Πού είναι η φιλοζωική οεο;

fantom-girl

Δραστήριο μέλος

Η fantom-girl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 585 μηνύματα.
Ανοιγω ενα νεο θεμα το οποιο με εχει κανει εξω φρενων. Οι φιλοζωικες εταιριες του δημου μας μαλλον εχουν ανοιξει καποιον λογαριασμο ο οποιος γεμιζει με τα λευτα των πωλητων οι οποιοι το μονο που θελουν ειναι να σωσουν τα ζωα!!!! :(
Για πληρωφοριση λοιπον του forum εχω να καταγγλειλω τα εξης
  1. ολες μα ολες οι φιλοζωικες εταιριες "σωματια" παιρνουν απο την ΕΟΚ 1,500-6000 ευρω καθε 6 μηνες!!!!! τα οποια πρεπει απλα να παρουσιασεις ενα εγραφο το οποιο ειναι σφραγισμενο απο τον δημο που επονομαζει τα μελη της ομαδας.
  2. δεν δινουν καμμια μα καμμια αποδειξη οσον αφορα το που πηγαινουν τα λευτα φτανει να παρουσιασουν 3 κτηνιατρους που να υπογραφουν οτι περιθαλψαν καποια ζωα!!!!!!
με βαση λοιπον αυτα τα οποια τα εμαθα απο τα Κ.Ε.Π μου δημιουργειται μια απορια για πιο λογο τα "φιλοζωικα σωματια ζητανε απο τον απλο πωλητη να πληρωσει την περιθλψη του ζωου???????????????? Εγω σαν Ζωη δεχομαι 100% να γινω μελος του οποιουδηποτε σωματιου και να πληρωνω τοην ετησια συνδρομη μου που ειναι 30-60 ευρω το χρονο (εδω τα δινω στον ΕΟΓ)ομως δεν δεχομαι να μου λενε οτι "ξερεις πρεπει να πληρωσεις την περιθαλψη του ζωου" ΟΕΟ???????????? οπα ειπα δεν καταλαβα τι εγινε??????? μα τοτε τι φιλοζωικη ειναι αυτη???? Αν ειναι ετσι πληρωνω ενα ξενοδοχειο ζωων και το αφινω εκει ή νοικιαζω ενα χωραφι στον Αγιο πουθενα και παω και το αφινω εκει και παω 2-3 φορες την εβδομαδα και το ταιζω!
Μα το τραγικο της ιστοριας ηταν αλλο οτι μας ειπαν για λεφτα χωρις καν να ερθουν να δουν τα ζωα! και χωρις να μας εξηγισουν για πιο λογο θα χρειαστουν τα λευτα δηλαδη ειχαν προεξαγει οτι ξερεις ετσι και αλλιως θελουμε λευτα (τι μου λες ειπα απο μεσα μου αληθεια?????)

Τελος εχω να πω οτι θα πρεπει να ξερετε οτι οι φιλοζωικες και ολα τα φιλοζωικα σωματεια δεν πληρωνουν εφορια!!!!!! Και οι δωρεες δεν φορολογουνται και χρησιμοποιουνται πολλες φορες για να διευκοληνουν και να δικαιολογησουν εξωδα διαφορων εταιριων .Δηλαδη αν εγω εχω μια εταιρια μπορω να κανω μια δωραια στην φιλοζωικη της Ζωης και να εκπεσω στην εφορια και δεν πληρωνω ουτε την μιση εφορια που θα επρεπε να πληρωσω!!!!!!

αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα ας ςρχοντουσαν μονο να δουν τα ζωα αληθεια θα τα εδινα τα λεφτα!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με κάλυψες!!!! Και στην Αθήνα τα ίδια! :)
Ποιο ΣΩΤΗΡΙΕΣ είναι οι ιδιωτικές ομάδες που έχουμε φτιάξει!!!!!!!!!;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ξερω πια τι αλλο να πω ΝΤΡΟΠΗ δεν θελω να θειξω ενα αλλο θεμα λογω διακριτικοτητας

αυτα που μας λες τα ειπες και σε αυτους ??ρωτησε τους ξεκαθαρα και πες μας και εμας οχι τιποτε αλλο απο περιεργεια βρε παιδι μου. μπορει να ρωτησει και καποιος αλλος για πλακα και μετα με βασει απαντησεις να γινει μια καταγγελια στην Ε.Ε??

αυτα που μας λες τα ειπες και σε αυτους ??ρωτησε τους ξεκαθαρα και πες μας και εμας οχι τιποτε αλλο απο περιεργεια βρε παιδι μου. μπορει να ρωτησει και καποιος αλλος για πλακα και μετα με βασει απαντησεις να γινει μια καταγγελια στην Ε.Ε??

Απο τα Κ.Ε.Π μου δωσαν πληροφοριες ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΣΗΣ ΠΩΛΗΤΩΝ και ξερεις πιο ηταν το ασχημο οτι ετυχε η κοπελα να ειναι φιλοζωη καθως οπως μου ειπε εχει 2 σκυλια που τα βρικε στον δρομο απο κουταβια οσο για την υπαρξη λογαριασμου ναι υπαρχει ξερω και το νουμερο!!!!!!! επισης το ποσο δεν θελω να το πω για να μην δημιουργιθουν παρεξηγησεις!!!!:|

Μα καλά,ΚΑΙ συνδρομή,ΚΑΙ περιθαλψη πρέπει να πληρώσει ο κάθε ένας μας;ΚΑΙ επιδότηση παίρνουν;Μιλάμε για τη Φιλοζωϊκή του Δήμου ή για κάποιο σωματείο,επειδή μπερδεύτηκα.Μα καλά,χωρίς καν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το ζώο;

Παιδιά είναι ΜΕΓΑΛΗ Συζήτηση......:(

ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου.

Μα καλά,ΚΑΙ συνδρομή,ΚΑΙ περιθαλψη πρέπει να πληρώσει ο κάθε ένας μας;ΚΑΙ επιδότηση παίρνουν;Μιλάμε για τη Φιλοζωϊκή του Δήμου ή για κάποιο σωματείο,επειδή μπερδεύτηκα.Μα καλά,χωρίς καν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το ζώο;

οχι μιλαμε για σωματειο καθως ο δημος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ολες οι φιλοζωηκες ονομαζονται ΕΤΑΙΡΙΕΣ και ειναι νομικα πρωσωπα αλλα απλα δεν πληρωνουν εφορια
οσο για το αν ειδαν το το ζωο νομιζω οτι πιο ξεκαθαρη δεν μπορουσα να ειμαι οχι δεν το ειδαν το ζωο!!!!!!!

οχι μιλαμε για σωματειο καθως ο δημος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ολες οι φιλοζωηκες ονομαζονται ΕΤΑΙΡΙΕΣ και ειναι νομικα πρωσωπα αλλα απλα δεν πληρωνουν εφορια
οσο για το αν ειδαν το το ζωο νομιζω οτι πιο ξεκαθαρη δεν μπορουσα να ειμαι οχι δεν το ειδαν το ζωο!!!!!!!
Μπορούμε να μάθουμε για ποιο σωματείο πρόκειται;Αν δεν επιτρέπεται να το γράψεις εδώ,θα μπορούσαμε να μάθουμε έστω με ΡΜ;Πολλοί από εμάς είμαστε εθελοντέ σε κάποια σωματεία,και εγώ προσωπικά δε θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια προσπάθεια αν φέρονται έτσι.

Μπορούμε να μάθουμε για ποιο σωματείο πρόκειται;Αν δεν επιτρέπεται να το γράψεις εδώ,θα μπορούσαμε να μάθουμε έστω με ΡΜ;Πολλοί από εμάς είμαστε εθελοντέ σε κάποια σωματεία,και εγώ προσωπικά δε θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια προσπάθεια αν φέρονται έτσι.

δεν γινεται να το αναφερω λογω του νομου περι ελευθερου εμποριου

ΟΚ,εγω ενημερώθηκα σχετικά και θα φροντίσω να μην πάρουν δεκάρα τσακιστή με τέτοια συμπεριφορά,ούτε απο μενα,ουτε απο γνωστούς μου.:down:

και αν πω δεν θα μπορουσουμε να κινηθουμε νομικα:) γιατι εγω εμαθα αλλιως στην Αμερικη γιατι μας πιασαν Αμερικανακια αλλα δεν θα περασει:)

ΟΚ,εγω ενημερώθηκα σχετικά και θα φροντίσω να μην πάρουν δεκάρα τσακιστή με τέτοια συμπεριφορά,ούτε απο μενα,ουτε απο γνωστούς μου.:down:

ειναι κριμα για τα ζωα αλλα ειναι πιο κριμα για μας που μας φερονται σαν ζωα!!!!!!

ολοι σωσαμε 1 -2 ζωακια απο τον θανατο εγω παντως ποτε ποτε δεν ζητησα ουτε 0.10 ε απο κανεναν απο την τσεπη μου τα εβαλα αυτοι δηλαδη εστω και με 1500 ευρω το εξαμηνο και χιλιαδες σινδρομες και μερικεσ 10αδες δωραιες δεν μπορουν εστω να ρθουν να δουν το ζωο?????????? δεν ειμαι ειδικη στο να πιανω σκυλια συγνωμη και το συνγκεκριμενο ειναι πολυ αρρωστο

θα σας πω ενα ακραιο περιστατικο απο Αμερικανηκη φιλοζωικη
οταν πρωτο ξεκινησαμε το εκτροφειο ειχαμε τις γατες μεσα στο σπιτι ενοσο χτηζοταν τα σπιτια των γατων ετυχε λοιπον μια γατα να ζευγαρωσει με ενα γατο αλλης φυλης εκανε 5 γατακια ηρθε το υγαινομικο το οποι ειδε τα γατακια και καλεσε το resue οταν ηρθαν αυτοι μας πηραν τις γατες και εβαλαν προστημο 100 $ γιατι δεν προσεξαμε την γατα αλλα γιατι δεν ειδοποιησαμε οτι εγινε μιξη ο λογος που πηραν τα γατια ηταν απλος οτι θα εδιναν τα γατια σε ειδικες οικογενιες και για να μιν επιρεαστουν οι ρατσες!!!!!!! δεν ειπα να γινει ετσι αλλα τουλαχιστον ειπαμε να ερχοντουσαν

Λόγο του ότι ξέρω το θέμα και την στιγμή που έγινε η αναφορά ....... Θέλω να πω και εγώ ότι τελικά μόνο οι ιδιοτικές προτοβουλίες έχουν να δώσουν πράγματα και όταν βλέπεις σωματία και ου το καθεξίς φτάνεις να αναρωτηθείς ότι μήπως αυτά γίνονται για την βολεύουν κάποιοι και να περνούν καλύτερα????? Και με την πρόφαση των σωματίων γλυτώνουν του κόσμου τα λεφτά από την εφορία???? Με όλα αυτά που ακούμε τελικά λέμε που ειναι το ψέμα και που είναι η αλήθεια και που μπορούμε να στηριχτούμε τελικά?????

Λόγο του ότι ξέρω το θέμα και την στιγμή που έγινε η αναφορά ....... Θέλω να πω και εγώ ότι τελικά μόνο οι ιδιοτικές προτοβουλίες έχουν να δώσουν πράγματα και όταν βλέπεις σωματία και ου το καθεξίς φτάνεις να αναρωτηθείς ότι μήπως αυτά γίνονται για την βολεύουν κάποιοι και να περνούν καλύτερα????? Και με την πρόφαση των σωματίων γλυτώνουν του κόσμου τα λεφτά από την εφορία???? Με όλα αυτά που ακούμε τελικά λέμε που ειναι το ψέμα και που είναι η αλήθεια και που μπορούμε να στηριχτούμε τελικά?????

δεν ξερω τι να πω πια! και ασχετο ειδα κατι κουμπαραδες σε καποια κτηνιατρια και καποια πετ σοπ αυτα τα λεφτα που πανε??????????? :blink::blink:
ας μιλησει καποιος με αποδειξεις οχι με λογια

για του λογου το αληθες https://www.mypetz.gr/threads/%CE%93%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1.222145/

δεν ξερω τι να πω πια! και ασχετο ειδα κατι κουμπαραδες σε καποια κτηνιατρια και καποια πετ σοπ αυτα τα λεφτα που πανε??????????? :blink::blink:
ας μιλησει καποιος με αποδειξεις οχι με λογια

για του λογου το αληθες https://www.mypetz.gr/threads/Γατούλες-κουμπαράδες-για-τα-αδέσποτα-γατάκια.222145/
Άλλο οι κουμπαράδες,άλλο οι φιλοζωϊκες.Νομίζω ότι τα κορίτσια ενημερώνουν πάντα που πηγαίνουν τα χρήματα,εμένα ακόμα κι αν θέλω να διατεθούν σε κάποιο συγκεκριμένο ζωάκι με ρώτησαν.:)

Άλλο οι κουμπαράδες,άλλο οι φιλοζωϊκες.Νομίζω ότι τα κορίτσια ενημερώνουν πάντα που πηγαίνουν τα χρήματα,εμένα ακόμα κι αν θέλω να διατεθούν σε κάποιο συγκεκριμένο ζωάκι με ρώτησαν.:)

μαλιστα :hmm::hmm::hmm::hmm: εγω ειμαι δυσπιστη πλεον!

δεν γινεται να το αναφερω λογω του νομου περι ελευθερου εμποριου

Παιδιά, είναι όντως ανεπίτρεπο να συμβαίνει αυτό. Αλλα δυστυχώς για κάποιους τα ζώα είναι ένας τρόπος για να κονομάνε από τους ανθρώπους που τα αγαπούν πραγματικά. Παρόλα αυτά σε σχέση με το παραπάνω σχόλιο, χωρίς να θέλω σώνει και ντε να δημοσιοποιηθεί, σας ενημερώνω, επειδή κατέχω το ''άθλημα'', ότι όλα αυτά τα σωματεία είναι Κοινοφελή Ιδρύματα Δημοσίου Δικαίου που σημαίνει ότι 1. Δεν εμφανίζουν κέρδη διότι ο σκοπός της ύπαρξης τους είναι κοινοφελής σκοπός και 2.Εξαρτώνται από τις επιδοτήσεις, είτε τις κρατικές είτε τις ευρωπαϊκές, και από δωρεές για την επιβίωση τους, μιας και δεν υφιστάται από τη φύση τους να έχουν κέρδος. Άρα λοιπόν δεν υφίσταται ζήτημα έλευθερου εμπορίου, διότι δεν κάνουν εμπόριο αλλά εξυπηρετούν έναν κοινοφελή σκοπό.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε, χαλαρά μπορούν να φάνε μια καταγγελία, διότι πέρα από την κοροϊδια σε βάρος των φιλόζωων, πέρα από το ότι δεν εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκαν, τρώνε και τα λεφτά του κράτους και της ΕΕ:mad:

Για να ξακαθαρίσουμε κάποια πράγματα, μπορείς να μας εξηγήσεις καλύτερα το περιστατικό;
Δεν είναι ανάγκη να αναφέρεις το όνομα του συλλόγου αν δεν θες.
Έχουν δικές τους εγκαταστάσεις για να πάνε τα ζώα;
Σου είπαν εξαρχής οτι θα τα αναλάβουν δωρεάν και μετά το αναίρεσαν;
Όταν λες να έρθουν να τα δουν, εννοείς με κτηνίατρο ή η ίδιοι;
Ήθελες βοήθεια για να πιαστούν και δεν στην έδωσαν;

Η αλήθεια είναι οτι είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό. Δεν ξέρω την περίπτωση του συλλόγου στον οποίο αναφέρεστε, αλλά επίσης είναι αλήθεια ότι εδώ στην ελλάδα οι περισσότεροι μικροί φιλοζωικοί και στέγες είναι υπερφορτωμένοι με ζώα και με δυσκολία καλύπτουν τρέχοντα έξοδα. Τα αδέσποτα ειναι ΠΑΡΑ πολλα, μα πάρα πολλά. :(
Είναι λίγο ουτοπικό να ζητάμε ένας φιλοζωικός σύλλογος να αναλάβει οποιδήποτε ζώο βρει ή προτείνουμε. Η προσπάθεια του δήμου αθηναίων φαίνεται να λειτουργεί από αυτά που έχω α;σκούσει, αλλά ειδικά για το δήμο αθηναίων και ζώα που βρίσκοντα εκεί.

Τα 1500-6000το εξάμηνο δεν φτάνουν ούτε για αστείο όταν ο λαγαριασμός για ένα σκυλάκι που πρέπει να μείνει στο γιατρό για περίθαλψη για ένα μήνα μπορεί να φτάσει τα 700 ευρώ. Αν ο σύλλογος δεν έχει δικές του εγκαταστάσεις όπως καταλαβαίνετε τα έξοδα είναι απαγορευτικά για τον μέσο άνθρωπο όταν τα ζώα είναι πολλά. Ακόμα και η φιλοξενία σε πανσιον για ένα μήνα μπορεί να είναι 100-150 ευρώ. Μην κοροιδευόμαστε παιδια, ιδιωτικοί σύλλογοι και πρωτοβουλιές σε μικρή κλίμακα μέχρι ενός σημείου μπορούν να φτάσουν. Μόνο μεγάλοι σύλλογοι που υπάρχουν χρόνια και είναι ΠΟΛΥ δικτυωμένοι ώστε να πετυχαίνουν πολύ καλές εισφορές από οργανισμούς, εταιρείες μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να βγάλουν χρήματα αν θέλουν.

Αυτό που θέλω να πω, είναι οτι δεν μου κάνει καμία εντύπωση να σου ειπαν οτι δεν μπορούν να αναλάβουν τα ζώα ή για να τα αναλάβουν πρέπει να πληρώσετε κάτι για την περίθαλψη ή την φιλοξενία τους. απο εκεί και πέρα αν δεν φρόντισαν να στο ξεκαθαρίσουν αυτό από την αρχή, ναι, αυτό είναι σφάλμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back