"Πρέπει" να αγαπάμε τα ζώα;

Εγω λατρευω μερικά παιδιά. Οχι ολα! Υπάρχουν μερικά που τα βρίσκω πολύ αντιπαθητικά. Δεν μιλάω για μωρά αλλά για μεγαλύτερα παιδάκια που συμπεριφέρονται πολύ άσχημα. Φυσικά δεν φταίνε αυτά αλλά οι γονείς τους. Αλλά κι αυτοί δεν υπήρξαν παιδιά? Φταίνε λοιπόν και οι παπούδες, οι προπαπούδες κτλ....
Πολύυυυυυ δύσκολο να αλλάξει κανείς τελικά....:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω λατρευω μερικά παιδιά. Οχι ολα! Υπάρχουν μερικά που τα βρίσκω πολύ αντιπαθητικά. Δεν μιλάω για μωρά αλλά για μεγαλύτερα παιδάκια που συμπεριφέρονται πολύ άσχημα. Φυσικά δεν φταίνε αυτά αλλά οι γονείς τους. Αλλά κι αυτοί δεν υπήρξαν παιδιά? Φταίνε λοιπόν και οι παπούδες, οι προπαπούδες κτλ....
Πολύυυυυυ δύσκολο να αλλάξει κανείς τελικά....:(

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος όση καλοσύνη να κρύβει μέσα του, που να αγαπάει όλα τα παιδιά και όλο τον κόσμο. Όπως ξαναέχω πει όσο κι αν λατρεύω τα παιδιά, υπάρχουν παιδιά που μου'ρχεται να τα πνίξω! Ακόμα και με τους γονείς μου είχα πλακωθεί στο παρελθόν, γιατί ενώ ο ανηψιός μου είναι από τα πιο ήσυχα παιδιά που έχω γνωρίσει, ακόμα και τώρα στα 17 που περνάει και την εφηβία δεν έχει κάνει τίποτα τραγικό, αλλά όταν τον έπαιρναν οι γονείς μου μικρό τα καλοκαίρια στην Κεφαλλονιά, μετά από 2-3 μήνες μαζί τους, γύρναγε άλλος άνθρωπος! Οι ίδιοι γονείς μεγάλωσαν κι εμένα και την αδελφή μου αλλά δεν μας έκαναν κακομαθημένες. Με τα εγγόνια τους έδιναν ρεσιτάλ!!!
Η αδελφή μου πάντα μετά τις διακοπές τρόμαζε να τα συνεφέρει!!!:lol: :lol: :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος όση καλοσύνη να κρύβει μέσα του, που να αγαπάει όλα τα παιδιά και όλο τον κόσμο.
Οι hippies!!! Στη δεκαετία του 70!:P :P :P

Οι hippies!!! Στη δεκαετία του 70!:P :P :P

Ναι, αλλά αυτοί χρησιμοποιούσαν και ουσίες οπότε τα βλέπαν όλα ρόδινα!!!:lol: :lol: :lol:

Και για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα "Πρέπει να αγαπάμε τα Ζώα", συμφωνώ με την Ασπασία Κιάσα. Οχι δεν πρέπει να αγαπάμε/σεβόμαστε ειδικά τα ζώα. Το αντίστροφο επίσης ισχύει δηλ. να αγαπάμε μόνο τους ανθρώπους.
Κάποιος που "σέβεται"/"αγαπάει" μόνο το ένα ή μονο το άλλο ουσιαστικά δεν αγαπάει πιστεύω κανέναν.
Πρόσφατα μια γνωστή μου πήγε να πάρει γατάκι που χαρίζονταν από αγγελία.
Το χάριζε μια κυρία που είχε 50 γάτες. Δίπατο σπίτι και όλος ο πάνω όροφος φιλοξενούσε τις γάτες - περσικές κυρίως.
Αυτή η κυρία δήλωσε "φιλόζωη" και οτι διαθέτει μια ολόκληρη περιουσία για τις γάτες της (και κατά της στείρωσης). Επίσης οτι δεν θα έδινε δεκάρα τσακιστή για να βοηθήσει ανθρώπους.
Εγώ τέτοια συμπεριφορά τη βρίσκω ακραία και προβληματική.
Ειναι άνθρωποι με πολλά προσωπικά προβλήματα και μίσος, που ουσιαστικά κάνουν μεγάλο κακό και σε αυτούς που υποτίθεται βοηθούν. Τα ζώα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πάντως καλύτερα κάποιος να είναι φιλόζωος και να αντιπαθεί τους ανθρώπους παρά και να αντιπαθεί τους ανθρώπους και να μισεί τα ζώα. :hmm:

Επίσης οτι δεν θα έδινε δεκάρα τσακιστή για να βοηθήσει ανθρώπους.
Μμμ…δεν έχει κι άδικο…

Πάντως καλύτερα κάποιος να είναι φιλόζωος και να αντιπαθεί τους ανθρώπους παρά και να αντιπαθεί τους ανθρώπους και να μισεί τα ζώα. :hmm:
Nαι οντως. Ετσι κανει μικρότερο κακό. Πάντως δεν συμπαθώ ούτε τους μεν ούτε τους δε.

Μμμ…δεν έχει κι άδικο…
Γιατί? Οι άνθρωποι δηλαδή δεν αξίζουν μία? ΟΟΟΟΟλοι ειναι σκάρτοι?
Π.χ. "οι γιατροί χωρίς σύνορα" δεν μας αφορουν (εμας που ειμαστε "φιλόζωοι")?

Μμμ…δεν έχει κι άδικο…

Γιατί βρε Θανάση? Εσύ δηλαδή που είσαι ζωόφιλος, αν δεις κάποιον που χρειάζεται την βοήθειά σου δεν θα τον βοηθήσεις? Αν δηλαδή αντί για γατάκι βρεις στην πόρτα σου μωρό, θα το αφήσεις στη μοίρα του, δεν θα το μαζέψεις?

Γιατί? Οι άνθρωποι δηλαδή δεν αξίζουν μία? ΟΟΟΟΟλοι ειναι σκάρτοι?
Π.χ. "οι γιατροί χωρίς σύνορα" δεν μας αφορουν (εμας που ειμαστε "φιλόζωοι")?
Δες κάποιο από τα λινκ που έχω στην υπογραφή μου να δεις γιατί
Γιατί βρε Θανάση? Εσύ δηλαδή που είσαι ζωόφιλος, αν δεις κάποιον που χρειάζεται την βοήθειά σου δεν θα τον βοηθήσεις? Αν δηλαδή αντί για γατάκι βρεις στην πόρτα σου μωρό, θα το αφήσεις στη μοίρα του, δεν θα το μαζέψεις?
Φυσικά και θα το φροντίσω!!!!

Δεν δέχομαι τον όρο ζωόφιλος. Δηλαδή πρέπει να είμαι φίλος για να καλύψω την ανάγκη κάποιου;

Το λέω συνέχεια ότι τα ζώα και τα μικρά παιδιά είναι οι μόνοι αθώοι. Και τα δυο είναι άδολα.

Τα εχω δει τα link σου ολα. Τι εννοεις? Οτι οι ανθρωποι ανεξαιρετως (εκτος απο τα μωρα) πρεπει να αφανιστουν/καταστραφουν/ταλαιπωρηθουν κ.τ. λ.?:confused:
Ουτε εγω δεχομαι τον ορο ζωόφιλος/φιλανθρωπος κ.τ.λ. και ολες τις ομαδοποιησεις!!!
Ομως η κυρια που προανεφερα αυτοαποκαλουνταν ετσι!

*Αδολοι ειναι παντως και οι νοητικα καθυστερημενοι ενηλικες.

