Πολύ αδύναμο γατάκι

SOS μικρό γατάκι σε κακή κατάσταση που δεν τρώει

καλησπερα
βρηκαμε προχθες το βραδυ ενα μικρο γατακι σε αθλια κατασταση, υποσιτισμενο , πολυ αδυναμο και αδυνατο και αφυδατομενο.
Του εδωσα να φαει, εφαγε ελαχιστη κονσερβουλα (εχει δοντακια) εχθες ολη μερα εκανε διαρροια και δεν ετρωγε και το πηγα σε κτηνιατρο που του εδωσε παστουλα για τα παρασιτα.Δυστυχως και σημερα συνεχιζει να μην τρωει να μην στεκεται καλα καλα στα ποδαρακια του και του δινω νερο με το ζορι με συριγγα. Δεν το δεχεται , προσπαθει να το κανει εμετο οχι παντα με επιτυχια. Ξανακαλεσα τον γιατρο και μου ειπε (τετοια μερα ...τετοια λογια....) οτι μαλλον ειναι απο την παστα banmith που του δωσε χθες
δυστθχως ουτε σκονη γαλα δεν εχω για γατακια μηπως πιει λιγο γαλα και δεν ξερω τι να κανω.... φοβαμαι μην παθει τιποτα , ας βγαλει την μερα για να το ξαναπαω αυριο στον γιατρο :'(
καμια ιδεα τι μπορω να του δωσω? το ζαχαρονερο κανει για γατες ?
(το δινουμε σε πουλια που βρισκουμε ως α΄βοηθεια αλλα δεν ξερω αν κανει για γατες)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα! Να σου πω την αλήθεια εγώ ζαχαρόνερο δεν έχω χρησιμοποιήσει αλλά, από άλλα μέλη εδώ, έχω δει ότι το συστήνουν και για γατάκια, οπότε θα το δοκίμαζα. Επίσης στην προκειμένη θα του έδινα και ό,τι γάλα είχα, ναι μεν ορισμένες γάτες έχουν δυσανεξία αλλά όχι όλες κι επιπλέον από το να μη φάει καθόλου φαντάζομαι ότι είναι προτιμότερο! Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να αντέξει η ψυχούλα :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS ΜΙΚΡΟ ΓΑΤΑΚΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ

ευχαριστω και εγω το ελπιζω ειναι τοσο αδυναμο δεν μπορει να σταθει στα ποδια του

Απάντηση: SOS ΜΙΚΡΟ ΓΑΤΑΚΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ

δυστυχως το γατακι εφυγε

Απάντηση: SOS μικρό γατάκι σε κακή κατάσταση που δεν τρώει

Λυπάμαι πολύ... Καλό γατοπαράδεισο να έχει το ψυχάκι... :(

Κρίμα...:(

ακόμα κλαίω....
το πήγα χθες κιολας σε γιατρο τον ξανακαλεσα σημερα.... του ειπα δεν ειναι καλα και δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ, μου ειπε θα συνελθει απλα.....
γιατι ρε παιδια?????
και λογο μερας δεν προλαβα να βρω κανεναν αλλο.... νιωθω τοσο ασχημα που δεν μπορεσα να το σωσω...

Δυστυχώς, φαίνεται οτι ήταν πολύ αδύναμο για να αντέξει, παρότι εσύ έκανες ό,τι μπορούσες :(
Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον κτηνίατρο που μου φάνηκε από την αρχή, ως μη όφειλε, εφησυχασμένος.
΄Οπως και να'ναι, το μικρούλι άνοιξε τα φτερά του για άλλον κόσμο, ελπίζω καλύτερο από αυτόν που άφησε...

Άλλο ένα άρρωστο γατάκι από τον δρόμο...

Καλημέρα σε όλους και όλες :)

Θα ήθελα τις συμβουλές σας παρακαλώ:

Πριν περίπου 6 μέρες, μαζέψαμε από τον δρόμο ένα γατάκι σε πολύ κακή κατάσταση. Περίπου 3 μηνών, σοβαρά υποσιτισμένο, αφυδατωμένο (έκανε 2 μέρες να κάνει τσίσα του, παρά τα υγρά που του δίναμε κάθε τρεις και λίγο!), με διάρροια, ερεθισμένο ποπό, πρησμένη και μελανιασμένη κοιλίτσα, και πολύ υποτονικό (ε, προφανώς μ’ όλ’ αυτά).

Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα φαινότανε να είναι τα ματάκια του: τελείως κλειστά, σημαντικά πρησμένα και με πύο.
Βρήκαμε έναν ευγενέστατο Κτηνίατρο στην περιοχή μας που δέχτηκε να του ρίξει μια ματιά χωρίς χρέωση (διότι πραγματικά δεν υπάρχει φράγκο). Οπότε, με τις συμβουλές του και με την ευγενική οικονομική βοήθεια της γατόφιλης γειτόνισσάς μας, του ξεκινήσαμε κολλύριο TOBREX 4 φορές την ημέρα, vibramicin 1/8 την ημέρα, κρεμούλα για τα σκουληκάκια στην κοιλιά και ειδική τροφή «recovery» για να δυναμώσει. Όμως, ο γιατρός δεν ήταν ενθαρρυντικός: μας είπε ότι έχει μονάχα 5%-10% πιθανότητες να επιβιώσει.

Τώρα, μετά από 6 ημέρες, τα καλά νέα είναι ότι έχει πάρει βάρος, έχει σταματήσει η διάρροια, τα κακάκια του είναι κανονικά (και χωρίς σκουλήκια), το ένα ματάκι είναι σχεδόν τελείως καλά αν και λίγο θολό ακόμα, ο ποπός του δεν είναι πια ερεθισμένος και η κοιλίτσα του είναι μάλλον ξεπρησμένη.
Τα κακά νέα είναι ότι εξακολουθεί να είναι υποτονικό, προσπαθεί να περπατήσει αλλά κουράζεται γρήγορα και δεν το βαστάνε καλά τα ποδαράκια του (ανοίγουν συνεχώς λες και γλιστράει σε πάγο), το άλλο του ματάκι έχει μεν ανοίξει αλλά είναι ακόμα πολύ πρησμένο, θολό και με κάτι σαν μύξα πάνω του, έχει χαμηλή αντίληψη, μου δίνει την εντύπωση ότι είναι σχεδόν τυφλό και από εχθές νομίζω ότι έχει πυρετό.

Κανονικά σήμερα πρέπει να σταματήσουμε το TOBREX και το vibramicin, αλλά μιας και είναι ακόμα άρρωστο, μήπως χρειάζεται να συνεχίσουμε; Και για τον πυρετό τι προτείνετε;

Ντρέπομαι να το ξαναπάω στον Κτηνίατρο έτσι στο τζάμπα. Ο άνθρωπος ήταν ευγενικός να μην μας χρεώσει την πρώτη φορά… δεν είναι γαϊδουριά να ξαναπάμε ζητώντας τζάμπα συμβουλές;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων θερμά για τις συμβουλές σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ντρέπομαι να το ξαναπάω στον Κτηνίατρο έτσι στο τζάμπα. Ο άνθρωπος ήταν ευγενικός να μην μας χρεώσει την πρώτη φορά… δεν είναι γαϊδουριά να ξαναπάμε ζητώντας τζάμπα συμβουλές;
Φοβάμαι φίλη Nefelie πως δυστυχώς ο μόνος τρόπος να πάρεις υπεύθυνη γνώμη για το τι του συμβαίνει αλλά και για να καλυτερέψει τα γατουλάκι, είναι να το δει κτηνίατρος ξανά. Είτε ο ίδιος, είτε κάποιος άλλος.
Θα έλεγα να έπαιρνες ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο που τόσο ευγενικά κοίταξε το γατάκι και να τον ενημερώσεις για την πρόοδό του. Εννοείται πως θα του πεις ότι δεν έχεις χρήματα, μπορεί να σου πει να το ξαναδεί.
Εμείς δεν είμαστε κτηνίατροι για να πούμε κάτι υπεύθυνα. Το σίγουρο είναι πως χρειάζεται κι άλλη θεραπεία αφού δεν έχει γίνει τελείως καλά, ίσως και κάποια αλλαγή των φαρμάκων. Επίσης ίσως χρειαστεί κάποιο δυναμωτικό μια και είναι τόσο εξασθενημένο ακόμα.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Help! Πολύ αδύναμο γατάκι

Ξαναπήγαμε στον γιατρό και μας είπε ότι δυστυχώς το δεξί ματάκι είναι πιά νεκρό και πρέπει να αφαιρεθεί... :(
Το κόστος της επέμβασης είναι 100€! Αδύνατον για την τσέπη μας!
Μήπως ξέρετε κάπου που θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε για να κάνουμε την επέμβαση με χαμηλότερο (ή και καθόλου) κόστος; Ξέρετε εάν η Φιλοζωική αναλαμβάνει τέτοια περιστατικά;

Ξαναπήγαμε στον γιατρό και μας είπε ότι δυστυχώς το δεξί ματάκι είναι πιά νεκρό και πρέπει να αφαιρεθεί... :(
Το κόστος της επέμβασης είναι 100€! Αδύνατον για την τσέπη μας!
Μήπως ξέρετε κάπου που θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε για να κάνουμε την επέμβαση με χαμηλότερο (ή και καθόλου) κόστος; Ξέρετε εάν η Φιλοζωική αναλαμβάνει τέτοια περιστατικά;
Ποιά φιλοζωική; Εξαρτάται από την περιοχή αν και οι διάφορες φιλοζωικές στηρίζονται σε δουλειά και χρήματα εθελοντών και δεν νομίζω να κάνουν δωρεάν επεμβάσεις σε ζωάκια που φροντίζουν άλλοι. Εδώ χρειάζεται κτηνίατρος ειδικευμένος στα μάτια για να κάνει την επέμβαση και να είναι και σωστός άνθρωπος για να αναλαμβάνει και κάποιες δωρεάν όταν χρειάζεται.
Εδώ που τα λέμε, επίσης δεν το πολυπιστεύω.:hmm:

Γειά σας, είχα βρει δυό γατάκια κάτω από το σπίτι μου, το ένα το είχα πάρει εγώ σπίτι μου και το άλλο μια κυρία, αδελφάκια. Είχε βγάλει και μικρά δοντάκια ο κτηνίατρος με συμβούλευσε να το έχω σπίτι ζεστά γιατί είναι μικρό ακόμα. Εκεί που άρχισε να παίζει λίγο μαζί μου, ξυπνάω το πρωί και το βλέπω να μην μπορεί να περπατήσει. Το πήγα κατ' ευθείαν στον κτηνίατρο είχε αρρωστήσει, το άφησα εκεί μια μέρα και το πήρα.
Του έκανε κάποιες ενεσούλες για 3 μέρες και έγινε καλά πάλι, άρχισε να τρώει πάλι, ήπιε γαλατάκι, σήμερα γυρνάω το μεσημέρι σπίτι και το έβλεπα πάλι κάπως μαζεμένο ήπιε γάλα κανονικά. Πήρα τηλέφωνο κτηνίατρο, μου είπε ότι λείπει και να του κάνω κάποια ένεση αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα. Το χάιδεψα λίγο, σηκώθηκε ήπιε γάλα πάλι κι έτσι όπως το είχα, έκανε ένα νιάου νιάου και πέθανε. Στα χέρια μου.
Τα πάντα έκανα για το γατάκι, ήθελα να το μεγαλώσω αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, το αδερφάκι του πάλι είναι μια χαρά, ζωήρεψε που πήγα να το δω σήμερα. Αυτά, το έθαψα σήμερα.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Η γάτα μου δεν τρώει!

Ποσο λυπάμαι. Δυστυχως οταν δεν τα μεγαλωσει η μαμα τους δεν ειναι ευκολο να επιβιώσουν. Έκανες ομως ο,τι περνούσε απο το χερι σου. Δεν εφυγε μονο του, σε ενιωθε να το κρατάς και να το χαϊδεύεις. Ειναι οδυνηρό γιατι το εχω ζησει. Που ξερεις ισως βρεθει καποιο αλλο γατακι στο δρομο σου να το μεγάλωσεις. Υπαρχουν τόσα εκει εξω που ζητάνε μια αγκαλια

Απάντηση: Η γάτα μου δεν τρώει!

Σίγουρα έκανες ότι μπορούσες. Τα μωρά γατάκια είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώσουν χωρίς τη μαμά τους. Και το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί όταν η δικιά μου ήταν βδομάδων παραλίγο να μας ..."μείνει" στα χέρια 2-3 φορές. Κάτι που μπορώ να σου πω -αν σε περίπτωση στο μέλλον βρεις κάποιο άλλο μικρό και θες να το βοηθήσεις είναι οτι θέλουν πολύ ζεστασιά, ακόμα και αν είναι καλοκαίρι. Παθαίνουν πολύ εύκολα υποθερμία. Εμείς θυμάμαι είχαμε πάρει και μια ειδική θερμαντική λάμπα που την είχαμε κοντά στο κρεβατάκι της. Γαλατάκι φυσικά μόνο ειδικό για γατάκια από pet shop και συχνό τάισμα, και επίσης στο κρεβατάκι τους ένα μικρό ρολογάκι. Το τικ τακ είναι σαν να ακούνε την καρδιά της μανούλας τους

Αδυναμο νεογεννητο γατακι!

Καλησπερα σε ολους! πριν απο 5 μερες η γατουλα μου γεννησε 4 υπεροχα πλασματακια..στην αρχη παρατηρησα οτι τα 2 απο αυτα δεν φαινονταν τοσο δυνατα οσο τα αλλα 2..μετα την δευτερη μερα ομως..παρατηρησα οτι κυριος το ενα απο αυτα εδειχνε καπως ποιο αδυνατο και αδυναμο απο τα αδερφακια του...(να σημειωσω εδω οτι η γατουλα γινετε για πρωτη φορα μαμα) και ξερω πως στην πρωτη γεννα υπαρχουν αρκετα υψηλα ποσοστα θνησιμοτητας..αρχισα λοιπον να παρατηρω το μικρακι και ειδα οτι δεν το αφηνουν τα υπολοιπα και πολυ χορο να φαει και φοβαμαι μηπως ειναι αυτος ο λογος..δοκιμασα να το ταισω εγω αρκετεσ φορες(με υποκαταστατο μητρικου γαλακτος)αλλα δεν ηθελε με τιποτα,,, χθες που ηταν η τεταρτη μερα..παρατηρησα μια μικρη βελτιοση στην οψη του..σαν να μεγαλωσε και αυτο..παραμενει βεβαια ποιο αδυνατο και αδυναμο απο τα υπολοιπα αλλα τρωει νομιζω περισσοτερο..το θεμα μου ειναι το εξης..θελω να κανω οτι περναει απο το χερι μου για να ζησει..(αν ειναι να μην τα καταφερει τουλαχιστον να ξερω πως εχω εξαντησει καθε πιθανοτητα να το βοηθησω..σκεφτομαι να δοκιμασω να του δωσω παλι εγω γαλα..αν και δεν νομιζω να το δεχτει :( υπαρχει τιποτα αλλο που μπορω να κανω? πιστευετε πως μπορει να επιβιωσει απο την στιγμη που ειναι μικροτερο απο τα υπολοιπα? εχω αρκετα μεγαλη εμπηρεια απο γατες..και απο γατο μωρακια..αλλα μεγαλυτερα απο αυτα..και εχω αγχωθει αρκετα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάρε τη μαμά και το μωρό και βάλτα χώρια μέχρις ότου θηλάσει.Αυτό να το κάνεις μερικές φορές για να πάρει τα πάνω του.Αν είναι άρρωστο η μαμά του δεν θα το προσέξει ιδιαίτερα.Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back