Ποντίκια και προβλήματα...

Αν πιάνεται.. μπορείτε να τον στειρώσετε...:redface::)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αα...Πολυ δυσκολο.Τον πλησιαζουμε.Φευγει...Τον φωναζουμε.Φευγει. Δεν του κανουμε τιποτα.Φευγει...Να σου πω ενα παραδειγμα...Ειχε ανεβει σε ενα δεντρο,νιαουριζε καμια ωρα και δεν μπορουσα να διαβασω.Κατεβαινω,τον βλεπω και κοιταζομαστε μιση ωρα...Αυτος ανεβαινει το συγκεκριμενο δεντρο γιατι εχει προσβαση στον πρωτο οροφο και η κυρια εχει καμποσες γατες (πορτοκαλιες:lol:)
Καταλαβες ο πονηρος; Καποια στιγμη κατεβαινει και χωρις να του κανω τιποτα τρεχει σαν τρελος για το δρομο...Βγαλε συμπερασματα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βγάζω .....
Μια χαρά μάγκας, γεννοβολάει γατιά...:(
Θα ήταν καλό να πιαστεί.. έστω και με παγίδα.

Μωρε πες οτι βαζω...Να πιασω ολη τη γειτονια;:( Δεν ξερω που συχναζει ολη μερα:hmm:

Θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσεις απο θηλυκά... Αν είναι καποιανού, κάνεις τον μάγκα.
Θα στήσεις παγίδα, και θα παρακολουθήσεις, και θα τον πιάσεις..:redface:

Εφόσον η γατούλα σου έρχεται σε επαφή με ποντίκια και άλλα τέτοια ζώα, ίσως είναι καλή ιδέα να της κάνετε αντιλυσσικό. Δε νομίζω να κινδυνεύει σοβαρά από τίποτα άλλο.

Έχω την εντύπωση ότι το αντιλυσσικό γίνεται κυρίως για δική μας προστασία και για να μην εξαπλωθεί η νόσος. Ξέρει κανείς να το επιβεβαιώσει;

εμενα οι εξωτερικες κυνηγανε τα ποντικια μεν...δεν τα τρωνε δε,γιατι ειναι χορτασμενα...αυτο που μπορουν να παθουν απο τα ποντικια ειναι αν εχει μολις φαει φαρμακι το ποντικι,να παθει ζημια και η γατα.....για τη λυσα,αυτο που ξερω ειναι αυτο που μου εχει πει ο κτηνιατρος μου,οτι οι γατες κινδυνευουν μονο απο αρκετα μεγαλα θηλαστικα οπως οι αλεπουδες...τιποτα για ποντικια δεν μου ανεφερε....

γιατι να στησει παγιδα για τα ποντικια??? εχουν δικαιωμα και αυτα στη ζωη...αφηστε τη γατα να τα κυνηγαει και να τα σκοτωνει...το θεμα ειναι να ειναι χορτασμενη( κοινως να την εχουμε ταισει..) για να μην τα τρωει....η γατα θα κυνηγησει ουτως η αλλως...ειτε ειναι φαγωμενη ειτε οχι...απλα,αν ειναι φαγωμενη δεν κινδυνευει απο φαρμακι που μπορει να εχουν φαει τα ποντικια...

πουπου γατοπαγιδα μαλλον εννοουσε για να πιασει τα γατακια της γειτονιας για να τα στειρωσει:)

πουπου γατοπαγιδα μαλλον εννοουσε για να πιασει τα γατακια της γειτονιας για να τα στειρωσει:)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:....μαλλον εχεις δικιο...τωρα που το ξαναειδα...αυτο εννοουσε..:lol::lol::lol::lol::lol:

Α.....και κατι που μολις τωρα θυμηθηκα..το προβλημα με τις γατες που πιανουν ποντικια..ειναι να μην μας γρατζουνισουν....ειναι γνωστο οτι απο τα σωματικα υγρα των ποντικιων...αιμα ,πυον κλπ...μπορουμε να παθουμε λεπτοσπειρωση( θανατηφορος ασθενεια σε αρκετα μεγαλο ποσοστο..)που σημαινει οτι αν η γατα μας εχει πιασει ποντικι και στα νυχια της εχει μεινει αιμα,και μετα μας γρατζουνισει,μπορει να περασει στο δικο μας αιμα και εκει να εχουμε ενα μικρο προβληματακι..:hmm:

Α.....και κατι που μολις τωρα θυμηθηκα..το προβλημα με τις γατες που πιανουν ποντικια..ειναι να μην μας γρατζουνισουν....ειναι γνωστο οτι απο τα σωματικα υγρα των ποντικιων...αιμα ,πυον κλπ...μπορουμε να παθουμε λεπτοσπειρωση( θανατηφορος ασθενεια σε αρκετα μεγαλο ποσοστο..)που σημαινει οτι αν η γατα μας εχει πιασει ποντικι και στα νυχια της εχει μεινει αιμα,και μετα μας γρατζουνισει,μπορει να περασει στο δικο μας αιμα και εκει να εχουμε ενα μικρο προβληματακι..:hmm:
σοβαρα??:blink::cry: παλι καλα που και στην κυπρο που οι γατουλες μας ειναι στην αυλη δεν ειδαμε ποντικο εδω και πολλα χρονια..

σοβαρα??:blink::cry: παλι καλα που και στην κυπρο που οι γατουλες μας ειναι στην αυλη δεν ειδαμε ποντικο εδω και πολλα χρονια..

σοβαροτατα........ενας απο τους λογους που δεν πρεπει να μπαινοβγαινουν τα γατια μεσα-εξω(...εννοω η μεσα θα τα εχουμε η εξω) ειναι και αυτος...:)

Τα γατια μου ευτιχως δεν κυνηγανε ποντικια γιατι δεν υπαρχουν στην περιοχη....Εχουν παρα πολλη αδυναμια ομως στα εντομα..άλλα τα σκοτωνουν απλος πχ. μυγες..και άλλα τα τρωνε πχ. ακριδες τζιντζικια. εχουν και πολλη αδυναμια στις σαβρες σαν μεζε (μλιαξ) μεχρι που τρωνε την μιση και αφηνουν την αλλη μιση σιγυρισμενη στο πιατο για να την φανε πιο μετα....φυσικα οποτε δω κατι στο πιατο το πεταω, αλλα υπαρχει κινδυνος να παθουν κατι?:/:

Τα γατια μου ευτιχως δεν κυνηγανε ποντικια γιατι δεν υπαρχουν στην περιοχη....Εχουν παρα πολλη αδυναμια ομως στα εντομα..άλλα τα σκοτωνουν απλος πχ. μυγες..και άλλα τα τρωνε πχ. ακριδες τζιντζικια. εχουν και πολλη αδυναμια στις σαβρες σαν μεζε (μλιαξ) μεχρι που τρωνε την μιση και αφηνουν την αλλη μιση σιγυρισμενη στο πιατο για να την φανε πιο μετα....φυσικα οποτε δω κατι στο πιατο το πεταω, αλλα υπαρχει κινδυνος να παθουν κατι?:/:

αυτο που μπορουν να παθουν ειναι να πιασουν σκουληκια....ετσι μου εχει πει ο γιατρος μου,ειδικα απο μυγες και σαυρες..τωρα,αν τους κανεις τακτικα την εσωτερικη αποπαρασιτωση,λογικα ειναι ενταξει.....:)

ισχυει αν το ποντικι ειναι φορεας. Δε νομιζω να ειναι ολα τα ποντικια φορεις :happy: Αλλα και παλι ειναι δυσκολο να το κολλησεις απο γατα αφου τα ποντικια το μεταδιδουν μεσω ουρων :hmm:Αν ηταν τοσο ευκολο να κολλησεις, τωρα θα εβλεπα τα θυμαρακια αναποδα :lol: Περυσι τετοιο καιρο ειχαμε στησει παγιδες σε ενα αλσος για να πιασουμε ποντικια και σκιουρακια τα οποια επρεπε να τα ζυγισουμε, να δουμε φυλο, να δουμε σε ποιο ειδος ανηκουν και να τα κανουμε tag στο αυτακι. Νομιζετε πως καθονταν ησυχα; Με καταδαγκωσε ενα ποντικι. Παντου πληγες ειχα στα χερια μου :happy: Ακομα ζωντανη ειμαι οπως βλεπετε :lol:

ισχυει αν το ποντικι ειναι φορεας. Δε νομιζω να ειναι ολα τα ποντικια φορεις :happy: Αλλα και παλι ειναι δυσκολο να το κολλησεις απο γατα αφου τα ποντικια το μεταδιδουν μεσω ουρων :hmm:Αν ηταν τοσο ευκολο να κολλησεις, τωρα θα εβλεπα τα θυμαρακια αναποδα :lol: Περυσι τετοιο καιρο ειχαμε στησει παγιδες σε ενα αλσος για να πιασουμε ποντικια και σκιουρακια τα οποια επρεπε να τα ζυγισουμε, να δουμε φυλο, να δουμε σε ποιο ειδος ανηκουν και να τα κανουμε tag στο αυτακι. Νομιζετε πως καθονταν ησυχα; Με καταδαγκωσε ενα ποντικι. Παντου πληγες ειχα στα χερια μου :happy: Ακομα ζωντανη ειμαι οπως βλεπετε :lol:

και ομως ηρουλα.δεν ειναι και πολυ δυσκολο...προφανως εσυ ησουν πολυ τυχερη...στην Ηλια,ακουμε συχνα περιπτωσεις ανθρωπων που παθαινουν λεπτοσπειρωση ...εχουν μεγαλο προβλημα με τα ποντικια...επισης αυτο που ξερω εγω ειναι οτι δεν παθαινεις μονο απο τα ουρα,αλλα απο ολα τα σωματικα τους υγρα...
και θα σου πω και μια περιπτωση που εγινε εδω στη ζακυνθο...επιασε λιμανι ενα εμπορικο καραβι απο το εξωτερικο...εφεραν 2 μελη του πληρωματος στο νοσοκομειο ζακυνθου με λεπτοσπειρωση..( εννειτε οτι τους μετεφεραν μετα στην Πατρα..)οι γιατροι ειπαν οτι το επαθαν επειδη βαδιζαν ξυπολητοι πανω στο καραβι,τα ποδια τους ειχαν πληγες ,πατησαν σε σωματικα υγρα ποντικιου...αυτο ηταν..δεν χρειαζεται δηλαδη να ερθεις σε ΑΜΕΣΗ επαφη με το ποντικι..γινεται και με αλλους τροπους..μαλιστα στα χωρια,συνηθως ετσι κολλανε...απο τις πληγες στα χερια και τις διαφορες βρωμιες που πιανουν στα χωραφια...:)

ναι αυτο ειναι πολυ ευκολο να γινει. Τα ποντικια δεν εχουν ουροδοχο κυστη και κατουρανε συνεχεια οποτε οπου ποντικι φορεας και ιος. Μεχρι και σκυλια μπορουν να κολλησουν αν γλειψουν καποια επιφανεια που περπατησε ποντικι. Εγω εκτος απο τον κινδυνο της λεπτοσπειρωσης ειχα και τον κινδυνο να κολλησω hantavirus που ειναι πολυ πιο επικινδυνο (το κολλας απο τον αερα οπου υπαρχουν πολλα ποντικια φορεις). Απλα δε σημαινει οτι ολα τα ποντικια ειναι φορεις. Ειναι περιοχες οπου υπαρχει επιδημια και περιοχες οπου τα ποντικια ειναι ενταξει. Θελει προσοχη οπως και να 'χει με τα ποντικια.

Πάντως δεν είναι το ποντίκι ο μόνος φορέας... Πολλά οικόσιτα ζώα είναι φορείς και ακόμα περισσότερο σε αγροικίες όπου και άγρια ζώα περνάνε κατά καιρούς.

Πάντως τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης είναι σχετικά σπάνια.

Δεν κολλάει και τόσο εύκολα μπορώ να σας φέρω αρκετά παραδείγματα που πολύς κόσμος(ακόμα και σεις οι ίδιοι) έχει εκτεθεί (θεωρητικά) αλλά δεν κόλλησε κανένας... Θέλετε?

Πάντως σίγουρα θέλει προσοχή!

Καλημερα!!! Παιδια ματιαστικα μονη μου!:redface: ειπα εγω οτι δεν εχουμε ποντικια? Χθες την νυχτα ειδα ενα μικρο ποντικακι νεκρο στο σαλονι μου...(Το καημενο ηταν πολυ μικρο) Τωρα το εφεραν απο εξω...ηταν στο σπιτι και το σκοτωσαν...αγνωστο. Παντος δεν το εφαγαν....

Καλημερα!!! Παιδια ματιαστικα μονη μου!:redface: ειπα εγω οτι δεν εχουμε ποντικια? Χθες την νυχτα ειδα ενα μικρο ποντικακι νεκρο στο σαλονι μου...(Το καημενο ηταν πολυ μικρο) Τωρα το εφεραν απο εξω...ηταν στο σπιτι και το σκοτωσαν...αγνωστο. Παντος δεν το εφαγαν....

ναι βρε συ....δεν ειναι δυνατον να μην υπαρχουν ποντικια......απλα πολλες φορες...δεν τα βλεπουμε!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back