το θεμιτο ειναι σεβασμο σε καθε μορφη ζωης Δεν πρεπει να αποκλειουμε τιποτα και να κατηγοριοποιουμε τιποτα

Κάποια στιγμή είδα στην τηλεόραση δύο ειδήσεις που μοιάζουν μεταξύ τους. Ένας «άνθρωπος» σκότωσε ένα παιδί και έναν ενήλικο, κάποιος άλλος «άνθρωπος» πέταξε 8 νεογέννητα κουτάβια στα σκουπίδια. Τι περίεργο: όσο η επιστήμη προχωρεί και αποκαλύπτει το θαυμαστό φαινόμενο που λέγεται «ζωή», τόσο μοιάζει αυτή η ίδια η ζωή να μην έχει πια αξία.

Σεβασμός! Που σημαίνει σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να υπάρχεις με τις ανάγκες σου, τη διαφορετικότητά σου: που σημαίνει πως θα κάνω ό,τι μπορώ να απολαμβάνεις το δικαίωμα στην ύπαρξη. Πώς μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε αν δεν σεβόμαστε.

Κυρίες και Κύριοι: αναγνωρίστε στα ζώα το δικαίωμα να υπάρχουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σεβαστείτε την ίδια τη ζωή *!
*Τη ζωή των Ζωων, ανθρωπων, φυτων, ψαριων, εντομων, ολων των όντων!

Τι εννοεις? Οτι οι ανθρωποι ανεξαιρετως (εκτος απο τα μωρα) πρεπει να αφανιστουν/καταστραφουν/ταλαιπωρηθουν κ.τ. λ.?:confused:
Τα δεινά προέρχονται από το ανθρώπινο είδος, και αυτό που λέμε κακό δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας, αλλιώς δεν θα επιβίωνε. (το κακό) Ο άνθρωπος προκαλεί τη φρίκη και στο είδος του και στα άλλα είδη. Αν λοιπόν έπαυε να υπάρχει αυτό το είδος θα έπαυε να υπάρχει κόλαση.

Τα δεινά προέρχονται από το ανθρώπινο είδος, και αυτό που λέμε κακό δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας, αλλιώς δεν θα επιβίωνε. (το κακό) Ο άνθρωπος προκαλεί τη φρίκη και στο είδος του και στα άλλα είδη. Αν λοιπόν έπαυε να υπάρχει αυτό το είδος θα έπαυε να υπάρχει κόλαση.
...και παράδεισος!:)
Το "κακό" ειναι μια υποκειμενική έννοια. Για άλλους το δικό σου "κακό" ίσως ειναι "καλό".
Εγώ οπως ειπα συμφωνώ με την κα Κιάσα. Σεβασμός σε ΟΛΑ τα πλασματα.

...και παράδεισος!:)
Το "κακό" ειναι μια υποκειμενική έννοια. Για άλλους το δικό σου "κακό" ίσως ειναι "καλό".
Εγώ οπως ειπα συμφωνώ με την κα Κιάσα. Σεβασμός σε ΟΛΑ τα πλασματα.
Αυτός υπάρχει και χωρίς τον άνθρωπο η κόλαση χρειάζεται τον άνθρωπο.
Με την Κιάσα κι εγώ συμφωνώ αλλά εκτός από την υποκειμενική έννοια του κακού υπάρχει και η αντικειμενική έννοια και γι αυτού του είδους κακό λέω.

Κάθε φορά που μιλάω για κακό, ο συνομιλητής συμφωνεί μέχρι να φτάσω στην εξαφάνιση του είδους μας. Μόλις φτάσω εκεί κάνει ένα κλικ κι αρχίζει να μου παρουσιάζει το υποκειμενικό κακό και καλό. Το έχω προσέξει αυτό όλο έτσι συμβαίνει. Λες και τρομάζει στην ιδέα ότι θα χαθεί το είδος του.
Κάποια στιγμή είδα στην τηλεόραση δύο ειδήσεις που μοιάζουν μεταξύ τους. Ένας «άνθρωπος» σκότωσε ένα παιδί και έναν ενήλικο, κάποιος άλλος «άνθρωπος» πέταξε 8 νεογέννητα κουτάβια στα σκουπίδια.
Τα παραπάνω είναι κακό; Όχι απαραίτητα ε; υποκειμενικό είναι, και μακάρι να μπορούσαν να μας το επιβεβαιώσουν τα θύματα.

H Kόλαση και ο Παράδεισος ειναι Θρησκευτικές έννοιες. Ο άνθρωπος εφτιαξε τις Θρησκειες.
Κάθε φορά που μιλάω για κακό, ο συνομιλητής συμφωνεί μέχρι να φτάσω στην εξαφάνιση του είδους μας. Μόλις φτάσω εκεί κάνει ένα κλικ κι αρχίζει να μου παρουσιάζει το υποκειμενικό κακό και καλό. Το έχω προσέξει αυτό όλο έτσι συμβαίνει. Λες και τρομάζει στην ιδέα ότι θα χαθεί το είδος του.
Χρησιμοποιείς τρίτο πρόσωπο γιατί? Κι εσυ ανήκεις στο ανθρώπινο είδος.

Πιστεύω οτι θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή το ανθρώπινο είδος. Ίσως καταστραφεί ολοσχερώς ο πλανήτης μας - οχι απαραιτήτως απο τον άνθρωπο- μπορεί να πέσουμε σε καμία μαύρη τρύπα κ.α.
Το αποσπασμα που παρεθεσες για μενα ειναι κακό ειναι μη σεβασμός στη ζωή. Συμφωνα με τη γνωμη μου (υποκειμενικα.....)

Την οποία από τι τη διαμόρφωσες; Γιατί είναι υποκειμενική; Υπάρχει περίπτωση να έχουν άλλη γνώμη τα θύματα;
Φαντάζομαι τον εαυτό μου στη θέση κάποιου θύματος, και να ακούω να λέει κάποιος ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι, είναι υποκειμενικό αν αυτό που του συμβαίνει είναι κάτι κακό. Θα ήταν η χειρότερη στιγμή μου.
Και μην μου πεις πάλι τα ίδια γιατί στη θέση που με φαντάζομαι θα ήταν και για σένα κακό και για οποιονδήποτε και βάζω το χέρι μου στη φωτιά γι αυτό.

Κάνω τώρα ένα κλικ κι εγώ και λέω: Να σεβόμαστε κάθε μορφή ζωής; Όχι γιατί να τη σεβόμαστε…δεν υπάρχει κάποιος λόγος…εσύ βλέπεις κάποιο λόγο; Μόνο που λόγο ένστικτου αυτοσυντήρησης, προσέχουμε τη δική μας αλλά των άλλων γιατί να τη σεβόμαστε; Δική μας είναι για να μας νοιάζει;

Κανονας ειναι στη φυση ο ισχυροτερος να επικρατει του αδυναμου και αυτο δεν αλλαζει Η Διαφορα μας με τα αλλα ειδη ειναι οτι υποτιθεται πως εχουμε περισσοτερη νοημοσυνη . Και αυτο ισως μας οδηγησει στην αυτοκαταστροφη μας γιατι εχουμε ξεχασει τη συνεση .Ο σεβασμος της καθε ζωης ειναι για να υπαρχει συνεχεια Το καθε ειδος συμπληρωνει το αλλο και η ζωη ετσι συνεχιζεται και αυτο ειναι ενας απο τους λογους που πρεπει να υπαρχει σεβασμος. Τιποτα δεν μας λεει οτι αν δεν υπηρχε ο ανθρωπος ολα θα ταν καλα μπορει να ταν χειροτερα δεν ξερω λεω εγω τωρα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back