Πολλαπλή επίθεση σε αδέσποτες γάτες σε γειτονιά του Χαλανδρίου

Spiderwoman

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Λουκία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 368 μηνύματα.
Παίρνω το θάρρος να γράψω χωρίς να έχω καλοδιαβάσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για συζήτηση, γιατί είμαι πλέον σε απόγνωση.
Στη γειτονιά μου στο Χαλάνδρι ταϊζω τις αδέσποτες γάτες τα τελευταία 4 χρόνια: από τότε δηλαδή που μετακόμισα από τη Θεσσαλονίκη , από όπου και κατάγομαι. Δεν ήταν εύκολη απόφαση να ξεκινήσω και πάλι τη φροντίδα τόσων ζώων. Στη Θεσσαλονίκη είχα βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και είχα ήδη κουραστεί. Παρ΄ όλα αυτά η κατάσταση χρειαζόταν άμεση παρέμβαση:
Έτσι με πολλούς κόπους κατάφερα να στειρώσω περίπου 40 γάτες, να περιθάλψω πάνω από 30 όταν χρειάστηκε και να δώσω σε σπίτια πάνω από 20 (μικρά γατάκια κυρίως, τα ενήλικα δυσκολεύομαι πολύ να τα δώσω). Φυσικά αρκετά δεν κατάφερα να τα σώσω από ασθένειες και αυτοκίνητα. Όλα αυτά με δικά μου έξοδα και του συντρόφου μου.
Τώρα φροντίζω γύρω στις 30 γάτες σε 4 οικοδομικά τετράγωνα.
Τον περασμένο μήνα κάποιοι καλοί γείτονες αποφάσισαν ότι ενοχλούνται από αυτήν την κατάσταση και μου έστειλαν το Υγειονομικό, έτσι ώστε να αναγκαστώ να πάρω από τη γειτονιά τους τις γάτες που τους "κουβάλησα". Το έγγραφο το επισυνάπτω. Μου έχουν κάνει το βίο αβίωτο και με στέλνουν στην αστυνομία ( με εισαγγελική παραγγελία ) για ψύλλου πήδημα. Η κατάσταση αυτή με δυσκολεύει στο να ελέγχω και άλλες καταστάσεις: Να ταϊζονται τα γατιά σε σταθερή βάση, να ελέγχω ποιός είναι άρρωστος και χρειάζεται κτηνίατρο , να βρίσκω χρόνο για να δώσω ό,τι μικρά μου φορτώνουν .
Δημοσιοποιώ το πρόβλημα, ώστε να πάρω άμεσα συμβουλές από όποιον γνωρίζει πώς να χειριστεί παρόμοιες καταστάσεις και αν είναι δυντόν από δικηγόρο.
Θα ήθελα η εμπειρία μου αυτή να μην επηρεάσει αποτρεπτικά επίδοξους προστάτες αδέσποτων, αλλά αντίθετα να δυναμώσει την αλληλοβοήθεια
μεταξύ μας.
Εν τω μεταξύ, καθώς αποφάσισα να γράψω για το πρόβλημά μου αυτό, προέκυψε και άλλο. Σκύλος όχι αδέσποτος, αλλά δεσποζόμενος, σκότωσε έναν από τους πιο γλυκούς γάτους με φρικτό τρόπο:
Είναι ένας «κύριος» εδώ στο Χαλάνδρι που τρέχει μπροστά με μηχανάκι χωρίς πινακίδες και από πίσω ο σκύλος λυτός και σκοτώνει όποιο μικρόσωμο ζώο καταφέρει να πιάσει, ενώ έχει τραυματίσει και μεγάλα σκυλιά. Ψάχνω να βρω το όνομά του όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι παθόντες για να του κάνουμε μήνυση. Δε θα το αφήσω έτσι: Το θέμα αυτό θα το κυνηγήσω.
Η κατάσταση όμως έχει γίνει αφόρητη για τα γατιά. Δεν βρίσκουν που να καταλύσουν το βράδυ! Αρχίσαν όλοι να περιφράσσουν με ψηλά συρματοπλέγματα, για να μην μπαίνουν στους κήπους τους. Τα ζώα κοιμούνται κάτω από τα αυτοκίνητα, γιʼ αυτό και ο γατούλης μου έγινε εύκολη λεία για το σκύλο. Δυσκολεύομαι να βρω σημεία για τάισμα και έρχεται και χειμώνας. Ορισμένα είναι πλέον υπερβολικά ήμερα για τους κινδύνους του δρόμου. Θα ήθελα οπωσδήποτε να δώσω 5-6 σε σπίτια. Στο σπίτι δε χωράμε, αυτή τη στιγμή έχω 9 μαζί με τα δύο μικρά που έχω για δόσιμο.
Συμβουλές και βοήθεια κάθε είδους δεκτές.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• paralogismos2.jpg
    paralogismos2.jpg
    153,7 KB · Εμφανίσεις: 149
Απάντηση: SOS Πολλαπλή επίθεση σε αδέσποτες γάτες σε γειτονιά του Χαλανδρίου

Κάπου υπάρχει ένας νόμος, αν δεν κάνω λάθος, που λέει οτι όσοι προσέχουν και ταϊζουν αδέσποτα προστατεύονται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελεινο .... Σοφια αυτος ο νομος ισχυει ?

Spiderwoman, καλώς ήρθες.
Δεν έχω νομικές γνώσεις, αλλά η επιστολή του υγειονομικού μου φαίνεται εντελώς άκυρη, αφού αναφέρεται σε ιδιόκτητα ζώα (ενώ οι ίδιοι παραδέχονται ότι τα ζώα που φροντίζεις δεν είναι δικά σου). Μου φαίνεται ότι έχει περισσότερο χαρακτήρα εκφοβισμού παρά οτιδήποτε άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να συμβουλευτείς δικηγόρο και να επικοινωνήσεις με κάποιο φιλοζωικό σωματείο, όπως το stray ή το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων. Αυτοί θα μπορέσουν να σε κατευθύνουν καλύτερα και είναι σημαντικό να έχεις πλάτες από κάποιον και να μην είσαι μόνη.

Αυτό που μπορείς να κάνεις σε πρακτικό επίπεδο είναι να φροντίσεις (αν δεν το κάνεις ήδη) για την καθαριότητα του χώρου μαζεύοντας τα υπολείμματα τροφής, ιδίως αν δίνεις και κονσέρβα. Κι επειδή το περίφημο out of sight, out of mind ισχύει και για τους στριμμένους ανθρώπους, θα σου πρότεινα να ταΐζεις βράδυ ή νωρίς το πρωί και μακριά απ' τους δρόμους εκείνων που ενοχλούνται. Εφόσον ο χώρος είναι καθαρός και τα ζώα υγιή και στειρωμένα (και παράλληλα προσπαθείς να τους βρεις σπίτια), δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Κονσέρβες δεν αφήνω, αλλά κροκέτες δεν μπορώ να μην αφήνω! Για τους αργοπορημένους! Δυστυχώς αυτοί που δεν τα θέλουν εναλλάσσονται με αυτούς που τα θέλουν! Οι χειρότεροι είναι αυτοί που αλλάζουν συνέχεια γνώμη και μου προκαλούν σχιζοφρένεια! Συνήθως στις γειτονιές όλοι ψάχνουν τον αποδιοπομπαίο τράγο για να του φορτώσουν όλα τα κακώς κείμενα! Σε όποιον όμως έχει οικονομική επιφάνεια ή κάποια ισχυρή θέση δεν τολμούν να τον ενοχλήσουν! Δεν μπορώ να εξαφανίσω τελείως τις τροφές, αλλά και δε θέλω πια, γιατί πιστεύω ότι το να κρυβόμαστε διαρκώς σα να φταίμε είναι λάθος.Απλά θα ήθελα να δώσω μερικά ζώα σε σπίτια, γιατί φοβάμαι ότι φέτος θα έχω πολλές απώλειες

Εδώ είναι ο νόμος για τα κατοικίδια ζώα... δυστυχος για προστασια γατιων απο τους δημους ουτε λογος, εδώ και εδώ όμως αναφέρει τις υποχρεώσεις [FONT=&quot]των δήμων που όπως φαίνεται δεν τηρούνται όποτε ίσως ο λόγος τους έρθει σε σύγκρουση με τον δικό τους.
Συγκεκριμένα στο τέλος του κειμενου λεει :[/FONT]Καλούμε όλους τους εθελοντές φιλόζωους να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο της ελληνικής πραγματικότητας και νομοθεσίας προκειμένου όχι μόνο να διαχειριστούμε την πραγματικότητα αυτή, αλλά και να την αλλάξουμε. Άρα εσύ είσαι ενας απο αυτους τους πολίτες.
Δες και αυτό και αυτό για τις υποχρεώσεις των δήμων.
Βέβαια χωρίς δικηγόρο δεν θα βγάλεις άκρη.
[FONT=&quot]Είσαι ήρωας όπως και αν έχει και αν φτάσει στο απροχώρητο, ερχόμαστε για συμπαράσταση.[/FONT]

Λυπάμαι για τον γατούλη σου Spiderwoman...

Τον ξέρω τον μανιακό αυτόν, μένουμε δυστυχώς στην ίδια γειτονιά...
Κοίταξε σε παρακαλώ το "προσωπικό μήνυμα" (pm) που σου στέλνω, νομίζω θα σε ενδιαφέρει.

Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε να σταματήσει αυτή η φρίκη.

Και εμείς ταϊζουμε σε καθημερινή βάση γατούλες και αγωνιούμε μήπως τις βρει ο εν λόγω "κύριος", ο οποίος συν τοις άλλοις μάθαμε οτι χτυπάει τον σκύλο του για να "αγριέψει"...

Και Νέο ραβασάκι από το Υγειονομικό. Προφανώς δεν υπάρχουν σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις σ' αυτή τη χώρα και έχουν όλο το χρόνο να ασχολούνται με την περίπτωσή μου. Το κείμενο είναι κομμάτι του παλιού. Δεν ξέρω δηλαδή κατά πόσο έγιναν οι νέες αυτοψίες.
Τι να πω! Φαίνεται ότι τελικά κινδυνεύουμε πραγματικά από τα δοχεία με νερό που αφήνω και τα υπολείμματα ζωοτροφών (κροκέττες και μόνο κροκέττες) μήπως είναι ραδιενεργά; Οι ακαθαρσίες είναι οι περισσότερες από δεσποζόμενα σκυλιά μες στη μέση στο πεζοδρόμιο πολύ μεγάλες για να τις έκαναν γάτες. Μήπως να αρχίσω να τις καθαρίζω κι αυτές; Ή μήπως δεν αφήνουν ακαθαρσίες και οι δεσποζόμενες γάτες κυρίως οι αστείρωτες αρσενικές, που μάλλιασε η γλώσσα μου να παρακαλάω να τις πάρω να τις στειρώσω εγώ η ίδια με δικά μου έξοδα και δε θέλουν; Αυτοί που με κατηγορούν έχουν και αυτοί και γάτα και σκύλο που κυκλοφορούν και προφανώς αφοδεύουν λουλουδάκια. Το χειρότερο: τις ανθρώπινες ακαθαρσίες (έχουμε και τέτοιες κατά καιρούς)να τις μαζέψω κι αυτές; Συγγνώμη, αλλά είναι οι μόνες που πραγματικά σιχαίνομαι!
Οι 30 γάτες δεν είναι όλες σε ένα σημείο: Είναι διασκορπισμένες σε 5 οικοδομικά τετράγωνα (ας μας πει κάποιος πόσες αδέσποτες γάτες ανά οικοδομικό τετράγωνο επιτρέπονται) και είναι όλες στειρωμένες, εκτός από 5 αρσενικά (γιατί έχω αρχίσει και σκέφτομαι ότι μόλις τα στειρώσω θα με παρακαλάνε κι αυτά να τα πάρω πάνω), όλες απόγονοι γατών που κάποιοι είχαν για "δικές" τους στη γειτονιά και γεννοβολούσαν συνέχεια, ή και πρώην δεσποζόμενες-"δωράκια" σε μένα από γείτονες που μετακόμισαν.
Τα αποφάγια που περιστασιακά ταΐζονταν οι γάτες πριν έρθω εγώ στη γειτονιά και σάπιζαν ανενόχλητα δεν τους ενοχλούσαν, αρκεί που οι γάτες δεν ταΐζονταν κάθε μέρα!!!!!!!
Για να τελειώνω με τη λογοδιάρροια (ουπς) , θα ήθελα μόνο να μου πει κάποιος αν ξέρει κατά πόσο θα πρέπει να φοβάμαι τις "αρμοδιότητες" του δήμου. Ευχαριστώ

Συνημμένα

Αν εννοείς αρμοδιότητα το φόλιασμα,εννοείται πως δεν επιτρέπεται και παραβαίνει νόμους.Να σου πω τα δυσάρεστα;Εδώ στη Ζάκυνθο,πριν ένα χρόνο ο δήμαρχος μαζί με τα τσιράκια του έριξαν φόλες στα αδέσποτα της χώρας.Τους είδαν μάρτυρες και έχει γίνει μήνυση κιόλας..ε..καί;; θα πληρώσει κανείς νομίζετε;;...Πάντως σίγουρα στις αρμοδιότητες των δήμων είναι η στείρωση των αδέσποτων,μόνο που ΔΕΝ τις κάνουν.:down:

ΑΥΤΑ φοβάμαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ουφ....... Τί να λέμε τώρα.... ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ!!!!!.... Κυρώσεις δεν θα έχεις, ευτυχώς δεν υπάρχει νόμος που να προστατεύει τέτοιες κινητοποιήσεις μαζικής¨αντιζωοφιλίας¨από κομπλεξικά ανθρωπάκια...Μόνο υποδείξεις θα σου γίνουν, και καλά. Αλλά τέτοιοι τύποι, δυστυχώς, κάνουν... δικούς τους νόμους, και παίρνουν ατομικές πρωτοβουλίες...βλ. τον ψυχάκια με την μηχανή και τον σκύλο, βλ. φόλες κτλ... Σε αυτά νιώθουμε απροστάτευτοι...

Δεν ειμαστε λαος εμεις...Τερατα ειμαστε!!! Λουκια μπραβο σου! Σου βγαζω το καπελο για την προσπαθεια σου και τους κοπους σου!!!
Η χωρα αυτη δεν θα παει ποτε μπροστα. Μονο λογια και απο πραξεις ΤΙΠΟΤΑ!!!
Και αυτοι που θελουν να βοηθησουν παντα την πατανε!!!
Κουραγιο δε θα τους περασει...

Παιδιά, ευχαριστώ πάρα πολύ, τουλάχιστον η αίσθηση ότι έχεις συμμάχους δε συγκρίνεται με τίποτα!!!!!!Speri η Τσουτσούκα σου είναι τέλεια! Αν δεν είχα τόσα πολλά γατιά, θα ερχόμουν στην Πάτρα να στην κλέψω! Οι ταρταρούγες με άσπρο είναι οι αγαπημένες μου! Τρομερά έξυπνα ζώα, η σχέση που δημιουργείς μαζί τους είναι απίστευτη. Τέτοια ήταν και η Τραμπούκα μου . Μου πέθανε πρόπερσι από νεφρική ανεπάρκεια 9,5 χρονών.

Να σαι καλα!!!!!
Καλη συνεχεια στο εργο σου και μη σε πτοει τιποτα!!!

Κορίτσι μου μη μασάς. Θα μπορούσες να στείλεις ένα έγγραφο στην Υγειονομική Υπηρεσία στηριζόμενη στο νόμο που παρέθεσε η Kitcat και να τους το βουλώσεις.

Ευχαριστώ για την ιδέα! Δεν το είχα σκεφτεί! Πάντως βγήκε και ένα καλό από αυτήν την υπόθεση! Ο Δήμος καθάρισε το δρόμο μας σήμερα, κάτι που στα 4 χρόνια που είμαι εδώ είχε κάνει μόνο άλλη μία φορά (πριν από εκλογές πάλι).

Δε θελω να σε απογοητευσω αλλα και παλι ερχονται εκλογες...Μακαρι να το εκαναν και να το τηρουν αλλα δυσκολο μου φαινεται.

Το θέμα είναι να μην την πληρώσουν τα ζωάκια λόγω ζήλου εκλογών. Έτσι κι αλλιώς τόσα χρόνια το δρόμο τον καθαρίζουν κάποιοι γείτονες και φυσικά αυτοί που είναι εναντίον μου δεν είναι μέσα σ' αυτούς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back