Ismini
Διάσημο μέλος
Αυτή η λέξη «αγάπη» έχει πια χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ, που είναι σχεδόν κενή περιεχομένου. Έχω ακούσει συχνά ανθρώπους να λένε: «Εγώ τα αγαπώ τα καημένα τα ζωάκια». Φράση που ουσιαστικά περικλείει την απόλυτη αδιαφορία μας. Κατά πρώτον λόγο δεν είναι «ζωάκια». Είναι «ζώα», έμβια όντα, με βασικές ανάγκες τροφής και στέγης. Κατά δεύτερον δεν είναι «καημένα», είναι δημιουργήματα βγαλμένα από την ίδια μήτρα –τη Φύση- και δικαιούνται το σεβασμό μας. Ο σεβασμός είναι το πρώτιστο που απαιτείται στη σχέση μας με τα ζώα, με αυτή τη ζωή που τυχαίνει να έχει διαφορετικό σχήμα από εμάς.
Κάποια στιγμή είδα στην τηλεόραση δύο ειδήσεις που μοιάζουν μεταξύ τους. Ένας «άνθρωπος» σκότωσε ένα παιδί και έναν ενήλικο, κάποιος άλλος «άνθρωπος» πέταξε 8 νεογέννητα κουτάβια στα σκουπίδια. Τι περίεργο: όσο η επιστήμη προχωρεί και αποκαλύπτει το θαυμαστό φαινόμενο που λέγεται «ζωή», τόσο μοιάζει αυτή η ίδια η ζωή να μην έχει πια αξία.
Τις τελευταίες δεκαετίες όλοι μιλούν για αγάπη. Να αγαπάμε τους ανθρώπους, τα ζώα, το περιβάλλον, τα παιδιά…Κι ωστόσο τα πιο πάνω υποφέρουν από έλλειψη αγάπης περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Ίσως θάπρεπε να ξαναθυμηθούμε τη λέξη «σεβασμός», που χωρίς αυτόν η αγάπη είναι «φούμαρα». Σεβασμός! Που σημαίνει σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να υπάρχεις με τις ανάγκες σου, τη διαφορετικότητά σου: που σημαίνει πως θα κάνω ό,τι μπορώ να απολαμβάνεις το δικαίωμα στην ύπαρξη. Πώς μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε αν δεν σεβόμαστε1
Τα ζώα χρειάζονται πρωτίστως το σεβασμό μας. Η αγάπη έρχεται μετά. Τότε και μόνο τότε δεν θα υπάρχουν κακοποιημένα ζώα, δηλητηριασμένα ζώα, πεταμένα στο δρόμο ζώα, σκελετωμένα ζώα, νεκρά στους δρόμους, τρομοκρατημένα και ξεχασμένα σε μπαλκόνια και ταράτσες.
Κυρίες και Κύριοι: αναγνωρίστε στα ζώα το δικαίωμα να υπάρχουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σεβαστείτε την ίδια τη ζωή!
Ασπασία Κιάσα
https://www.interpet.gr/nea/patousa/arthra/patousa_100702.htm
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mika
Δραστήριο μέλος

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Μακαρι να ευαισθητοποιουσε κι αυτους που τα πετανε στα σκουπιδια και τα δηλητηριαζουν...

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Κι όμως Μάριελ δεν είναι αυτονόητο! Είχα μια φίλη πριν από χρόνια η οποία ήταν φανατική ζωόφιλη, είχε μάλιστα 2 σκύλους κι ας έμενε σε ένα διαράκι. Μην της έλεγες όμως για παιδιά, πέταγε καντίλες!!! Θυμάμαι εκείνη την εποχή είχε αρχίσει η αδελφή μου δουλειά μετά από την πρώτη της γέννα κι είχαμε τον Γιαννάκη μωρό 2-3 μηνών στο σπίτι. Έρχεται η εν λόγω φιλενάδα σπίτι και της δείχνω όλο χαρά τον μπέμπη, ο οποίος ήταν και πανέμορφος! Τι να σου πω! Ακαθαρισίες να έβλεπε τέτοια γκριμάτσα αηδίας και απαξίωσης δεν θα είχε κάνει! Μιλάμε μετά από λίγο καιρό έκοψα παρέα μαζί της, γιατί με εκνεύριζε αφάνταστα το "μένος" της απέναντι σε οποιοδήποτε παιδάκι βλέπαμε. Εκφραζόταν πάντα με σχόλια του τύπου "κωλόπαιδα" "που είσαι Ηρώδη" κλπ. Κάτι τέτοιες έχουν βγάλει όνομα στους υπόλοιπους ζωόφιλους...πολυ ωραιο αρθρο!και ετσι ειναι,οσοι σεβονται τα ζωα σεβονται καθε μορφη ζωης.εκνευριζομαι οταν ακουω ανθρωπους να κατηγορουν ζωοφιλους με τη δικαιολογια οτι αγαπανε τα ζωα πιο πολυ απο τους ανθρωπους.για μενα ειναι αυτονοητο οτι για να εισαι ζωοφιλος και να αγωνιζεσαι για τα ζωα θα σεβεσαι και θα αγαπας και ολα τα υπολοιπα,απο το μυρμηγκι μεχρι τον ανθρωπο.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι όμως Μάριελ δεν είναι αυτονόητο! Είχα μια φίλη πριν από χρόνια η οποία ήταν φανατική ζωόφιλη, είχε μάλιστα 2 σκύλους κι ας έμενε σε ένα διαράκι. Μην της έλεγες όμως για παιδιά, πέταγε καντίλες!!! Θυμάμαι εκείνη την εποχή είχε αρχίσει η αδελφή μου δουλειά μετά από την πρώτη της γέννα κι είχαμε τον Γιαννάκη μωρό 2-3 μηνών στο σπίτι. Έρχεται η εν λόγω φιλενάδα σπίτι και της δείχνω όλο χαρά τον μπέμπη, ο οποίος ήταν και πανέμορφος! Τι να σου πω! Ακαθαρισίες να έβλεπε τέτοια γκριμάτσα αηδίας και απαξίωσης δεν θα είχε κάνει! Μιλάμε μετά από λίγο καιρό έκοψα παρέα μαζί της, γιατί με εκνεύριζε αφάνταστα το "μένος" της απέναντι σε οποιοδήποτε παιδάκι βλέπαμε. Εκφραζόταν πάντα με σχόλια του τύπου "κωλόπαιδα" "που είσαι Ηρώδη" κλπ. Κάτι τέτοιες έχουν βγάλει όνομα στους υπόλοιπους ζωόφιλους...![]()
![]()
![]()
Ε οχι κι ετσι ειπαμε!

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder
σοβαρα μιλας??αν ειναι δυνατονποσο κακος ανθρωπος πρεπει να ειναι καποιος για να μην αγαπαει τα μωρα που ειναι η αθωοτητα και η γλυκυτητα προσωποποιημενη?
Χμμμ προσωπικά δεν αγαπάω ιδιαίτερα τα μωρά, όχι οτι τα αντιπαθώ, κάθε άλλο, αλλά με αφήνουν αδιάφορη
Ειδικά τα παιδάκια ηλικίας 6-10 πολλές φορές με εκνευρίζουν κιόλας με το πόσο κακομαθημένα είναι και πόσο τσιρίζουν.
Άσε που νιώθω πολύ άβολα όταν με κοιτάνε ή μου μιλάνε γιατί δεν ξέρω πως να φερθώ 
Είμαι κακός άνθρωπος;
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!Αν και τώρα τελευταία το ψιλοξεπερνάω σιγά σιγά, μάλλον αρχίζει να μου ξυπνάει και μένα.....Ειδικά τα παιδάκια ηλικίας 6-10 πολλές φορές με εκνευρίζουν κιόλας με το πόσο κακομαθημένα είναι και πόσο τσιρίζουν.Άσε που νιώθω πολύ άβολα όταν με κοιτάνε ή μου μιλάνε γιατί δεν ξέρω πως να φερθώ
![]()
Το να μην αγαπάς ή να μη συμπαθείς τα μωρά δεν σε κάνει προφανώς κακό άνθρωπο. Τώρα εξαρτάται βεβαια και μέχρι πιο σημείο φτάνει η "αντιπαθεια", αλλά νομίζω οι γενικεύσεις "όποιος δεν αγαπάει τα μωρά, τα ζώα ή δεν ξερω κι εγώ τι άλλο είναι κακός" είναι λίγο άκυρεςΕίμαι κακός άνθρωπος;
Subject to change
e-steki.gr Founder
ladycat
Διάσημο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Ασπασία μήπως από αντίδραση είχε τα ζώα αυτή η φίλη που λες και θα ήθελε πολύυυυυ ένα παιδάκι;
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
και φυσικα αναφερομαι στα πολυ μωρα,γιατι οταν τα παιδακια αρχιζουν και μεγαλωνουν και τα κακομαθαινουν και δεν τους μαθαινουν τροπους οι γονεις και γινονται οπως γινονται κι εγω εκνευριζομαι.με τους γονεις βεβαια γιατι δυστυχως τα παιδακια αυτα ειναι "δημιουργηματα" τους.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
αλλο το να σου ειναι αδιαφορα τα παιδια κι αλλο αυτο που περιεγραψε η Ασπασια το οποιο εγω εξελαβα σαν απεχθεια προς το μωρο.εξαλλου κι η Μισελ μονη της λεει οτι καποια μικρα της φαινονται γλυκακαι φυσικα αναφερομαι στα πολυ μωρα,γιατι οταν τα παιδακια αρχιζουν και μεγαλωνουν και τα κακομαθαινουν και δεν τους μαθαινουν τροπους οι γονεις και γινονται οπως γινονται κι εγω εκνευριζομαι.με τους γονεις βεβαια γιατι δυστυχως τα παιδακια αυτα ειναι "δημιουργηματα" τους.
Α δεν το είχα διαβάσει αυτό της Ασπασίας. Τώρα το διάβασα. Ντάξει έτσι δεν είμαι. Πάντως το "που σαι Ηρώδη" και το "κωλόπαιδα" το έχω πει κι εγώ μερικές φορές
Αλλά τα παιδάκια ήταν πολύ κακομαθημένα, όχι μωρά. Τα μωρά στη χειρότερη περίπτωση μου είναι αδιάφορα και στην καλύτερη μου φαίνονται γλυκούλια.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Καθε πραγμα στο καιρο του και γω πριν αποκτησω παιδια δεν ειχα και ιδιαιτερες σχεσεις ουτε ξετρελενομουν
Τωρα βεβαια ειναι η ζωη μου
Οσο για τον Ηρωδη μερικες φορες λεω την ιστορια του στα παιδια μου ...Πιανει...αληθεια!
Τα παιδια εχουν την θεση τους στην καρδια μου το ιδιο και ο Περσης Αγαπω τον καθενα τους με τον ιδιο τροπο και νοιαζομαι το ιδιο
Subject to change
e-steki.gr Founder

Mika
Δραστήριο μέλος
Αλλα ενταξει εγω εχω και δυο αδερφια μικροτερα και ιδικα η αδερφη μου ειναι 8 χρονια πιο μικρη μου και μερικεσ φορες ισως να τις φερομαι και λιγο σαν μαμα.

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Ακριβώς σαν εσένα είμαι Μίκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί παιδί ή ζώο που μην έρθει σ'εμένα για αγκαλιά ή παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε βέβαια το Χιόνη μου που δεν πιάνεται αγκαλιά με τίποτα ούτε από μένα ούτε από κανένα...Εγω παλι δεν ξερω, μελι εχω? Οπου και να παω και εχει παιδια η ζωα δεν υπαρχει περιπτωση να μην ερθουν σε μενα.![]()
Αλλα ενταξει εγω εχω και δυο αδερφια μικροτερα και ιδικα η αδερφη μου ειναι 8 χρονια πιο μικρη μου και μερικεσ φορες ισως να τις φερομαι και λιγο σαν μαμα.![]()
Μέχρι κι εκπαιδευμένο για φύλακας ροντβάιλερ κατέληξε να μου κάνει τούμπα να του χαϊδέψω την κοιλίτσα και ο φίλος μου που το είχε μου είπε ότι είχε δώσει μια περιουσία για εκπαίδευση για να μην ακούει άλλον και να μη τα κάνει αυτά και τον κατέστρεψα!!!....
Το ίδιο όμως έχω εκτός από τα παιδιά και με τους ηλικιωμένους. Με τις ενδιάμεσες ηλικίες είναι που έχω πρόβλημα....
Michelle και Κατερίνα, άλλο το να μην τρελλένεσαι για παιδιά ή να σου είναι ψιλοαδιάφορα, ακόμα και κάποιες φορές να σ'εκνευρίζουν. Εγώ το παθαίνω συνέχεια με κακομαθημένα κωλοπαιδάκια! Μου'ρχεται να πλακώσω στο ξύλο κι αυτά και τις μανάδες τους. Δεν σας κατηγορεί κανείς γι'αυτό ούτε είστε κακοί άνθρωποι. Απλά μάλλον δεν έχετε στον κοινωνικό σας περίγυρο πολλά παιδάκια, ανήψια, βαφτιστήρια κλπ. και νιώθετε αμηχανία στο πως να του φερθείτε. Ίσως να μην έχει ξυπνήσει μέσα σας το μητρικό ένστικτο.
Άλλο αυτό κι άλλο τα μωράκια τα οποία θεωρώ ότι πρέπει να είναι κάποιος άρρωστος για να τ'αντιπαθεί. Η συγκεκριμένη πρωην φίλη είχε μια έκφραση όταν κοιταγε το μωρό σαν να είχε καταπιεί κινίνο!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool