Πολλαπλά προβλήματα υγείας!

συγνώμη που μπαίνω εδώ, αλλά δεν βρήκα τον τρόπο να βάλω κάπου την ερώτηση μου.

ψώρα στα αυτάκια - μύκητες στο σώμα.
Αγαπημένοι μου γατόφιλοι γειά σας:up:
Μέχρι τώρα παρακολουθώ και διαβάζω τα άρθρα σας, χωρίς να έχω συμμετάσχει σε απαντήσεις ή ερωτήσεις.
Τώρα όμως θα ήθελα να συμβουλευτώ την εμπειρία σας (αν υπάρχει) για κάποια προβληματάκια που αντιμετωπίζω...
Εχω έναν γατούλη 3 μηνών που αγόρασα από petshop με μια αγορά θα έλεγα εντελώς αυθόρμητη και χωρίς σκέψη μήπως και το μετανοιώσω.... (για να σας το περιγράψω μπήκα είδα τον γάτο 2 μηνών, μου νιαούρισε, λιγώθηκα, είπα πόσο έχει, τον τύλιξα(!!!!) κι έφυγα!! Και όλα αυτά γιατί ήταν Περσικός (όνειρο ζωής) και είχε τελική τιμή 270....
Μην με παρεξηγήσετε έχω αναθρέψει γατιά και γατιά της γειτονιάς, αλλά το ψώνιο το ΄χα.
Ο γατούλης μου λοιπόν πήγε την προηγούμενη εβδομάδα στον κτηνίατρο για πρώτη φορά. Εκτός από το εμβόλιο βρήκαμε ότι είχε ψώρα στ΄αυτάκια και 2 μικρές εστίες μύκητα στο δερματάκι του.
Μου έδωσε λοιπόν ένα τζελ για τα αυτιά και ένα σιρόπι για τους μύκητες.
Μέσα στην μια αυτή εβδομάδα λοιπόν τα αυτιά του βγάζουν ακόμα αυτά τα μαύρα κομματάκια από μέσα (εμένα μου φαίνεται η ίδια ποσότητα κάθε μέρα) και όσο για τους μύκητες δεν έχω παρά να περιμένω την τρισεβδομαδιαία θεραπεία...
Ερχομαι λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος από σας είχε αυτήν την εμπειρία, πόσο κράτησε, αν ξαναπαρουσιάστηκε.. ή ότι άλλο νομίζει πως θα με βοηθούσε.....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για τα αυτακια και τη μυκιτιαση νομίζω πως ειναι κατι που με τη θεραπεία θα ξεπεραστεί μια χαρά :)
Για το οτι η γατα δεν καθεται να εξεταστεί θα προτεινα κι εγώ αφού η ναρκωση αποκλειεται να ρωτήσεις μηπως ερθει σπίτι η κτηνίατρος για τη λήψη. Λογικά θα είναι εφικτό!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν αποφασίσαμε να πάρουμε περσικό (τρομάρα μας) διαβάσαμε ότι χρειάζεται συχνό καθάρισμα στα αυτιά και στη μύτη(;). Το καθάρισμα το κάνει την πρώτη φορά ο κτηνίατρος συνήθως και έτσι μαθαίνεις να το κάνεις και εσύ (μπατονέτα και λαδάκι, αλλά όχι εσωτερικά). Ζήτησε του λοιπον να του καθαρίσει τα αυτιά.
Καλώς ήρθατε σας είπα; Εαν δεν σας είπα καλώς μας ήρθατε, προσωπικά πολύ μου αρέσουν οι παρορμητικοί άνθρωποι!:redface:

Βοηθαει απιστευτα να της λες τρυφερα λογακια σαν παιδακι γιατι τα γατακια ειναι ιδιαιτερα ευαισθητα στον τονο φωνης και στον ιδιοκτητη τους και σε οτι τους μεταδιδει.Εγω εχω εξαιρετικα αποτελεσματα τις περισοτερες φορες γιατι τουσ φερομαι λες και καταλαβαινουν δηλαδη τους λεω θα παμε στο γιατρο κλπ κλπ να μη φοβουνται μια μερα πριν κλπ δε με νοιαζει να με περασει κανεις για τρελη αυτο που θελω ειναι να μη φοβουνται και να γινουν τα πραγματα οσο το δυνατον πιο ανωδυνα γι αυτα και πιανει το συστημα τοσο πολυ που το κανω και στις αδεσποτες κι εχουν γινει φοβερα ηρεμες οποτε θα τις παω κι αυτες για στειρωση ωραια ωραια

