Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
Mε άγχωσε αυτό..τον περιγράφει απόλυτα
Και εγώ που νόμιζα οτι το οτι ειναι τοσο δραστήριο είναι καλό...Σε ευχαριστώ πολύ(ΠΟΛΛΑ απο αυτά δεν τα ήξερα)..Δεν τα παρατάω αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη..

Α..να ρωτήσω και κάτι άλλο..η κοιλιά ειναι τρομερά πρησμένη..Μήπως τελικά να το αφήσω λίγες ώρες χωρίς φαί? Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις :S
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
virgo
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό δεν είναι κανόνας..Το δικό μου μέχρι 30 ημερών περίπου κοιμόταν συνέχεια και ειδικά μετά το φαγητό. Μετά, άλλαξε τροπάρι κι έγινε υπερδραστήριο. Τι ηλικία έχει τώρα το δικό σου; Νομίζω ότι είναι πάνω από 40 ημερών σίγουρα, άρα όχι και τόσο μικρό. Μπορείς άνετα να του βάλεις το frontline σπρέι για τους ψύλλους (θα σου έδινα το δικό μου, αλλά είσαι Θεσ/κη
). Εμένα η κτηνίατρος που εμπιστεύομαι απόλυτα μου είχε πει "ευτυχώς που παίρνει την αντιβίωση" όταν διαπίστωσε τους ψύλλους και μου συνέστησε να του το βάλω άμεσα παρασιτοκτόνο, όταν ήταν μόλις 25 ημερών.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα με την κοιλίτσα τι να κάνω?Επίσης πρόσεξα οτι σε ένα σημείο στην κοιλιά έχει διαφορετικό χρώμα..κάπως μπλε
αλλα φαντάζομαι οτι ειναι επειδή έχει πολύ λεπτό δέρμα.Κάτι άλλο για τα παράσιτα που μπορώ να κάνω μέχρι να προμηθευτώ το σπρευ?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Τι έχει φάει σήμερα;
Από την άλλη καλά κάνεις να μην επηρεάζεσαι και να μην χάνεις την πίστη σου. Αυτό το γατάκι που έχεις στα χέρια σου είναι ταλαιπωρημένο και χωρίστηκε από τη μανούλα του πρόωρα. Φυσικό είναι να μην έχει την εικόνα του "τέλειου γάτου" όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιβιώσει γιατί έχει εσένα!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
H πρησμένη κοιλίτσα μπορεί να σημαίνει ότι έχει παράσιτα(σκουλικάκια)Επίσης για αυτό να μην παχαίνει και να είναι αδύναμο.Όμως γράφεις ότι του έχετε δώσει πάστα για σκουλίκια.
Πάντως και εμένα τα δικά μου μικρά είχαν κοιλιά μπαλόνι.
1μιση μήνων είναι;Μα τότε τι συζητάμε για μπιμπερό και γάλα.Κανονική τροφή πρέπει να τρώει.Ο Απογαλακτισμος πρέπει να γίνεται την 4η βδομάδα περίπου.Παιδιά..το γατάκι ΥΠΟΣΙΤΙΖΕΤΑΙ.Κονσέρβα έχεις δοκιμάσει να του δώσεις;
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
Η κτηνίατρος γάλα μου είπε ακόμη και τώρα :/ Μου ξέφυγε μια φορά και δοκίμασε ξηρά τροφή απο τις μικρές.Δεν έχω δοκιμάσει κονσέρβα όχι αλλα δεν είναι πολύ αδύναμο τώρα για να φάει κάτι τόσο ''βαρύ''?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η κτηνίατρος δεν μας τα λέει καλά.Δεν είνια δυνατόν γατί εναμιση μηνών και να θρέφεται μόνο με γάλα,κια μαλιστα νουνου.Δεν είναι μόνο ότι τους προκαλέι διαροοια,δεν παίρνει τα απαραίτητα συστατικά το γατάκι.
