Πολύ επείγον!!! Ζητείται μαμά γάτα ή φιλοξενία για μωρά ΑΜΕΣΑ

kouti

Νεοφερμένο μέλος

Η kouti αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
kdq4ue.jpg

Ζητείται ΑΜΕΣΑ γατομαμά ή φιλοξενία για 6 μωρά γατάκια!! Δεν έχω τη δυνατότητα να τα κρατήσω. Θα χρειαστεί να κάνω σύντομα κάποια ταξίδια λόγω δουλειάς και δεν έχω που να τα αφήσω. Μόνα τους δεν θα επιβιώσουν.Τα γατάκια βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στο Καλοχώρι.Αριθμός Πρωτοδικείου
Εννοείται ότι είναι διαθέσιμα και για υιοθεσία. Φαίνεται να είναι περίπου 2 εβδομάδων.
Αριθμός Πρωτοδικείου "Η Αγάπη": 30248/03. τηλ. 697 214 1728

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Τίποτα ακόμα. Παρατήρησα ότι κάποια έχουν αρχίσει και πηγαίνουν στην άμμο που τους έβαλα, ενώ άλλα ακόμα τα κάνουν όπου βρουν. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ηλικία τους?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρατήρησα ότι κάποια έχουν αρχίσει και πηγαίνουν στην άμμο που τους έβαλα, ενώ άλλα ακόμα τα κάνουν όπου βρουν. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ηλικία τους?

Το πιθανότερο οτι αργούν λίγο περισσότερο, αλλά κι αυτά θα μάθουν να πηγαίνουν όπου πρέπει να τα κάνουν.
Να ευχηθώ να βρεθούν το συντομώτερο τα καλύτερα σπιτάκια για όλα τα μπεμπάκια :)
301076f2bd6g6554.gif

Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως τι ηλικία έχουν. Γιατί ανάλογα να ξέρω αν πρέπει να κάνω μετάβαση σε κονσέρβα. Δοκίμασα να τους δώσω αλλά βλέπω τρώνε μόνο το ζουμί. Δεν ξέρω αν οι ειδικές κονσέρβες για γατάκια είναι καλύτερες.

Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως τι ηλικία έχουν. Γιατί ανάλογα να ξέρω αν πρέπει να κάνω μετάβαση σε κονσέρβα. Δοκίμασα να τους δώσω αλλά βλέπω τρώνε μόνο το ζουμί. Δεν ξέρω αν οι ειδικές κονσέρβες για γατάκια είναι καλύτερες.
Σίγουρα είναι καλύτερες γιατί είναι μελετημένες για μικρά γατάκια. Πρώτα είναι σε μορφή μους που μπορούν εύκολα να φάνε τα γατάκια και μετά οι κονσέρβες για ενήλικες γάτες περιέχουν και συστατικά που ο οργανισμός των μικρών δεν μπορεί να επεξεργαστεί με αποτέλεσμα να έχουν εντερικά προβλήματα.
Θα έλεγα να δοκιμάσεις με κάποιο μους για γατάκια, αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για royal canin έχει και η gourmet ειδική τροφούλα για γατάκια σημαντικά φθηνότερη.
Και ναι, όπως είπε και η alkyone κάποια αργούν λιγάκι σε σχέση με τα αδελφάκια τους σε όλα. Και στο να μάθουν την άμμο τους αλλά και στο να φάνε στερεά τροφούλα. Μην σε απογοητεύει αυτό γιατί είναι απλά ζήτημα λίγων ημερών μόνο.:)

Ελπίζω να είναι ζήτημα λίγων ημερών.. γιατί τα χω παιξει.. Δεν είναι ούτε ένα ούτε 2, αλλά 6. Τους έβαλα αλεσμένη κονσέρβα αλλά δεν έφαγαν. Εκτός του ότι πατάνε μέσα και τα κάνουν χάλια. Και βάζουν μέσα σκατάκια.. Δεν ξέρω αν με το μους θα είναι διαφορετικά. Γενικά σε τι ηλικία μπορούν να φάνε κανονικά κονσέρβα?

Γεια σας παιδιά!

Εγώ πριν δύο χρόνια είχα φροντίσει ένα γατάκι 1 βδομάδας που είχε βρει ένας φίλος. Μέχρι και την 3η βδομάδα του έδινα γάλα με την σύριγγα, σχεδόν κάθε 2-3 ώρες. Από την 4η βδομάδα και μετά του έδινα σε ένα μπολ τροφή ανάμεικτη με γάλα, για να μάθει και να πίνει.
Επίσης, για τα κακάκια δεν αρκεί να βάλεις άμμο δίπλα τους. Κανονικά σε αυτήν την ηλικία η μαμά τους θα τα καθάριζε. Πρέπει να πάρεις βαμβάκι, να το βρέξεις λίγο και να τα κάνεις απαλό μασάζ στην ευαίσθητη περιοχή, για να κατουρήσουν και να ενεργηθούν.
Τέλος, να προσέχεις τα ματάκια τους. Επειδή τσιμπλιάζουν, να τα βρέχεις με φυσιολογικό ορό και να τα καθαρίζεις με βαμβάκι.
Θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι έξι, οπότε σου εύχομαι να βρεις βοήθεια.
Ελπίζω να σε βοήθησα. :)

Ελπίζω να είναι ζήτημα λίγων ημερών.. γιατί τα χω παιξει.. Δεν είναι ούτε ένα ούτε 2, αλλά 6. Τους έβαλα αλεσμένη κονσέρβα αλλά δεν έφαγαν. Εκτός του ότι πατάνε μέσα και τα κάνουν χάλια. Και βάζουν μέσα σκατάκια.. Δεν ξέρω αν με το μους θα είναι διαφορετικά. Γενικά σε τι ηλικία μπορούν να φάνε κανονικά κονσέρβα?
Σίγουρα είναι ζήτημα ημερών, αν σκεφτείς πόσο γρήγορα μεγαλώνουν σε σχέση με τα ανθρώπινα μωρά.:)
Δοκίμασε στην αρχή να διαλύσεις το μους σε λίγο γαλατάκι για να δελεαστούν, το έκανα με κάποια μωρά που μεγάλωσα που αργούσαν κι αυτά και τελικά έτσι έμαθαν την στερεή τροφούλα. Βάζε ένα μικρό μπωλάκι ανά 2 γατάκια, όχι ένα μεγάλο για όλα γιατί είναι φυσικό να βουτάνε μέσα μια και είναι μικρούλια και άμαθα.:/:
Συνήθως τρώνε κονσερβούλα όταν φτάνουν τον ένα μήνα, άλλα λίγες μέρες νωρίτερα και άλλα λίγες αργότερα. Πάντως η διαφορά δεν ξεπερνάει την μια εβδομάδα.
Κουράγιο σου, κοντεύουν να τελειώσουν τα δύσκολα με το τάισμα και σε λίγο θα τα απολαμβάνεις να τρώνε μόνα τους και να πασαλείβονται και να παίζουν ασταμάτητα και θα είναι χαρά θεού.:D

Αυτό με το βαμβάκι το έκανα αλλά πλέον δεν τα κάνουν με αυτόν τον τρόπο. Έχω την εντύπωση ότι τα κάνουν μόνα τους όλα, γιατί τα βλέπω να σφίγγονται και να σηκώνουν το ένα πόδι. Και βέβαια βλέπω τσίσα και κακά παντού και πάνω τους. Δεν τα κάνουν πάντα στην άμμο. Κυρίως για κατούρημα πάνε στην άμμο. Καλά το να καθαρίζω και τα μάτια με φυσιολογικό ορό δεν παίζει. Εδώ δεν προλαβαίνω να τα ταϊσω καλά καλά.. Πάντως σήμερα είδα ότι άρχισαν να παίζουν μεταξύ τους.

Σίγουρα είναι ζήτημα ημερών, αν σκεφτείς πόσο γρήγορα μεγαλώνουν σε σχέση με τα ανθρώπινα μωρά.:)
Δοκίμασε στην αρχή να διαλύσεις το μους σε λίγο γαλατάκι για να δελεαστούν, το έκανα με κάποια μωρά που μεγάλωσα που αργούσαν κι αυτά και τελικά έτσι έμαθαν την στερεή τροφούλα. Βάζε ένα μικρό μπωλάκι ανά 2 γατάκια, όχι ένα μεγάλο για όλα γιατί είναι φυσικό να βουτάνε μέσα μια και είναι μικρούλια και άμαθα.:/:
Συνήθως τρώνε κονσερβούλα όταν φτάνουν τον ένα μήνα, άλλα λίγες μέρες νωρίτερα και άλλα λίγες αργότερα. Πάντως η διαφορά δεν ξεπερνάει την μια εβδομάδα.
Κουράγιο σου, κοντεύουν να τελειώσουν τα δύσκολα με το τάισμα και σε λίγο θα τα απολαμβάνεις να τρώνε μόνα τους και να πασαλείβονται και να παίζουν ασταμάτητα και θα είναι χαρά θεού.:D

Έχω την εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνουν καν που είναι η τροφή. Έχουν στο μυαλό τους το μπιμπερό και κάνουν σαν τρελά. Οπότε αγνοούν την τροφή και μπορεί να πατάνε πανω και να μην καταλαβαίνουν. Μόνο μια φορά που τους έβαλα κονσέρβα έφαγαν μόνο το ζουμι. Δεν ξέρω πως έγινε. Ίσως με το μους να είναι διαφορετική η μυρωδιά και να καταλαβουν.

Έχω την εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνουν καν που είναι η τροφή. Έχουν στο μυαλό τους το μπιμπερό και κάνουν σαν τρελά. Οπότε αγνοούν την τροφή και μπορεί να πατάνε πανω και να μην καταλαβαίνουν. Μόνο μια φορά που τους έβαλα κονσέρβα έφαγαν μόνο το ζουμι. Δεν ξέρω πως έγινε. Ίσως με το μους να είναι διαφορετική η μυρωδιά και να καταλαβουν.
Σ' αυτή την περίπτωση, γιατί βέβαια και τα γατάκια έχουν το καθένα την προσωπικότητά του και δεν είναι όλα ίδια, θα έλεγα να τους έδινες για αρχή κονσέρβα μους αραιωμένη με γαλατάκι στο μπιμπερώ για να την μάθουν. Και μετά περνάς στο μπωλάκι.:hmm:

Θα το δοκιμάσω. Έχω μεγάλο πρόβλημα με το άσπρο, το οποίο δε ρουφάει κανονικά από το μπιμπερό. Ενώ όλα τα άλλα πίνουν κανονικά αυτό μόλις πιάσει το μπιμπερό χτυπιέται και το δαγκωνει δυνατά, με αποτέλεσμα να μη ρουφάει. Αυτό είναι και το πιο φασαριόζικο γατάκι και το πιο εξερευνητικό. Την άμμο ήταν το πρώτο που την έμαθε. Όμως με το φαϊ έχουμε θέμα..

Έχω απογοητευτεί.. Τα μικρά δεν πάνε καλά νομίζω.. Ήδη στο άσπρο βγήκε το έντερό του απ έξω. Τώρα είναι στον κτηνίατρο, αλλά οι πιθανότητες να επιζήσει είναι 50-50. Τα βλέπω ότι προσπαθούν να κάνουν κακά μάλλον αλλά δεν μπορούν (?) Πάντως βλέπω κάποια κακά. Αλλά.. μπορεί μόνο κάποια να κάνουν. Ούτε με βαμβάκι γίνεται κάτι.. Δεν ξέρω τι να κάνω..

Έχω απογοητευτεί.. Τα μικρά δεν πάνε καλά νομίζω.. Ήδη στο άσπρο βγήκε το έντερό του απ έξω. Τώρα είναι στον κτηνίατρο, αλλά οι πιθανότητες να επιζήσει είναι 50-50. Τα βλέπω ότι προσπαθούν να κάνουν κακά μάλλον αλλά δεν μπορούν (?) Πάντως βλέπω κάποια κακά. Αλλά.. μπορεί μόνο κάποια να κάνουν. Ούτε με βαμβάκι γίνεται κάτι.. Δεν ξέρω τι να κάνω..
Ο κτηνίατρος που πήγες το γατάκι τι σου είπε; Καταλαβαίνει τι μπορεί να συμβαίνει και έχουν τόση δυσκολία;
Γιατί βέβαια η άποψη του κτηνίατρου πάντα υπερισχύει, εμείς δεν είμαστε γιατροί.

μου ειπε να αλλαξω γαλα. Το άλλαξα.. και βλέπουμε.. αν και δε νομίζω ότι φταίει αυτό. Είναι και ότι τρώνε πιο αραιά απ΄ότι πρέπει.. Έχω μια υποψία ότι από τοτε που άλλαξα την άμμο το έπαθαν. Τώρα άλλαξα άμμο και θα δείξει.. ελπίζω να μην είναι αργά..

Μη το βάζεις κάτω. Συνέχισε να προσπαθείς κι εύχομαι η αιτία σύντομα να φανεί, ώστε όλα να τα καταφέρουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα που τα ταλαιπωρεί (ιδιαίτερα το ασπρούλι το ζωηρούλι).

Δυστυχώς το ασπρούλι δεν τα κατάφερε... RIP.. και τα άλλα δεν τα βλέπω πολύ καλά, εκτός από το ένα το μαυρούλι. Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι θα επιβιώσει κανένα άλλο εκτός από αυτό γιατί έχουν μείνει πολύ πίσω στην ανάπτυξή τους και σαν να τρέμουν. Σηκώνουν και το ένα πίσω πόδι σαν κάτι να θέλουν. Μόνο αν βρεθεί άμεσα μαμά γάτα ή φιλοξενία υπάρχουν πιθανότητες. Το κακό είναι ότι έχω εξαντληθεί κι εγώ, δεν την παλεύω και δεν είμαι καλά. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Κάποιος αν μπορεί να πάρει κανένα ας επικοινωνήσει.

Το καημενούλι...:(
Ο κτηνίατρος τι λέει γι αυτό? Που παρά τη σύστασή του να τους αλλάξεις το γάλα που τους δίνεις, η κατάστασή τους δεν είναι καλή.. :worry:
Μακάρι να βρεθεί άμεσα γατο-μαμά που θα αναστρέψει αυτή την πορεία της επιδείνωσης και να τα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Τι να πει και ο κτηνίατρος.. Ίσως κάποια μόλυνση.. Αυτό για να πει ακριβώς τι είναι πρέπει να γίνουν αναλυτικές εξετάσεις.. Φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα πάντως, ασθένεια νευρολογική δεν ξέρω.. Συνέβη πολύ ξαφνικά, εκεί που τα πήγαιναν καλά.. Τα λυπάμαι που τα βλέπω έτσι.. Δεν περπατάνε κανονικά, τα πίσω πόδια τους σηκώνονται κάπως παράξενα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back