χριστινα
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
βεβαια στην αρχη μου ειχε κρυψει μερικα χρονακια(7)γιατι ημουν κατηγορηματικη στο οτι τα 10 χρονια διαφορα θα ηταν το μαξιμουμ που θα δεχομουν.στην πραξη ομως,δηλαδη μεσα στη σχεση,δε μου φαινεται η διαφορα,και τελικα νομιζω οτι ειναι θεμα χαρακτηρων και κατα ποσο αυτοι ταιριαζουν και οχι τοσο ηλικιας.το μονο κακο ειναι οτι εχω προβληματα με τους γονεις μου λογω της διαφορας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
. Αλλά κι εγώ έδωσα μάχες τα πρώτα 6 χρόνια. Τα επόμενα 2 απλά δεν αναφερόμασταν στο θέμα. Δεν μιλούσαμε για πολύ καιρό για να καταλάβεις (μονο η καημένη η μαμα δεν έκανε βάρβαρες επιθέσεις, αλλά δεν χάρηκε) Ακόμη και τότε έλεγα πως το τι είναι καλύτερο για εμένα το ξέρω μόνο εγώ. Και 10 χρόνια μετά συνεχίζω να το λέω.Τελικά και οι γονεις μου και τα αδέρφια μου συμβιβάστηκαν. Πλέον ο πατέρας μου που απειλούσε Θεους και δαιμονες έρχεται σπιτάκι μας και είναι μια χαρά.
Με την πάροδο του χρόνου, βλέποντας πόσο καλα ειμαι, πόσο ταιριάζουμε και πόσο με φροντίζει, μπορεί να προτιμούσαν κάτι σε νεότερη έκδοση, αλλά το ξεπέρασαν. Το θέμα είναι εσύ να το σκεφτείς (παροντικά και μελλοντικά για ευνόητους λόγους) κι αν νομίζεις πως είσαι καλά και αντέχεις τις συνέπειες της επιλογής σου, να κάνεις αυτό που θες
Δηλαδή αν κατάλαβα είσαι εσύ 27 και εκείνος 59 και αρραβωνιασμένοι μόνο ακόμα?Χαράς το κουράγιο σας!εγώ με τον αρραβωνιαστικό μου έχω 32 χρόνια διαφορά
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
ο πατερας μου ειναι τελειως αρνητικος κι ουτε ν'ακουσει δε θελει,η μανα μου απλα προσπαθησει πλεον να με πεισει(αφου συνηθισε στην ιδεα)να μην αργησω παρα πολυ να παντρευτω γιατι οπως λεει ο φιλος μου σε λιγα χρονια θα ειναι πολυ μεγαλος για να κανει παιδια
ladycat
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
η αλλα χαριτωμενα του στυλ"τα παιδια σας θα τον φωναζουν μπαμπα η παππου?"
Amelie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχει κάποιους μήνες. Πήρα να κλείσω θέση, ζήτησα καπνιστών και μου είπαν πως πλέον απαγορεύται το κάπνισμα. Πουθενά? Ρωτησα.... Ούτε στο διάδρομο???? Κι όμως.... Ούτε στη τουαλέτα!
Αυτό έγινε πρόσφατα...Παλιά ήταν δύο βαγόνια νομίζω καπνιστών...Είχε τύχει να ταξιδεύω μια φορά σε ένα γιατί δεν είχε θέσεις επειδή ήταν γιορτές...Κάπνιζαν 5-6 από τους 50....Η διπλά μου έκανε 3-4 τσιγάρα και όλα καλα (να σημειώσω εδώ ότι δεν με ενοχλεί γενικά ο καπνός..)..Ο πίσω μου το είχε άσβηστο και δίπλα του είχε μια γιαγια που έβηχε και πολυ ευγενικά του ζήτησε να μην κάνει πάρα πολλά άν γίνεται...
Μιλάμε πρέπει να μην το έσβησε καθόλου σε όλο τα ταξίδι...Και εγώ πήγα για πρώτη φορά στην πεθερά να με γνωρίσει και βρωμούσα τσιγαρίλα από χιλιόμετρα...
Πέρα από την πλάκα νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός εκατέρωθεν...Εμείς δεν καπνίζουμε αλλά αν έρθει σπίτι κάποιος που καπνίζει επίσκεψη θα του δώσω τασάκι...Και περιμένω από εκείνον να σεβαστεί το γεγονός οτι δεν καπνίζουμε και να μην κάνει ένα πακέτο στην καθισιά του....
Για την διαφορά ηλικίας τώρα...
Εγώ έχω 6 με τον καλό μου και το θεωρώ φυσιολογικό...Και 10 χρόνια φυσιολογικό το θεωρώ...Τα 32 μου φαίνονται καπως πολλά...Οχι γιατί δεν γίνεται να ταιριάξεις με τον άλλο αλλά γιατί υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες...
Π.χ τα παιδιά, αν θα κάνετε και πόση υπομονή θα έχει...Είναι πολλά τα θέματα που προκύπτουν..
Αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι απόλυτος ποτέ και για τίποτα...
χριστινα
Διάσημο μέλος
Εγώ είμαι 28 (σε λίγες ημέρες) και ο αρραβωνιαστικός μου 60. Είμαστε μαζί 10 χρόνια, σε καθημερινή βαση και νιωθω πολύ τυχερή που τον έχω στη ζωή μου. Εγώ να δειτε τι έχω ακούσει για χαμομήλια.... Κι αυτός απο την αλλη για το πόσο θα είναι μόνος αργότερα που θα τον παρατήσω. Αλλά είμαστε και οι δυο ακρως συνειδητοποιημένοι γα το τι κάνουμε και το έχουμε συζητήσει και σκεφτεί πολύ. Καμια φορά περναμε ολοκληρη ζωή και δεν βρίσκουμε το άλλο μισο μας.... Εγώ το βρήκα στο Γιαννη.
Παιδια δεν θα κανουμε, οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα
χριστινα
Διάσημο μέλος
Το μετά είναι λογικό να προβληματίζει οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο. Και ειναι άγνωστο το πότε και το πως (σε 5 χρόνια? σε 35? Και τι μεσολαβεί? Ασθένειες? Καλή Υγεία?) Κανείς σταθμίζει και αποφασίζει. Ότι κι αν έρθει, να είναι εκει

χριστινα
Διάσημο μέλος
Και σίγουρα η αγάπη ειναι ο μοναδικός λόγος να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο αυτό!
Εχω ακούσει (όπως κι εσείς φαντάζομαι) αμέτρητους παλαβούς λόγους για την επιλογή του να γίνει κανείς γονιός
maxi2
Δραστήριο μέλος
Εγώ με τον Χρήστο έχουμε 9 χρόνια.. (εγώ 39, ο Χρήστος 30)..
στην αρχή είχαμε αρκετά προβλήματα και απο τους δικούς μου, αλλά περισσότερο απο τους γονείς του που εκτός το ότι είμαι μεγαλύτερη, είμαι και "ζωντοχήρα" με 2 παιδιά...Βέβαια τα παιδιά ζούν με τον πατέρα τους, αλλά για εκείνους δεν ήμουν και ότι καλύτερο για τον κανακάρη τους, το καμάρι τους που ήταν (και είναι) αξιωματικός...
Με τα χρόνια όμως είδαν και κατάλαβαν πολλά.. Πλέον είμαστε όλοι μια χαρά.. με δεχτήκανε (αφού περάσαμε απο ζόρια και αντέξαμε), και η μητέρα μου, επιτέλους κατάλαβε, ότι μόνο εκείνος νοιάζεται και με αγαπάει πραγματικά..
Τελικά είδα ότι η διαφορά ηλικίας δεν παίζει ρόλο για δύο ανθρώπους που όντως είναι ένα..(αν και στην αρχή τσινούσα τρομερά γι' αυτή την διαφορά)..
Τώρα δεν τον αλλάζω με τίποτα...
vicki v.
Δραστήριο μέλος
ασχετο,αλλα ισχυει οτι στην αμερικη(και γενικοτερα στο εξωτερικο)ειναι λιγο ασυνηθιστη η τοσο μεγαλη διαφορα ηλικιας?ρωταω γιατι κι εγω με το φιλο μου εχουμε μεγαλη διαφορα και η αντιδραση των ξενων ηταν παρομοια με αυτη που περιγραφεις![]()
χαχα εξαρτάται την κατάσταση αλλά γενικά στην Αμερική γνώρισα πολλά ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας...Απλά καμιά φορά ξέρεις πως φαίνεται όταν μία νεαρή κοπέλα κυκλοφορεί με κάποιον που είναι αρκετά μεγαλύτερός της

Οι γονείς μου ευτυχώς δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την ηλικία του καλού μου (αν και είναι μόνο κατα επτά χρόνια μικρότερος απο΄τη μαμα μου - τι να κάνω που έχω και νέους γονείς
). Βλέπουν πόσο ευτυχισμένη με κάνει και τι διαμάντι άνθρωπος είναι και μας εύχονται τα καλύτερα.Κι εγώ έλεγα πως δεν θα κάνω σχέση με κανέναν πάνω από τα τριάντα σε αυτή τη φάση της ζωής μου, αλλά ευτυχώς ο έρωτας δεν μας ρωτάει πριν χτυπήσει. Και ένα πράγμα που έχω μάθει είναι να ακολουθώ την καρδιά μου. Δεν θα έβαζα ποτέ φρένο λόγω ηλικίας.
Το ωραίο είναι πως μένουμε στο σπίτι που έμεναν η γιαγιά και ο παππούς του καλού μου, επίσης είχαν 14 χρόνια διαφορά όσο εγώ με τον Μαρκ

χριστινα
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
οσο για τη διαφορα,παντα ειχα μια ταση προς τις μεγαλυτερες ηλικιες(θεωρητικα δηλαδη και στα γουστα μου μιας κι αυτη ειναι ουσιαστικα η πρωτη μου σχεση).μου φαινοταν καπως να διαλεξω ενα παιδι της ηλικιας μου.μου αρεσε η ωριμοτητα των μεγαλυτερων ανδρων,η σιγουρια που σου προσφερουν(χωρις βεβαια αυτο να ειναι απολυτο,παιζει ρολο σαφως κι ο χαρακτηρας).
Αθανασια σορυ που ψιλοκαταστρεψαμε το θεμα σου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool