Που μπορώ να βρω μια Οκικάτ;

Till

Νεοφερμένο μέλος

Ο Till αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Γειά σας, είμαι νέος στο φορουμ (έμαθα τυχαία την ύπαρξη του ενώ έψαχνα διάφορα για ράτσες), και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Τα τελευταία χρόνια έχω "φιλοξενήσει" μερικές γάτες στο σπίτι μου, κυρίως αδέσποτα τα οποία έμεναν μαζί μου απο μερικές εβδομάδες μέχρι αρκετούς μήνες μέχρι να τα δώσω σε κάποιο φίλο/συγγενή που ήθελε γάτα, μιας και ο χρόνος μου δεν μου επέτρεπε να κάνω κάτι παραπάνω απο αυτό.

Τώρα πλέον έχω τον χρόνο και την όρεξη να ασχοληθώ full time με το αντιμείνενο, και θα ήθελα μια γάτα ράτσας, μιας και δεν είχα ποτέ την χαρά να γνωρίζω μια (αχ αυτοί οι κρυφοί πόθοι!). Μου αρέσουν πάρα πολύ οι Όκικατ, αλλά δεν έχω ιδέα για το που μπορεί κανείς να βρεί μία. Μήπως λοιπόν γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος Έλληνας breeder της συγκεκριμένης ράτσας, ή έστω κάποιος trustworthy είσαγωγέας? θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε πληροφορία επι του θέματος, μιας και το αρχίσω να γυρνάω τα pet shop και να ρωτάω, δεν είναι και η καλύτερη λύση... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, και συγχαρητήρια στα παιδιά που έστησαν το site και το forum...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες.:)
Δυστυχώς, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν εκτροφείς της ράτσας που ζητάς στην Ελλάδα, αλλά δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις τον Ελληνικό Όμιλο Γάτας (210 9021302 / 210 6613634).

Θα σου πρότεινα να αποφύγεις τα πετ σοπ και τους μαζικούς εισαγωγείς , λόγω της αμφίβολης προέλευσης των ζώων που εμπορεύονται. Μια αναζήτηση για puppy mills στο google θα δου δώσει πολλές πληροφορίες.

Αν δεν βρεις άκρη στην Ελλάδα, μπορείς πάντα να απευθυνθείς σε κάποιο εκτροφείο του εξωτερικού. Καλή τύχη στην αναζήτησή σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Μπορώ να παραγγείλω συγκεκριμένη ράτσα απο εκτροφείο του εξωτερικού και να έρθει Ελλάδα? μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?

Ίσως να γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις.:hmm:Συνήθως, όμως, πρέπει να πας εσύ να παραλάβεις το ζώο. Περισσότερα θα σου πουν τα μέλη που έχουν πάρει γατάκια απ' το εξωτερικό.:)

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Μην πάρεις με τίποτα απο πετ σοπ γατακι,τα μεταφερουν σε άθλιες συνθηκες και συνηθως κουβαλουν αρρωστιες ή δεν ειναι οντως ράτσας.Η συγκεκριμένη ράτσα που σου αρεσει,κι εμενα επισης,δεν υπαρχει στην Ελλαδα.Θα πρεπει να βρεις γατουλα απο εκτροφειο του εξωτερικου,και να πας να την παραλαβεις,οι περισσοτεροι εκτροφεις δεν τα στελνουν.
Αν θες πες μου τι σου αρεσει τοσο,η εμφανιση τους,ο χαρακτηρας τους,και ισως βρουμε κατι σε αλλη ρατσα,πιο ευκολο να τη βρεις ή σε ημιαιμο,που να σε καλυπτει.

Αυτό που με τρελαίνει είναι η εμφάνιση της, ειδικά η silver είναι άπαιχτες. Γενικά έχω ένα παθολογικό κατιτις με τις λεοπάρδαλεις... γι΄ αυτό και εκτός απο τις Ocicat μου αρέσουν και οι Bengal. Στην ζωή όμως δεν μπορείς να έχεις πάντα αυτό που θέλεις. Ευτυχώς εμείς οι άνθρωποι αρεσκόμαστε σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλιώς η ζωή θα ήταν ανυπόφορη. Άλλες γάτες που μου αρέσουν πολύ είναι οι Chartreux, οι Burmese και οι Bombay. Εκτός απο την υπέροχη εμφάνιση, έχουν και σχετικά ήσυχο χαρακτήρα, κατι που αποτελεί κριτήριο για μένα. Δεν θα με ενοχλούσε ακόμα κι αν ήταν ημίαιμες, αρκει να διατηρούσαν τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Άλλωστε δεν πάω για εκτροφέας, μια όμορφη και ήσυχη γάτα για το σπίτι θέλω, να την έχω κυρά και αρχόντισσα (lol)...

Κι εμενα μου αρεσουν πολύ οι bengal...πανεμορφα ζωα.Αν βρεις κάτι σε τιγρε ημίαιμο;Έχει και μια βιρμανίας-σιαμ που χαρίζεται,ενηλικη,δεν της ρίχνεις μια ματια;

καλως ηρθες στο φορουμ:)
να σου πω κι εγω με τη σειρα μου να μην παρεις απο πετ σοπ για τους λογους που σου ειπαν τα κοριτσια πιο πανω.πρεπει ολοι μας να δραστηριοποιηθουμε για να αλλαξει αυτη η κατασταση.Αν δεν αγοραζει κανεις,θα σταματησουν να εκμεταλλευονται τα ζωα με αυτον τον απαισιο τροπο.

Ακομη ,επειδη κι εγω εψαχνα αρκετους μηνες να βρω γατακι απο το εξωτερικο,σχεδον ολοι οι εκτροφεις δεν στελνουν τα γατακια τους μονα τους με το αεροπλανο γιατι αφενος θα ταλαιπωρηθουν και αφετερου θελουν να εχουν προσωπικη επαφη με τον μελλοντα γατογονεα.Να ξερεις πως οσο νοιαζει τον εκτροφεα που θα παει το γατακι του και σε ποιον,τοσο καλυτερα το προσεχει και τοσο καλυτερο χαρακτηρα θα εχει.
Ενδεχεται να σου κανουν πολλες ερωτησεις για την ζωη σου,το που μενεις,τι δουλεια κανεις,αν μενεις μονος/η ,αν εχεις αλλα κατοικιδια.Δεν ειναι σχιζοφρενεις:Pαπλως τους ενδιαφερει το που θα δωσουν το γατακι.Σκεψου να μεγαλωνες εσυ αυτα τα πλασματακια..θα τα αγαπουσες και θα ηθελες να εισαι ησυχος/η σε οτι αφορα στο μελλον τους.Πολλοι εκτροφεις δινουν τα γατακια τους στειρωμενα για να διαφυλαξουν τα στανταρτς της φυλης.Το γατακι ,αν το παρεις απο το εξωτερικο τελικα,να ξερεις οτι θα ειναι ετοιμο με τα εμβολια του γυρω στους 4 μηνες γιατι στην Ελλαδα θα πρεπει να εχει κανει 2 εμβολια λυσσας πριν μπει.

Αυτα απο μενα και καλη επιτυχια:)

...............μια όμορφη και ήσυχη γάτα για το σπίτι θέλω, να την έχω κυρά και αρχόντισσα (lol)...

Και αυτό το κουκλί στο αβατάρ σου, ποιουνού είναι;

για κοιτα και αυτην που ειναι μια ηρεμη γατουλα

θα την βρεις στο χαριζονται-η μπισκοτενια

και ειναι πραγματικα εξαισιος χαρακτηρας:inlove:

Και αυτό το κουκλί στο αβατάρ σου, ποιουνού είναι;

Αυτή η πριγγίπισσα έμεινε μαζί μου μια εβδομάδα πριν απο δυο χρόνια. Την βρήκα στο δρόμο νηστική και μούσκεμα, και την πήρα σπίτι. Μια εβδομάδα μετά πέρασε απο το σπίτι μου μια φίλη για τα χρόνια πολλά (γενέθλια γαρ), και δεν έφευγε απο το σπίτι χωρίς την γατουλίνα. Δεν χαλάω χατήρι σε γυναίκες, οπότε το κουκλί της φωτό έγινε κυρά και αρχόντισσα σε άλλο παλάτι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back