gourgourakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ τα πλένω στο νεροχύτη της κουζίνας αφού πλύνω τα δικά μου πιάτα. Υπάρχει πρόβλημα απο άποψη δικής μου υγιεινής?

Επίσης τα γατομπωλάκια (ξηράς τροφής και νερού) τα πλένω κάθε τρείς μέρες περίπου.
Κάνω καλά? Εσείς τι κάνετε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ELENIP
Διάσημο μέλος
Επίσης τα μπολάκια τα πλένω καθημερινά, εκτος αν έχουν αφησει λιγο φαγάκι στο μπωλ(γεγονός σπάνιο
) οπότε θα πάει για την άλλη μέρα το πλύσιμο!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulsydney
Διάσημο μέλος
gourgourakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ

michaela
Εκκολαπτόμενο μέλος

kounelaki
Περιβόητο μέλος

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ξεχασα να πω οτι πολλες φορες το πλενω με χλωρινη γιατι μυριζει πολυ σαν αυγουλιλα απο τις κονσερβες και την ξηρα τροφη...Ωραιο θεμα!Κι εγω ηθελα να το ρωτησω!Εγω το πλενω καθε 4-6 μερες στο νεροχυτη της κουζινας με το ιδιο σφουγγαρι που πλενω τα πιατα,αλλα το καθαριζω καλα μετα....Υποθετω οτι δεν υπαρχει προβλημα για τη δικη μου υγεια αφου εξαλλου το φιλαω και στο στομα το μωρακι μου...![]()

ιβανα
Επιφανές μέλος

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Αν έχει φάει κονσέρβα ,το έχω μαλακώσει από πριν το πιατάκι με νεράκι και ακολουθώ την ίδια διαδικασία
Αν βαριέμαι να πλένω πιάτα, κόβω δυό σελίδες περιοδικού, βάζω κροκέτες και τρώει η Μπάσσυ Σπαρτιάτικα ούτε πιάτα ούτε τίποτα

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Στα μπολάκια του νερού κάνω τακτικά αφαλάτωση κι έπειτα τα πλένω κι αυτά με το γνωστό σύστημα. Ειδικά το καλοκαίρι, πιάνουν άλατα σαν τρελά!
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εμείς τα μπολάκια μας τα πλένουμε στο νιπτήρα του μπάνιου με το δικό μας μαλακό σφουγγαράκι λίγο υγρό για τα πιάτα και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Η γιατρός μας είχε πει να μην χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά, αλλά εμείς βάζουμε λίγο και δεν μας έχει πειράξει ποτέ. Α! τα μπολάκια μας τα πλένουμε περίπου μια φορά την εβδομάδα, γιατί τρώμε κροκετούλες και δεν πολυλερώνονται...
ελεγα και εγω βρε παιδια οτι ειμαι η μονη βρωμιαρα...!!!!!!!!!!!!μας αποπηραν στην αρχη,για τα μπολακια ξηρης τροφης.........ουφ....ανακουφιστηκα!!!!

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Για μπολάκι του νερού τους έχω ένα μεγάλο κεραμικό(απ' αυτά για σκύλους), ένα και για τους δύο.Και εφαρμόζω το εξής τρυκ.Εχω μέσα μερικά κοχύλια από παραλιά(πολύ καλά πλυμένα) που συγκεντρώνουν πάνω τους τα άλατα με μορφή ιζήματος.Καθε μέρα που αλλάζω το νεράκι(ή και δύο φορές την ημέρα τώρα με την ζέστη) εκτός από το μπώλ πλένω και τα κοχυλάκια και απομακρύνω έτσι οτι έχουν φιλτράρει.

Αυτή η ιδέα μου ήρθε, όταν το πρωτοεφάρμοσα στην καφετιέρα(πίνω κατά κόρον καφέ φίλτρου)
Εβαλα στον δοχείο του νερού κοχυλάκια και έκτοτε πολύ πιό σπάνια βουλώνει από τα άλατα.
Αρκεί να τα πλένεις για να απομακρύνεις το ίζημα που σχηματίζεται πάνω τους.

Σόρρυ για το ΟΦΦ.

Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μιας και είμαι αθεράπευτη τεμπέλα, με το πλύσιμο των πιάτων.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Μακάρι να είχα κι εγώ πλυντήριο πιάτων! Θέλει κάποιο μπελά για να μπει διότι έχω παλιομοδίτικο νεροχύτη...Εγώ τα βάζω στο πλυντήριο πιάτων.
Μιας και είμαι αθεράπευτη τεμπέλα, με το πλύσιμο των πιάτων.

Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φαίνονται λίγο άσχημα αλλά δεν με πειράζει.
maria p
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Melini
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool