tina87_8
Νεοφερμένο μέλος

Έχω ένα γάτο, η ράτσα του είναι Σιάμ (έχει κοντή τρίχα)….
Το πρόβλημα είναι πως εδώ και μια εβδομάδα άρχισε να μαδάει πάρα πολύ….
Δεν ξέρω τι να κάνω για να το σταματήσω!!!
Μήπως έχει κάτι;
Πως να το σταματήσω;
Ευχαριστώ ….
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tina87_8
Νεοφερμένο μέλος
Δεν είναι ότι βλέπω πάνω σε έπιπλα...
Όταν τον χαϊδεύω αφήνει τούφες αλλά το τρίχωμα του δεν μειώνετε.
Τον χτενίζω 3 φορές την εβδομάδα.
Τι άλλο μπορώ να κάνω?
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αλλά είναι η εποχή τους....

Θα μπορούσες να του δώσεις βιταμίνες .... ίσως να τις χρειάζετε...
tina87_8
Νεοφερμένο μέλος
Και προσέχω και την διατροφή του..
δλδ δεν είναι κάτι σοβαρό; να μην ανησυχώ;

ορφεας13587
Εκκολαπτόμενο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Οι αμπουλες που λες μήπως ειναι για αποπαρασίτωση;
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η Τροφή, αν δεν είναι σωστή , ή είναι χαμηλή σε θρεπτικά, ή Β ποιότητας θα μπορούσε να κάνει τέτοια πτώση τριχών....
Εϊναι γενική ή σου κάνει τρύπες στο τρίχωμα???

Κάποια πτώση είναι λογική, και κατα εποχές δηλαδή προς Άνοιξη και μετά προς Φθινόπωρο αυξάνετε...
Αν νομίζεις ότι είναι κάτι παραπάνω ίσως θα έπρεπε να τον πάς σε γιατρό να του ρίξει μία ματιά.. ή να του κάνει και ίσως καμία εξαίταση αίματος......

tina87_8
Νεοφερμένο μέλος
Ακόμη περισσότερο... Τις αμπούλες μου τις έδωσε ο γιατρός για να μην μαδάει τόσο πολύ.
ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ : DERMOSCENT
tina87_8
Νεοφερμένο μέλος
την NUTRAGOLD..
julia
Διακεκριμένο μέλος
Α τον ταΐζω μονό με ξηρά τροφή!!!
την NUTRAGOLD..
Δέν τις ξέρω, και δέν τις έχω ξανακούσει, αλλά απο το site που είδα μάλλον είναι απο τις καλές....
Αρα ΔΕΝ είναι απο τροφή.Αν του εκανες εξαιτάσεις άιματος?? (αν είναι σοβαρή δηλαδή η περίπτωση... δεν μπορώ να καταλάβω..

)
Δεν ξέρω σηκώνω τα χέρια ....

RedCat
Διάσημο μέλος
μην πανικοβάλλεσαι, ειναι η εποχή καταρχήν που μαδάνε πολύ,βλέπεις ζεσταίνει καπως ο καιρός και αποβάλλουν το "χειμωνιάτικο παλτουδάκι τους", αυτο βεβαια αν δεν βλεπεις τουφες ολοκληρες να βγαινουν και να αφήνουν κενά. Υπάρχει και μια πολυβιταμίνη, ρώτα τον κτηνιάτρό σου σχετικα, εμάς η σιαμέζα μας που μαδουσε παρα πολύ και λογω γηρατειων βεβαια, παιρνει απο τις βιταμινες αυτές και βγαζει πλεον πολύ λιγη τρίχα.
Η τροφή που του δίνεις θεωρείται αρκετά καλή, οποτε δεν νομίζω ότι ειναι θεμα τροφής...περισσότερο χτενισμα και υπομονή συνιστώ..

Elena_p
Δραστήριο μέλος
Αλλωστε είναι 4 χρονών, αν είχε την τάση να μαδάει τόσο πολύ, θα το είχες προσέξει και πιο πριν.
Στη θέση σου, θα του έκανα μια εξέταση αίματος για να είμαι σίγουρη.
aretha
Περιβόητο μέλος
Όπως είπαν και τα κορίτσια πιο πάνω, τώρα είναι η εποχή που αρχίζουν να μαδάνε περισσότερο τα γατάκια. Το χτένισμα 3 φορές την εβδομάδα μάλλον δεν φτάνει.
Τα δικά μου, που είναι κι αυτά κοντότριχα, τα χτενίζω κάθε μέρα και πάλι βγάζουν αρκετές τρίχες. Τι βούρτσα χρησιμοποιείς; Οι καλύτερες, από την εμπειρία μου, είναι αυτές με τα πολλά μεταλλικά δοντάκια, μαζεύουν τις περισσότερες τρίχες και αρέσουν και στις γάτες.
Van_Moufas
Νεοφερμένο μέλος
Εκτός του ότι είναι η εποχή τους, τον έχω κλεισμένο στο σπίτι κάνα 20ήμερο τώρα οπότε αρχίζει να εγκλιματίζεται και στην τροπική θερμοκρασία που επικρατεί στο σπίτι μου.
savillerow7
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool