Πολλά μαυράκια στη μουρίτσα και μικρή πληγή στο λαιμό..

Andria

Νεοφερμένο μέλος

Η Andria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά! Εδώ και καιρό στη μουρίτσα της Κοψονούρας υπάρχουν μαύρα στίγματα, σαν παράσιτα..Ένα είχε φτάσει κοντά στο ματάκι της και το έβγαλα με το χέρι μου. Τα πιο πολλά όμως είναι μικρά και κρυμμένα κάτω από τις τρίχες και δεδομένης της ελάχιστης υπομονής που έχουν οι γατούλες, είναι πολύ δύσκολο να τα αφαιρέσω. Τα αυτάκια της φαίνονται καθαρά. Δεν της έχω πάρει καμιά αλοιφή για ψώρα ως τώρα. Ξύνεται αρκετά αλλά κυρίως στο σβέρκο. Επίσης έχει στο λαιμουδάκι της μια μικρή πληγή που φροντίζω με betadine, και δε ξέρω αν έχει προκληθεί από τα παράσιτα αυτά. Για την πληγίτσα επίσης ανησυχώ γιατί η αδερφούλα της Κοψονούρας όταν μας επισκέφθηκε πριν καιρό, είχε στο ίδιο σημείο στο λαιμό μια μεγάλη πληγή όπου έλειπαν οι τρίχες και έμοιαζε σαν να είχε "φαγωθεί" το δέρμα. :/: Ελπίζω να μην είναι κάτι τέτοιο.. Στο forum δε βρήκα κάτι σχετικό με μαυράκια στο πρόσωπο και τη μύτη, παρά μόνο για τα αυτάκια. Όσο είμαι στο εξωχικό έχω τη γατούλα συνέχεια αγκαλιά και τη βάζω όλη μέρα μέσα στο σπίτι, δε ξέρω αν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσω κάτι. Γνωρίζετε κάτι για όλα αυτά?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Andria, στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Δεν ξέρω... :redface:
Αν είναι παράσιτα, υπάρχουν ειδικές λοσιόν.
Κρίμα που δεν είναι τώρα εύκαιροι οι κτηνίατροι που γράφουν εδώ πότε πότε, να σου έλεγαν κάτι.
Πάντως, πρόσεχε καλού κακού, μην τη βάζεις πολύ κοντά σου και πλένε καλά τα χέρια σου!

Υ.Γ. όπα, βλέπω τη mel συνδεμένη. Mel, απάντησέ της!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η σαρδελα ειχε βγαλει κατι μαυρακια κατω απο το στομα της. Ηταν κρυμμενα πισω απο τις τριχες, και νομιζα οτι ηταν βρωμιες. Ο κτηνιατρος που ειχαμε τοτε μου ειπε οτι ειναι ακμη, και μου εδωσε ενα λαδακι, το surolan να της βαζω πρωι βρδυ.
Οταν γυρισαμε απο τις διακοπες, ξαναεβγαλε τετοια μαυρακια και ο κτηνιατρος που την παρακολουθει και τωρα μου ειπε να τηνς βαζω μια αλοιφη, την fucidin. Και τα δυο φαρμακα ειχαν αποτελεσμα.
Τωρα για την πληγη δεν ξερω τι να σου πω!

Αααα, τωρα που το θυμηθηκα, το καλοκαιρι η σαρδελα, μια μερα γυρισε γεματη πληγες στο προσωπο. Ο γιατρος μου ειπε να της βαζω πρωτα μπεταντιν για να καθαρισει η πληγη και μετα αλοιφη, την fucidin, για να επουλωθει. Μπορεις να βγαλεις μια φωτογραφια, να την δουμε, ή δεν θα φαινονται τα μαυρακια?

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Μακάρι ναναι ακμή. Έχω και κρεμούλα fucidin. Να μια φωτογραφιούλα της όπου φαίνεται ένα μικρό δείγμα!..

Συνημμένα

• kopsh.jpg
    kopsh.jpg
    492,5 KB · Εμφανίσεις: 1.118
Μμμ, μοιαζει λιγο με της σαρδελας. Γιατι δεν την πας στο γιατρο?

ακμη γατας

φαινεται για ακμη κι εμενα ετσι ηταν ο βουλιτσος οποτε διαλεγεις και περνεις βαμβακακι με οινοπνευμα η surolan η fucidin.

Καλου κακου δες εξισου ομως αν τελευταια δεν πλενεται γιατι εγινε καποια αλλαγη σπιτι η αν εχει ατονια κι εχει πιασει καμια γριπουλα και δεν πλενεται γι αυτο το λογο οποτε στο γιατρο κατευθειαν. Κατα τ'αλλα αν εχει κεφια και ειναι ακμη και το πει η κτηνιατρος στα σιγουρα, ειναι ορμονικο ιδιως αν ειναι αστειρωτος λεει η κτηνιατρος μου. Δοκιμασε να δεις αν φευγουν στο πλυσιμο η ακμη φευγει αν ομως ειναι κατι δερματικο, ελκη η κατι αλλο δεν θα φυγει οποτε βουρ στο γιατρο.

Η αλλη γατουλα ειχε πιθανον χασει το τριχωμα της σε διαφορα σημεια η ειχε ελκη το πρωτο πραμα που χαλαει στη γατα οταν ειναι αρωστη ειναι το δερμα και το τριχωμα πχ αραιωνει η εχει ελκη η οταν εχει αφυδατωσει το δερμα δεν ξαναγυρναει στη θεση του. Κατα τ αλλα ιδιως οι γατες εξω μεσα στην αγωνια τους να επιβιωσουν σπανια θα δειξουν αρωστες εστω κι αν ειναι ακομα και πολυ βαρια..

Τα παρασιτα η ψειριτσες ειναι αλλο πραγμα, ειναι μικρα μαυρα ειναι παντου αν κοιταξεις το τριχωμα μ,ενα χαδι και θελουν η μια ειδικη αμπουλα που εφαρμοζεται στο σβερκακι της γατας αναλογα με ηλικια και κιλα η ψεκασμα με Frontline. Αυτα ειναι μονιμη φροντιδα και γινονται καθε τρεις περιπου μηνες για τις οικοσιτες.

ΟΙ βρωμιτσες στ αυτακια ειναι αλλο πραγμα εξισου και βγαινουν πανευκολα με baby oil σε βαμβακακι η μπατονεττα.

Οι Πληγες απο καυγαδες αντιμετωπιζονται παλι συμφωνα με τη κτηνιατρο μου με Betadine Solution και μενουν ανοιχτες για να γιανουν.

Αυτα λεει η πρακτικη εμπειρια μου.
Παντως το φορουμ αυτο δεν μπορει να υποκαταστησει μια εξεταση σε κτηνιατρο απλα να δωσει ιδεες σε απλα πραγματακια και να ενημερωσει.

Το καλυτερο ειναι το ζωακι να εχει εναν σταθερο κτηνιατρο που να το ξερει απο μικρο και να το παρακολουθει, εστω και τηλεφωνικα. Aν παρατηρησετε κατι ασυνιθιστο και αν ειναι συμπτωμα που διαρκαει πανω απο γενικα τρεις μερες μια βδομαδα να το πηγαινει κανεις στο γιατρο οπως και με τους ανθρωπους.

Δεν αρκει να τ'αγαπαμε θελουν ακι ιατρικη φροντιδα:)

Από την φωτογραφία που έβαλες δεν μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα. H ακμή στις γάτες παρατηρείται στο κάτω χείλος και στο πηγούνι και όχι στο πρόσωπο. Το καλύτερα είναι να δει τη γάτα ένας κτηνίατρος.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Μακάρι ναναι ακμή. Έχω και κρεμούλα fucidin. Να μια φωτογραφιούλα της όπου φαίνεται ένα μικρό δείγμα!..

Ο άντρας μου λέει ότι από τη φωτο φαίνεται για αποτέλεσμα γατοκαβγά. Η γάτα μπορεί να έχει κακάδια από ξεραμένες πληγές. Είχε παλιά κι η Νιάρα όταν ζούσε έξω και τις έτρωγε...

Τα παρασιτα η ψειριτσες ειναι αλλο πραγμα, ειναι μικρα μαυρα ειναι παντου αν κοιταξεις το τριχωμα μ,ενα χαδι και θελουν η μια ειδικη αμπουλα που εφαρμοζεται στο σβερκακι της γατας αναλογα με ηλικια και κιλα η ψεκασμα με Frontline. Αυτα ειναι μονιμη φροντιδα και γινονται καθε τρεις περιπου μηνες για τις οικοσιτες.

Εμένα από την άλλη μου φαίνεται να τα έχει κάνει μόνη της από το ξύσιμο και ειδικά όταν λες ότι έχει κάνει πληγή πίσω στο λαιμό της. Πότε ήταν η τελευταία φορά που της έβαλες Frontline ή κάτι αντίστοιχο; Οι γάτες που βρίσκονται έξω από το σπίτι και έρχονται σε επαφή με άλλες γάτες χρειάζονται Frontline κάθε μήνα.

Χίλια ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων σας!
Φαίνονται πράγματι σαν κακαδάκια Αθανασία, άλλωστε είχε και πληγίτσες από καυγάδες και της έβαζα betadine. Γύρω γύρω από το ματάκι της όμως δε νομίζω ναναι κάτι τέτοιο. Ένα που έβγαλα και το κοίταξα προσεχτικά ήταν απλά ένα στρογγυλό καφέ-μαύρο πράγμα, δεν είχε ποδαράκια. Επίσης έχει στο λαιμό μερικά μικρά μπαλάκια σαν σπυράκια ακμής. Η έλκη έχει τέτοια συμπτώματα? Είναι κάτι σοβαρό?

Ακμή και η δική μου όταν εμφάνισε ήταν κάτω από το χείλος της, όπως το περιεγραψε η mel. Θα ήταν νομίζω καλύτερα να την πας αν μπορέσεις σε έναν γιατρό γιατί αν είναι καμία μυκιτίαση ή δερματίτιδα φαντάζομαι θα χρειαστεί διαφορετική θεραπεία από το να είναι "παράσημα" γατοκαβγά. Δεν μπορείς να την πας?

Θα δοκιμάσω την fucidin τώρα που θα ξαναπάω και αν δε δω βελτίωση θα ψάξω να βρω κτηνίατρο στην περιοχή, γιατί ο ένας που γνωρίζω εκεί ζητάει ένα σωρό λεφτά και δε δείχνει καμιά ευαισθησία για το αν η γατούλα είναι αδέσποτη." Ε και? Η τιμή δεν αλλάζει" μου είπε. Και μιλάμε ζήτησε 120 ευρώ για στείρωση και 40 για κάθε επίσκεψη και εμβόλιο.Έλεος..

Ναι υπάρχουν κτηνίατροι και κτηνίατροι. Κι εγώ έχω έναν που μου παίρνει λιγότερα για τα αδέσποτα (παιρνει τόσο λίγα που πάντα δίνω παραπάνω). Και έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Αλλά πριν τον ανακαλύψω πήγαινα σε έναν που δεν τον συγκινούσε καθόλου αν ήταν αδέσποτα ή όχι. Τόσο που ήταν ένα αρρωστο σκυλάκι εξω από το ιατρείο του και όταν η μητέρα μου περνώντας του είπε να το βοηθήσει απάντησε πως δεν γίνεται να βοηθά το καθε αδέσποτο κι αν αυτή θα πλήρωνε. Ελεος!! Από την μια ακρη στην αλλη? Αλλά βασικά κατι τέτοια άτομα νομίζω εγιναν κτηνίατροι γιατί δεν πέτυχαν σε άλλη σχολή.

Είναι τραγικό αυτό το πράγμα.. Δεν είναι μια δουλειά όπως τόσες άλλες, που τις κάνεις μόνο για τα λεφτά.. Αυτή η δουλειά θέλει αγάπη και ευαισθησία. Ντροπή και έγκλημα να αδιαφορούν έτσι.. Υποκρίνονται οτι τα αγαπάνε μόνο όταν περιμένουν το παραδάκι.. Με αηδιάζουν τέτοιοι άνθρωποι

Καλησπέρα παιδιά! Εδώ και καιρό στη μουρίτσα της Κοψονούρας υπάρχουν μαύρα στίγματα, σαν παράσιτα..Ένα είχε φτάσει κοντά στο ματάκι της και το έβγαλα με το χέρι μου. Τα πιο πολλά όμως είναι μικρά και κρυμμένα κάτω από τις τρίχες και δεδομένης της ελάχιστης υπομονής που έχουν οι γατούλες, είναι πολύ δύσκολο να τα αφαιρέσω. Τα αυτάκια της φαίνονται καθαρά. Δεν της έχω πάρει καμιά αλοιφή για ψώρα ως τώρα. Ξύνεται αρκετά αλλά κυρίως στο σβέρκο. Επίσης έχει στο λαιμουδάκι της μια μικρή πληγή που φροντίζω με betadine, και δε ξέρω αν έχει προκληθεί από τα παράσιτα αυτά. Για την πληγίτσα επίσης ανησυχώ γιατί η αδερφούλα της Κοψονούρας όταν μας επισκέφθηκε πριν καιρό, είχε στο ίδιο σημείο στο λαιμό μια μεγάλη πληγή όπου έλειπαν οι τρίχες και έμοιαζε σαν να είχε "φαγωθεί" το δέρμα. :/: Ελπίζω να μην είναι κάτι τέτοιο.. Στο forum δε βρήκα κάτι σχετικό με μαυράκια στο πρόσωπο και τη μύτη, παρά μόνο για τα αυτάκια. Όσο είμαι στο εξωχικό έχω τη γατούλα συνέχεια αγκαλιά και τη βάζω όλη μέρα μέσα στο σπίτι, δε ξέρω αν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσω κάτι. Γνωρίζετε κάτι για όλα αυτά?
Και εμενα μου εβγαλε μαυρακια αλλα εβαλα πενταντιν επανω και εφυγαν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back