υπαρχει σεβασμος αμφω.

Το τι θα απαγορευτεί ή όχι, νομίζω εξαρτάται από το τι συμφέρει οικονομικά. Αν οι βιομήχανοι που παράγουν αυτά τα προϊόντα βρουν εύκολα άλλον τρόπο να βγάζουν λεφτά, μπορεί να αρχίσουν σιγά-σιγά οι απαγορεύσεις για να πετύχουν πιο υγιή εξαρτήματα για το μηχανισμό τους. Και η απαγόρευση και η μη, έχουν τα υπέρ και τα κατά. αν βρουν κάτι ενδιάμεσο θα το εφαρμόσουν. Εκτός και αν συμφέρει περισσότερο η μαύρη αγορά.

Το τι θα απαγορευτεί ή όχι, νομίζω εξαρτάται από το τι συμφέρει οικονομικά.
ναι αλλά εξαρτάται από το τι συμφέρει οικονομικά την κυβέρνηση όχι τους βιομήχανους. Αν το απαγορεύσουν θα χάσουν τα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης. Επίσης θα ανθίσει η μάυρη αγορά και έτσι θα χάσουν και τα έσοδα από τους φόρους των επιχειρήσεων. Νομίζω ότι τελικά θα μείνουν στις ετικέτες κι αυτό έτσι, για να λένε ότι κάτι κάνουν. Το θέμα είναι η σωστή ενημέρωση. Από κει και πέρα ο καθένας αποφασίζει μόνος του.

Για το τσιγάρο και τον καφέ παιδιά συμφωνω κι εγω!!! Είμαι φανατική αυτών και της κοκα κόλα. Ντροπή μου γιατί κατά τα αλλα προσπαθώ υποτίθεται να τρέφομαι υγιεινά :P . Για τα δικαιώματα των μη καπνιστών συμφωνω. Αλλά δεν γίνεται να μην έχουν δικαιώματα οι καπνιστές.
Για παράδειγμα, κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου, απαγόρευσαν το κάπνισμα εντελώς στα τρένα :mad: . Γιατί????? Στα αεροπλάνα το κατανοώ (ενιαίος ο χώρος, λόγοι ασφαλειας...) Στα λεωφορία είναι επίσης ενιαίος ο χώρος. Αλλά στα τρένα γιατί? Ηταν ξεχωριστά τα βαγόνια (αντε να το απαγορεύσουν στο εστιατόριο, είναι δίκαιο για εκείνους που τους ενοχλεί)
Τελικά δεν ταξιδεύω καθόλου με τρένο πλέον..... Δεν κάνει και στάση πουθενα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back