fil-fil
Νεοφερμένο μέλος
προσφατα ανακαλυψα αυτο το σαιτ και ξετρελαθηκα! δεν φανταζομουν οτι υπαρχουν και αλλοι ...τρελοι με τις γατες σαν και μενα!
Αλλα για να μην μακρυγορω, θελω βοηθεια!
η μια μου γατουλα, εχει παθει -κατα το γιατρο- ατοπικη δερματιτιδα.
αυτο εμφανιζεται σαν κοκκινηλες στα αυτακια αλλα καμια φορα που ειναι εντονη η κατασταση, απλωνεται και εξω απο τα αυτια- γυρω στα ματια, ακομα και στην πλατουλα!
Ο γιατρος λεει οτι δεν ξερει απο τι προερχεται, ειναι σαν αλλεργια και το μονο που της κανει ειναι ενεσεις κορτιζονης που δεν την ησυχαζουν παρα για λιγες μερες.
Πραγματικα βρισκομαι σε απογνωση
! αφενος δεν εχω τα χρηματα να τρεχω διαρκως στους γιατρους (συμβαινει εδω και αρκετους μηνες συνεχομενα) και αφετερου δεν ευχαριστιεμαι καθολου να βλεπω την αγαπουλα μου, ενα τοσο δα κοριτσακι, να τρωει τοσες δοσεις κορτιζονης!καμια βοηθεια;;;καμια ιδεα;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
θα προτινα μια βολτα απ τον αιλουρο αισπερου 2 και ποσειδονος στο Φλοισβο Π.Φαληρο τηλ:2109854262
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κείρα
Δραστήριο μέλος
.Παρότι καταλαβαίνω οτι δεν μπορείς να τρεχεις συνεχώς στους γιατρούς, δεν είναι κακό να πάρεις και μια δεύτερη γνωμη. Ακομη κι αν εμπιστευεσαι τον γιατρό σου, καποιος άλλος μπορει να ξέρει κατι παραπάνω ή να έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Εύχομαι περαστικά στην γατούλα σου

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
fil-fil
Νεοφερμένο μέλος
αρχικα ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
η γατούλα μου (η Λουλού ή Λουλουδίτσα ή Λαχανομάτα) νομιζω πως ειναι, εν γενει, ευχαριστημενο γατακι. Ομως παλιοτερα ηταν πιο χαρουμενη...Η Λουλού ειχε γεννησει πριν 3 χρονια 5 γατακια απο τα οποια καταφεραμε να δωσουμε τα 3, που σημαινει οτι τωρα συγκατοικει με τους 2 γιους της. Αυτο δεν της πολυαρεσει, και φαινεται να "κάνει πισω" μπρος τα αγοράκια. Δηλ. μπορω να πω οτι υποχωρει οταν θελει καποιος το φαι της ή αν θελει κανεις τα παιχνδι που ασχολειται αυτη. Μηπως αυτο τη στεναχωρει;
Ή μπορει να ειναι οτι με βλεπει να ταιζω τα γατακια του δρομου...(με τα φαγητα που τα δικα μου σνομπαρουν επιδεικτικα
) κατι που την ειχε ενοχλησει και παλιοτερα...κατα τα αλλα δεν εχει αλλαξει τιποτα ολα τα χρονια που την εχω! Τους τελευταιους μηνες ομως παρουσιαζει διαρκως αυτο το προβλημα...
δεν εχω και αυτοκινητο και ειναι δυσκολο να την μεταφερω σε αλλη περιοχη για γιατρο...

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
Roxanne
Νεοφερμένο μέλος

Την πήγα στο γιατρό και της έδωσε αντιβίωση και κρεμούλα και μου είπε πως αυτό προκαλείται απο ωτίτιδα αλλα παραδόξως η ροξάνη μου δεν είχε.το θέμα όμως είναι οτι οχι μόνο δεν εφυγε το δερματικό αλλά όλο και εξαπλωνόταν και μάλιστα έφτασε και στο αριστερό της αυτάκι.αφου την κρέμα την έβγαζε πριν κάνει την δουλειά της και αφήστε που η αντιβίωση της προκαλούσε εμετό!

έτσι πήρα την απόφαση να ζητήσω και τη γνώμη ενός δεύτερου γιατρού.εκείνος διαπίστωσε οτι τελικά είχε ωτίτιδα!της έκανε ένεση κορτιζόνης (ήμουν έτοιμη να κλάψω με τον πόνο που της προκάλεσε η ένεση) και τώρα το παλεύουμε με κάτι σαν σκόνη για το δέρμα και με κρέμα που τη βάζω στο αύτάκι της και έτσι δεν μπορεί να την γλύψει και να την βγάλει πριν καν ακόμα ενεργήσει!ευτυχώς είναι ήδη καλύτερα...αλλα ήθελα να σας ρωτήσω:Αφού το έπαθε μια φορά αυτό σημαίνει οτι θα το παθαίνει συνέχεια απο δω και πέρα?και αν ναι υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να το αποτρέψω?δεν θα το αντέξω να την ξαναδώ να υποφέρει έτσι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Προσπαθω να αποφευγω τις κορτιζονες γιατι εχουν παρενεργειες και η αλοιφη ειναι γνωστο οτι αδυνατιζει κα εξασθενει το δερμα συχνα οπου εφαρμόζεται γι αυτο στη γαλλια στους ανθρωπους συστηνουν πολύ λιπαρες ειδικες κρεμες με βρωμη και ψευδαργυρο που κατευναζουν το δερμα παραλληλα η και μονο αυτο..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν το ήξερα ότι η ωτίτιδα προκαλεί και δερματολογικά προβλήματα...
Αν πάντως βλέπεις βελτίωση με τη θεραπεία που ακολουθείς τώρα, θα έλεγα να τη συνεχίσεις.Η Αρήθα μου είχε πάθει δερματίτιδα εξ επαφής (κάτι σαν τοπική αλλεργική αντίδραση) στα πίσω της ποδαράκια και της είχε περάσει με τοπική εφαρμογή αλοιφής που περιείχε κορτιζόνη και αντιβίωση. Για τη δική της περίπτωση, ο γιατρός μου είπε ότι είναι πιθανό να της ξαναεμφανιστεί κάποια στιγμή, γιατί η ευαισθησία της παραμένει. Δεν ξέρω όμως αν ισχύει το ίδιο και στη δική σας περίπτωση. Ίσως μπορέσει να σε διαφωτίσει κάποιος από τους κτηνιάτρους του φόρουμ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: η αλόη είναι τοξική για τις γάτες!Εχετε υπόψην οτι ενα φυσικό κατευναστικο των ερεθισμων του δερματος σε ζωα και ανθρωπους με πολύ καλα αποτελέσματα και χωρίς παρενέργειες ειναι το ζελε η η κρεμα καθαρης βιολογικής Αλοε Βέρα
Περιλαμβάνεται σε όλους τους καταλόγους των επικίνδυνων για τη γάτα φυτών (με μια πολύ γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτούς: 1, 2, 3, 4).
Η τοξικότητα αναφέρεται στην εσωτερική χρήση, αλλά όλοι όσοι έχουμε γάτες ξέρουμε πως ό,τι βάλουμε πάνω στο δέρμα ή τη γούνα τους το γλύφουν, επομένως ακόμα και η εξωτερική χρήση της αλόης μου φαίνεται παρακινδυνευμένη.

Roxanne
Νεοφερμένο μέλος
να σας πω και κάτι αστείο...η δευτερη γιατρός που την είδε για το δερματικό παρατήρησε οτι ήταν και σε οίστρο...και εγώ νομιζα πως έκλαιγε επειδή πονούσε απο το δερματικό!είχα τρελαθεί!
είναι η πρώτη μας φορά και δεν γνώριζα πώς ακριβώς είναι ο οίστρος στις γατούλες...τώρα που διάβασα και το σχετικό θεμα σας κατάλαβα! χαίρομαι που σας βρήκα και μπορώ να λύνω μαζί σας απορίες σχετικές με τη Ροξάνη μου!ευχαριστώ πολυ!

aretha
Περιβόητο μέλος
Μα αν είναι αλλεργία, τότε πού κολλάει η ωτίτιδα;;ναι και μένα αλλεργικό μου είπε οτι είναι...τι να σου πω?μπερδευτηκα και εγω με όλα αυτα... αλλεργια, ωτιτιδα, δερματικό...!
Μπερδεύτηκα χειρότερα κι εγώ!..Αν θέλεις πάντως άλλη μια γνώμη για τη γατούλα σου, ο δικός μας γιατρός είναι ο Αίλουρος, πέφτει λίγο μακριά (είναι στο Π. Φάληρο), αλλά είναι πάρα πολύ καλός γιατρός, στον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Desdemona
Διάσημο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος

Δεν είμαι ειδική στο θέμα ούτε ξέρω κάτι παραπάνω, για να την περιλαμβάνουν όμως σε όλους τους καταλόγους με τα τοξικά για τις γάτες φυτά, κάποια βάση δεν θα υπάρχει;
Η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως η αλόη που περιλαμβάνεται στις γατοτροφές που αναφέρεις είναι κάποιο διαφορετικό είδος της ίδιας οικογένειας που δεν περιέχει την τοξική ουσία, αλλά και πάλι αυτή είναι απλά μια υπόθεση που κάνω.

Ίσως να μπορέσει κάποιος πιο ειδικός να μας διαφωτίσει...
Havana
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Παρεμπιπτόντως, πρέπει να κυκλοφορεί ακόμα μια κονσέρβα με γαλοπούλα, ντομάτα και τυρί!
Την είχαμε δοκιμάσει κι εμείς, αλλά δεν μας άρεσε.
edit: ΟΚ, μας διαφώτισε η Αβάνα!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
στις γατες η ωτιτιδα θελει υπομονη για να θεραπευτει μπορει να χρειαστει να βαζεις κρεμα για 2-3 εβδομαδεςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool