Πού και κάθε πότε...; Πλύσιμο των μπολ

gourgourakos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gourgourakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Που πλένεται τα γατομπωλάκια των μικρών σας και κάθε πότε?
Εγώ τα πλένω στο νεροχύτη της κουζίνας αφού πλύνω τα δικά μου πιάτα. Υπάρχει πρόβλημα απο άποψη δικής μου υγιεινής?:hmm:
Επίσης τα γατομπωλάκια (ξηράς τροφής και νερού) τα πλένω κάθε τρείς μέρες περίπου.
Κάνω καλά? Εσείς τι κάνετε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ τα πλένω στο νεροχύτη της κουζίνας με σφουγγάρι που πλένω ΜΟΝΟ τα μπολάκια των γατιών και για τα πιάτα μας έχω άλλο.
Επίσης τα μπολάκια τα πλένω καθημερινά, εκτος αν έχουν αφησει λιγο φαγάκι στο μπωλ(γεγονός σπάνιο:P) οπότε θα πάει για την άλλη μέρα το πλύσιμο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγω το ιδιο κανω,το σημαντικο ειναι να τα πλενεις με ξεχωριστο σφουγγαρι,για τα μπολακια της ξηρας τροφης,εγω, νωριτερα πο 3 ημερες ,δεν τα πλενω..συνηθως 4με 5:):):)

Καθημερινό πλύσιμο με χωριστό σφουγγάρι στον νεροχύτη μου...Ετσι προστατεύεις και την υγεία του γατιού..

Αυτό, ξέχασα να το αναφέρω, και γώ με ξεχωριστό σφουγγάρι τα πλένω.
Ευχαριστώ :)

εγω τα πλενω στο μπανιο(στο νεροχυτη)με σαπουνι 2 φορες την εβδομαδα η για πιο συνχα αμα το εχουν λερωσει:)

Ωραιο θεμα!Κι εγω ηθελα να το ρωτησω!Εγω το πλενω καθε 4-6 μερες στο νεροχυτη της κουζινας με το ιδιο σφουγγαρι που πλενω τα πιατα,αλλα το καθαριζω καλα μετα....Υποθετω οτι δεν υπαρχει προβλημα για τη δικη μου υγεια αφου εξαλλου το φιλαω και στο στομα το μωρακι μου...:hmm:

Ωραιο θεμα!Κι εγω ηθελα να το ρωτησω!Εγω το πλενω καθε 4-6 μερες στο νεροχυτη της κουζινας με το ιδιο σφουγγαρι που πλενω τα πιατα,αλλα το καθαριζω καλα μετα....Υποθετω οτι δεν υπαρχει προβλημα για τη δικη μου υγεια αφου εξαλλου το φιλαω και στο στομα το μωρακι μου...:hmm:
Ξεχασα να πω οτι πολλες φορες το πλενω με χλωρινη γιατι μυριζει πολυ σαν αυγουλιλα απο τις κονσερβες και την ξηρα τροφη...:mpliaks:

εγω το πλενω στο νεροχυτη της κουζινας με το σφουγγαρι των πιατων μου, δεν εχω ξεχωριστο κ δε νομιζω οτι υπαρχει προβλημα... ξεχωριστο σφουγγαρι εχω μονο για το πλυσιμο της λεκανης της...:)

Το πιατάκι με τις κροκέτες το πλένω μέρα παρά μέρα στο νιπτήρα του μπάνιου, όχι με σφουγγάρι. Σε μπόλικο χαρτί κουζίνας βάζω υγρό πιάτων και με λίγο νεράκι κάνω μπόλικη σαπουνάδα, ξεπλένω και ...τέλεια λάμψη. :up:Αν έχει φάει κονσέρβα ,το έχω μαλακώσει από πριν το πιατάκι με νεράκι και ακολουθώ την ίδια διαδικασία:up:Αν βαριέμαι να πλένω πιάτα, κόβω δυό σελίδες περιοδικού, βάζω κροκέτες και τρώει η Μπάσσυ Σπαρτιάτικα ούτε πιάτα ούτε τίποτα:lol::lol::lol::lol:

Τα μπολάκια με τις κροκέτες τα πλένω πιο αραιά, κάθε 4-5 μέρες. Τα μπολάκια του φαγητού τα αλλάζω σε κάθε γεύμα και τα πλένω καθημερινά χειμώνα-καλοκαίρι, με απορρυπαντικό πιάτων κι αυτά. Δεν τους έχω ξεχωριστό σφουγγάρι, δεν βλέπω τον λόγο για κάτι τέτοιο...
Στα μπολάκια του νερού κάνω τακτικά αφαλάτωση κι έπειτα τα πλένω κι αυτά με το γνωστό σύστημα. Ειδικά το καλοκαίρι, πιάνουν άλατα σαν τρελά!

Εμείς τα μπολάκια μας τα πλένουμε στο νιπτήρα του μπάνιου με το δικό μας μαλακό σφουγγαράκι λίγο υγρό για τα πιάτα και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Η γιατρός μας είχε πει να μην χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά, αλλά εμείς βάζουμε λίγο και δεν μας έχει πειράξει ποτέ. Α! τα μπολάκια μας τα πλένουμε περίπου μια φορά την εβδομάδα, γιατί τρώμε κροκετούλες και δεν πολυλερώνονται...

Εμείς τα μπολάκια μας τα πλένουμε στο νιπτήρα του μπάνιου με το δικό μας μαλακό σφουγγαράκι λίγο υγρό για τα πιάτα και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Η γιατρός μας είχε πει να μην χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά, αλλά εμείς βάζουμε λίγο και δεν μας έχει πειράξει ποτέ. Α! τα μπολάκια μας τα πλένουμε περίπου μια φορά την εβδομάδα, γιατί τρώμε κροκετούλες και δεν πολυλερώνονται...

ελεγα και εγω βρε παιδια οτι ειμαι η μονη βρωμιαρα...!!!!!!!!!!!!μας αποπηραν στην αρχη,για τα μπολακια ξηρης τροφης.........ουφ....ανακουφιστηκα!!!!:lol::lol::lol:

Σε μας τα μπολάκια για τις κροκέτες τους τα πλένω κάθε 2-3 μέρες.Σ'αυτά που τους βάζω κονσέρβα η άλλο φαγάκι τα πλένω κάθε φορά που τρώνε.Πάντος ούτε εγώ δεν χρησιμοποιώ ξεχωριστό σφουγγαράκι,αλλά το κοινό των πιάτων, με άφθονο νερό και λίγο απορυπαντικό.:):):)
Για μπολάκι του νερού τους έχω ένα μεγάλο κεραμικό(απ' αυτά για σκύλους), ένα και για τους δύο.Και εφαρμόζω το εξής τρυκ.Εχω μέσα μερικά κοχύλια από παραλιά(πολύ καλά πλυμένα) που συγκεντρώνουν πάνω τους τα άλατα με μορφή ιζήματος.Καθε μέρα που αλλάζω το νεράκι(ή και δύο φορές την ημέρα τώρα με την ζέστη) εκτός από το μπώλ πλένω και τα κοχυλάκια και απομακρύνω έτσι οτι έχουν φιλτράρει.;):D
Αυτή η ιδέα μου ήρθε, όταν το πρωτοεφάρμοσα στην καφετιέρα(πίνω κατά κόρον καφέ φίλτρου)
Εβαλα στον δοχείο του νερού κοχυλάκια και έκτοτε πολύ πιό σπάνια βουλώνει από τα άλατα.
Αρκεί να τα πλένεις για να απομακρύνεις το ίζημα που σχηματίζεται πάνω τους.:)
Σόρρυ για το ΟΦΦ.:redface:

Εγώ τα βάζω στο πλυντήριο πιάτων.
Μιας και είμαι αθεράπευτη τεμπέλα, με το πλύσιμο των πιάτων. :D

Εγώ τα βάζω στο πλυντήριο πιάτων.

Μιας και είμαι αθεράπευτη τεμπέλα, με το πλύσιμο των πιάτων. :D
Μακάρι να είχα κι εγώ πλυντήριο πιάτων! Θέλει κάποιο μπελά για να μπει διότι έχω παλιομοδίτικο νεροχύτη... :(

Και εμένα παλιός είναι, το έχω πάνω στον πάγκο. Το λάστιχο που φεύγει το νερό, είναι μέσα στον νεροχύτη.
Φαίνονται λίγο άσχημα αλλά δεν με πειράζει.

στο νεροχύτη της κουζίνας με διαφορετικό σφουγγαράκι, σε κάθε αλλαγή γεύματος. το έχουν συνηθίσει και δεν μπορώ τώρα πιά και να αμελήσω γιατί δεν τρώνε. Στις κροκέττες μπορεί να το σκουπίσω μόνο με χαρτί κουζίνας αν βαρεθώ αλλά αυτό μια στις τόσες

εγω τα πλενω και τα 4 μπωλακια (ενα πορσελανης που βαζω την κονσερβα, 2 μεταλλικα για νερο και ενα μεταλλικο για ξηρα τροφη) 3 φορες τη μερα, δηλαδη πριν απο καθε γευμα. Ολα με σφουγγαρι, ζεστο νερο και απορρυπαντικο πιατων. Το σφουγγαρακι ειναι το ιδιο που πλενουμε και τα δικα μας πιατα και αν τυχει καμμια φορα τα πλενουμε και με τα δικα μας πιατα. Δεν σιχαινομαι γιατι δεν ειναι βρωμικα. Εφαγε το γατι, δεν ξερασε μεσα στο πιατο για να χρησιμοποιησω αλλο σφουγγαρι. Α! Να σημειωσω οτι δεν κανω αφαλατωσεις και αλλα τετοια παρομοια επειδη το νερο ειναι πααααααααρα πολυ μαλακο και δεν εχει αλατα. (Ας βγω λιγο off... να φανταστειτε το νερο ειναι τοσο μαλακο που εδω και 6+ χρονια που ζω εδω, δεν εχω καθαρισει ποτε τα πλακακια του μπανιου για αλατα)

Εγώ ξεπλένω με σκέτο νερό τα μπολάκια κάθε απόγευμα, πριν βάλω την απογευματινή δόση φαγητού και αλλάξω το νερό. Επειδή δεν τρώει κονσέρβα, το μπολάκι της ξηράς τροφής καθαρίζει αμέσως, με λίγο τρίψιμο με τα δάχτυλα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back