Πρήξιμο κάτω από το μάγουλο

Litsa-Christos

Νεοφερμένο μέλος

Ο Litsa-Christos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Τήνος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Καλησπερα, ο μικρος μου γατουλης (Μπουμπης) ξαφνικα σημερα πρηστικε απ την αριστερη μερια κατω απ το μαγουλο. Τρωει και πινει νερακι αλλα ειναι πολυ υποτονικος. Το σημειο που εχει πρηστει ειναι αρκετα σκληρο. Του εδωσα 2 φορες σημερα vibramychin. Αυριο θα τον παω στο γιατρο.Προχθες εκανε μια φορα εμετο αλλα δεν εδωσα σημασια γιατι εδειχνε μια χαρα, μπορει βεβεα να μην εχει σχεση το ενα με το αλλο.. Ειναι πολυ παιχνιδιαρης (υπερβολικα θα ελεγα) αλλα σημερα ειναι συνεχια ξαπλα! Η κοπελα μου παρατηρησε οτι το δερμα του ειναι αρκετα ροζ! του βαλαμε 2 φορες θερμομετρο και τη μια ειχε 39.7 και αφου του δωσαμε αντιβιωση μετα απο 3-4 ωρες ειχε 38.5! Αυτη τη στιγμη που γραφω το κειμενο ειναι στο πιατακι του και ζηταει επιμονα φαγητο :)!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλύτερα να τον δει γιατρός το συντομότερο δυνατόν.
Απ' όσο ξέρω πάντως η κανονική θερμοκρασία για μια γάτα είναι από 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Εύχομαι περαστικά! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βγαίνει καθόλου έξω; Μάλλον έχει κάνει απόστημα. Αν υπάρχει κλινική που διανυκτερεύει θα τον πηγαίνα asap. Είναι προτιμώτερο να το αδειάσει ο κτηνίατρος παρά να σκάσει μόνο του :/:

Ευχαριστω πολυ παιδια, ναι βγαινει εξω γενικοτερα, σημερα καθολου! Δυστιχως μενω σε νηση (Τηνο) και υπαρχει μονο μια κτηνιατρος οποτε αυριο πρωι πρωι με το που θα ανοιξει θα τον παω! Μιλισα και με μια κοπελα εδω στο νηση που εχει αρκετες γνωσεις πανω στα ζωα και μου ειπε να μην ανησυχω. Παντος οπωσ και να εχει θα τον παω στη κτηνιατρο..!!

απόστημα πρέπει να ναι γιατί κι εμείς το ίδιο είχαμε πάθει. πρέπει να πας γρήγορα στον κτηνίατρο, γιατί εμείς δεν το προλάβαμε και άνοιξε

Ωχ .. περαστικά!!

Δε μπορεσα να τον παω ακομα στη κτηνιατρο μου ειπε για αυριο γιατι εχει χειρουργιο σημερα..! (δυστιχωσ εχουμε ενα θεματακι εδω στο νηση.. εχουμε μονο μια κτηνιατρο και οι τιμες ειναι αρκετα τσουχτερες) απ οτι μου ειπε στο τηλεφωνο μαλλον ειναι οτιτιδα! αποστιμα μου ειχε κανει πιο παλια 2 φορες αλλα το καθαρισαμε και το φτιαχαμε μονοι μας.. δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο! εχω πλεον προμηθευτει σχεδον ολα τα απαρετητα για περιπτωσεις αναγκης! ( εχω 6 γατια στο σπιτι και αλλα 10 εκτος που φροντιζω) Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας!

Σημερα τον πηγε η κοπελα μου στη γιατρο.. δυστιχως τα πραγματα ειναι δυσκολα.. :( εχουν πριστει οι λεμφαδενες και εχει πειραχτει συκωτι και στομαχι.. ειπε οτι δε μπορει να ξερει σιγουρα μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα των εξετασεων ( την παρασκευη θα τα εχει) ως τοτε να του ινω αντιβιωση ( synulox) Ειπε ακομα οτι ισως χρειαστει να τον ανοιξει.. φοβατε για λευχαιμια.. Τα εχω παιξει τελιως.. θα κανω οτι χρειαστει για να σωθει ο Μπουμπης μου..!

Ωχ, περαστικά σας :/: Εύχομαι τα αποτελέσματα να είναι καλά!