χίλια ευχαριστώ για την απάντηση και καλώς σας βρήκα

Το ξερα ότι θα έβρισκα μια ανοικτή αγκαλιά αναμεσά σας, για μένα και τον γάτο μου....
Λοιπόν οι σταγόνες για τ΄αυτάκια του είναι OTISEPTIL και είναι το μόνο που μου έδωσε ο γιατρός και του βάζω... Εν τω μεταξύ αυτό είναι τζελ και κολλάει στο τρίχωμα και ο Ρουνι μοιάζει με γκρέμλινς.......:lol:
Θα περιμένω να δω πως θα πάει και θα σας γράψω για να ξέρετε...
Οσο για τα PETSHOP συμφωνώ απόλυτα για το τι ρόλο παίζουν και την κατάσταση που έχουν τα ζωάκια, τουλάχιστον τα περισσότερα...
Η αλήθεια είναι ότι συχνά πυκνά κοίταγα αγγελίες μήπως βρω κάποιο περσικό από σπίτι (γέννα δική τους) αλλά όταν εντόπιζα κάτι ή θα είχε πουληθεί ή δεν θα είχα εγώ χρήματα... και έτσι πέρναγε ο καιρός μέχρι που έγινε πραγματικότητα μ΄αυτόν τον τρόπο...
Μα να το βλέπατε....... σαν αυτά τα γατάκια του δρόμου, που σπαράζει η ψυχή σου όταν σε κοιτούν και περιμένουν μια ανταπόκριση, ένα χάδι!!!
Και με αντάμειψε δεν μπορώ να πω... Από την πρώτη επαφή έγινε ένα με τα παιδιά μου... Πίσω απ΄την ποδιά μου, όλοι μαζί στην κουζίνα, στο σαλόνι, όπου είμαστε όλοι κι αυτό..
Αφού καμμιά φορά λέω πως έκανα τα παιδιά μου ζευγάρια μιας κι είχα 2 κόρες κι έναν γιο!!!!
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές και θα μαι και γω δίπλα σας..
Ετσι κι αλλιώς την ίδια μέρα που εγκαταστάθηκε ο Ρούνι στο σπίτι, έγινα μέλος στην παρέα σας... φιλιά:up:

καλως μας ηρθες!

Νεότερα για την υγεία της Λούσυ

Τελικά, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να πάω τη Λούσυ στο γιατρό, την άφησα στην ησυχία της, συνεχίζοντας τη δίαιτα αποκλειστικά με m/d κ προσπαθώντας να την κάνω να ξανασυμφιλιωθεί με το κουτί μεταφοράς. Ξεκίνησα σιγά-σιγά να βάζω φαγητό μέσα, κ με τον καιρό (πολύ καιρό όμως, κοντά 3 μήνες) το ξέχασε. Οπότε, την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερα να τη βάλω μέσα κ να πάμε στο γιατρό. Εν τω μεταξύ, είχε χάσει αρκετό βάρος κ ήταν πιο ζωηρή, αλλά τελευταίως άρχισε να μην τρώει καθόλου τις m/d κ να γίνεται πετσί κ κόκαλο. Στον κτηνίατρο την πήραμε με το καλό, κ βασικά ενώ στην αρχή τσίνισε, μετά από καλοπιάσματα, κούρνιασε στην αγκαλιά μου κ μας άφησε να της πάρουμε αίμα. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα, οι τιμές συκωτιού, νεφρών κ.λπ. γύρισαν στο φυσιολογικό, και η γλυκόζη έπεσε από άνω τα 400 που ήταν σε 294, με φυσιολογική ανώτατη τιμή το 136. Φυσικά κ πάλι χρειάζεται θεραπεία, οπότε αρχίσαμε χάπια για να δούμε αν πέσει το ζάχαρο, ο κτηνίατρος ήταν αισιόδοξος… Αν όμως δεν πέσει θα χρειαστούν, λέει, ενέσεις ινσουλίνης, κάθε βράδυ κ πρωί, πράγμα που μου φαίνεται πολύ δύσκολο στην υλοποίηση. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχει χάσει τον περισσότερο μυϊκό ιστό της από την απώλεια βάρους κ δεν μπορώ να την πείσω να φάει, εκτός κι αν πρόκειται για λιχουδιά, που όμως δεν μπορώ να της δίνω. Καμιά ιδέα κανείς;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το καημενούλι! Δεν τρωει καθόλου δηλαδή???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω δυο τρεις μέρες να τη δω να τρώει την κονσέρβα ή τις κροκέτες της, κ μόνο λίγο βραστό κοτόπουλο έφαγε χθες. Μου φαίνεται ότι όσο πάει κλείνει η όρεξή της, παρ' όλο που ζητάει όταν μυρίσει το φαγητό που τρώμε

εγώ θα συνέχιζα με βραστό κοτόπουλο. Επίσης συστήνω, νομίζω είναι της ΠΡΟΠΛΑΝ κονσερβα μικρή με γεύση τόνο, είναι για μεγάλα και εγχειρισμένα γατιά, δηλαδή πολύ ελαφριά. Η δικιά μου την θεωρεί λιχουδιά

Παρακολούθησέ την στενά για να δεις αν τρώει καθόλου, γιατί αν δεν τρωει καθόλου θα πρέπει να το δεις με τον κτηνίατρο ΑΜΕΣΑ. Δες λοιπόν τι γινεται και να δουμε από εκει και πέρα. Αλλά φαντάζομαι αυτό ειναι το πρώτο σε ιεραρχία

Πω, πω... Κουραγιο σου ευχομαι και ολα να πανε καλα!!!

Ευχαριστώ κορίτσια. Χθες έφαγε ακόμα περισσότερο βραστό κοτοπουλο, μισό μπολ σχεδόν. Το κακό είναι ότι δεν τρώει τις ειδικές γατοτροφές για διαβήτη που θα έπρεπε να τρώει. Τις μυρίζει κ φεύγει τρέχοντας. Ο κτηνίατρος λέει ότι είναι τελείως άνοστες:(

έτσι έχω ακούσει και εγω για τις τροφές αυτές. Μη ξεχνας ότι μπορεί να της κάνει και κόπο να μασάει τόσο πολυ όσο πρέπει με την ξηρά τροφή. Γιατί δεν ρωτάς αν μπορείς να της δίνεις κάτι συμπληρωματικό για τον διαβήτη, ίσως είναι πιο εύκολο έτσι. Αν τρώει και πίνει νεράκι θα είναι μια χαρά..

Δοκίμασε ακόμη να πολτοποιήσεις ελάχιστο κοτοπουλο με την ειδική τροφή μηπως ξεγελαστει καθόλου......

Καλά νέα :) Η Λούσυ χθες, αφού έφαγε το βραστό κοτοπουλάκι της με το οποίο της δίνω και το χάπι της, κατά τη διάρκεια της νύχτας μασούλησε κι ένα ολόκληρο σχεδόν μπολάκι κροκέτες m/d. Απ’ ό,τι φαίνεται επανήρθε η όρεξή της, δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται κ στα χάπια, που τα παίρνει εδώ κ 5 μέρες.

Άντε μπράβο! Είδες? Όλα καλά θα πάνε τελικά με τη Λούσυ!!!:up:

Μακαρι να πανε ολα καλα!
Τα μεγαλα ζωα(οπως και οι μεγαλοι ανθρωποι)εχουν τις ιδιοτροπιες τους!:)

Ωχ παιδιά, μόλις πήρα τον κτηνίατρο για να τον ρωτήσω τι άλλο μπορώ να δίνω στη Λούσυ εκτός από τις διαβητικές γατοτροφές κ μου είπε τίποτα απολύτως. Το κοτόπουλο που της δίνω δεν κάνει! Δεν πρέπει να ανεβεί άλλο η πρωτεΐνη μου είπε γιατί θα πέσει σε κώμα. Η μόνη εναλλακτική είναι ο ορός. Πω πω, πάλι καλά που τον πήρα τηλέφωνο :cry:

Προσπάθησε και βλέπουμε!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back