Πράσινη ανάπτυξη στην Αθήνα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Και κάτι τελευταίο......
Οι συνοπτικές διαδικασίες!!!!!!!!! ανοίκουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας μας.
Συμφωνώ, όταν οι συνοπτικές διαδικασίες αφορούν την εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο, τότε ναι, ανήκουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας. Όταν όμως οι πολιτικές συγκυρίες το απαιτούν και κινούμαστε σε δημοκρατικά πλαίσια, αυτό που πρέπει να υπερισχύει είναι το κοινό καλό. Και άποψή μου είναι ότι οφείλουμε να το υπηρετούμε απ' όποιο μετερίζι μπορούμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ, όταν οι συνοπτικές διαδικασίες αφορούν την εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο, τότε ναι, ανήκουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας. Όταν όμως οι πολιτικές συγκυρίες το απαιτούν και κινούμαστε σε δημοκρατικά πλαίσια, αυτό που πρέπει να υπερισχύει είναι το κοινό καλό. Και άποψή μου είναι ότι οφείλουμε να το υπηρετούμε απ' όποιο μετερίζι μπορούμε.

παλι θα συμφωνησω!!!!!!!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν και είναι εκτός της λογικής μου, αναγκάζομε όμως να απαντήσω με αρίθμηση γιατί φαίνεται ότι με την ελεύθερη γραφή κάπου χανόμαστε

• Το κόμμα των οικολόγων, για όποιον παρακολουθεί , έχει διακηρύξει την πρόθεσή του για συνεργασίες σε προγραμματική βάση.
  • Οι συνοπτικέςδιαδικασίες !!!, όπως αναφέρθηκε, και όπως ζητήθηκε μερικές μόλις ώρες πριν την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης προτρέπουν σε προσωπικές αποφάσεις και όχι σε συλλογικές (γιατί λόγω χρόνου αυτές είναι πρακτικά αδύνατες ). Περί αυτού είναι η αναφορά μου για προτροπή σε αποστασία και όχι μόνο αλλά και χρέωση ηθικής αυτουργίας σε αυτούς που την επιδιώκουν.
  • Το κόμμα αυτό έχει θέσεις εκτός από το περιβάλλον και στους υπόλοιπους τομείς όπως οικονομία, εξωτερική πολιτική, μετανάστες κλπ. Όποιος ενδιαφέρεται τις μαθαίνει. Είναι όμως διαφορετικό αν εγώ μπορεί να διαφωνώ με αυτές ή να τις βλέπω ελλιπείς ή ότι δίποδε.
Ε! σαν δημοκρατικοί πολίτες ας υπερασπιζόμαστε και αυτούς που μπορεί να διαφωνούμε και εάν δεν μπορούμε να διευρύνουμε αξίες όπως οι δημοκρατικές αρχές τουλάχιστον μη τις καταργούμε με… «συνοπτικές διαδικασίες»

Από μία μη ψηφοφόρο των οικολόγων

Το θεματάκι που άνοιξα έχει τίτλο "πράσινη ανάπτυξη στην Αθήνα." και πίστευα ότι γι' αυτό θα μιλούσαμε:hmm:Αφορά συζητήσεις που γίνονται για μεγάλες Ευρωπαικές χώρες, που έχουν πρόβλημα πρασίνου (πάρκα, περιαστικούς χώρους πρασίνου κ.λ.π) στα πρότυπα της "Five Fingers City", του πολεοδομικού σχέδιου της Κοπεγχάγης.
Μα το πρώτο πράγμα που γράφτηκε σ' αυτό το thread ήταν ακριβώς ότι ο όρος πράσινη ανάπτυξη δεν αναφέρεται στους χώρους πρασίνου. Τι ακριβώς να συζητήσουμε λοιπόν; Την πράσινη ανάπτυξη; Ή τα πάρκα και το περιαστικό πράσινο; Γιατί πρόκειται για δύο σαφώς διακριτές συζητήσεις.:confused:

Αν και είναι εκτός της λογικής μου, αναγκάζομε όμως να απαντήσω με αρίθμηση γιατί φαίνεται ότι με την ελεύθερη γραφή κάπου χανόμαστε
Εγώ δεν χάνομαι πουθενά. Παραθέτω την άποψή μου σε ρέοντα λόγο και αφήνω την ελεύθερη γραφή στους υπερρεαλιστές :)
Οι συνοπτικέςδιαδικασίες !!!, όπως αναφέρθηκε, και όπως ζητήθηκε μερικές μόλις ώρες πριν την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης προτρέπουν σε προσωπικές αποφάσεις και όχι σε συλλογικές
Ο όρος "συνοπτικές διαδικασίες" που χρησιμοποίησα και που έχει, προφανώς, ενοχλήσει τόσο πολύ, αναφερόταν στην προσπέλαση των τυχόν ιδεολογικών διαφορών και της μη εκπροσώπησης του εν λόγω κόμματος στο κοινοβούλιο. Το αν έχουν γίνει προγραμματικές συμφωνίες ή όχι, δεν το γνωρίζω. Πάντως πρέπει να αναγνωρίσω την πίεση και τον "εκβιασμό" που προέκυψε αν όντως η πρόταση έπεσε τόσο πρόχειρα και χωρίς προειδοποίηση.
Το κόμμα αυτό έχει θέσεις εκτός από το περιβάλλον και στους υπόλοιπους τομείς όπως οικονομία, εξωτερική πολιτική, μετανάστες κλπ. Όποιος ενδιαφέρεται τις μαθαίνει.
Εγώ ενδιαφέρομαι και δεν τις έχω μάθει. Πρέπει δηλαδή να ζητήσω το καταστατικό του κόμματος, ή να μπω στην ιστοσελίδα τους για να το διαβάσω. Κι άντε, εγώ που έχω τη δυνατότητα, να το κάνω (αν και θα έπρεπε να είμαι ήδη ενημερωμένη από τα ΜΜΕ, τα οποία το μόνο που έκαναν ήταν να προβάλλουν τους Οικολόγους Πράσινους ως μόδα, ως εναλλακτική πρόταση -άραγε ήταν τυχαία η τέτοιου είδους προβολή τους; ). Ένας πολίτης ο οποίος δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, ούτε θα σκεφτεί να ζητήσει το καταστατικό από τα κομματικά γραφεία, πώς ακριβώς ενημερώνεται;
Αντιλαμβάνομαι ότι στο τελευταίο υπερβάλλω, και δεν το κάνω ακούσια. Απλώς δεν πιστεύω ότι πρόκειται για πολιτική δύναμη με προτάσεις για συλλογική πολιτική δράση, αλλά για ένα χώρο που δημιουργήθηκε, όπως είπε και η Νίκη, από την ανάγκη να καλυφθεί το κενό του οικολογικού ενδιαφέροντος.

από την ανάγκη να καλυφθεί το κενό του οικολογικού ενδιαφέροντος.
Ούτε καν αυτό, παιδιά. Εκ των πραγμάτων πια, όλα τα κόμματα είναι υποχρεωμένα να συμπεριλαμβάνουν την οικολογική διάσταση στα προγράμματά τους. Όχι απαραίτητα ως κάτι ξεχωριστό, αλλά ως οριζόντια "ομπρέλα" που εκτείνεται σε θέματα οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής (από τη στιγμή που η Ελλάδα πληρώνει τόσα εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα στην ΕΕ κάθε χρόνο για τις παράνομες χωματερές και για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, είναι φανερό ότι η οικολογία δεν είναι ούτε θεωρητικό ζήτημα ούτε αποκομμένο από την οικονομία ή την καθημερινότητα).
Εμένα μου φαίνεται ότι τα κόμματα αυτά (γιατί δεν είναι μόνο οι Οικολόγοι Πράσινοι, αν είδατε τα ψηφοδέλτια την προηγούμενη Κυριακή υπήρχαν τουλάχιστον 2-3 μικρά κόμματα που προσπαθούσαν να οικειοποιηθούν το χώρο) δημιουργήθηκαν περισσότερο για να εκμεταλλευτούν το -δικαιολογημένο- κύμα αγανάκτησης μετά τις εκτεταμένες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων.

Εγώ δεν χάνομαι πουθενά. Παραθέτω την άποψή μου σε ρέοντα λόγο και αφήνω την ελεύθερη γραφή στους υπερρεαλιστές :)

Ο όρος "συνοπτικές διαδικασίες" που χρησιμοποίησα και που έχει, προφανώς, ενοχλήσει τόσο πολύ, αναφερόταν στην προσπέλαση των τυχόν ιδεολογικών διαφορών και της μη εκπροσώπησης του εν λόγω κόμματος στο κοινοβούλιο. Το αν έχουν γίνει προγραμματικές συμφωνίες ή όχι, δεν το γνωρίζω. Πάντως πρέπει να αναγνωρίσω την πίεση και τον "εκβιασμό" που προέκυψε αν όντως η πρόταση έπεσε τόσο πρόχειρα και χωρίς προειδοποίηση.
Εγώ ενδιαφέρομαι και δεν τις έχω μάθει. Πρέπει δηλαδή να ζητήσω το καταστατικό του κόμματος, ή να μπω στην ιστοσελίδα τους για να το διαβάσω. Κι άντε, εγώ που έχω τη δυνατότητα, να το κάνω (αν και θα έπρεπε να είμαι ήδη ενημερωμένη από τα ΜΜΕ, τα οποία το μόνο που έκαναν ήταν να προβάλλουν τους Οικολόγους Πράσινους ως μόδα, ως εναλλακτική πρόταση -άραγε ήταν τυχαία η τέτοιου είδους προβολή τους; ). Ένας πολίτης ο οποίος δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, ούτε θα σκεφτεί να ζητήσει το καταστατικό από τα κομματικά γραφεία, πώς ακριβώς ενημερώνεται;
Αντιλαμβάνομαι ότι στο τελευταίο υπερβάλλω, και δεν το κάνω ακούσια. Απλώς δεν πιστεύω ότι πρόκειται για πολιτική δύναμη με προτάσεις για συλλογική πολιτική δράση, αλλά για ένα χώρο που δημιουργήθηκε, όπως είπε και η Νίκη, από την ανάγκη να καλυφθεί το κενό του οικολογικού ενδιαφέροντος.
Η σύντομη αντιπαράθεση των απόψεών μας, νομίζω ότι έφερε θετικά αποτελέσματα που είναι μια πιο ολοκληρωμένη σύνθεση αυτών.
Αυτό είναι το πλεονέκτημα του δημοκρατικού διαλόγου. Ως προς το θέμα της αναγκαιότητας της δημιουργίας αυτού του κόμματος και τί προσδοκά να καλύψει, συμφωνώ μαζί σου.
Καλό Σαββατοκύριακο:)

Ούτε καν αυτό, παιδιά. Εκ των πραγμάτων πια, όλα τα κόμματα είναι υποχρεωμένα να συμπεριλαμβάνουν την οικολογική διάσταση στα προγράμματά τους. Όχι απαραίτητα ως κάτι ξεχωριστό, αλλά ως οριζόντια "ομπρέλα" που εκτείνεται σε θέματα οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής (από τη στιγμή που η Ελλάδα πληρώνει τόσα εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα στην ΕΕ κάθε χρόνο για τις παράνομες χωματερές και για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, είναι φανερό ότι η οικολογία δεν είναι ούτε θεωρητικό ζήτημα ούτε αποκομμένο από την οικονομία ή την καθημερινότητα).
Εμένα μου φαίνεται ότι τα κόμματα αυτά (γιατί δεν είναι μόνο οι Οικολόγοι Πράσινοι, αν είδατε τα ψηφοδέλτια την προηγούμενη Κυριακή υπήρχαν τουλάχιστον 2-3 μικρά κόμματα που προσπαθούσαν να οικειοποιηθούν το χώρο) δημιουργήθηκαν περισσότερο για να εκμεταλλευτούν το -δικαιολογημένο- κύμα αγανάκτησης μετά τις εκτεταμένες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων.
Και όχι μόνο. Εδώ ο Πλανήτης μας πλησιάζει - όχι πια αργά και σταθερά- γρήγορα στην καταστροφή.

αν είδατε τα ψηφοδέλτια την προηγούμενη Κυριακή υπήρχαν τουλάχιστον 2-3 μικρά κόμματα που προσπαθούσαν να οικειοποιηθούν το χώρο)
Εγώ δεν κοίταξα τίποτα, ένιωθα τύψεις ;):lol:

Εγώ θα το παίξω ρεπόρτερ...:redface::redface:
https://4.bp.blogspot.com/_Moz08RhEWgo/Ss2vVXqz-9I/AAAAAAABBSU/vRgkTPcNc04/s1600-h/Rompa.png

πραγματικά πάντως δεν έχω βρεί τίποτα για την άλλη μεριά...πέρα απο την διάψευση.

Μα το πρώτο πράγμα που γράφτηκε σ' αυτό το thread ήταν ακριβώς ότι ο όρος πράσινη ανάπτυξη δεν αναφέρεται στους χώρους πρασίνου. Τι ακριβώς να συζητήσουμε λοιπόν; Την πράσινη ανάπτυξη; Ή τα πάρκα και το περιαστικό πράσινο; Γιατί πρόκειται για δύο σαφώς διακριτές συζητήσεις.:confused:
Aκριβώς αυτό. "Οτι σκοπεύουν να χαλάσουν πάρα πολλά χρήματα, υποτίθεται για το περιβάλλον μιας γκρίζας πόλης, και στην ουσία θα χαλάσουν μόνο τα χρήματα. Η Αθήνα θα συνεχίσει να μένει μία γκρίζα πόλη.:(

https://4.bp.blogspot.com/_Moz08RhEWgo/Ss2vVXqz-9I/AAAAAAABBSU/vRgkTPcNc04/s1600-h/Rompa.png

πραγματικά πάντως δεν έχω βρεί τίποτα για την άλλη μεριά...πέρα απο την διάψευση.
Άσχετο! Μου αρέσει πάρα πολύ το Λεωνίδιο. Πάρα πολλές φορές έχω φάει στις ψαροταβέρνες της Πλάκας. Είσαι τυχερός άνθρωπος που μένεις εκεί:)
(Συγγνώμη για το off):redface:

Άσχετο! Μου αρέσει πάρα πολύ το Λεωνίδιο. Πάρα πολλές φορές έχω φάει στις ψαροταβέρνες της Πλάκας. Είσαι τυχερός άνθρωπος που μένεις εκεί:)
(Συγγνώμη για το off):redface:

Thnks (ασχετο...)
4 κιλά πήρα το καλοκαίρι... άστο.:/::redface:
και έχουν ανοίξει και καινούργιες...:rolleyes:

Απ' αυτό το δελτίο τύπου μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό:
Αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι οι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως.
Δηλαδή τι ζητάνε; Να αλλαχτεί αναδρομικά ο εκλογικός νόμος για να μπουν στη Βουλή;:blink::blink: Πάμε καθόλου καλά ρε παιδιά ή να βάλω τις φωνές; Ένα πράγμα που λέγεται Σύνταγμα το 'χουν ακουστά ή μπα;

Aκριβώς αυτό. "Οτι σκοπεύουν να χαλάσουν πάρα πολλά χρήματα, υποτίθεται για το περιβάλλον μιας γκρίζας πόλης, και στην ουσία θα χαλάσουν μόνο τα χρήματα. Η Αθήνα θα συνεχίσει να μένει μία γκρίζα πόλη.:(
Η πράσινη ανάπτυξη δεν στοχεύει μόνο στην Αθήνα, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα (και επαναλαμβάνω ότι δεν αφορά τους χώρους πρασίνου, repetitio mater studionis). Πράσινη ανάπτυξη είναι, για παράδειγμα, η σταδιακή αντικατάσταση των κεντρικών θερμάνσεων που καίνε πετρέλαιο με φυσικό αέριο. Ή η επέκταση του δικτύου του μετρό. Ή οι φορολογικές ελαφρύνσεις σε όσες βιομηχανίες μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ή η αλλαγή των υδροβόρων καλλιεργειών, όπως το βαμβάκι. Δεν μιλάμε επομένως για την Αθήνα, αλλά για την Ελλάδα.
Τώρα, όσον αφορά το μέλλον της Αθήνας, ο βαθμός αισιοδοξίας του καθενός είναι πολύ υποκειμενικό πράγμα.

Desdemona & Aretha...thanks που με καλλύψατε πλήρως και ποικιλοτρόπως αλλιώς θα έπρεπε να γραψω βιβλίο ...
Juls, εισαι καλή ρεπόρτερ!
Ητο φάρσα οπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος των Οικολόγων.
Και κάτι τελευταίο αν υποθέσουμε πως θα μπορουσε να ειναι ολο αυτο ενα αληθινο γεγονός....
Αν μιλούσαν λοιπον απο πριν για "κοινά σημεια" ουε κι αλοίμονο τι θα γινόταν την επόμενη μέρα...Ολοι θα ήταν αναξιόπιστοι αφού θα διαφωνούσαν για να συμφωνήσουν... Και αυτο το δηλώνω σαν μια επι 10ετία πολιτική συντάκτης.
Αρα η σωστότερη κίνηση ειναι το μετά - πόσο μάλλον απο ενα κομμα που έχει κερδίσει ήδη την αυτοδυναμία κι άρα δεν το κάνει επειδή "εξυπηρετεί"!
Εγώ βαρέθηκα πάντως τους κατ εξακολούθησιν δημοκράτες φωνακλάδες. Μου θυμίζουν κακομαθημένα πιτσιρίκια...
Εδώ θα ταίριαζε το "Ιδου η Ρόδος"... !!!

Απ' αυτό το δελτίο τύπου μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό:

Δηλαδή τι ζητάνε; Να αλλαχτεί αναδρομικά ο εκλογικός νόμος για να μπουν στη Βουλή;:blink::blink: Πάμε καθόλου καλά ρε παιδιά ή να βάλω τις φωνές; Ένα πράγμα που λέγεται Σύνταγμα το 'χουν ακουστά ή μπα;

Η πράσινη ανάπτυξη δεν στοχεύει μόνο στην Αθήνα, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα (και επαναλαμβάνω ότι δεν αφορά τους χώρους πρασίνου, repetitio mater studionis). Πράσινη ανάπτυξη είναι, για παράδειγμα, η σταδιακή αντικατάσταση των κεντρικών θερμάνσεων που καίνε πετρέλαιο με φυσικό αέριο. Ή η επέκταση του δικτύου του μετρό. Ή οι φορολογικές ελαφρύνσεις σε όσες βιομηχανίες μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ή η αλλαγή των υδροβόρων καλλιεργειών, όπως το βαμβάκι. Δεν μιλάμε επομένως για την Αθήνα, αλλά για την Ελλάδα.
Τώρα, όσον αφορά το μέλλον της Αθήνας, ο βαθμός αισιοδοξίας του καθενός είναι πολύ υποκειμενικό πράγμα.
'Αντε πάλι τα ίδια......τέλος πάντων. Δεν διάβασες τί εννοούσα...δεν πειράζει...καλή σου νύχτα:)

Thnks (ασχετο...)
4 κιλά πήρα το καλοκαίρι... άστο.:/::redface:
και έχουν ανοίξει και καινούργιες...:rolleyes:
Εκτός από τις δύο που ξέρω;
(πρέπει να ανοίξουμε θεματάκι για την Πλάκα και τα ταβερνάκια της:hmm:)

Και όμως άμα θέλουμε, γίνεται πραγματικότητα

Πριν κάποιές μέρες σ'αυτό το νήμα μιλούσαμε για "πράσινη ανάπτυξη".:hmm:
Δείτε ένα ενδιαφέρον άρθρο που δίαβασα σήμερα στο Βημα της Κυριακής(1/11/09) στην ενότητα ΒήμαScience-Περιβάλλον(σελ 8-9)
SymbioCity-Η "πράσινη" πόλη των Σουηδών της κ.Ειρήνης Βένιου
https://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=296894&dt=01/11/2009
:):):)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back