Πλεον ο μικρος ειναι σε πολυ ασχημη κατασταση.. Δεν τρωει πινει νερο με συριγγα του φευγουν ουρα, εχουν ξεπριστει οι λεμφαδενες αλλα ειναι πρησμενοι οι αδενες του στα ποδαρακια σαν ογκοι.. δεν εχει AIDS η Λευχαιμια ουτε και τοξοπλασμα( εγιναν απ οτι μου ειπε η γιατρος ολες οι απαρετητες εξετασεις )
πλεον φοβομαστε για καρκινο η λοιμωξη. δε του δινει πολλες πιθανοτητες να ζησει :( προσπαθω και ψαχνω μονος μου να βρω τι εχει βασει τα συμπτωματα του και αυτα που συμπιπτουν ειναι: για λοιμωξεις.. 1 Λοιμ. Περιτονιτιδα 2 Λοιμ. Αναιμια (FIA) 3 Ανοσοεπαρκεια. Και για καρκινο.. 1 Καρκίνος δέρματος (όγκοι μαστοκυττάρων) 2 Καρκίνος δέρματος (Ινοσάρκωμα) Αν και απ οτι διαβαζω σε ολες τι περιπτωσεις υπαρχει θεραπεια εστω και για επιμυκηνση ζωης φυσικα με καλη σχετικα ποιοτητα.. Μεχρι τωρα για τις εξετασεις αιματος και για 3 επισκεψεις μου εχει παρει 360 ευρω.. δε με νοιαζουν τα χρηματα ειληκρινα καθολου οχι βεβεα οτι τα εχω ισα ισα με το ζορι τα βρηκα αλλα αν χρειαστει χειρουργεια και χειμειοθεραπειες θα πρεπει να βρω να τον παω καπου αλλου πρωτιστος γιατι πλεον δε την εμπιστευομαι πια (με το ζορι την ξυπνισαμε για να μας πει τα αποτελεσματα των εξετασεων.. του εχει αλλαξει 3 αντιβιωσεις και αν μη τι αλλο μετα απο τοσες μερες, εξετασεις και επισκεψεις δε ξερει να μου πει τι εχει και τι πρεπει να κανουμε) και απ οσο εχω συζητησει με ανθρωπους εδω ειναι υπερβολικα ακριβη.. Αν καπιος γνωριζει καποιον γιατρο η καποια κλινικη σας παρακαλω ας μου πει, ακομη αν εχει καποιος παρομοια εμπειρια θα ηθελα μια συμβουλη.. :(

Καταρχήν επείγει να βρείτε τι έχει γιατί έτσι όπως έχουν τα πράγματα δεν μπορείτε να ξεκινήσετε θεραπεία χωρίς να ξέρετε τι έχει. Το ότι με το ζόρι ξύπνησε η κτηνίατρος μου είναι αρκετό για να μη ξαναπάω σε αυτήν. Δυστυχώς μένεις σε νησί και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Μήπως να τον πήγαινες στην Αθήνα;
Ινοσάρκωμα είναι λίγο απίθανο να έχει γιατί λογικά θα υπήρχε όγκος στην ψηλάφηση. Αν έχει καρκίνο τότε θα υποπτευόμουν λύμφωμα. Ίσως μια βιοψία στους πρησμένους λεμφαδένες να έδειχνε κάτι.
Αν δεν μπορούν να βρουν τι έχει τότε μάλλον η καλύτερη επιλογή είναι να τον πας στην Θεσ/νικη στην κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ. Εγώ αυτό θα έκανα.
Σας εύχομαι να πάνε όλα καλά και να συνέλθει σύντομα ο γατούλης :/:

Τέτοιες περιπτώσεις είναι δύσκολες όπως καταλαβαίνεις. Η λύση της Θεσ/κης είναι μια ακόμη προσπάθεια που μπορείς να κάνεις. Είναι σε θέση ο γατούλης να περάσει όλη αυτή την ταλαιπωρεία? Είχα πολλές γάτες κατά καιρούς. Κάποιες δεν μπόρεσα να τις βοηθήσω και κάποιες που προσπάθησα οργανωμένα με τα όλα τα μέλη της οικογενειάς μου ΄καταφέραμε μόνο να κερδίσουμε λίγους μήνες ακόμα. Δεν ξέρω πια είναι η σωστή κίνηση που πρέπει να κάνεις. Μόνο εσύ είσαι σε θέση να αξιολογήσεις την κατάσταση.

Μακάρι να πάνε όλα καλά :worry:

Παιδια επιτελους εχω ευχαριστα νεα!! Σημερα το μεσημερι που γυρισα απ τη δουλεια βρηκα τον μικρο να καθετε στα πισω ποδια του και να πλενετε! Μου γουργουριζε και μου ζητουσε χαδια μετα απο πολλες μερες! η θερμοκρασια του ειναι μια χαρα, ανασενει απο χθες με περισοτερη ευκολια, εφαγε με δυσκολια βεβεα, του αραιωσα την κονσερβα με ελαχιστο νερο (ειχε να φαει 4 μερες, τον ταιζαμε με συριγγα) περπατησε λιγακι, αν και ψιλοπαραπατουσε καταφερε να κανει και μερικα πιο γρηγορα βηματα!! Δειχνει να επανερχετε! Βεβεα θελει παρα πολυ προσοχη ακομη, (η κοιλια του ειναι ακομα πρισμενη) αυριο θα ξαναπαμε στη γιατρο. Eλπιζω να συνεχισουμε ετσι μεχρι να επανελθει ΠΛΗΡΩΣ!!!

:clapup:

φτου σας μην σας ματιάσουμε!

Τι καλά νέα!

Πως είναι ο μικρός;

Καπησπερα σε ολους! Ο μικρουλης μας ειναι πολυ καλυτερα.. τρωει, πινει νερακι, πηγενει στην αμμο του κανονικα εχει ορεξη που κ που για παιχνιδι, εχει επανελθει σχεδον στα φυσιολογικα του.. 1η του μηνα θα παμε παλυ για εξετασεις αιματος να τσεκαρουμε τα παντα! περνει βεβεα ακομη αντιβιωση (ronaxan) και ισως να τη περνει για ενα μηνα ακομη! αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι οι αδενες του στα ποδια (κατω απ τις μασχαλες) ειναι ακομη πρησμενοι σαν ενα μεγαλο γρομπαλακι.. δε φαινετε στο ματι μονο αν τον πιασω! Σας ευχαριστω παρα παρα πολυ ολους για το ενδιαφερον σας!!!!!!!!

Η αγωγή θέλει χρόνο για να δράσει σε κάποια σημεία. Υπομονή. Να συνεχίζεις την ψηλάφιση για να έχεις μια ιδέα του τι γίνεται.

Αφου κατά τα άλλα όλα καλά "σιδερένιος" :)

Γράφω εδώ γιατί εχω το ίδιο θέμα, το πορτοκαλογατακι μας από αυτά που ταΐζουν εδώ στη γειτονιά του πατρικού μου, εμφάνισε ένα απόστημα-ογκο στο μαγουλάκι του, η γλώσσα του είναι μόνιμα έξω, γενικά ήταν πάντα νωχελικό και δεν ξέρω αν έχει πέσει η όρεξη του φαίνεται να τρώει κανονικά πάντως.
Λοιπόν έκανα μια προσπάθεια να το μαζέψω, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα και τώρα δεν με πλησιάζει με τίποτα ούτε καν αν του βάλω φαγητό. Θα ξαναπροσπαθήσω αργότερα, αλλά και αύριο αν θα είμαι εδώ, μιας που έχουμε ένα εφημερεύων κτηνιατρείο εδώ κοντά.
Ο λόγος που γράφω όμως είναι ο εξής...
Εγώ δεν ζω στο πατρικό μου που βρίσκετε στο ηράκλειο Κρήτης, ήρθα σήμερα και φεύγω αύριο και δεν εχω εδώ γατοφόρο, πόσο μάλλον παγίδα που άλλωστε δεν εχω γενικά, και στην κούτα αν και προσπάθησα να το βάλω μάλλον δεν θα τα καταφέρω τελικά. Αν λοιπόν κάποιος από ηράκλειο Κρήτης μπορεί να βοηθήσει, είτε γιατί έχει παγίδα, είτε γιατί μπορεί να επικοινωνήσει με κάποιους ενεργούς εθελοντές των ζωωφιλικών, μιας που δεν βρίσκω τηλέφωνα, παρά μόνο ένα που λέει για υιοθεσίες.
Γενικά όπως μπορεί κανείς να βοηθήσει, έστω με συμβουλές.....
Ελπίζω να καταφέρω να τον μεταφέρω έστω στη χαρτόκουτα, αλλά αν δεν τα καταφέρω, αναρωτιέμαι αν αναλαμβάνουν κάτι τέτοια οι φιλοζωικές; Θα στείλω ένα mail καλού κακού, ίσως κάποιος να το δει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας και απο μένα... Λοιπόν έχω να γατακι 1χρονου και μένει μονιμα έξω στην αυλή.. εδω και 2 μέρες παρατήρησα οτι τα μαγουλάκια του έχουν πρηστεί και σήμερα μου φάνηκε οτι έσκασαν λιγο και δεν είχαν τριχούλες πάνω. Ο γατούλης όμως τρώει και πίνει κανονικά και έχει όρεξη για χαδάκια! Πιστεύετε είναι κατι σοβαρό? Λίγο δύσκολο όμως να τον πάω στο κτηνίατρο ..δεν κάθεται με τπτ να το πιάσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back