Πολλή τρίχα...

tina87_8

Νεοφερμένο μέλος

Η tina87_8 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καλησπέρα σας….:)
Έχω ένα γάτο, η ράτσα του είναι Σιάμ (έχει κοντή τρίχα)….
Το πρόβλημα είναι πως εδώ και μια εβδομάδα άρχισε να μαδάει πάρα πολύ….
Δεν ξέρω τι να κάνω για να το σταματήσω!!!
Μήπως έχει κάτι;
Πως να το σταματήσω;

Ευχαριστώ ….

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι ηλικια εχει το γατάκι; Το χτενίζεις καθόλου; Όταν λες οτι χάνει πολύ τρίχα, απλα έχουν αυξηθεί οι τρίχες που αφήνει σε έπιπλα κλπ ή βλέπεις να έχει αρεαιώσει το τρίχωμα του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι τεσσάρων.....
Δεν είναι ότι βλέπω πάνω σε έπιπλα...
Όταν τον χαϊδεύω αφήνει τούφες αλλά το τρίχωμα του δεν μειώνετε.
Τον χτενίζω 3 φορές την εβδομάδα.
Τι άλλο μπορώ να κάνω?

Υπάρχουν ειδικές χτένες/βούρτσες και ρολλά με κολλητική ταινία για να τα αφαιρείς απο τα ρούχα κλπ κλπ...

Αλλά είναι η εποχή τους.... :)

Θα μπορούσες να του δώσεις βιταμίνες .... ίσως να τις χρειάζετε...

Του δίνω αμπούλες που τις ρίχνεις στη ράχη..
Και προσέχω και την διατροφή του..
δλδ δεν είναι κάτι σοβαρό; να μην ανησυχώ;;)

αν δεν κάνω λάθος για να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας θα πρέπει να έχει κενά στο τρίχωμά του.αν παρόλες τις τούφες δεν έχει καθόλου κενά, τότε νομίζω ότι είναι οκ.ωστόσο ίσως να τον χτένιζες συχνότερα?ασε εμένα που είναι περσίας δε φτάνει το τρίχωμα που αφήνει,έχει κ κόμπους!τί να κάνεις θέλει περιποίηση.

Τεσσάρων μην'ων 'η χρονών;
Οι αμπουλες που λες μήπως ειναι για αποπαρασίτωση;

Oι αμπόυλες νομίζω ότι είναι για τα παράσιτα εσωτερικά και εξωτερικά, δεν είναι βιταμίνες...

Η Τροφή, αν δεν είναι σωστή , ή είναι χαμηλή σε θρεπτικά, ή Β ποιότητας θα μπορούσε να κάνει τέτοια πτώση τριχών....
Εϊναι γενική ή σου κάνει τρύπες στο τρίχωμα??? :hmm:

Κάποια πτώση είναι λογική, και κατα εποχές δηλαδή προς Άνοιξη και μετά προς Φθινόπωρο αυξάνετε...

Αν νομίζεις ότι είναι κάτι παραπάνω ίσως θα έπρεπε να τον πάς σε γιατρό να του ρίξει μία ματιά.. ή να του κάνει και ίσως καμία εξαίταση αίματος...... :hmm:

Είναι τεσσάρων ετών.Τον χτενίζω 3 φορές την εβδομάδα..
Ακόμη περισσότερο... Τις αμπούλες μου τις έδωσε ο γιατρός για να μην μαδάει τόσο πολύ.

ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ : DERMOSCENT

Α τον ταΐζω μονό με ξηρά τροφή!!!
την NUTRAGOLD..

Α τον ταΐζω μονό με ξηρά τροφή!!!
την NUTRAGOLD..

Δέν τις ξέρω, και δέν τις έχω ξανακούσει, αλλά απο το site που είδα μάλλον είναι απο τις καλές.... :) Αρα ΔΕΝ είναι απο τροφή.

Αν του εκανες εξαιτάσεις άιματος?? (αν είναι σοβαρή δηλαδή η περίπτωση... δεν μπορώ να καταλάβω..:hmm::hmm:):/:

Δεν ξέρω σηκώνω τα χέρια .... :/:

Τινα καλησπέρα,
μην πανικοβάλλεσαι, ειναι η εποχή καταρχήν που μαδάνε πολύ,βλέπεις ζεσταίνει καπως ο καιρός και αποβάλλουν το "χειμωνιάτικο παλτουδάκι τους", αυτο βεβαια αν δεν βλεπεις τουφες ολοκληρες να βγαινουν και να αφήνουν κενά. Υπάρχει και μια πολυβιταμίνη, ρώτα τον κτηνιάτρό σου σχετικα, εμάς η σιαμέζα μας που μαδουσε παρα πολύ και λογω γηρατειων βεβαια, παιρνει απο τις βιταμινες αυτές και βγαζει πλεον πολύ λιγη τρίχα.
Η τροφή που του δίνεις θεωρείται αρκετά καλή, οποτε δεν νομίζω ότι ειναι θεμα τροφής...περισσότερο χτενισμα και υπομονή συνιστώ..:P

Χμμμμ είχα Σιαμέζικα για χρόνια και ποτέ δεν είχα τόσο μεγάλο πρόβλημα με τρίχες (όσο τώρα ας πούμε που έχω περσικό).
Αλλωστε είναι 4 χρονών, αν είχε την τάση να μαδάει τόσο πολύ, θα το είχες προσέξει και πιο πριν.
Στη θέση σου, θα του έκανα μια εξέταση αίματος για να είμαι σίγουρη.

Πάντως δεν νομίζω ότι χρειάζεται πανικός...
Όπως είπαν και τα κορίτσια πιο πάνω, τώρα είναι η εποχή που αρχίζουν να μαδάνε περισσότερο τα γατάκια. Το χτένισμα 3 φορές την εβδομάδα μάλλον δεν φτάνει.:hmm:Τα δικά μου, που είναι κι αυτά κοντότριχα, τα χτενίζω κάθε μέρα και πάλι βγάζουν αρκετές τρίχες. Τι βούρτσα χρησιμοποιείς; Οι καλύτερες, από την εμπειρία μου, είναι αυτές με τα πολλά μεταλλικά δοντάκια, μαζεύουν τις περισσότερες τρίχες και αρέσουν και στις γάτες.;)

Την τελευταία εβδομάδα και ο δικός μου χάνει πάρα πολύ τρίχα και να σκεφτείς ότι τον χτενίζω καθημερινά, πρώτα με μια αραιή τσατσάρα και μετά με πιο πυκνή, αλλά είμαστε και μακρύτριχοι βλέπεις...
Εκτός του ότι είναι η εποχή τους, τον έχω κλεισμένο στο σπίτι κάνα 20ήμερο τώρα οπότε αρχίζει να εγκλιματίζεται και στην τροπική θερμοκρασία που επικρατεί στο σπίτι μου.

οκ κι εγω είμαι συνέχεια με την ηλεκτρική...πολυ τρίχα!υπομονή!:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back