Πρησμένη μύτη-πρόσωπο

mamelas

Νεοφερμένο μέλος

Ο mamelas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους...
Η αναζήτηση μέσω google με οδήγησε σ'αυτό το υπέροχο site και πλέον είμαι και εγώ μέλος του!

Το ιστορικό της φιλοζωίας μου ξεκινάει με 2 γερμανικούς ποιμενικούς που είχα σε μικρότερη ηλικία. Μετά από το θάνατό τους αποφάσισα να μην ξαναπάρω ζώο γιατί οπώς θα ξέρεται όλοι οι χρήστες αυτού του forum, ο αποχωρισμός τους είναι οδυνηρός...Παρόλα αυτά ο καλός θεούλης με έφερε ξανά σε επαφή με αυτά και πλέον εδώ και κάτι χρόνια έχω διάφορα αξιαγάπητα γατάκια...

Στο θέμα μας λοιπόν....Ένα από αυτά σήμερα το βράδυ, παρατήρησα ότι έχει πρηστεί ελαφρώς η μύτη του και η περιοχή γύρω από αυτή. Εκτός των άλλων παρατήρησα και κάποια σάλια... Η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω των κτηνίατρο μου και μου απάντησε ότι ίσως γρατζουνήθηκε (αν και τον διαβεβαίωσα ότι δεν υπάρχει κάποια εμφανή γρατζουνιά στην περιοχή που ανέφερα) και ότι καλό θα ήταν να της βάλω λίγο πάγο. Εκτός αυτού της έδωσα και λίγο χλιαρό γάλα με το οποίο ασχολήθηκε λίγο...

Επειδή όμως ανησυχούσα έψαξα στο internet και βρήκα αυτό το ενδιαφέρον forum...Καμιά ιδέα λοιπόν? :hmm:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχας το γαλα προκαλει διαρροια, η διαρροια αφυδατωση και η αφυδατωση χαλι μαυρο , να το αποφευγεις καλυτερα δωσε κονσερβακι η ξηρα τροφη.
Δευτερον καλο ειναι η να το πας στη κτηνίατρο η σε καποιον αλλο κτηνλιατρο μπορεις να δοκιμασεις τον αλιλουρο, το κτηνιατρικο κεντρο γατας και τη μαγδα βουδουρη ειναι ολοι εγγυημενα καλοι

Τριτον καλο θα ηταν να αρχισεις να στειρωνεις διαφορετικα θα μεταδίδονται πολλες ασθενειες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου να μου απαντήσεις...
Ευτυχώς δεν ήπιε πολύ γάλα..
Σίγουρα θα την πάω στον κτηνίατρο από αύριο αλλά το θέμα είναι μέχρι τότε θα ήθελα να ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω.

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω ότι την έχω στειρώσει σχεδόν ένα χρόνο...

Τhanks και πάλι :up:

εγω στη θεση σου θα επαιρνα τηλ τον κτηνιατρο μου η θα περιμενα αυριο να τη παω ... ρωτησε αν θελεις τον γιατρο του σαιτ στο θεμα Υγεια- Γιατρε αρρωστησε

Μπορει να την εχει τσιμπησει και καποιο κουνουπι η καποιο αλλο ζωυφιο που κυνηγαγε και να εει κανει αλλεργικη αντιδραση:hmm:

Χθες το βράδυ ακολούθησα την συμβουλή της /του yasmin1gr και μίλησα με γιατρό από το cat.justanswer.com

Μου έδωσε 3 διαφορετικές περιπτώσεις που μπορεί να προκάλεσαν αυτό το περιστατικό
1) Πιθανότητα από κάποιο κτύπημα
2) Πιθανότητα να εισχώρησε κάποιο έντομο από την μύτη ή το στόμα και να μολύνθηκε
3) Να την τσίμπησε κάτι και να μολύνθηκε (κάτι το οποίο συμφωνεί με το ποστ του JohnDVM)
Όπως και να έχει θα την πάω σήμερα (με το που θα σχολάσω από την δουλεία) στον κτηνίατρο της γειτονιάς μου και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα….

JohnDVM σ’ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :up:

Τώρα η γατούλα μου είναι μία χαρά :D

Την πήγα τελικά προχθές στον γιατρό και της έκανε ένεση κορτιζόνης (αμέσου δράσης αν θυμάμαι καλά...)

Τελικά κάτι την είχε τσιμπήσει και είχε πρηστεί. (έπεσε μέσα ο JohnDVM ;))

Θα πάρει επίσης από μισό χάπι 2 φορές την ημέρα για τέσσερις μέρες. Το χάπι είναι το Istamex των 4mg.

Κάτι άλλο που παρατήρησα και το ανέφερα στον γιατρό είναι ότι στο πίσω της πόδι έχει μια μικρή περιοχή χωρίς τρίχα (κάτι σαν δερματικό).

Μου είπε λοιπόν ότι οι γάτες πορτοκαλί χρώματος, όπως είναι και η δική μου, συνήθως εμφανίζουν τέτοια δερματικά..(το είπε και σαν ασθένεια δεν θυμάμαι πως...)

Όπως και να'χει μου είπε επίσης να δοκιμάσω και μια καλύτερης ποιότητας γατοτροφή από αυτή που της παίρνω γιατί μπορεί να οφείλεται και σε αυτό(μέχρι τώρα της έπαιρνα από αυτές του εμπορίου που πουλάνε στα Super Market...)

Καμιά άλλη ιδέα για το που οφείλεται αυτό ή το αν η γατοτροφή καλύτερης ποιότητας θα βοηθήσει? :hmm:

Η καλυτερης ποιοτητας τροφη σιγουρα θα βοηθησει οχι μονο στο τριχωμα,αλλα και στην υγεια της.Αλλα αυτο για τα πορτοκαλι γατακια δεν το εχω ξανακουσει.:confused:

Τι να πώ και γώ? Έτσι είπε ο γιατρός ότι η αυτού του είδους η γάτα εμφανίζει τέτοια δερματικά....

Την τροφή για καλού και για κακού θα την αλλάξω και όταν δω αποτελλέσματα θα ενημερώσω για το αν είχε σχέση η γατοτροφή ή όχι...

Thanx φίλε :)

Αληθεια ειναι αυτο με τις πορτοκαλι γατες.Ειχα και εγω μια και ενα πρωι ειδα αυτο που ανεφερες.Εμενα το ειχε στον αστραγαλο.Μετα απο δυο μερες ολα καλα μδεν ειχε τιποτα.

Η καλυτερης ποιοτητας τροφη σιγουρα θα βοηθησει οχι μονο στο τριχωμα,αλλα και στην υγεια της.Αλλα αυτο για τα πορτοκαλι γατακια δεν το εχω ξανακουσει.:confused:

Δώρα, δεν έχω επιστημονική εξήγηση... αλλά εχω παρατηρήσει κι εγω, ότι ειδικά τα άσπρα-πορτοκαλί, ειδικά τα αρσενικά έχουν μια αδυναμία και ευαισθησία στους μύκητες.

Τώρα έχω 2 τέτοιες περιπτώσεις και τα 2 κίτρινόαστρα αρσενικά.:hmm:
Ίσως κάποιο θέμα γονιδίων, τα κάνει πιο ευαίσθητα δεν ξέρω.

Τα λιγότερο επιρρεπή πάντως είναι τα ριγοτά. και τα σκουρόχρωμα γενικότερα...:)

Ίσως όπως οι ανοιχτόχρωμοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία απο τους σκουρόχρωμους?...:hmm:

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω post, μιας και οι άλλες μου γάτες οι οποίες είναι διαφορετικού χρώματος, δεν παρουσιάζουν κάτι τέτοιο…

Ο κτηνίατρος μου ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει κάποια «επίσημη» επιστημονική απάντηση και αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι παίζονται από πίσω παιχνίδια με τις εταιρείες γατοτροφών(που δεν μου φαίνεται και απίθανο)….

Όπως και να’χει, τώρα της έχω αγοράσει μία νέα η οποία κοστίζει κάπου στα 20€ το σακουλάκι και είναι για γάτες με δερματικά… Όταν δω αποτελέσματα θα ενημερώσω για να δούμε κατά πόσο έχει ισχύ κάτι τέτοιο ή όχι…;)

Να εχεις υποψην οτι οι καλυτερες κτηνιατρικες τροφες ειναι οι royal canin και μετα Ηills εξισου οι βιολογικες τροφες για γατα . Αν ξεμεινεις και θελεις απο σουπερ μαρκετ η μονη ενδιαφερουσα για μενα ειναι η περφεψτ φιτ. Δεν ειναι διαφημιση ιναι απλα η εμπειρια μας στη ΓατοοΟμάδα και αλλα σωματεια

Σ’ευχαριστώ yasmin1gr για τις πληροφορίες…
Μιας λοιπόν και αναφέρουμε μάρκες να προσθέσω ότι στην γάτα μου έχω αγοράσει την γατοτροφή HILLS d/d (που είναι για δερματικά)

Αν και την έτρωγε στην αρχή τώρα αρχίζει και την βαριέται και θέλει να φάει από την παλιά που είχε μάθει… Όπως και να'χει σε κανένα 20ήμερο που θα δω αν έχει αποτελέσματα αυτή η διατροφή ή όχι…

Υ.Γ. εννοείται πως δεν κάνουμε διαφήμιση και είναι μόνο προς ενημέρωση των χρηστών από την προσωπική μας εμπειρία ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back