Πολιτικώς ορθό;

Για παράδειγμα, κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου, απαγόρευσαν το κάπνισμα εντελώς στα τρένα :mad: .
πότε εγινε αυτό καλέ? την τελευταία φορά που ταξίδεψα με τρένο είχα κλέισει "καπνιστών"!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχει κάποιους μήνες. Πήρα να κλείσω θέση, ζήτησα καπνιστών και μου είπαν πως πλέον απαγορεύται το κάπνισμα. Πουθενά? Ρωτησα.... Ούτε στο διάδρομο???? Κι όμως.... Ούτε στη τουαλέτα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ!!! πόσο με καταλαβαίνεις....
Θεωρώ ότι το να απαγορευτεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι λάθος. Καλώς ή κακώς υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι.. δεν είναι διακαίωμά τους να καπνίζουν;;;

ειναι ομως και δικο μας δικαιωμα να μην αναπνεουμε τον καπνο τον αλλων.εγω εχω μ'αυτο τρομερο προβλημα.με πιανει συνεχης βηχα και ποναει ο λαιμος μου.
γιατι να πρεπει ναπηγαινω σε ενα εστιατοριο να φαω σε μια περοιχη μη καπνιζοντων και 2 τραπεζια πιο περα να καπνιζει ο αλλος κι εμενα να μου βγει η εξοδος ξινη??
κι εχει δικιο η Γιωτα,δε φταιει παντα το τσιγαρο(αν και για τις αρτηριες του πατερα μου,φραγμενες κατα ποσοστο 90% και βαλε μαλλον αυτο εφταιγε),αλλα μπερδευουμε την εννοια της δημοκρατιας.γιατι οι μη καπνιστες να μην εχουμε το δικαιωμα να βρουμε εστω και εναν δημοσιο χωρο οπου μπορουμε να κατσουμε χωρις να αναπνεουμε τον καπνο των καπνιστων???

Ειλικρινά το καταλαβαινω. Ειναι δικαιωμα των μη καπνιστών να μη ταλαιπωρούνται από τη λική μας συνήθεια. Νομίζω πως όταν υπάρχει καλή θέληση βρίσκονται λύσεις. Για παράδειγμα όταν πάω σε σπίτια φίλων μου που δεν καπνίζουν από μονη μου βγαίνω να καπνίσω στο μπαλκόνι. Κι αν σε ένα εστιατόριο μου έλεγαν από το δίπλα τραπέζι πως τουν ενοχλεί το τσιγάρο θα προσπαθούσα να καθήσω σε θέση που να μη πηγαίνει ο καπνός πάνω τους. Οι ακρότητες δεν μου αρέσουν. Αμφίπλευρα

Το φαντάζεσαι;;; να πάς σε μπάρ να πιείς ένα ποτό και να μην μπορείς να καπνίσεις....

Δεν θα πάω ποτέ στην Καλιφόρνια.... Τέλος!

Και στη Ν. Υορκη !

Και στη Μύκονο. Άσχετο αλλά δεν μου αρέσει!:confused:

συμφωνω,με καλη θεληση ολα γινονται.αυτο παντως με το διαχωρισμο των χωρων ειναι τοσο γελοιο που αισθανεσαι οτι υποτιμανε τοσο πολυ τη νοημοσυνη σου...:mad:

Πράγματικά ο διαχωρισμός που δεν τηρείται κι όλας. είναι αστείος. Ασε που σε μια παρέα οι μισοί θα καπνίζουν και οι άλλοι όχι. Συμφωνω πως ο εξαερισμός είναι σαφώς καλύτερο μέτρο και θα εξυπηρετούσε πολύ περισσότερο τους μη καπνιστές.
Στο Λονδίνο είχαμε πάει για δουλειά Χειμώνα και σε ένα meeting, ζητήσαμε να καπνίσουμε. Μας είπαν πως είναι κτήριο μη καπνιστών και πως μπορούμε να καπμίσουμε έξω :mad: . Μα πουθενά στο κτήριο???
Εξω βγήκαμε και δεν ξέρετε πόσο καλά ήταν μεσα στο καταχείμωνο!
Αυτό δεν είναι καταπίεση δηλαδή? Δεν έπρεπε να υπάρχει ένα καλά εξαεριζόμενο καπνιστήριο δηλ καπου στο κτήριο?

Στο τρένο;;;;;
Πάω Θεσσαλονίκη κάθε μήνα.. 5 ώρες ταξίδι... απαγορεύεται λέει παντού το κάπνισμα...
Ξέρετε τι κάνουν τελικά οι καπνιστές;;; Πάνε στις τουαλέτες....
Δεν μπορούσαν δηλαδή να είχαν 1 χώρο μόνο για κάπνισμα;;;
Τι τους ενοχλούσε παλιότερα που υπήρχαν βαγόνια καπνιστών και μή καπνιστών;;
Τώρα πια κοιτάω να πηγαίνω με αεροπλάνο.. Πιο ακριβό, αλλά δεν είμαι 5 ώρες καθισμένη και χωρίς να κάνω ενα τσιγάρο....

Κι εμείς το τρένο το καταργήσαμε ενώ παλια το προτιμούσαμε. Αεροπλάνο κι εμείς. Είναι βάρβαρο να είμαι τόσες ώρες χωρίς τσιγάρο. Κι εμένα απορία μου έμεινε για την απαγόρευση. Αφού θέλω να στείλω επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΣΕ μήπως συγκινηθούν

Είναι λένε εντολή απο την Ευρωπαϊκή 'Ενωση...:mad: :mad:

Ναι κι εμένα έτσι μου είπαν. Αλλά πόσες εντολές τηρούνται? Και το να δίνεις ποτά σε ανήλικο είναι παράνομο αλλά ποιος ρωτάει. Αυτό τους ενόχλησε?:down:

Μερικά πράγματα δεν αγγίζονται......

Μην το λες! Βγήκε η κολλητή μου στη Ρόδο το περασμένο σάββατο και της ζήτησαν ταυτότητα (24 χρονών είναι)! Φυσικά ταυτότητα δεν είχε μαζί της και τελικά μπήκε επειδή συνοδευόταν από δύο φίλους μας που είναι 2 χρόνια μικρότεροι :lol::lol::lol:

Εγώ να δεις πόρτες που έχω φάει χωρίς ταυτότητα..
Η Ελλάδα πάντως είναι η μόνη χώρα που απομονώνει τους μη-καπνιστές..λολ

Παντως όσα ξαδέρφια μου έρχονται από αγγλία και είναι ανήλικα, πρέπει να τα επητηρούμε γιατί βρίσκουν αλκοολ και βγάζουν τα αποθημένα τους!!! Την πατήσαμε καμια δύο φορές αρχικά. :)

Πάντως στην Αμερική είχαν την απορία πως οι Έλληνες με τόσο 'ελεύθερο' αλκοόλ δεν είναι όλοι αλκοολικοί. Φυσικά όπως ανέφεραν οι κυρίες προηγουμένως κι εγώ περιφερόμουν με το διαβατήριο στα μπαρ γιατί με περνούσαν για 17. Μικροδείχνω τι να κάνουμε.
:rolleyes:
Το αστείο είναι πως ο αρραβωνιαστικός μου είναι 38 και όλοι μας κοιτούσαν σε φάση 'τι κάνει αυτός με το μικρό το κοριτσάκι" χαχαχα

Το αστείο είναι πως ο αρραβωνιαστικός μου είναι 38 και όλοι μας κοιτούσαν σε φάση 'τι κάνει αυτός με το μικρό το κοριτσάκι" χαχαχα

ασχετο,αλλα ισχυει οτι στην αμερικη(και γενικοτερα στο εξωτερικο)ειναι λιγο ασυνηθιστη η τοσο μεγαλη διαφορα ηλικιας?ρωταω γιατι κι εγω με το φιλο μου εχουμε μεγαλη διαφορα και η αντιδραση των ξενων ηταν παρομοια με αυτη που περιγραφεις:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back