carmellito
Νεοφερμένο μέλος
Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα να το ταίσω το πρωί και το βρήκα σε άθλια κατάσταση..Τρομερά αδύναμο χωρίς να μπορεί να κινηθεί.Νόμιζα πως θα το χάσω αλλα τελικά με λίγο παραπάνω γάλα (με το ζόρι) ανέκαμψε.Χθες το πρωί όμως πάλι τα ίδια και ακόμη χειρότερα...Δεν μπορεί να κάνει βήμα.Δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του,ψιλοτρέμει,καλά καλά δεν κινείται ούτε όταν είναι ξαπλωμένο πλέον..Για να καταλάβω αν ζει τσεκάρω αν αναπνέει...

Φυσικά το πήγα σε κτηνίατρο η οποία του χορήγησε αντιβίωση και ορούς αλλα μου είπε οτι το βλεπει χλωμό.....Μετά απο την επίσκεψη νόμιζα οτι θα ανακάμψει αλλα χειροτέρεψε.Του έδωσα μπόλικη πάστα για τα σκουλήκια(όπως με προέτρεψε η κτηνίατρος) και αντί για σκέτο γάλα ανακάτεψα γάλα και ρυζάλευρο για μωρά.Το καταπίνει μόνο αν του κλεισω το στόμα και του κάνω λίγο μασαζάκι στο λαρύγγι.Με το γάλα δεν έβγαζα άκρη..Συνεχίζει να μη μπορεί να περπατήσει αλλα αραια και που πλεόν ρίχνει και ενα αναπαίσθητο ξεψυχησμένο meow..Του έδωσα και νεράκι με τη σύριγγα,του έτριψα και την κοιλίτσα και πρόσεξα οτι έκανε ελάχιστη διάρροια...Είναι αρσενικό,ενός μήνα και κάτι,αρκετά βρώμικο λόγω της κατάστασης στην οποία βρέθηκε,με πολύ χαμηλή θερμοκρασία(32 μόλις βαθμούς
) και παραμένει 200 γραμμάρια.Δεν θέλω να το χάσω..Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχουμενη.Ευχαριστώεπίσης μάλλον έπρεπε να πω ''καλημέρα'' αλλα μένω ξύπνια για να το προσέχω και έχασα την αίσθηση του χρονου :S
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
virgo
Νεοφερμένο μέλος

Καλημέρα..Πω, πω..δύσκολα. Εξαρτάται κι από τα αντισώματα που έχει ο μικρός. Μου έχει κάνει εντύπωση που το έχεις σχεδόν ένα μήνα χωρίς όρεξη (όπως είδα στα προηγούμενα μηνύματά σου) κι όμως έχει επιζήσει! Κάνεις μεγάλη προσπάθεια. Ίσως λόγω της υποθερμίας να πρέπει να το κρατήσεις στα πολύ ζεστά, παρά τη ζέστη που κάνει..Πρόσεξες μήπως αν έχει ψύλλους;
Κουράγιο...Μακάρι να είναι τυχερό και να τα καταφέρει..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Solidsname
Νεοφερμένο μέλος

Δοκιμασε να βαλες στο νερο του η το γαλα του αναλογα με το τι προτιμει ζαχαρη. Αν παλι δεν το πινει βαλε στη συρηγγα νερο και ζαχαρη και δωστου το με το ζορι
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Είναι εξαιρετικά μεγάλης σημμασίας να τον κρατάς πολύ ζεστό. Τύλιξε το γατάκι με μια κουβερτούλα και βάλε τον μέσα σε ένα κασόνι. Ή βάλε μια θερμοφόρα μέσα στο κασόνι την οποία φυσικά θα έχεις τυλίξει με μια κουβερτούλα για να μην καεί το γατάκι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
βιταμίνες κτλ δεν κάνει να πάρουν τόσο μικρά γατάκια???
για να τονωθεί λίγο ο οργανισμός του??
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
Οσον αφορά το γάλα είχα δοκιμάσει πριν καμια βδομάδα νουνου(που ειναι πιο γλυκό) αντι για γάλα γατας και του άρεσε όντως περισσότερο.Μη φανταστείτε όμως οτι κ τοτε έφαγε τρομερή ποσότητα.Δεν διακινδυνεύω το γάλα τώρα γιατί το βγάζει απο τη μύτη
Τώρα που άρχισε να κάνει κανένα meow χάρηκα..αλλα ανησυχώ που δεν μπορεί ακόμα να σταθεί στα πόδια του.Επίσης η κοιλίτσα του είναι αρκετά πρησμένη και δεν πολυπάει στην άμμο.Βασικα ούτως η άλλως δεν έχει τις δυνάμεις να πάει.Του έτριψα και την κοιλίτσα αλλά νομίζω πως θα έπρεπε να έχει ενεργηθεί περισσότερο με τόσο φαγητό.Ψύλλους είχε ναι...όταν το καθαρίζω η πετσέτα βγαίνει καφέ...Είναι μικρό για αμπούλα αλλά θα πάρω.Α να προσθέσω οτι σήμερα τρέμει λίγο το κεφαλάκι του και η κοιλίτσα του σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα είναι πολύ κρύα :S Ουφ...δεν το βλέπω καλα..

jeannete
Νεοφερμένο μέλος
ο κτηνίατρος δεν σου έδωσε φάρμακο για τα εκτοπαράσιτα?ο δικός μου μου είχε πει πως οι ψύλλοι μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των μικρών...ρουφάνε το αίμα τους και τα αποδυναμώνουν. εγώ είχα δει τρομερή βελτίωση σε δύο αδύναμα γατάκια που είχα όταν τους έκανα αγωγή. δεν χρειάζεται να του βάλεις αμπούλα,κατάλληλο ακόμα και για γατάκια ημερών είναι το Εffipro spray. το κόλπο με τη ζάχαρη που πρότεινε ο solidsname μπορεί να τονώσει προσωρινά το μικρό(ζάχαρη=γλυκόζη=άμεση πηγή ενέργειας). αλλά αν η κοιλίτσα του είναι παγωμένη ίσως δεν πρέπει να το ταίζεις μέχρι να πάρει τη σωστή θερμοκρασία. βάλε του και θερμοφόρα..θα το βοηθήσει.κάνε του και μαλάξεις στην κοιλίτσα μήπως έτσι ενεργηθεί. καλή δύναμη :-)
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
μην του δίνεις κανονικό γάλα γιατί προκαλεί διάροια....
μήπως να το πας και σε άλλο κτηνίατρο??????

tribiani
Νεοφερμένο μέλος
Ναι, καλό θα ήταν να το πας και σε άλλο κτηνίατρο. Και εγώ το ίδιο ξέρω για το γάλα... Τουλάχιστον πάρε κάποιον να σου πει τι να του δώσεις να φάει. Και μετά κάνε υπομονή. Λογικά όλα καλά θα πάνε.
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
Γάλα για μικρά γατάκια του δίνω αν και χθες του έδωσα νουνού με ρυζάλευρο...Είναι πολύ αδύνατο για να μη το ταίζω καθόλου :/ Για να φανταστείτε όταν του έδινε τον ορό,το υγρό έβγαινε γιατί έχει πάρα πολύ λεπτό δέρμα.Με ανησυχεί που τρέμει το κεφαλάκι του τώρα..Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το πάω και σε άλλο κτηνίατρο
Αυτή μου είπε μόνο για αμπούλα. Για το σπρευ δεν ήξερα αλλά τώρα είναι αργά..Σάββατο γάρ.Αν όλα πάνε καλά θα πάω να το πάρω την Δευτέρα.Το καθάρισα όσο μπορούσα...Μόνο να περπατήσει λίγο..να σταθεί στα πόδια του και θα ηρεμήσω..
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές πάντωςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
όταν λες τροφή εννοείς το ρυζάλευρο? Εδινα σε εναν αλλο γατούλη που είχα βρει επίσης στα σκουπίδια και μεγάλωσε και αναπτύχθηκε πολύ ομαλά χωρίς προβλήματα παρ'οτι βρέθηκε στην ίδια κατάσταση με αυτό..Με το γάλα δεν μπορώ να το διαχειριστώ
Το βγάζει απο την μύτη...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
)Επίσης πόσο μικρός ήταν ο πρώτος γατούλης που βρήκες στα σκουπίδια; Αυτό που έχεις τώρα είναι πολύ βρέφος.
Ο κτηνίατρος τι σε συμβούλεψε να κάνεις;

carmellito
Νεοφερμένο μέλος
) και επδ δεν έβρισκα εκείνη τη μέρα πήρα σύριγγα κ απο πότε χρησιμοποιούσα αυτήν.Έχει καμια εβδομάδα αυτό.Με το μπιμπερό ήταν όντως λίγο πιο έυκολο...Η κτηνίατρος τπτ...ζεστό μέρος,πολλή πάστα για τα σκουλήκια,φαγητό,νερό και...προσευχές..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Επίσης, κάτι που πιστεύω ότι θα το βοηθήσει (το είδα στο animal planet) θα να ένα γούνινο αρκουδάκι που θα βάλεις κοντά του αφού θα το εκλάβει σαν τη μαμά του και θα το ενδυναμώσει ψυχολογικά.

Μακάρι να τα καταφέρει το μικρούλι με τόση αγάπη.
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
Θα το δοκιμάσω..σε ευχαριστώ
Επίσης σήμερα απο εδώ και πέρα θα του δώσω μόνο γάλα σε σκόνη για γατάκια που του έδινα εξ αρχής!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
να αγοράσεις το συντομότερο δυνατό ενα μπιμπερό και επίσης βρήκα και αυτό:
Υποκατάστατο μητρικού γάλακτος για γατάκια σε περίπτωση ανάγκης
- 85 γρ συμπυκνωμένο γάλα
- 85 γρ νερό
- 115 γρ γιαούρτι (πλήρες, όχι light)
- 3 μεγάλους ή 4 μικρότερους κρόκους αυγού (όχι ασπράδια)
να το ταίζεις πολύ συχνά αφού πάρεις το μπιμπερό...
και ρώτησε τον κτηνίατρο αν μπορείς να του δώσεις και βιταμίνες η κάτι να τονωθεί ο οργανισμός του...
εύχομαι το ζουζουνάκι σου να αναρώσει σύντομα και να γίνει γερό και δυνατό
περαστικά
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
καλο νέο: Πρέπει να ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία του.Το νιώθω πιο ζεστό και ειδικά στην κοιλίτσαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπράβο!!!!
χαίρομαι πολύ!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool