Πολύ περίεργη συμπεριφορά

Ζιζούκα

Νεοφερμένο μέλος

Η Ζιζούκα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 50 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους ! αντιμετωπίζω από το πρωί ένα πρόβλημα με τον στειρωμένο γατούλη μου τον Byron και δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω. Γενικά΄ο γατούλης μου είναι ο πιο λουκουμάς γάτος που υπάρχει στον κόσμο. Φιλικός με όλους, δεν βγάζει ποτέ νύχια, ψοφάει για χάδια, ακούει ο,τι του λέμε, δεν κρατάει κακίες, είναι δηλαδή πολύ ήμερος , γλυκός και αγπησιάρης. Σήμερα το πρωί , αμέσως μόλις ξύπνησα πήγα να τον πλησιάσω να τον χαιδέψω και δεν με άφησε.Άρχισε να νιαουρίζει ψιλοαπειλητικά (δεν έχω ξανακούσει αυτόν τον ήχο από τον συγκεκριμένο γάτο), δεν πλησίασε καν τις αγαπημένες του λιχουδιές που του έβαλα για να τον καλοπιάσω, δεν βγήκε στη λιακάδα στο μπαλκόνι- αν και είναι το αγπημένο του γιατί δεν τον αφήνω συχνά επειδή φοβάμαι μην πέσει απο κάτω- και τώρα που γράφω το μήνυμα έχει κουρνιάσει σε μία γωνίτσα στο σπιτάκι του και φαίνεται σαν να τρέμει λίγο. Για να τον πιάσω να δω βέβαια αν έχει τίποτα ούτε συζήτηση . Δεν με αφήνει. Εχθές έκανε εμβόλιο στον κτηνίατρο μήπως φταίει αυτό; είναι κάποια παρενέργεια; αλλά πάλι έχει κάνει πολλές φορές εμβόλια και δεν είχε εμφανίσει τίποτα. Φαίνεται σαν να υποφέρει από κάτι . Μπορει να με βοηθήσει κανείς ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ περίεργη συμπεριφορά....μήπως πονάει κάπου?...μήπως είναι από το εμβόλιο? Θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο τον γιατρό σας και να ρωτήσεις καλύτερα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως έχει πυρετό; Εμένα όταν είχε πυρετό ήταν ανόρεχτος και κρυβόταν... Αν έχεις ψιλό θερμόμετρο, βαζελίνη και υπομονή να τον πιάσεις, δοκίμασε!

εχει μηπως πρησμενους αδενες...κυκλοφορει φαρυγγιτιδα εχω ακουσει..πυρετος ανορεξια και επιθετικοτητα....

Καλημερα!
Τι εμβολιο του εκανε αν επιτρεπεται;Αν εχεις το κινητο του γιατρου θα σε συμβουλευα να τον παρεις αμεσα,δεν ειναι καλο το οτι δεν εχει ορεξη.Η κοιλιτσα του φαινεται πρησμενη;Τουαλετα πηγε;

Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Κατ' αρχήν ανόρεχτος δεν ήταν εχθές, σαν γουρούνι έτρωγε. Σήμερα μόνο δεν αγγίζει το φαγητό του.Και απ' ότι βλέπω τώρα στο βιβλιάριο έκανε εχθές ένα εμβόλιο που ονομάζεται Leukocell 2.

Και τουαλέτα πήγε το πρωί(τον άκουσα από το γρούτσου γρουτσου στην άμμο) . Καθάρισα και την άμμο δεν είδα κάτι περίεργο

δες αν εχει στον λαιμο του κανενα αδενα πρησμενο...

Παντα υπαρχει πιθανοτητα να ειναι παρενεργεια απο το εμβολιο, ακομη και αν αυτο συμβαιναι για πρωτη φορα.:hmm:
Ομως αν συνεχιστουν τα υποπτα συμτωματα προσπαθησε να επικοινωνησεις με τον κτηνιατρο σας. Το κινητο του, το εχετε?:hmm::)

Παιδιά βρήκα μάλλον που υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν ξέρω τί είναι. Τον έπισα στον λαιμό για να δω αν έχει πρησμένο αδένα και δεν αντέδρασε όταν όμως πέρασα το χέρι πάνω από τα πλάγια της κοιλιάς του, τότε νιαούρισε έντονα, σαν να πόνεσε, αν και τον χάιδεψα πάρα πολύ απαλά

Καταρχήν, ΔΕΝ το έχω ξανακούσει το εμβόλιο, έκατσα και έψαξα ΕΔΩ διάβασε και εσύ!!
Είναι για την Λευχαιμία. Εσύ ξέρεις τι εμβόλια κάνει ο γιατρός στην γάτα σου?? Σου είπε? Σε ενημέρωσε??
Κανονικά μπορείς να κάνεις εξετάσεις αίματος ΠΡΙΝ κάνεις το εμβόλιο αυτό. ...

Αν ΔΕΝ το έχει ξανακάνει το συγκεκριμένο ξανά είναι ΠΟΛΥ πιθανόν να είναι απο αυτό. Μπορεί να του περάσει μέχρι το βράδυ..(είναι δυνατό εμβόλιο) μπορεί και όχι, αν έχει κάνει αλλεργία ή κάτι άλλο....

Δεν είμαι Κτηνίατρος.. .αλλά αυτά ΔΕΝ μου αρέσουν καθόλου...:hmm:
Το γατί κάτι έχει.... δεν ξέρω αν το εμβόλιο είναι ο λόγος η είναι σύμπτωση. Θα σου έλεγα να κανονίσεις ενα ραντεβού το συντομότερο... και να ζητήσεις εξηγήσεις....το λιγότερο.

και άλλες πληροφορίες..
https://www.pnuanimalhealth.com/product_overview.asp?drug=l7&country=us&lang=en&species=fl

Ευχαριστώ julia για το link! Διάβασα τα σχετικά για το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο όμως - γιατί εξετάζω το βιβλιάριο του γατιού, το είχε κάνει και πέρυσι, πάνω κάτω τέτοια εποχή. Δεν είχε εκδηλώσει ποτέ όμως κάποια παρενέργεια. Μου έχει πει ο κτηνίατρος ότι κάνει ετήσιο εμβολιασμό και επαναλαμβάνει τα ίδια εμβόλια.Το εμβόλιο που έκανε εχθές και ένα άλλο το Fellocell CVR. Όσο για τον συγκεκριμένο κτηνίατρο, δεν μπορώ να πω, του έχω εμπιστοσύνη γιατί είχε σώσει και μία άλλη γατούλα που είχα στο παρελθόν, όταν ο προηγούμενος κτηνίατρος που είχα μου είχε δώσει απλά σταγόνες για τη μύτη της και αυτή είχε ρινοτραχειίτιδα και πήγε να τα τινάξει γιατί ήταν και πολύ μικρούλα. Δεν ξέρω τι να πω... θα τον πάρω πάντως τηλ στο κινητό να δω τι συμβαίνει, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ...

Το δεύτερο άν διάβασα καλά, είναι το Τριπλό..
Μάλλον είναι σύμπτωση... αλλά μια βόλτα απο τον γιατρό θα ήταν καλή.;)

Μήπως, εκεί που τον τρύπησε η βελόνα έχει κάνει γρομπαλάκι και πονάει; Οι γάτες βέβαια, για να δείξουν ότι υποφέρουν, φτάνουν στο "αμήν", οπότε, όπως σου είπαν και οι συμφορουμίτισες, ο κτηνίατρος πρέπει να τον δει πολύ σύντομα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Καλή ανάρρωση:kiss::kiss:

Περάστικα σας. Ελπιζω να μην είναι τίποτα. Μετά το προσφατο παθημα μου νομιζω οτι καλο ειναι να επικοινωνουμε με τον κτηνιατρο για το παραμικρο που μας φαινεται παραξενο. Πες μας τι σου είπε ο κτηνιατρος σου.

Πήρα τηλ. τον κτηνίατρο. Μου είπε να του τον πάω αύριο να τον δει γιατί δεν μπορεί να ξέρει από αυτά που του λέω. Μου συνέστησε να του δώσω και λίγο ντεπόν σιρόπι - αλλά αυτό είναι μόνο για να τον ανακουφίσω λίγο σε περίπτωση που πονάει. Εδώ ο γάτος ενοχλείται κάθε φορά που τον πλησιάζω, κάτσε να δεις τι θα γίνει αν προσπαθήσω να του δώσω σιρόπι... αν όμως έχει καιπυρετός - γιατί ιδέα δεν έχω- μάλλον θα τον ανακουφίσει κάπως..

Ενημερωσε μας οταν μαθεις περισσοτερα

Το ντεπόν είναι τοξικό για τις γάτες, δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για το σιρόπι. Καλύτερα πάρε μια δευτερη γνώμη από κάποιον άλλο κτηνίατρο.
Julia, το Leukocell είναι γνωστό εμβόλιο κατά της λευχαιμίας, και στον Πρέστο αυτό κάναμε. Συνήθως δεν είναι σε ενέσιμη μορφή, αλλά σε σταγόνες.

Ναι ρε παιδια,κι εγω το ξερω αυτο για το ντεπον...Και ο θωρακισμος κατα της λετχαιμιας στον Εκτορα ειχε γινει με σταγονες απο τη μυτη.Δεν παιρνεις και καποιον αλλο γιατρο που μπορει να τον δει απο κοντα σημερα;

Μα και ο κτηνίατρός μου, μου είπε να μην του δώσω ντεπον χαπάκι, αλλά ντεπόν σιρόπι. δεν ξέρω αν τελικά είναι και το σιρόπι τοξικό για τις γάτες.γιατί για το ντεπόν το κανονικό το ξέρω σίγουρα. πάντως μου είπε να μην υπερβώ τα 2 cc γιατί δεν κάνει. πιθανόν αυτό να εννοούσε. τι να σας πω ρε παιδιά. όσο για το εμβόλιο το έψαξα στο λινκ που έδωσε η julia, είναι αμερικάνικη εταιρεία αυτή που το βγάζει και υπάρχει και σε ενέσιμη μορφή. δεν ανησυχώ για την μορφή του εμβολίου, το είχε κάνει και πέρυσι ο γάτος το εμβόλιο, χωρίς παρενέργεια. Άλλα φοβάμαι εγώ. Μήπως τελικά έχει κάποιο πρόβλημα, ήταν θετικός σε κάτι και του εκδηλώθηκε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back