Απο το άρθρο που σου έβαλα είναι.Την Τρίτη εβδομάδα πρέπει να ξεκινήσουν να τρώνε τροφή για γατάκια 3 φορές την ημέρα και να συνεχιστεί το τάισμα με το μπιμπερό. Την τέταρτη εβδομάδα θα πρέπει να ταΐζονται 4-6 φορές την ημέρα με μπιμπερό και 4-5 φορές την ημέρα με γατοτροφή. Το μέσο τάισμα την νύχτα μπορεί να μειώνεται και στην πορεία να σταματήσει εφόσον τρώνε αρκετή γατοτροφή. Μπορούν να περάσουν σε διατροφή μόνο με γατοτροφή όταν θα είναι περίπου 7 εβδομάδων. Ο υποσιτισμός δεν είναι κάτι σπάνιο στα ορφανά γατάκια. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για θέματα που αφορούν την δίαιτά τους.
Απο εδω.Απογαλακτισμός
Ο απογαλακτισμός των μικρών που ανατρέφονται τεχνητά αρχίζει όταν είναι σε ηλικία τριών εβδομάδων. Προσθέστε περίπου μισό κουταλάκι παιδικά δημητριακά, ή απαλό πουρέ παιδικής τροφής (κρέας, ψάρι ή τυρί) μέσα στο ταίσμα με το μπουκάλι για μερικές μέρες, Μετά αποκόψτε τα γατάκια όπως τα φυσιολογικά μεγαλωμένα μικρά.
Όπως καταλαβαίνεις το γατάκι υποσιτίζεται.Η κτηνίατρος σου ανάθεμα και αν έχει μεγαλώσει ποτέ της γατάκι.Πως να ξέρει;Νομίζεις ότι τους τα μαθαίνουν αυτά στη σχολή;
Καλά,εφόσον μονο του δοκίμασε ξηρά τροφή..με ποιό σκεπτικό εμποδίστηκε να φάει;
jeannete
Νεοφερμένο μέλος
θα συμφωνήσω με την πουπουλίνα..ολόκληρο γατάκι να μην τρώει κανονικά?αν βλέπεις και το ζώο πάει από μόνο του να φάει ξηρά τροφή μην το εμποδίζεις.
virgo
Νεοφερμένο μέλος
Δεν ξέρω αν το παραπάνω ισχύει ως γενικός κανόνας. Το δικό μου αρνιόταν να φάει τροφή μέχρι 40 ημερών και ανησυχούσα με αυτά που είχα διαβάσει, όμως τελικά αποφάσισε ότι θέλει τροφή όταν έγινε 45 ημερών, ακριβώς στις μέρες που μου είπε η κτηνίατρος ότι θα αρχίσει να τρώει...
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
Το θέμα δεν είναι τι έπρεπε να γίνει όμως αλλα τι πρεπει να γίνει τώρα..Να σταματήσω το γάλα και να μουλιάσω λίγη ξηρά τροφή σε νερό?Σημείωση: Το μικρό ακόμα δεν έχει ενεργηθεί σήμερα και του έχω τριψει την κοιλιά πολλές φορές και έκανα κ αυτό με την μπατονέτα
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τι εννοεις πολύ πάστα;Θα τρελαθώ σήμερα.Καθε μερα πάστα του δίνεις;Η πάστα για τα σκουλίκια δεν είναι τροφή.ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ.Εχει συγκεκριμένη δοσολογία,μια φορά το μηνα ή στους 3μήνες πχ,συγκεκριμένη ποσότητα.Θα πεθάνει το γατί απο το φάρμακο βρε παιδιά.

Το οτι δεν σου σχολίασε κάτι ,οταν της ειπες οτι δοκίμασε ξηρη τροφη,τι σημαίνει;;Οτι δεν πρεπει να τρωει;
Εχει δοντια το γατακι;Αν ναι,και βεβαια δοκιμασε να του δωσεις κονσερβα ή ξηρα τροφη(και μουλιασμενη στο νερο κανει)
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλαξε επειγοντος κτηνιατρο αν θελεις να ζησει το γατακι.Ανοιξε λογαρισμο να καταθεσουμε,ζητα οικονομικη βοηθεια απο φιλους, κατι τελοσπαντων. Θα ειναι αδικο να χαθει η ψυχουλα απο λαθος "κτηνιατρου"
starblood
Νεοφερμένο μέλος
Έχει οδηγίες δοσολογίας σύμφωνα με τα κιλά και την ηλικία .....
Άσε τις πάστες και τάισε το γατόνι έστω και με το ζόρι..

Επίσης βοήθησε το να ενεργηθεί . κάνε με απαλές κινήσεις μασάζ στο ποπό του. Λογικά έχει στουμπώσει πολύ άσχημα..

carmellito
Νεοφερμένο μέλος
Tα έχω κάνει αυτά παιδιά...όλη μερα του τρίβω την κοιλια...το εκανα κ με μπατονετα απο πίσω..Το είπα στα προηγουμενα ποστς.Επισης το στουμπώνω και στο φαι με το ζορί παρότι ειναι εξαιρετικα πρησμένη η κοιλιά του και ναι η κτηνίατρος μου είπε κάθε μέρα :/ Τι να πω..μπερδεύτηκα.Δεν τρωει μουλιασμένη ξηρά τροφή..Μολις το δοκίμασα και αυτό δεν μπορώ να του το επιβάλλω με το ζόρι.Αν δεν μασήσει κ λίγο τι να κάνω...?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Απο πότε έχει να ενεργηθεί;
Καθε μερα παστα,δεν γινονται αυτα τα πραγματα βρε παιδια.Τι να πω;
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
ΣΗΜΕΡΑ ολη μέρα ΤΙΠΟΤΑ
virgo
Νεοφερμένο μέλος
Αν έχει υποθερμία και το έχουν ρημάξει και οι ψύλλοι, είναι λογικό πιστεύω να μην τρώει. Με το ζόρι δε γίνεται. Εννοείται ότι δεν ξαναδίνεις πάστα τις επόμενες 10 μέρες. Αν είναι άρρωστο θα έπρέπε όμως να παίρνει αντιβίωση...δεν ξέρω αν αρκεί η μία ένεση που του έκανε η κτηνίατρος. Και με ποια αιτιολογία του την έδωσε; Αλλά αυτό θα το ξέρεις μόνο αν δεις κάποιον άλλο κτηνίατρο που ίσως του κάνει και κλύσμα, αν δεν έχει ενεργηθεί και αύριο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή..τι να πω..θέλεις να σου στείλω το frontline το πρωί με το ΚΤΕΛ;;;
chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ πρησμένη κοιλιά κ διάρροια, είχε κ ένα από τα αδέσποτα που είχαμε στην πολυκατοικία μας. Ο κτηνίατρος είπε ότι ήταν από σκουλίκια (στο συγκεκριμένο). Επίσης, επειδή έχω πρόσφατη εμπειρία από ένα αδεσποτούλι που φιλοξενώ κ δεν είναι ούτε 2 μηνών,κροκετάκια τρώει κ απ'ότι μου είπε η κτηνίατρος, μπορούν να τρώνε εάν έχουν βγάλει δοντάκια. Όσο για την καθημερινή χορήγηση της πάστας..τι να πω...απλά θα συμφωνήσω με την Έφη-Πουπουλίνα. Δεν γίνονται αυτα τα πράγματα! Κάτι τελευταίο..Εάν δεν μπορείς να πας σε άλλον κτηνίατρο (που αυτό θα ήταν το σωστό),έστω πάρε τηλέφωνο κάποιον άλλον,μήπως σου πει κάτι που να βοηθήσει.
carmellito
Νεοφερμένο μέλος
Δυστυχώς...Μάλλον δεν ηταν αρκετή η μέχρι τώρα φροντίδα μου..Απο οτι καταλαβα εκνα και εγω λάθη...Μακάρι να το προλάβαινα..Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool