Πολυκυστικά νεφρά...

Nonika

Διακεκριμένο μέλος

Η Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 7.403 μηνύματα.
Τελικα ο Ραμσης εχει πολυκυστικο νεφρο που του προκαλει αναιμια,αυριο θα ξερω αν λειτουργει σωστα το δευτερο νεφρο του,βασει των εξετασεων που καναμε σημερα(ουρων,γενικες αιματος,βιοχημικες).:/:
Αν και το δευτερο δεν λειτουργει μας ειπε οτι εχει το πολυ ενα χρονο ζωης-κατι που δεν θελω να το σκεφτομαι.:(
Αν λειτουργει ομως σωστα το αλλο-που αυτο πιστευει βασει της γενικης εικονας και της προοδου που εκανε μονο με την αλλαγη τροφης-τοτε τι μπορω να κανω για να τον βοηθησω;;;
Μας ειπε οτι απλα θα κανει συγκεκριμενη διατροφη,ουτε φαρμακα,ουτε συμπληρωματα,τιποτα.
Εχει καποιος αλλος γατακι με τετοιο προβλημα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νονικά μου το έγραψα κ στο θέμα του Ραμσή το λέω κ εδώ αρνούμαι να πιστέψω ότι ο Ραμσάκος θα είναι τόσο άτυχος εύχομαι κ ελπίζω ότι το άλλο νεφράκι του θα είναι μια χαρά.
Πως είναι τώρα ο Ραμσάκος ξύπνησε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τον ξυπνησαμε αμεσως μολις πηραμε ουρα και αιμα,δεν εμεινε για πολυ ναρκωμενος.Εφαγε και κροκετουλες και τωρα ζυμωνει το μαξιλαρι για να κοιμηθει πανω του.:happy:
Ειναι καπως ατονος αλλα ειναι φυσιολογικο.Ποιος αλλος γατουλης εδω μεσα εχει πολυκυστικα νεφρα,δεν μπορω να θυμηθω.:/:

Το ψυχουλίνι μου τι καλό που είναι μωρέ ακόμα δεν σηκώθηκε από την νάρκωση κ άρχισε τις γλύκες. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο στεναχωρήθηκα:cry:
Δεν θυμάμαι ποιος άλλος έχει :hmm:

Κοιμαται διπλα στην Μπιζου τωρα ...

Να του δώσεις ένα μεγάλο φιλί στην κουκλόφατσά του
heart.gif

Νόνικά αύριο τι ώρα βγαίνουν οι εξετάσεις;

Μεσημερι με απογευμα μου ειπε,θα με παρει αυτος τηλεφωνο να μου τα πει μιας και θα λειπω.

Θα μου στείλεις ένα sms αν δεν έχεις υπολογιστή εκεί κοντά ή να πεις της Δώρας να μου στείλει ένα μειλ

Οκ,θα στειλουμε μαιηλ ή πμ.;)

βρηκα μερικες πληροφοριες γενικα για την ασθενεια.. https://www.cfa.org/articles/health/pkd.html

Οκ,θα στειλουμε μαιηλ ή πμ.;)
Ωραία:) αμέσως μόλις σε πάρει να στείλεις έτσι ;

νονικα η ψιλαφιση πως γινεται ? πρεπει να ειναι ναρκωμενο ή δεν ειναι απαραιτητο..? επειδη μια ψιλαφιση εκανε η γιατρος μου οταν πηγαμε αλλα δεν καταλαβα τι προσπαθουσε να δει..:hmm:

Περαστικά σου Ραμσάκο:hello:

ελα ρε πολυ στεναχωρεθηκα για τον Ραμσουλη :( Μπορει να γινει μεταμοσχευση αλλα δεν ξερω αν κανουν στην ελλαδα και επισης κοστιζει ΠΟΛΛΑ :( Ευχομαι το αλλο του νεφρο να ειναι ενταξει ή τουλαχιστον οι κυστες να ειναι μικροσκοπικες. Δυστυχως ειναι μη αναστρεψιμη κατασταση :( Για ολα αυτα φταινε οι ηλιθιοι που ζευγαρωνουν τα περσικα τους χωρις να γινονται εξετασεις για PKD και δημιουργουν γατακια με κληρονομικες ασθενειες (ειναι και autosomal dominant το συγκεκριμενο γοινιδιο=με οποιαδηποτε γατα ζευγαρωσε στο παρελθον τα γατακια (τουλαχιστον τα μισα ή και παραπανω) εχουν κληρονομησει την ασθενεια) τα οποια ταλαιπωρουνται αφανταστα. Δεν ειναι αδικια να φερνουν τετοια γατακια στον κοσμο;
Το καημενουλι μας, οχι μονο ειχε προβλημα, το παρατησαν και στο δρομο σε αθλια κατασταση. Ευτυχως μεσα στην ατυχια του επεσε πανω σου Νονικα και οτι και αν συμβει να ξερεις πως ειναι ευτυχισμενος μαζι σου!

Hρω μονο το χρημα τους ενδιαφερει κι οχι η ποιοτητα ζωης του ζωου δυστυχως,:mad:πολυ πιθανον να ερχεται κι απο εκτροφειο τυπου puppy mills,δεν ξερω,παντως ηταν παραγγελια σε κτηνιατρο ο Ραμσης.

Η ψηλαφηση γινεται στην κοιλιτσα του,μας τον ξυρισαν τον Ραμσακο για να πιασει τα νεφρακια του,δεν ειναι αναγκη να ειναι κοιμισμενος,και ξυπνιο να ειναι γινεται.

Ελενα θα σε ενημερωσω asap.:happy:

Ηρω καλα που μου το εγραψες ως pkd,το εψαξα στο ιντερνετ κι ενημερωθηκα πληρως,βεβαια μου εγινε η καρδια περιβολι αλλα τουλαχιστον ξερω τι αντιμετωπιζω.:/:

ναι καλυτερα να ξερεις με τι εχεις να κανεις για να το αντιμετωπισεις καλυτερα. Οσο νωριτερα ξερεις τοσο καλυτερα. Μπορει στο μελλον οι εξετασεις να εβγαιναν καλες και να μην ακολουθουσες κατα γραμμα την ειδικη διατροφη και μετα να ψαχνοσουν. Μετα απο ολα αυτα που εγιναν αποψη μου ειναι να γινονται εξετασεις σε ολα τα μακρυτριχα αδεσποτα και μη (σε οσα δεν εχουν εξετασεις οι γονεις τους) για την συγκεκριμενη ασθενεια. Ειναι πολυ συχνη αυτη η ασθενεια στα περσικα, κυριως σε αυτα που δεν προερχονται απο υπευθυνους breeders. Το πιο σημαντικο δε ειναι να γινονται εξετασεις στους γονεις πριν ζευγαρωσουν. Εννοειται πως οταν μια γατα εχει PKD την στειρωνουμε χωρις 2η σκεψη.

ναι καλυτερα να ξερεις με τι εχεις να κανεις για να το αντιμετωπισεις καλυτερα. Οσο νωριτερα ξερεις τοσο καλυτερα. Μπορει στο μελλον οι εξετασεις να εβγαιναν καλες και να μην ακολουθουσες κατα γραμμα την ειδικη διατροφη και μετα να ψαχνοσουν. Μετα απο ολα αυτα που εγιναν αποψη μου ειναι να γινονται εξετασεις σε ολα τα μακρυτριχα αδεσποτα και μη (σε οσα δεν εχουν εξετασεις οι γονεις τους) για την συγκεκριμενη ασθενεια. Ειναι πολυ συχνη αυτη η ασθενεια στα περσικα, κυριως σε αυτα που δεν προερχονται απο υπευθυνους breeders. Το πιο σημαντικο δε ειναι να γινονται εξετασεις στους γονεις πριν ζευγαρωσουν. Εννοειται πως οταν μια γατα εχει PKD την στειρωνουμε χωρις 2η σκεψη.

Αυτο που εσυ και καθε ζωοφιλος θα θεωρουσε αυτονοητο ο ηλιθιος ο εκτροφεας του Ραμση αποφασισε πως δεν τον συνεφερε,να μην τα παιρνεις στο κρανιο και να μην διαολοστελνεις κοσμο μετα;;;:mad::mad::mad:

καλημερα βρε νονικα, διαβασα κ εγω τα νεα σας κ στενοχωρηθηκα, αλλα θελω να ειμαι αισιοδοξη οτι το αλλο του νεφρακι ειναι ενταξει, εχω καλο προαισθημα νομιζω..θα πανε ολα καλα..περιμενουμε τα αποτελεσματα με αγωνια ολοι μας κ να ξερεις ειμαστε μαζι σου, εστω κ νοητα...δωσε του πολλα πολλα φιλια του ζαχαρενιου σου...:rolleyes::rolleyes:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back