Πολλαπλά προβλήματα υγείας!

Elrik

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Elrik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 307 μηνύματα.
Η Λούσυ, η οποία είναι 14 χρονών, παρουσίασε αρχικά εδώ και αρκετούς μήνες πτώση του τριχώματός της. Στην αρχή σε μικρή κλίμακα κ εν τέλει κατέληξε να μην έχει καθόλου τρίχωμα στην κοιλιά κ λιγότερο στα πόδια, ενώ υπάρχει περισσότερο στο κεφάλι και στην πλάτη. Κάναμε εξετάσεις για μύκητες κ περιορισμένες ορμονικές κ βγήκαν αρνητικές. Η κτηνίατρος που την παρακολουθούσε τότε είπε ότι μάλλον πρόκειται για ψυχογενής αλωπεκίαση. Οι εξετάσεις αίματος παρουσίασαν κάποιες ανωμαλίες κ μου είπε ότι μάλλον πρόκειται για κάποια λοίμωξη, οπότε πήρε Vibramicyn για ένα μήνα κ κορτιζόνη Prezolon για μισό μήνα. Εν τω μεταξύ άρχισε να πρήζεται αρκετά και η κοιλιά της ενώ είχε τρομερή όρεξη για φαί όλο αυτόν τον καιρό. Μετά από δύο μήνες επισκέψεων δεν είχα βγάλει άκρη, ενώ η κτηνίατρος με εφησύχαζε κ μου πρότεινε ένα κάρο εξετάσεις. Αποφάσισα ν’ αλλάξω κτηνίατρο κ πήγα σ’ αυτόν που παρακολουθούσε την Νταίζη προς το τέλος. Στις εξετάσεις που της έκανε αίματος κ τιμές συκωτιού ήταν όλα αρκετά χάλια. Μου πρότεινε τροφή l/d της Hills κ διουρητικά Lasix για την αντιμετώπιση του ασκητισμού (πρησμένη κοιλιά) σε πρώτη φάση. Τα παίρνει εδώ κ 2 εβδομάδες χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αντιθέτως η κοιλιά της είναι τεράστια πλέον κ αρχίζει να τρώει λιγότερο, τις l/d δεν τις θέλει καθόλου! Τον πήρα τηλ. κ θα κανονίσει υπερηχογράφημα, μου είπε ότι μάλλον είναι πρόβλημα των οργάνων κ όχι υγρών το φούσκωμα κ φοβάται για καρκίνο!
Το περίεργο όμως είναι ότι το ίδιο διάστημα, εδώ κ δύο μήνες περίπου αρρώστησε κ η Sil (όπως έχω αναφέρει κ σε άλλο θέμα), που άρχισε να μην τρώει, καλυτέρεψε λίγο, αλλά τώρα δεν τρώει πάλι καθόλου, κ έχει επίσης πρησμένη κοιλιά, αν κ σε πολύ μικρότερο βαθμό.
Μου φαίνεται πολύ περίεργο να αρρωστήσουν κ οι δύο συγχρόνως κ με κάπως παρόμοια συμπτώματα κ αναρωτιέμαι μήπως πρόκειται για κάτι κολλητικό. Έχει κανείς καμία ιδέα ή έχει ξανακούσει για τέτοια συμπτώματα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τετοια συμπτωματα οχι... Ο καρκινος ομως παρουσιαστηκε στη Ροζα σαν ενα ανομοιομορφο πρηξιμο - γρομπαλακια - και οχι ετσι οπως περιγραφεις. Ειχε και στην κοιλια και σε ολη την κατω της πλευρα εξογκωματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι πληροφορίες που δίνεις για τα προβλήματα της γάτας σου είναι πολύ λίγες και δεν μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα για να σε βοηθήσω. Αν θέλεις γράψε αναλυτικότερα: πότε εμφανίστηκε η διόγκωση της κοιλιάς, τι άλλα συμπτώματα παρουσίασε, έγιναν βιοχημικές εξετάσεις και ποια ήταν τα αποτελέσματα, έγινε ακτινογραφία κοιλιάς; Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ασκιτικού υγρού και αν ναι έγινε λήψη και εξέταση του; Οι γάτες βγαίνουν έξω, έχουν επαφή με αδέσποτες, έχουν εμβολιαστεί για λοιμώδη περιτονίτιδα;
Το υπερηχογράφημα της κοιλίας πάντως πρέπει να γίνει οπωσδήποτε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα σου δώσω όσες πληροφορίες μπορώ τώρα (είμαι στη δουλειά) και τις υπόλοιπες αύριο (οι εξετάσεις βρίσκονται στο σπίτι).
Οι γάτες δεν βγαίνουν καθόλου από το σπίτι. Η διόγκωση της κοιλιάς έγινε σταδιακά κ άρχισε εδώ κ 3 μήνες περίπου για τη Λούσυ, εδώ κι έναν για τη Sil (σε πολύ μικρότερο βαθμό). Η Λούσυ δεν είχε άλλα συμπτώματα εκτός ίσως ότι δεν πάει στην τουαλέτα της, αλλά πάνω στο κρεβάτι μου(!) κ ότι τα περιττώματά της είναι κάπως πιο μαλακά κ ανοιχτά σε χρώμα, χωρίς να είναι ευκοίλια. Δεν έγινε ακτινογραφία κ δεν λήφθηκε υγρό. Οι βιοχημικές έδειξαν ανεβασμένες τιμές συκωτιού και του αίματος δεν ήταν φυσιολογικές (δεν θυμάμαι τι ακριβώς χαμηλό κ τι ανεβασμένο), πάντως είναι η περίπτωση που το αίμα δεν πήζει εύκολα. Κ οι δύο έχουν εμβολιαστεί με το αρχικό τετραπλούν (δεν θυμάμαι τι συμπεριλαμβάνει, θα το κοιτάξω) αλλά δεν έχουν γίνει επαναλήψεις. Ελπίζω να βοήθησα κάπως…
Ευχαριστώ, για το ενδιαφέρον!

Αν δεν μπορεί να καταλήξει κάπου και αυτός ο κτηνίατρος πήγαινε και αλλού, κάτι δεν πάει καλά...
Εγώ κτηνίατρος δεν είμαι και θα ταν καλύτερα να μην μιλάμε για πράγματα που δεν κατέχουμε και καλό θα'ταν να μην λάβεις αυτά που θα πω σοβαρά υπόψη, αλλά τα συμπτώματα που περιγράφεις μοιάζουν αρκετά με αυτά που είχε ο γάτος μια φίλης μου που πέθανε πρόσφατα από περιτονίτιδα. Ειλικρινά εύχομαι τα γατάκια σου να έχουν κάτι άλλο που θα περάσει γρηγόρα αλλά πρέπει να σου πω ότι και η φίλη μου πήγε σε 3 διαφορετικούς κτηνίατρους μέχρι να καταφέρει κάποιος να διαγνώσει την περιτονίτιδα. Είναι σχετικά σπάνια αρρώστια από την οποία κινδυνεύουν πιο πολύ νεαρά ή καταπονημένα ζώα. Για να διαγνώσει τελικά την περιτονίτιδα, όπως αναφέρει και ο mel, ο κτηνίατρος της φίλης μου έκανε ακτινογραφίες, υπερηχογράφημα, τράβηξε και υγρό και έκανε αναλύσεις στο υγρό και άλλα πολλά. Α, ο πρώτος κτηνίατρος που είδε τον γάτο της επίσης μίλησε για καρκίνο, κάτι μάλλον απίθανο αφού ο γάτος δεν ήταν ούτε 2 χρονών.
Το τραγικό με την περιτονίτιδα είναι ότι υπάρχει εμβόλιο (αν και δεν είναι εξακριβωμένη η αποτελεσματικότητά του) αλλά πολλοί λίγοι κτηνίατροι συστήνουν να το κάνουμε.
Εύχομαι τα γατάκια σου να γίνουν γρήγορα καλά και να μην έχουν τίποτα σοβαρό, αλλά ψάξε το όσο μπορείς!
Περαστικά σας!!!!

Όχι, ότι τα ‘χω παίξει :confused: Διάβασα στο Internet για τη λοιμώδη περιτονίτιδα και τα συμπτώματα είναι πάρα πολύ όμοια, ιδίως με την περίπτωση του τυμπανισμού. Επίσης διάβασα ότι είναι θανατηφόρα κ δεν υπάρχει θεραπεία, ούτε κ απόλυτος τρόπος διάγνωσης. Πήρα τον κτηνίατρο αλλά δεν τον βρήκα, θα τον πάρω το απόγευμα επειγόντως, θέλω επιτέλους να μάθω τι έχουν τα γατιά μου και να κάνω ό,τι εξετάσεις χρειαστούν.

Αν δεν έρχονται σε επαφή με άλλες γάτες (μέσα ή έξω από το σπίτι) είναι λίγο απίθανο να πρόκειται για λοιμώδη περιτονίτιδα αν και τα συμπτώματα και το ιστορικό ταιριάζουν. Όταν μπορέσεις γράψε αναλυτικά τι εξετάσεις έχουν γίνει και ποια ακριβώς ήταν τα αποτελέσματα.

Το ενδεχόμενο της νεοπλασίας είναι πολύ πιθανό για τη Λούσυ και θα επιβεβαιωθεί ή θα αποκλειστεί με το υπερηχογράφημα κοιλιάς. Πιθανό επίσης είναι να πρόκειται για άλλη (μη νεοπλασματική) νόσο του ήπατος. Σ' αυτές τις περιπτώσεις βέβαια τα συμπτώματα της Sil δεν σχετίζονται με αυτά της Λούσυ και μάλλον είναι δύο άσχετα προβλήματα που τυχαία εμφανίστηκαν ταυτόχρονα. (Αλήθεια η Sil τι ηλικία έχει). Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δει κτηνίατρος και τη Sil και να γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις.

Το τετραπλό εμβόλιο που κάνουμε στις γάτες δεν περιλαμβάνει και αυτό της λοιμώδους περιτονίτιδας. Το τελευταίο χορηγείται ενδορινικά και δεν χρειάζεται να γίνεται σε γάτες που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι.

Όχι, ότι τα ‘χω παίξει :confused: **

Μην απογοητεύεσαι!
Εύχομαι να ξέρεις γρήγορα και να είναι όλα αντιμετωπίσιμα!

Περαστικά και στις 2 γατούλες. Eλπίζω να βρεθεί γρήγορα απο τι προέρχεται το κακό και να αντιμετωπιστεί. Aχ βρε Mίνα, μου, πάλι να μην μπορείς να ησυχάσεις...(εννοώ την περίπτωση της Nταίζης). Eύχομαι το καλύτερο μια και δεν έχω εμπειρία στο θέμα και δεν μπορώ αλλιώς να βοηθήσω :/:

Κι εγώ δεν έχω άποψη για το θέμα, αλλά σου εύχομαι τα καλύτερα!! Μακάρι να πάνε όλα καλά και νε είναι κάτι που θα ξεπεραστεί γρήγορα!!

κ εγω φιλεναδα ελπιζω να μην ειναι τιποτα σοβαρο

Λοιπόν, οι γάτες μπορεί να είναι εσώκλειστες, αλλά παλαιότερα είχαν εμφανιστεί αδέσποτες γάτες στο μπαλκόνι (1ος όροφος) που υπάρχει ή άμμος τους κ ενίοτε φαγητό. Δεν είναι εύκολη η πρόσβαση, αλλά είναι δυνατή. Επίσης, η άλλη γάτα μου η Νταίζη (που έχει πεθάνει τώρα) είχε νοσηλευτεί σε κλινική τον Μάιο, θα μπορούσε να κολλήσει κάτι εκεί κ να το μεταφέρει στις άλλες ίσως…
Από τις εξετάσεις της Λούσυ οι μη φυσιολογικές τιμές είναι:
Στις 5/7/06
WBC 4.60, HGB 15.8, HCT 50.2, PLT 101, MPV 21.2, Lymph 17.1, Large PLT 18, PLT CLUMPS
Βιοχημικές: SGOT/AST 81,26 IU/L, SGPT/ALT 123,72 IU/L
Στις 19/9/06
WBC 7.4, RBC 9.36, HGB 15.2, HCT 53.9, MCV 57,6, MCH 16,2, MCHC 28.2, PLT 84
CREA 0.838, GPT 60.4 U/L, ALP 80.1 U/L
Δεν ξέρω αν βοηθάνε αυτές οι τιμές…
Η Sil είναι 6 χρονών έχει πάει δις στον κτηνίατρο, η πρώτη τής έκανε μία ένεση κορτιζόνης, στον δεύτερο κάναμε εξετάσεις, αλλά προφανώς ήταν επηρεασμένες από την κορτιζόνη (είχε γίνει μια βδομάδα πριν) κ αρκετά ανώμαλες, π.χ. GPT 439, κ της έδωσε ένα κτηνιατρικό αντιβιοτικό για μία εβδομάδα. Καλυτέρεψε η όρεξή της όποτε δεν κάναμε κάτι άλλο, μετά από μερικές μέρες όμως πάλι δεν έτρωγε, τώρα τρώει με το ζόρι λίγες κροκέτες κ καμιά γλυψιά κονσέρβα.
Σήμερα έχω ραντεβού για το υπερηχογράφημα κ θα πάρω κ τη Sil μαζί για να τη δει ξανά.
Δεν ξέρω αν βγάζει κάποια άκρη μ’ όλα αυτά, πάντως σ’ ευχαριστώ κ πάλι για το ενδιαφέρον.
Κι εσάς κορίτσια για τη συμπαράσταση, για να δούμε τι θα δούμε… Προς το παρόν είμαι αρκετά cool ;)

Καλή επιτυχία Silmoril!
Με συγχωρείς που σε κοψοχόλιασα δεν ήξερα ότι οι γάτες σου δεν βγαίνουν από το σπίτι!!:redface: Το έγραψες πουθενά και δεν το είδα;; Πάει στραβώθηκα. :blink:Ήταν πολύ τραυματική η εμπειρία με το γάτο της φίλης μου και οι περιγραφές σου ταίριαζαν τόσο που ξύπνησαν οι άσχημες αναμνήσεις.:cry: Ευτυχώς τα γατάκια σου δεν κινδυνεύουν από τέτοιες αρρώστειες. Μακάρι να μπορούσαν να κρατήσω και τη δική μου μέσα στο σπίτι.. Αλλά το διαμέρισμα μου είναι ισόγεια γκαρσονιέρα και γύρω γύρω έχουμε αυλή και χωράφια, οπότε θα 'ταν μεγάλο βασανιστήριο να την κρατάω μεσα.
Εύχομαι να 'ναι όλα περαστικά και να άδικα να ανησυχήσαμε.
Φιλιά στις κούκλες

Λοιπόν, οι γάτες μπορεί να είναι εσώκλειστες, αλλά παλαιότερα είχαν εμφανιστεί αδέσποτες γάτες στο μπαλκόνι (1ος όροφος) που υπάρχει ή άμμος τους κ ενίοτε φαγητό. Δεν είναι εύκολη η πρόσβαση, αλλά είναι δυνατή.

Επομένως στην περίπτωσή σας δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς η λοιμώδης περιτονίτιδα.
Η αλήθεια είναι ότι η διάγνωση της νόσου αυτής είναι αρκετά δύσκολη και η πρόγνωση κακή (η θνησιμότητα είναι >90%). Από τα στοιχεία που έχω και από μακρυά, χωρίς να μπορώ να εξετάσω το ζώο δεν μπορώ βοηθήσω περισσότερο.

Από τις εξετάσεις της Λούσυ οι μη φυσιολογικές τιμές είναι:
Στις 5/7/06
WBC 4.60, HGB 15.8, HCT 50.2, PLT 101, MPV 21.2, Lymph 17.1, Large PLT 18, PLT CLUMPS
Βιοχημικές: SGOT/AST 81,26 IU/L, SGPT/ALT 123,72 IU/L
Στις 19/9/06
WBC 7.4, RBC 9.36, HGB 15.2, HCT 53.9, MCV 57,6, MCH 16,2, MCHC 28.2, PLT 84
CREA 0.838, GPT 60.4 U/L, ALP 80.1 U/L

Άλλες εξετάσεις δεν έγιναν ή έγιναν (και ποιές) και ήταν φυσιολογικές; Όπως καταλαβαίνεις έχει μεγάλη διαφορά.
Από τις τιμές που αναφέρεις και αν και οι φυσιολογικές τιμές των ηπατικών ενζύμων (SGOT,ALT, ALP) διαφέρουν από εργαστήριο σε εργαστήριο, δεν βλέπω ιδιαίτερη αύξηση τους. Αν μπορείς (ξέρω είναι δύσκολο) γράψε και τις φυσιολογικές τιμές που δίνει το εργαστήριο.
Η λίγο αυξημένη τιμή του αιματοκρίτη (HCT) μπορεί να δικαιολογηθεί από αφυδάτωση ή stress κατά την αιμοληψία.
Η χαμηλη τιμή των αιμοπεταλίων (PLT) μπορεί να συνδέεται με τη λοιμώδη περιτονίτιδα αλλά επειδή μπορεί να παρατηρηθεί σε πολλές παθολογικές καταστάσεις δεν μπορούμε να βασιστούμε σ' αυτή για διάγνωση. Το ίδιο ισχύει για τις τιμές των λευκών αιμοσφαιρίων (WBC).
Η τιμή της κρετινίνης (Crea) είναι φυσιολογική.

Η Sil είναι 6 χρονών έχει πάει δις στον κτηνίατρο, η πρώτη τής έκανε μία ένεση κορτιζόνης, στον δεύτερο κάναμε εξετάσεις, αλλά προφανώς ήταν επηρεασμένες από την κορτιζόνη (είχε γίνει μια βδομάδα πριν) κ αρκετά ανώμαλες, π.χ. GPT 439, κ της έδωσε ένα κτηνιατρικό αντιβιοτικό για μία εβδομάδα.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτή η τιμή της SGPT οφείλεται στη χορήγηση της κορτιζόνης και μάλλον πρέπει να ξαναγίνουν οι εξετάσεις.

Σήμερα έχω ραντεβού για το υπερηχογράφημα κ θα πάρω κ τη Sil μαζί για να τη δει ξανά.

Το υπερηχογάφημα θα βοηθήσει σίγουρα πάρα πολύ στη διάγνωση. Σε περίπτωση που επιβαιβεωθεί η ύπαρξη ασκιτικού υγρού, η εξέτασή του που θα κάνει ο κτηνίατρός σου, σίγουρα θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Λοιπόν, πήγαμε για υπερηχογράφημα κ τελικά δεν υπήρχε υγρό. Ο γιατρός δεν μου ανέφερε καν την πιθανότητα λοιμώδους περιτονίτιδας. Αυτό που βρήκαν ήταν πάρα πολύ λίπος! Τα όργανα φυσιολογικά εν γένει, εκτός από το πάγκρεας όπου παρατήρησαν κάποια διάσπαρτα οζίδια, πολύ μικρά όμως, κ κάποιες αλλοιώσεις. Κάναμε επί τόπου κάποιες βιοχημικές, όπου οι τιμές ήταν ALP 119 και GPT 52,7 με φυσιολογικές <44U/l. Έστειλε κ αίμα για κάποια εξέταση σχετικά με το πάγκρεας, αλλά δεν έλαβα ακόμη τις τιμές, καθώς λείπει σε συνέδριο. Προς το παρόν μου σύστησε αυστηρή δίαιτα με κροκέτες light. Εξέτασε και τη Sil και δεν βρήκε πρησμένη την κοιλιά της ή κάποιο άλλο πρόβλημα. Θα κάνουμε πάλι εξετάσεις αφού περάσουν 45 μέρες από την κορτιζόνη. Μου σύστησε κ για αυτήν light τροφή. Εν τω μεταξύ η Λούσυ τρώει κανονικά κ με όρεξη, αλλά έχει κάπως περίεργη κ ανήσυχη συμπεριφορά. Εκτός αυτού συνεχίζει ανελλιπώς να κάνει τα τσίσα της πάνω στο κρεβάτι μου (!) :mad: Πραγματικά, παιδιά, αυτό έχει καταντήσει μεγάλο πρόβλημα, έχει κανείς καμία πρόταση για τη λύση του;
Η μικρή που είναι πιο εκλεκτική τρώει ελάχιστες από τις κροκέτες κ αυτό με ανησυχεί, ιδίως όταν δεν είμαι αρκετά στο σπίτι να την κυνηγάω με το μπολάκι για τάισμα. :P Πολλές φορές αναγκάζομαι να τις βάζω με τη βία στο στόμα της, πολύ αγχωτικό αυτό!

λυση στο προβλημα δεν νομιζω να υπαρχει αυτο με το κρεββατι μου κανει για ψυχολογικο

Φροσω και τα ψυχολογικα λυνονται, μη με αποθαρυνεις τωρα:( Εμεις κοντευουμε να κοψουμε το κατουρημα απο δω κι απο κει....
Υπαρχει το πιπερακι και το stay away σπρει.
Παρε και τη συσκευη της Felliway κατι κανει κι αυτη.

τα εχω παρει κ εγω αυτα αλλα οπισσας ο βρωμιαρης μου δεν καταλαβαινει χριστο ειδικα με το σπρευ που ανεφερες μιας κ δεν ειναι στειρωμενος ο συγκεκριμενος γατος παει κ ψεκαζει οπου εχω ψεκασει κ εγω με το αλλο που μπαινει στηνη πριζα κατι γινετε αλλα κοστιζει ρε γμτ φερμονες ειναι απο οτι ξερω

ναι αυτο που μπαινει στη μπριζα ειναι καλυτερο (εγω οταν κοιμαται το βγαζω) κοστιζει 18 ευρω. Αλλα αφου δεν ειναι στειρωμενος σκουρα τα πραγματα....

μολις πληρωθω απο την νεα μου δουλεια ειναι το πρωτο πραγμα που θα κανω στειρωσει στον πισσα κ στο πατουνι μην ζευγαρωσουν κ τρεχω κ δεν φτανω ολο κορτε τις κανει ο ατιμος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back