"Πρέπει" να αγαπάμε τα ζώα;

Πάντως Γιώτα, η κορούλα σου είναι απο τα ελάχιστα παιδιά αυτής της ηλικίας που θεωρώ συμπαθητικότατα και γλυκύτατα. :)
:):):):):):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακριβώς σαν εσένα είμαι Μίκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί παιδί ή ζώο που μην έρθει σ'εμένα για αγκαλιά ή παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε βέβαια το Χιόνη μου που δεν πιάνεται αγκαλιά με τίποτα ούτε από μένα ούτε από κανένα...
Μέχρι κι εκπαιδευμένο για φύλακας ροντβάιλερ κατέληξε να μου κάνει τούμπα να του χαϊδέψω την κοιλίτσα και ο φίλος μου που το είχε μου είπε ότι είχε δώσει μια περιουσία για εκπαίδευση για να μην ακούει άλλον και να μη τα κάνει αυτά και τον κατέστρεψα!!!....
Το ίδιο όμως έχω εκτός από τα παιδιά και με τους ηλικιωμένους. Με τις ενδιάμεσες ηλικίες είναι που έχω πρόβλημα....:(

:lol: :lol: και εγω "χαλασα" το σκυλο του γειτονα στην Κω. Και καλα ενα αγριο λυκοσκυλο φυλακα. Το ταιζα, μου εκανε χαρουλες, το ξεδενα και μου εκανε παρεα ολη μερα στο σπιτι. Οταν ερχοταν το αφεντικο του να το παρει ακουγεσ τα γκρρρρρ, και η απαντηση του αφεντικου? ειναι πολυ αγριο λεει. Και με τουσ ηλικιωμενους εχω και εγω ακριβως το ιδιο, εδω στη γειτονια εχω αποκτησει μεσα σε ενα χρονο 4 "γιαγιαδες" που κανω αμαν να γλυτωσω τουσ καθημερινους καφεδες. Το πιο περιεργο ειναι οτι ενω βριζουν αλλες κοπελες ποθ μενουν με τουσ φιλους τους χωρις να ειναι αρραβωνιασμενες (εδω ειναι Πτολεμαιδα μην ξεχνιομαστε, ειναι κατι χρονια πισω:lol: ) εγω δεν τους πειραζει:lol: :lol: σχετικα με αλλες ηλικιες ισως και εγω ψιλοβαριεμαι να ασχοληθω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:lol:
Το να μην αγαπάς ή να μη συμπαθείς τα μωρά δεν σε κάνει προφανώς κακό άνθρωπο. Τώρα εξαρτάται βεβαια και μέχρι πιο σημείο φτάνει η "αντιπαθεια", αλλά νομίζω οι γενικεύσεις "όποιος δεν αγαπάει τα μωρά, τα ζώα ή δεν ξερω κι εγώ τι άλλο είναι κακός" είναι λίγο άκυρες
Ναι το γνωστό τσουβάλιασμα...Συμφωνώ!
Κι εγω δεν τρελαινομαι για τα μωρα, ουτε για ολα τα παιδια.
Βεβαια δεν ξινίζω μούρη, αλλα...δεν κάνω και σαν τρελή οταν βλέπω μωρό (εξάλλου μερικά μωρά μου φαίνονται πολύ άσχημα). Αντίθετα (απο μικρή το παθαίνω αυτό) οταν δω μωρό γατάκι, σκυλάκι, κτλ... κανω σα χαζή:lol: :lol: .
Θυμάμαι σκηνή συνάντησης πρόπερσυ με φίλη μου που είχε ένα μωράκι 6 μηνών περίπου. Μου το εδειξε λοιπόν όλο χαρά και εγώ έκανα ένα: "χμμμμμμμ":hmm: . Τη στιγμή εκείνη κατεύθασε η Τσίτα (σκυλί του πρώην γείτονα μας που πάθαινε πλάκα οταν με έβλεπε), και άρχισα να εκδηλώνομαι περισσοτερο "Να κι απο δω η Τσιτα! Τσιταααα μου Τσιτούλα μου, κοριτσάκι μου!!!!":P
Τι συμβαίνει μου λείπει το "μητρικό ένστικτο" άραγε?:blink:

Συμφωνώ με την Ασπασία Κιάσα

Ασπασία μήπως από αντίδραση είχε τα ζώα αυτή η φίλη που λες και θα ήθελε πολύυυυυ ένα παιδάκι;
Ναι ισως. Συχνότατο φαινόμενο. Ζώα υποκατάστατα.

Αλλα πάλι κι εγώ το έχω αυτό να τα τραβάω και να μην ξεκολάνε.
Μ' αρεσουν πιο πολύ απο 2-3 χρονών και πάνω πάντως.

Ναι ισως. Συχνότατο φαινόμενο. Ζώα υποκατάστατα.

Αλλα πάλι κι εγώ το έχω αυτό να τα τραβάω και να μην ξεκολάνε.
Μ' αρεσουν πιο πολύ απο 2-3 χρονών και πάνω πάντως.

Αυτο με τα λιγο μεγαλυτερα παιδια ισως ειναι γιατι μπορεις καλυτερα να συννενοηθεις, πχ η κολλητη μου λατρευει τα παιδια απο 2-3 ετων γιατι μιλανε και μπορεισ να τουσ φερεσαι σαν αν ειναι ανθρωποι αν με καταλαβαινετε χεχε..ενω τα πιο μικρα ειναι ολο ουα ουα και δεν ξερεισ τι θελουν, Με τα ζωα παλι ξερουμε οτι δεν μιλανε και εχουμε πιο πολυ υπομονη και μπορουμε να ειμαστε ο εαυτοσ μας

Ναι το γνωστό τσουβάλιασμα...Συμφωνώ!
Κι εγω δεν τρελαινομαι για τα μωρα, ουτε για ολα τα παιδια.
Βεβαια δεν ξινίζω μούρη, αλλα...δεν κάνω και σαν τρελή οταν βλέπω μωρό (εξάλλου μερικά μωρά μου φαίνονται πολύ άσχημα). Αντίθετα (απο μικρή το παθαίνω αυτό) οταν δω μωρό γατάκι, σκυλάκι, κτλ... κανω σα χαζή:lol: :lol: .
Θυμάμαι σκηνή συνάντησης πρόπερσυ με φίλη μου που είχε ένα μωράκι 6 μηνών περίπου. Μου το εδειξε λοιπόν όλο χαρά και εγώ έκανα ένα: "χμμμμμμμ":hmm: . Τη στιγμή εκείνη κατεύθασε η Τσίτα (σκυλί του πρώην γείτονα μας που πάθαινε πλάκα οταν με έβλεπε), και άρχισα να εκδηλώνομαι περισσοτερο "Να κι απο δω η Τσιτα! Τσιταααα μου Τσιτούλα μου, κοριτσάκι μου!!!!":P

και εγω ετσι λειτουργω περιπου:up: :cool:

Εγω παλι λατρευω και τα δυο!
Και παιδια και ζωα....Γι'αυτο και απελεξα να ασχολουμαι με τα παιδια για μια ολοκληρη ζωη. Μου αρεσουν γιατι οποια κινηση μπορουν να κανουν, και οτι μπορουν να πουν με συναρπαζει. Εχω ακουσει παιδακια να λενε φρασεις που τις λεει ενας οριμος ενηλικας.
Οσο για τον Ηρωδη, οταν ημασταν μικρες, η μαμα μου τον ειχε επικαλεστει απειρες φορες...Και παντα επιανε!

Οσο για τον Ηρωδη, οταν ημασταν μικρες, η μαμα μου τον ειχε επικαλεστει απειρες φορες...Και παντα επιανε!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Να σου πω Ισμήνη μου κι εμένα που το μητρικό ένστικτο "ξεχειλίζει" μου έχει τύχει πολλές φορές αυτό. π.χ. όταν γέννησε τα δίδυμα η αδελφή του Κώστα η οποία μένει μόνιμα Γερμανία καθότι είναι παντρεμένη με Γερμανό, μας είχε δείξει η πεθερά μου φωτογραφίες και είχα κατατρομάξει! Τα μωρά ήταν τόσο μικρά γιατί είχαν γεννηθεί πρόωρα στον 8 μήνα που μου φαινόντουσαν τερατάκια! Η μικρή ήταν 2΄κιλά περίπου αλλά ο μικρός δεν ήταν ούτε κιλό.Αφού τελικά τον άφησαν πάνω από μήνα θερμοκοιτίδα. Ειδικά ο μικρός λοιπόν ήταν ένα θυμωμένο, κόκκινο, ζαρωμένο, ασχημάτιστο πραγματάκι που όπως το έβλεπα μόνο λύπηση μου προκαλούσε... Όσο μου έλεγε η πεθερά μου "Κοίτα! Δεν είναι πολύ όμορφα?" εγώ σκεφτόμουν "Καλά τι μου λέει τώρα? Δε βλέπει πως είναι?" κι άρχισα να της δείχνω φωτογραφίες από το δικό μας "μωρό" τον Ραμσή που μόλις τον είχε πάρει η αδελφή μου και ήταν δεν ήταν 50 ημερών. Κουκλί!!! Η μητερα μου εκείνη τη μέρα πήγε να με δείρει για πρώτη φορά!!! Μου λέει κάποια στιγμή όταν έφυγα τα πεθερικά "Τρελλήηηηη! Σου δείχνει τα μωρά κι εσύ δείχνεις το σκύλο????!!!! Αντί να τους πεις να τους ζήσουν τα εγγόνια!!!" κι η απάντησή μου "Αφού το δικό μας μωρό είναι πιο όμορφο!!!!":lol: :lol: :lol: :lol:

εμενα οποτε με ρωτανε ποτε θα κανω παιδι τους λεω "μα εχω ηδη παιδακι! τον φρουνακη μου!!!" ξερω βεβαια οτι μπορει να μην ενθουσιαζομαι και τοσο με τα παιδακια τωρα αλλα οταν θα κανω το δικο μου και μονο απο ενστικτο θα ξετρελαθω! αυτο δεν σημαινει οτι θα βαλω σε δευτερη μοιρα το γατακι μου... θα ειναι παντα ο αγιατρευτος:inlove: ερωτας μου!!!!!

Κι εγώ προβληματίζομαι αν έχω τελικά μητρικό ένστικτο...:hmm:

Πιστευω οτι το "μητρικο ενστικτο" ειναι μυθος.. Γι αυτο απο την αρχη το εβαλα σε εισαγωγικα.
Η συμπεριφορα " ΩΩΩΩΩ ΤΙ ΓΛΥΚΟΥΛΙ ΜΩΡΑΚΙΙΙΙΙΙ" που συνανταμε μερικες φορες μου φαινεται πολυ υπερβολικη έως ψευτικη.
Το "μητρικο ενστικτο", η αγάπη δηλαδη και η φροντιδα προς τα παιδια πρεπει να εκφραζονται ετσι?

Και παιδια και ζωα....Γι'αυτο και απελεξα να ασχολουμαι με τα παιδια για μια ολοκληρη ζωη. Μου αρεσουν γιατι οποια κινηση μπορουν να κανουν, και οτι μπορουν να πουν με συναρπαζει. Εχω ακουσει παιδακια να λενε φρασεις που τις λεει ενας οριμος ενηλικας.
Ελένη

Τα ιδιο κι εγω οσο αντιφατικο κι αν ακουγεται με τα προηγουμενα. Βεβαια δεν επελεξα να ασχολουμαι με παιδια, αλλα οταν πετυχω παιδι (2-3 και πανω) μου αρεσει πολυ να ασχολουμαι μαζι του πολυ!!! Προτιμω τα κ##@@@@δα και οχι τα ησυχα και ευγενικα "ευχαριστω, παρακαλω" παιδακια. Μ' αρεσει να τα ακουω να μιλανε με τα δικα τους λογια, τις δικες τους σκεψεις.
Επισης η ζωγραφικη μερικων παιδιων ξεπερνα (κατα τη γνωμη μου) και τους μεγαλυτερους ζωγραφους.

Παλι ξεφυγαμε απο το θεμα!!!

Οσο για τον Ηρωδη μερικες φορες λεω την ιστορια του στα παιδια μου ...Πιανει...αληθεια!
Δεν είναι κακό αυτό;

Δηλαδή ευτύχημα που υπήρξε ο Ηρώδης με τα ΄΄έργα΄΄ του και βάζει ένα χεράκι βοηθείας στη διαπαιδαγώγηση...

Κρίμα που δεν έχουν τον αντίστοιχο Ηρώδη αυτοί που κακοποιούν τα ζώα. Μπορεί και να μην το έκαναν τελικά.

Τελικά το κακό γίνεται αποδεκτό πολύ πιο εύκολα.

Noμίζω πρεπει να μπει καινουργιο θεμα "Διαπαιδαγωγιση " ή καπως ετσι.
Το θεμα αυτο ειναι (ήταν) πρεπει να "αγαπαμε" τα ζωα?
Ξεφυγαμε τελειωωωωωωςςςς.....:P :lol:
Αν το δει η mIchelle ας παρει τα αντιστοιχα μηνυματα να τα μεταφερει σε ενα καινουργιο αναλογο τιτλο να συνεχισουμε.

Δεν αναφέρθηκα στη διαπαιδαγώγηση αλλά στην τάση και τα συναισθήματα.
Το θέμα ήταν πρέπει να "αγαπάμε" τα ζώα? καισυνεχίστηκε με το θέμα ΄΄παιδιά΄΄

Ναι Θαναση δεν αναφερθηκα σε σενα αλλα σε ολους και κυριως σε μενα. Κι αφου ειναι ενδιαφερον να μιλησουμε ειδικα για τα παιδια ας ξεκινησει ξεχωριστο θεμα.

Η απάντηση είναι όχι. Κανείς δεν είναι «υποχρεωμένος» να αγαπάει κανέναν, αφού η αγάπη είναι υπόθεση ψυχής και όχι καθήκοντος.....

......................Τις τελευταίες δεκαετίες όλοι μιλούν για αγάπη. Να αγαπάμε τους ανθρώπους, τα ζώα, το περιβάλλον, τα παιδιά…Κι ωστόσο τα πιο πάνω υποφέρουν από έλλειψη αγάπης περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Ίσως θάπρεπε να ξαναθυμηθούμε τη λέξη «σεβασμός», που χωρίς αυτόν η αγάπη είναι «φούμαρα». Σεβασμός! Που σημαίνει σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να υπάρχεις με τις ανάγκες σου, τη διαφορετικότητά σου: που σημαίνει πως θα κάνω ό,τι μπορώ να απολαμβάνεις το δικαίωμα στην ύπαρξη. Πώς μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε αν δεν σεβόμαστε.....

Παιδιά, δεν νομίζω ότι βγήκαμε εκτός θέματος! Το θέμα μπορεί να έχει αυτό τον τίτλο, αλλά το κομμάτι πάνω στο οποίο βασίστηκε αυτό το θέμα μιλάει για σεβασμό όχι μόνο στα ζώα αλλά και σε όλα τα πλάσματα. Έτσι ξεκίνησε και η συζήτηση αυτή και κατέληξε στα παιδιά....

πολυ ωραιο αρθρο!και ετσι ειναι,οσοι σεβονται τα ζωα σεβονται καθε μορφη ζωης.εκνευριζομαι οταν ακουω ανθρωπους να κατηγορουν ζωοφιλους με τη δικαιολογια οτι αγαπανε τα ζωα πιο πολυ απο τους ανθρωπους.για μενα ειναι αυτονοητο οτι για να εισαι ζωοφιλος και να αγωνιζεσαι για τα ζωα θα σεβεσαι και θα αγαπας και ολα τα υπολοιπα,απο το μυρμηγκι μεχρι τον ανθρωπο.
Και μιας και ξεκίνησα εγώ τη συζήτηση για τα παιδιά, ναθυμίσω ότι απαντούσα σε συγκεκριμένο μήνυμα της Μάριελ!:)

Και μιας και ξεκίνησα εγώ τη συζήτηση για τα παιδιά, ναθυμίσω ότι απαντούσα σε συγκεκριμένο μήνυμα της Μάριελ!:)
Ναι Ασπασια και σε ακολουθησα κι εγω και αλλοι. Απλα σκεφτηκα οτι θα ηταν πιο ενδιαφερον να μιλησουμε ξεχωριστα για τα παιδια μιας και προεκυψε!:cool:

συνεχιζοντας την κουβεντα για παιδια,να πω οτι και σ'εμενα συμβαινει αυτο που ηδη αναφερθηκε.οπου υπαρχει μωρο κολλαει πανω μου.ακομα και στο δρομο ερχονται μου μιλανε,η μου γελανε και με χαιρετανε απο μακρυα:lol: ολα μου φαινονται ομορφα!!τα λατρευω τα παιδια κι οταν σκεφτομαι καμια φορα πως θα ειναι οταν και αν καταφερω να κανω δικα μου συγκινουμαι(φανταστειτε δηλαδη κι οταν τα κανω):redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back