Πράσινη ανάπτυξη στην Αθήνα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

athanasiad

Πολύ δραστήριο μέλος

Η athanasiad αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.648 μηνύματα.
Η πράσινη ανάπτυξη, τον τελευταίο καιρό, συζητιέται πάρα πολύ. Πιστεύω όμως ότι συζητιέται με πολλά γενικόλογα και με πολλά ευχολόγια.
Δεν έχω καταλάβει πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η πράσινη ανάπτυξη στην Αθήνα, μία Ευρωπαική Πρωτεύουσα με το λιγότερο πράσινο και το περισσότερο γκρίζο χρώμα ( μετά και από τις τελευταίες πυρκαγιές του καλοκαιριού)
Διάβασα κάπου, και συμφωνώ απόλυτα με την άποψη της δημοσιογράφου, αν ιδοπεδώσεις την Αθήνα, τότε μόνο μπορείς να τη σώσεις.....
Τελικά η περιβαλλοντική κατάσταση στην πόλη μας είναι πλέον οριακή. Αν και θέλω ναμαι αισιόδοξη θέλοντας να πιστεύω ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβαλλοντικά κόσμο, περισσότερο πράσινο και λιγότερο γκρίζο, δεν ξέρω αν υπάρχει σωτηρία. Ίσως και μεις οι αισιόδοξοι, νάμαστε τελικά ουτοπιστές.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προφανώς με τον όρο ¨πράσινη ανάπτυξη" δεν εννοούν μόνο δημιουργίες νέων χώρων πρασίνου στην Αθήνα(που άλωστε?) αλλά το βλέπουν με την ευρύτερη έννοια, προώθηση εναλακτικών μορφών ενέργειας όπως φωτοβολταικά πάρκα ή εκμετάλευση της αιολικής ενέργειας κ.α
Η ακόμη προώθηση βιοκαλλιεργειών για παραγωγή ενεργειάς ή επιδοτήσεις εταιρειών ανακύκλωσης και άλλες μορφές ανάπτυξης με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.:hmm:
Πάντος επιτρέψτε μου εδώ να καταθέσω έναν προβληματισμό μου, που μου δημιουγήθηκε σήμερα το βράδυ ακούγοντας τις ειδήσεις.:hmm:
Στην νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε σήμερα, αν κατάλαβα καλά, προτάθηκε στον επικεφαλής(κατά την προεκλογική περίοδο) του κόμματος των Οικολόγων να αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, και όμως αρνήθηκε.... :hmm:
Οταν σου δίνετε η ευκαιρία να πραγματοποιήσεις αυτά που πρεσβεύεις νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλευτείς την ευκαιρία....και αν δεν μπορείς ("δεν σε αφήνουν") παραίτησαι...:hmm:
Αν είμαι ΟΦΦ συγνώμη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω ειμαι οικολογος και ευχομαι να γινει κατι τετοιο αν και δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξη αλλα δε θα ηταν κακο να φτιαξουν μερικα παρκα ακομη...:confused::blink::/: Εδω αν παρουμε το κεντρο δεν υπαρχει ουτε δεντρακι για δειγμα...Ντροπη!!

Προφανώς με τον όρο ¨πράσινη ανάπτυξη" δεν εννοούν μόνο δημιουργίες νέων χώρων πρασίνου στην Αθήνα(που άλωστε?) αλλά το βλέπουν με την ευρύτερη έννοια, προώθηση εναλακτικών μορφών ενέργειας όπως φωτοβολταικά πάρκα ή εκμετάλευση της αιολικής ενέργειας κ.α
Η ακόμη προώθηση βιοκαλλιεργειών για παραγωγή ενεργειάς ή επιδοτήσεις εταιρειών ανακύκλωσης και άλλες μορφές ανάπτυξης με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.:hmm:
Πάντος επιτρέψτε μου εδώ να καταθέσω έναν προβληματισμό μου, που μου δημιουγήθηκε σήμερα το βράδυ ακούγοντας τις ειδήσεις.:hmm:
Στην νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε σήμερα, αν κατάλαβα καλά, προτάθηκε στον επικεφαλής(κατά την προεκλογική περίοδο) του κόμματος των Οικολόγων να αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, και όμως αρνήθηκε.... :hmm:
Οταν σου δίνετε η ευκαιρία να πραγματοποιήσεις αυτά που πρεσβεύεις νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλευτείς την ευκαιρία....και αν δεν μπορείς ("δεν σε αφήνουν") παραίτησαι...:hmm:
Αν είμαι ΟΦΦ συγνώμη.

καλα.........σοβαρα μιλας...τους προτεινε το υπουργιο περιβαλλοντος και αρνηθηκαν????????? αισχος...τι να πω.......αυτο που γραφεις "δεν σε αφηνουν"...που παει.??..γιατι απο τη στιγμη που τους το προτειναν...δεν νομιζω οτι μετα δεν θα τους αφηναν...εκτος αν εννοεις κατι αλλο...:D

Αν είμαι ΟΦΦ συγνώμη.
Θεωρώ ότι καλά έκανε και δεν δέχτηκε. Το ΠΑΣΟΚ έχει μία πολιτική, της οποίας το περιβάλλον είναι ένα κομμάτι αυτής της πολιτικής του. Οι Οικολόγοι είναι ένας αυτόνομος πολιτικός χώρος, με διαφορετική προσέγγιση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Για να συνεργαστούν δύο διαφορετικοί, πολιτικά , χώροι, πρέπει να συμφωνούν σε προγγραμματικές θέσεις, πολύ πριν από τις εκλογές. Με σύνθεση απόψεων και ιδεών, έτσι όπως καταλαβαίνουμε τη Δημοκρατία. 'Οχι να βγούν αυτοδύναμοι και μετά να φωνάζουν και τους φτωχούς συγγενείς, για να τους δώσουν και ένα υπουργειάκι.....για στάχτη στα μάτια. Αυτή για μένα ,είναι μία πολιτικά ανήθικη πράξη, που οδηγεί σε μια χαλαρή πολιτική κουλτούρα. Αυτή,που δυστυχώς, για μια ακόμα φορά πάει να μας περάσει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι λαϊκισμός.
Για την πράσινη ανάπτυξη υπάρχει μία πρόταση για τη δημιουργία ενός πράσινου δικτύου, που θα αποτελείται από πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και με πράσινες οδικές αρτηρίες οι οποίες θάναι δενδροφυτευμένες κατά μήκος των δρόμων. Αν έχω καταλάβει καλά, αυτές θα οδηγούν σε μεγάλους περιαστικούς χώρους πρασίνου (κάτι σαν το πολεοδομικό σχέδιο της Κοπεγχάγης)

καλα.........σοβαρα μιλας...τους προτεινε το υπουργιο περιβαλλοντος και αρνηθηκαν????????? αισχος...τι να πω.......αυτο που γραφεις "δεν σε αφηνουν"...που παει.??..γιατι απο τη στιγμη που τους το προτειναν...δεν νομιζω οτι μετα δεν θα τους αφηναν...εκτος αν εννοεις κατι αλλο...:D

Εννοώ ότι προφανώς για να εφαρμόσουν αυτά που πρεσβεύουν οι Οικολόγοι θα πρέπει να έρθουν σε σύγκρουση με κάποια "συμφέροντα"
και για αυτό προφανώς αρνήθηκαν.:hmm:Και δεν ξέρω ποιά θα ήταν τότε η θέση της τωρινής κυβέρνησης...:hmm:
Αλλά έπρεπε κατά την γνώμη μου έστω να προσπαθούσαν.:hmm:

Εννοώ ότι προφανώς για να εφαρμόσουν αυτά που πρεσβεύουν οι Οικολόγοι θα πρέπει να έρθουν σε σύγκρουση με κάποια "συμφέροντα"
και για αυτό προφανώς αρνήθηκαν.:hmm:Και δεν ξέρω ποιά θα ήταν τότε η θέση της τωρινής κυβέρνησης...:hmm:
Αλλά έπρεπε κατά την γνώμη μου έστω να προσπαθούσαν.:hmm:
Η άρνησή τους, τους τιμά.

Θεωρώ ότι καλά έκανε και δεν δέχτηκε. Το ΠΑΣΟΚ έχει μία πολιτική, της οποίας το περιβάλλον είναι ένα κομμάτι αυτής της πολιτικής του. Οι Οικολόγοι είναι ένας αυτόνομος πολιτικός χώρος, με διαφορετική προσέγγιση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Για να συνεργαστούν δύο διαφορετικοί, πολιτικά , χώροι, πρέπει να συμφωνούν σε προγγραμματικές θέσεις, πολύ πριν από τις εκλογές. Με σύνθεση απόψεων και ιδεών, έτσι όπως καταλαβαίνουμε τη Δημοκρατία. 'Οχι να βγούν αυτοδύναμοι και μετά να φωνάζουν και τους φτωχούς συγγενείς, για να τους δώσουν και ένα υπουργειάκι.....για στάχτη στα μάτια.
Η χαλαρή πολιτική κουλτούρα που πάει να μας περάσει - για μια ακόμα φορά - το ΠΑΣΟΚ, για μένα είναι λα"ικισμός.

Ετσι πώς το θέτεις Αθανασία είναι πολύ γενικό.:hmm:
Καλώς ή κακώς βγήκε αυτοδύναμη κυβέρνηση.:hmm:
Αν πραγματικά ενδιαφέρονται να εφαρμοστονούν αυτά που πρεσβεύουν θα έπρεπε ενεργά να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις λύσεις τους.
Και αυτό Δημοκρατία είναι...:hmm:
Το λέω περισσότερο, γιατί κουράστηκα πιά η πολιτική σκηνή της χώρας να είναι περιχαρακωμένα στρατόπεδα με ταμπέλες .:hmm:
Θα ήθελα κάποια στιγμή να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος με αντιπαράθεση απόψεων όσο ανέφικτο και να ακούγεται αυτό στην Ελλάδα, ας γίνει κάποτε μιά αρχή.:hmm:
Και για να γίνω και λίγο "κακιά"...θα πώ το πιό "εύκολο" είναι να κατηγορείς εκ του ασφαλούς. :hmm:

Ετσι πώς το θέτεις Αθανασία είναι πολύ γενικό.:hmm:
Καλώς ή κακώς βγήκε αυτοδύναμη κυβέρνηση.:hmm:
Αν πραγματικά ενδιαφέρονται να εφαρμοστονούν αυτά που πρεσβεύουν θα έπρεπε ενεργά να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις λύσεις τους.
Και αυτό Δημοκρατία είναι...:hmm:
Το λέω περισσότερο, γιατί κουράστηκα πιά η πολιτική σκηνή της χώρας να είναι περιχαρακωμένα στρατόπεδα με ταμπέλες .:hmm:
Θα ήθελα κάποια στιγμή να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος με αντιπαράθεση απόψεων όσο ανέφικτο και να ακούγεται αυτό στην Ελλάδα, ας γίνει κάποτε μιά αρχή.:hmm:
Και για να γίνω και λίγο "κακιά"...θα πώ το πιό "εύκολο" είναι να κατηγορείς εκ του ασφαλούς. :hmm:
Νίκη μου και γω αυτά πιστεύω. Μόνο που ο γόνιμος διάλογος πρέπει να γίνεται πριν από τις εκλογές. Με πλήρη σεβασμό στις απόψεις και χωρίς την αλαζονεία της εξουσίας και μάλιστα όταν αυτή είναι και αυτοδύναμη!
Συμφωνώ για τα περιχαρακωμένα στρατόπεδα με τις ταμπέλες που θυμίζουν ποδοσφαιρικές ομάδες. Οι 'Ελληνες όμως, άλλο έδειξαν με την ψήφο τους!!!!!
Οι συνεργασίες των κυβερνήσεων, θέλουν άλλη κουλτούρα, άλλη πολιτική παιδεία, που δυστυχώς, εμείς, δεν την έχουμε ακόμα.

Προφανώς με τον όρο ¨πράσινη ανάπτυξη" δεν εννοούν μόνο δημιουργίες νέων χώρων πρασίνου στην Αθήνα(που άλωστε?) αλλά το βλέπουν με την ευρύτερη έννοια
Ακριβώς. "Πράσινη ανάπτυξη" δεν σημαίνει ανάπτυξη του πράσινου.:P Σημαίνει οικονομική ανάπτυξη με "πράσινους" (δηλαδή οικολογικούς) όρους. Δηλαδή, ενίσχυση των επιχειρήσεων προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους ώστε να μολύνουν λιγότερο, παραγωγή ενέργειας από εναλλακτικές πηγές και παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για τη χρήση της, ανατροφοδοτούμενες και περιβαλλοντικά βιώσιμες (sustainable) επιχειρηματικές δραστηριότητες κ.λπ.
Το να δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου και να συντηρηθούν όσοι έχουν απομείνει είναι σίγουρα κάτι σημαντικό, δεν έχει όμως σχέση με την πράσινη ανάπτυξη.;)
'Οχι να βγούν αυτοδύναμοι και μετά να φωνάζουν και τους φτωχούς συγγενείς, για να τους δώσουν και ένα υπουργειάκι.....για στάχτη στα μάτια.
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει το ότι έγινε τέτοια πρόταση στους Οικολόγους Πράσινους...:hmm:Το διαβάσατε κάπου ή είναι κάτι που απλώς ακούστηκε;
Όπως και να 'χει όμως, αυτό που λες δε στέκει. Ίσα ίσα, πολιτική σκοπιμότητα θα μπορούσαμε να προσάψουμε σε περίπτωση ισχνής αυτοδυναμίας. Με τους παρόντες όρους, η καινούργια κυβέρνηση δεν έχει "ανάγκη" κανένα άλλο κόμμα, ώστε να θέλει να προσφέρει ένα υπουργείο με αντάλλαγμα την υποστήριξή του.

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει το ότι έγινε τέτοια πρόταση στους Οικολόγους Πράσινους...:hmm:
Ο Παπανδρέου πρότεινε στους Οικολόγους Πράσινους να αναλάβουν το υφυπουργείο Περιβάλλοντος και ο Χρυσόγελος ανακοίνωσε χθες επίσημα την απόρριψη της πρότασης αυτής από το κόμμα του, επειδή, όπως είπε, οι Πράσινοι δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή και, ως εκ τούτου, η συνδρομή τους στο υφυπουργείο δεν θα συνοδεύεται από κοινοβουλευτική δράση (λες και είναι λίγοι οι εξωκοινοβουλευτικοί που αναλαμβάνουν υπουργεία κατά καιρούς).
Προσωπικά, η άρνηση αυτή με βρίσκει κάθετα αντίθετη. Το υφυπουργείο ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Ιδεολογικά δεν ξέρω κατά πόσο απέχουν από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ (αλήθεια, ποια είναι η ιδεολογική κατεύθυνση των Οικολόγων Πράσινων εκτός της οικολογικής; ), αλλά ακόμα κι αν απέχουν, πιστεύω ότι τέτοιου είδους εμπόδια σε τέτοιες πολιτικές συγκυρίες πρέπει να ξεπερνιούνται με συνοπτικές διαδικασίες...

Ο Παπανδρέου πρότεινε στους Οικολόγους Πράσινους να αναλάβουν το υφυπουργείο Περιβάλλοντος και ο Χρυσόγελος ανακοίνωσε χθες επίσημα την απόρριψη της πρότασης αυτής από το κόμμα του, επειδή, όπως είπε, οι Πράσινοι δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή και, ως εκ τούτου, η συνδρομή τους στο υφυπουργείο δεν θα συνοδεύεται από κοινοβουλευτική δράση (λες και είναι λίγοι οι εξωκοινοβουλευτικοί που αναλαμβάνουν υπουργεία κατά καιρούς).
Προσωπικά, η άρνηση αυτή με βρίσκει κάθετα αντίθετη. Το υφυπουργείο ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Ιδεολογικά δεν ξέρω κατά πόσο απέχουν από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ (αλήθεια, ποια είναι η ιδεολογική κατεύθυνση των Οικολόγων Πράσινων εκτός της οικολογικής; ), αλλά ακόμα κι αν απέχουν, πιστεύω ότι τέτοιου είδους εμπόδια σε τέτοιες πολιτικές συγκυρίες πρέπει να ξεπερνιούνται με συνοπτικές διαδικασίες...

συμφωνω απολυτα......με καλυψες πληρως!!!!!!!!!......οταν θες να βοηθησεις ,κανεις την προσπαθεια σου...:D:D:D

(αλήθεια, ποια είναι η ιδεολογική κατεύθυνση των Οικολόγων Πράσινων εκτός της οικολογικής; )
Νεφελώδης, at best :hmm:
(πράγμα που αποδεικνύεται και από την απόρριψη της πρότασης για το υπουργείο περιβάλλοντος)

Και εγώ το άκουσα, και πράγματι στην αρχή αναρωτήθηκα γιατί το αρνήθηκαν....:hmm:

Μετά,
πέρα ότι προσωπικά, αν ήμουν ο Χρυσόγελος, θα ήθελα να ξέρω απο πρίν αυτό το σενάριο, και όχι στο παρα 5 της ανακοίνωσης της Κυβέρνησης να μου λένε... έλα....

είναι φανερό ότι οι Πράσινοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι, μεταξύ τους.... πέρα απο τα προγράμματα κλπ.. κάπου διάβασα ότι σαν επίσημη δικαιολογία άρνησης είναι ότι δεν έχουν ακόμα διαρθρώσει ιεραρχία....

Μετά την άρνηση τους, επίσης με "χάλασε" ότι ο Παπανδρέου δεν είχε εναλλακτική... (έτσι τουλάχιστον φάνηκε...) δηλ, τους είχε σίγουρους... και τελικά έβαλε την κειμενογράφο του, που λέχθηκε ότι ξέρει το αντικείμενο και έχει και σπουδές...

Άρα ή είχε εναλλακτική.. και απλά μπλόφαρε, ξέροντας την άρνηση, ή δεν μπλόφαρε και πίστευε ότι τους έχει στο χέρι, και με το καρότο θα τσιμπούσαν αμέσως.

Όπως και να είναι, αν θέλει "βοήθεια" με το υπουργείο, δεν νομίζω να έχουν θέμα οι οικολόγοι να συνεργαστούν παράλληλα και off the record...

Έχουμε μέλλον ακόμα, θα φανούν πολλά...:rolleyes:

Αν απέχουν ή όχι, ιδεολογικά από το ΠΑΣΟΚ, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά
εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν αυτόνομο κόμμα. Οι άνθρωποι δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Αυτό εμείς οφείλουμε να το σεβαστούμε και να μην τους καταργούμε ερήμην τους. Στοιχειώδης Δημοκρατία, πιστεύω λέγεται αυτό. Εγω μπορεί να θεωρώ ότι ΠΑΣΟΚ και Ν. Δημοκρατία δεν έχουν ιδιεολογικές διαφορές. Τι σημαίνει αυτό ;Θα καταργήσουμε τη Ν. Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ;
Πιστεύω επίσης, ότι άν φύγει ο επικεφαλής του ψηφοδέλτιου ενός κόμματος, που δεν κατάφερε να περάσει στη Βουλή για λίγες ψήφους, και αναλάβει υπουργείο κυβερνώντος κόμματος, τότε αυτό λέγεται ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. Και αυτός που το επεδίωξε, είναι ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ της αποστασίας.
Γιατί λοιπόν κατηγορούμε τον Κο Μητσοτάκη για αποστασία; Πόσο μάλλον που ο Κος Μητσοτάκης δεν έφυγε έτσι απλά για μια καρέκλα υπουργείου........

Ακριβώς. "Πράσινη ανάπτυξη" δεν σημαίνει ανάπτυξη του πράσινου.:P Σημαίνει οικονομική ανάπτυξη με "πράσινους" (δηλαδή οικολογικούς) όρους. Δηλαδή, ενίσχυση των επιχειρήσεων προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους ώστε να μολύνουν λιγότερο, παραγωγή ενέργειας από εναλλακτικές πηγές και παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για τη χρήση της, ανατροφοδοτούμενες και περιβαλλοντικά βιώσιμες (sustainable) επιχειρηματικές δραστηριότητες κ.λπ.
Το να δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου και να συντηρηθούν όσοι έχουν απομείνει είναι σίγουρα κάτι σημαντικό, δεν έχει όμως σχέση με την πράσινη ανάπτυξη.;)

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει το ότι έγινε τέτοια πρόταση στους Οικολόγους Πράσινους...:hmm:Το διαβάσατε κάπου ή είναι κάτι που απλώς ακούστηκε;
Όπως και να 'χει όμως, αυτό που λες δε στέκει. Ίσα ίσα, πολιτική σκοπιμότητα θα μπορούσαμε να προσάψουμε σε περίπτωση ισχνής αυτοδυναμίας. Με τους παρόντες όρους, η καινούργια κυβέρνηση δεν έχει "ανάγκη" κανένα άλλο κόμμα, ώστε να θέλει να προσφέρει ένα υπουργείο με αντάλλαγμα την υποστήριξή του.

Το θεματάκι που άνοιξα έχει τίτλο "πράσινη ανάπτυξη στην Αθήνα." και πίστευα ότι γι' αυτό θα μιλούσαμε:hmm:Αφορά συζητήσεις που γίνονται για μεγάλες Ευρωπαικές χώρες, που έχουν πρόβλημα πρασίνου (πάρκα, περιαστικούς χώρους πρασίνου κ.λ.π) στα πρότυπα της "Five Fingers City", του πολεοδομικού σχέδιου της Κοπεγχάγης.

Αν απέχουν ή όχι, ιδεολογικά από το ΠΑΣΟΚ, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά
εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν αυτόνομο κόμμα. Οι άνθρωποι δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Αυτό εμείς οφείλουμε να το σεβαστούμε και να μην τους καταργούμε ερήμην τους.
Ποιος τους καταργεί, και μάλιστα ερήμην τους; Τους έγινε αναφανδόν μια πρόταση, την αρνήθηκαν. Κι αν την ιδεολογική τους απόσταση από το ΠΑΣΟΚ ή τη το ΣΥΡΙΖΑ τη γνωρίζουν πολύ καλά εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν αυτόνομο κόμμα, εγώ, ο ψηφοφόρος, δεν τη γνωρίζω. Δεν φρόντισαν να τη γνωρίσω. Αναρωτιέμαι ποιες είναι οι θέσεις των Οικολόγων για την οικονομία, το ασφαλιστικό, τους μετανάστες, την ανεργία.

Πιστεύω επίσης, ότι άν φύγει ο επικεφαλής του ψηφοδέλτιου ενός κόμματος, που δεν κατάφερε να περάσει στη Βουλή για λίγες ψήφους, και αναλάβει υπουργείο κυβερνώντος κόμματος, τότε αυτό λέγεται ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.
Η πρόταση για το υφυπουργείο έγινε στο κόμμα, όχι στον επικεφαλής. Φυσικά, για λόγους πρακτικούς, υφυπουργός θα ήταν ο επικεφαλής, αλλά οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν από τη βάση του κόμματος των Οικολόγων. Δεν θα προσχωρούσε ξαφνικά ο επικεφαλής του κόμματος στο ΠΑΣΟΚ, απλώς θα δρούσε ως ανεξάρτητη δύναμη και ως φορέας που γνωρίζει καλά (αυτό ευαγγελίζεται, άλλωστε) τον τομέα του περιβάλλοντος.

Και κάτι τελευταίο......
Οι συνοπτικές διαδικασίες!!!!!!!!! ανοίκουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας μας. Γιατί αξίες όπως ο σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές, αν δεν μπορούμε να τις διευρίνουμε, τουλάχιστον ας μην τις καταργούμε με "συνοπτικές διαδικασίες":)

Διάβασα ότι το Πασόκ αρνείται ότι τους έγινε πρόταση....
τί είναι τελικά αλήθεια και ποιός παίζει παιχνίδια δεν ξέρω..
https://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_3060.html

Διάβασα ότι το Πασόκ αρνείται ότι τους έγινε πρόταση....
τί είναι τελικά αλήθεια και ποιός παίζει παιχνίδια δεν ξέρω..
https://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_3060.html

Δεν ξέρω τι ισχύει τελικά.:hmm:Τα ΜΜΕ αλλιώς το μετάδωσαν αλλά κατά πόσο είναι αξιόπιστοι αυτοί....:hmm:
Πάντος το οικολογικό κίνημα βρίσκεται ακόμη στα "σπάργανα" στην Ελλάδα.:hmm:Εχω την εντύπωση ότι δημιουργήθηκε ένα "μωσαικό" ιδεολογιών και προσωπικοτήτων για να καλύψει το κενό που υπήρχε στον πολιτικό στίβο μιά που πολλοί από τους ψηφοφόρους διαμορφώνουν οικολογική συνείδηση και ψάχνουν για εκφραστές.:hmm:Και βρέθηκαν πολύ κοντά στο να εκπροσωπηθούν στην Βουλή.
Χρειάζεται όμως να διαμορφώσουν μιά πιό συγκεκριμένη πολιτική θέση όχι μόνο για την οικολογία αλλά και για την οικονομία, την παιδεία, την υγεία ,το ασφαλιστικό κ.α(όπως είπε η Ολγα πιό πάνω).:hmm:
Μπορεί να μην τους ψήφισα(αν και το σκεφτόμουν) θεωρώ όμως θετική την ύπαρξη τους. :hmm:
Νομίζω ότι δεν είμαι και πολύ ΟΦΦ Αθανασία.;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back