Πολύ αδύναμο γατάκι

Απάντηση: Help!Πολύ αδύναμο γατάκι

Τι εννοείς;Πάει το γατάκι;:worry:..ελπίζω να κατάλαβα λάθος..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν κατάλαβες λάθος..έχει εδώ και μια ωρα περίπου αλλα τώρα μπόρεσα να ενημερώσω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:(:(:(
Κρίμα η καρδούλα μου...Μη νιώθεις τύψεις..το γατάκι μπορεί να είχε οτιδήποτε..σίγουρα το προσπάθησες πολύ..καλό του ταξίδι..:(

Πόσο πολύ λυπάμαι :(
όμως μην κατηγορείς τον εαυτό σου.Εγώ πάντα θα το λέω.Δεν είμαστε υποχρεωμενοι να γνωρίζουμε τα πάντα.Δεν είμαστε γιατροι.Για αυτό πάμε σε αυτούς.Για να μαθουμε.Δυστυχώς απο αυτά που είδα εγώ,ένα συμπερασμα βγάζω.Άλλαξε γιατρό.Δεν είναι δυνατόν να σου λέει να του δίνεις κάθε μέρα πάστα για τα σκουλίκια,ούτε να αδιαφορεί που δεν τρώει κανονική τροφή .
Απλά αυτό που πάντα συμβουλεύω εγώ είναι ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.Καλό θα είναι να μην επαναπαυόμαστε σε έναν γιατρό.Θέλει ψάξιμο το πράγμα,γιατί δεν ξ'ερεις ποτέ που θα πέσεις.
Το χρυσό μου..τουλάχιστον ησύχασε.Πόσο λυπάμαι.:(

Είχα και παλαιότερα πρόβλημα με κτηνίατρο..αλλά δεν το ρίχνω μόνο εκεί.Έχεις δίκιο..έπρεπε να ενημερωθώ καλύτερα..Όπως και να'χει σας ευχαριστώ

Πάλι κατηγορείς τον εαυτό σου.:( Μην το κάνεις αυτό.Εσύ είχες τις καλύτερες προθέσεις και φάνηκε αυτό.
Πολλές φορές δεν περνάει απο το μυαλό μας ότι ένας γιατρός μπορεί να κάνει λάθος ή απλά να αδιαφορεί,και είναι λογικό.
Το θετικό στοιχείο είναι ότι απο εδώ και πέρα ξέρεις πως δεν επαναπαυόμαστε σε αυτά που θα μας πει ένας γιατρός,σε σοβαρά ζητήματα.:/:

Λυπάμαι πολύ..:(

Δεν φταις εσύ. Είχες τις καλύτερες προθέσεις και έκανες ότι μπορούσες. Αν φταίει κάποιος είναι ο κτηνίατρος. Που σε άφησε με τόσες απορίες, δεν σου είπε πως να τρέφεται το γατάκι και σου είπε να δίνεις πάστα για τα σκουλήκια κάθε μέρα!! Όλ' αυτά για ένα ανυπεράσπιστο βρέφος!
Μην ξαναπας εκεί ποτέ. Είναι ιερό το επάγγελμά τους, έχει να κάνει με ζωές. Όφειλαν να είχαν λίγη συνείδηση κάποιοι.
Να σαι πάντα καλά που έχεις ψυχή και αγάπη μέσα σου. Κάποιες φορές δεν είναι αρκετό αλλά δεν φταιες εσύ. :)

carmellito, λυπάμαι πάρα πολύ για το γατάκι. :(
Τουλάχιστον το κακόμοιρο ησύχασε γιατί απ' ό,τι κατάλαβα βασανιζόταν αρκετά...

Επέτρεψε μου να σου πω κάτι από προσωπική μου εμπειρία.
Όταν έχεις κάνει το κατά δύναμιν για να σώσεις ένα ζώο το οποίο όμως για χ, ψ λόγους δεν τα καταφέρνει, μην κατηγορείς τον εαυτό σου, μην αναρωτιέσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει αλλιώς, γιατί δεν γνώριζες το τάδε ή το δείνα πράγμα.
Όταν έχεις δώσει τόσα πολλά και παρόλα αυτά το γατάκι φεύγει, τότε καταλαβαίνεις ότι κάποια πράγματα δεν είναι πάντοτε στο χέρι μας.
Το έχω περάσει όλο αυτό, έχω περάσει από την διαδικασία τύψεων για πολύ καιρό για παρόμοιες καταστάσεις και ξέρω ότι είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό... :(

Kαλο ταξιδι στον γατοπαραδεισο μικρουλι μου!
carmellito εκανες οτι ηταν δυνατο για να σωθει. Αλλος εχει την ευθυνη. Συμφωνω και γω.Καλυτερα να αναζητησεις αλλο κτηνιατρο.
Του προσφερες απεραντη αγαπη.Αυτο να σκεφτεσαι και να μην κατηγορεις αδικα τον εαυτο σου.

Εντάξει συμβαίνουν αυτά... Σε όλα τα πλάσματα. Να ξέρεις πάντως πως και λεφτά να μην έχεις να το πηγαίνεις στον κτηνίατρο ή και σε άλλον να σε βοηθήσει αφιλοκερδώς (οι περισσότεροι το κάνουν). Και άμα σου πει όχι πήγαινε άλλου ή πες σε εμένα να έρθω να του κλείσω το μαγαζάκι.

Λοιπόν..δε συνηθίζω να κατηγορώ τον εαυτό μου αλλά ξέρω,επειδή έχω μεγαλώσει απο μώρα 4 γατάκια μέχρι τώρα,οτι με αυτό θα μπορούσα να είμαι πιο υπεύθυνη.Όταν αναλαμβάνεις να μεγαλώσεις-σώσεις ένα μωρό,ένα αβοήθητο στην ουσία πλάσμα που έχει αποχωριστεί απο την μάνα του οφείλεις να δείχνεις την αμέριστη προσοχή σου.Όπως κατηγορώ και την κτηνίατρο που δεν απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις μου και ταλαιπώρησε αρκετά το γατάκι με αρκετές ενέσεις,με την ίδια ωριμότητα κατηγορώ και εμένα κυρίως για το γεγονός οτι δεν το πίεσα να φάει παραπάνω το διάστημα που δεν είχε όρεξη(δεν μου είχε ξανασυμβεί αυτό.Όλες μου οι γάτες έτρωγαν πάντα πολύ).Είναι η πρώτη φορά που νιώθω τόσο πολύ οτι φταίω για κάτι που δεν αφορά εμένα.Ίσως για διάφορους λόγους να μην ήμουν απόλυτα έτοιμη αυτό το διάστημα να αναλάβω τέτοια ευθύνη και όμως το έκανα...και είναι πολύ άσχημο.Δέν έχει νόημα πλέον πάνω απο το χυμένο γάλα..τώρα θα αφοσοιωθώ λίγο στις θηλυκές μου που παραμελήθηκαν με το μικρό...:console:
thank u all again

Carmellito, δε νομίζω πως έπρεπε να το πιέσεις να φάει, η κτηνίατρος έπρεπε να έχει βρει τι έχει και δεν τρώει, το πιθανότερο είναι ότι χρειαζόταν νωρίτερα αντιβίωση. Και δυστυχώς ήταν και δύσκολη η περίοδος που το ανέλαβες, μέσα στον Αύγουστο.

λυπάμαι πάρα πολύ :(:(

Καλησπέρα! Φρόντισε το διατηρεις ζεστό. Δίνε του νεράκι συνέχεια. Κάθε μια- δυο ώρες δίνε του με μια σύριγγα λίγο νεράκι μαζί με ζάχαρη. Θα το τονώσει αν δεν έχει άλλο πρόβλημα. Να επιμένεισ να το ταιζεις συνέχεια. Λίγο -λιγο αλλά συνεχεια. Για δοκίμασε να του δωσεις και λίγο κιμά. Αν δεν έχει κάποιο αλλο πρόβλημα θα συνέλθει αλλά θα του πάρει λίγες μέρες. Οι γάτες γενικώς δεν έχουν αποθήκες λίπους και γι αυτό εξαντλουνται γρήγορα αν μείνουν νηστικές εστω και λίγα 24ωρα. Νέρακι και φαγητο (γάλα, κιμά αν μπορεί να φαει) συνέχεια. Ειναι κουραστικό αλλά πιστεύω οτι θα καταφερεις.

Αν διαβάσεις λίγο παραπάνω θα δεις ότι πέθανε το γατακι.:(

Carmellito, δε νομίζω πως έπρεπε να το πιέσεις να φάει, η κτηνίατρος έπρεπε να έχει βρει τι έχει και δεν τρώει, το πιθανότερο είναι ότι χρειαζόταν νωρίτερα αντιβίωση. Και δυστυχώς ήταν και δύσκολη η περίοδος που το ανέλαβες, μέσα στον Αύγουστο.

Εχει δίκιο η φίλη μας, δεν ωφελεί να κατηγορείς τον εαυτό σου...
Ετσι είναι, όλες και όλοι μας εδώ έχουμε μπει πιστεύω, στη διαδικασία αυτή, προσπαθώντας να σώσουμε κάποια μωράκια.
Μακάρι να τα καταφέρναμε με όλα αλλά δε γίνεται:(
Τη Μουντζουρίτσα μου την έσωσα και την έχω κοντά μου.
Τη Μάγια δε μπόρεσα να τη σώσω:(
όμως τη χάιδεψα, της τραγούδησα για να τη νανουρίσω την πήρα πολλές αγκαλιές.....
Ακόμα κλαίω όταν τη σκέφτομαι.....
όμως ξέρω πως τουλάχιστο έφυγε μέσα στα χάδια, όχι παρατημένη σε μια γωνιά του δρόμου να πεθάνει, χτυπημένη και αβοήθητη.....
Αυτό να σκεφτείς!
Αν ποτέ βρεθείς στην ίδια θέση, αν χρειαστεί ξανά να φροντίσεις μωρά, σκέψου πως θα κάνεις ό,τι μπορείς, κι αυτό, ανεξάρτητα από το αποτελεσμα, είναι 100 φορές καλύτερο από το να τα αφήσεις στη μοίρα τους.
Ξερω στενοχωριέσαι αλλά δε θα ναι πάντα ετσι, φετος το καλοκαίρι περιμάζεψα τρία! (δύο μωρά και μια πιο μεγάλη, χτυπημένη) τα μωράκια τα τάισα μεγάλωσαν και τα ανέλαβε μια φίλη, τη χτυπημένη την περιποιήθηκα, έγινε καλά και είναι μαζί μου.
Μπραβο σου που είχες το κουράγιο να το φροντίσεις.:clapup: θελει ψυχή!

Carmellito και κάτι τελευταίο. Αυτό επειδή λες πως έπρεπε να το πίεζες περισσότερο, έπρεπε το ένα ή το άλλο. Όχι. Έφταιγε η κτηνίατρος. Αλλά επειδή ως άνθρωποι μαθαίνουμε μέσα από τις εμπειρίες μας, τώρα ξέρεις πως την επόμενη φορά που κτηνίατρος σε αφήσει με τόσες απορίες είναι καιρός να βρεις άλλον. Διότι όσο καλές προθέσεις και αν έχουμε, κτηνίατροι δεν είμαστε. Δεν έφταιγες σε τίποτα εσύ. Να σαι πάντα καλά.

ποπο! τοση ωρα διαβαζα με αγωνια να δω τι εγινε τελικα με το γατακι...κριμα πολυ κριμα και ηθελα τοσο πολυ να διαβασω σε ενα post οτι σηκωθηκε και ολο και καλυτερευει!μην ανυσυχεις,εφοσον το βοηθησες οσο μπορουσες πρεπει να σαι περηφανη,τυψεις να χες αν το χες παρατησει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back