Προβλήματα στα δόντια και στα ούλα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

PeiramatoZwo

Νεοφερμένο μέλος

Ο PeiramatoZwo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Οδοντιατρικό Πρόβλημα;

Η γάτα μου παρουσιάζει πρόβλημα με τα δόντια της. Είχε χάσει ένα δόντι, δεν είχαμε ανησυχήσει, αυτή την στιγμή όμως βλέπω ότι κινδυνεύει να χάσει άλλα 2 (μιλάμε για τα μεγάλα δόντια). Τι μπορεί να έχει ; Περιοδοντιτιδα; Υπάρχει θεραπεία για αυτό το πράγμα; :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι υπαρχει κ καλυτερα να συμβουλευτεις το κτηνιατρο σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για να δούμε, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί η γάτα κατά τα άλλα έχει πολύ καλή υγεία, δύναμη και όρεξη...

Περίμενε να μπει και ο Νίκος ο κτηνίατρος να απαντήσει :)
Περαστικά στη γατούλα σου :(

Αγαπητο πειραματοζωο(πως να τον προσφωνησω τον ανθρωπο ρε παιδια??)
το πιθανοτερο σεναριο για την γατα σου ειναι αυτο της προχωρημενης περιοδοντιτιδας..αυτη μπορει να οφειλεται ειτε σε χρονιους τραυματισμους των ουλων(συνεχεις τραυματισμοι) ειτε απο ανοσολογικα αιτια(πλασμοκυτταρικη στοματιτιδα της γατας) ειτε σε συνθηκες κακης υγιεινης του στοματος που οδηγουν σε ουλιτιδα και καταληγει σε προσβολη της ριζας του οδοντος και τελικα ευσειστοτητα των οδοντων και πτωση τους...γενικα η γατουλα εχει αλλα συμπτωματα?τρωει σιγα σιγα?ποναει ή δυσφορει οταν τρωει?εχει εντονη δυσοσμια το στομα της?εχεις παρατηρησει αλλα συμπτωματα ή αλλαγες στην συμπεριφορα της?εχει σιαλορροια?τι τρωει συνηθως το γατι?εχει πρησμενα ουλα σε αρκετα μεγαλη εκταση?
Σε περιπτωση που εχει γενικευμενη περιοδοντικη νοσο τοτε θα πρεπει να καθαριστουν τα δοντια ειτε με υπερηχο ειτε μηχανικα με ενα ξεστρο(παντα με βαθεια ηρεμηση),μπορει να χορηγηθουν για λιγες μερες αντιβιοτικα(θα προτεινα το Antirobe ή οτι αλλο σου προτεινει ο κτηνιατρος σου μιας και αυτος παρακολουθει το ζωο) ενδεχομενως και λιγη κορτιζονη απο το στομα για να μειωθει λιγο η φλεγμονη και το οιδημα στα ουλα μπας και μπορεσει και φαει το ζωο με ορεξη...επισης επιβαλλεται μαλακη τροφη γιατι οι κροκετουλες επειδη ειναι σκληρες τραυματιζουν τα ηδη ευαισθητα ουλα και μπορει να πονανε το ζωο ..ολα τα παραπανω σε περιπτωση που τα ουλα της ειναι σε κακη κατασταση και κινδυνευουν να πεσουν και αλλα δοντια..γιατι για παραδειγμα το να σπασει ενα δοντι επειδη εφαγε κατι σκληρο(πχ κοκκαλο) δεν σημαινει οτι εχουμε γενικευμενη περιοδοντικη νοσο...ασε τον κτηνιατρο σου να δει τα ουλα και την κατασταση της στοματικης κοιλοτητας και θα κρινει αυτος για την φαρμακευτικη αγωγη(αν τελικα χρειαστει)
Νικος Crestfallen

υγ=η ποιοτητα-ποσοτητα του σαλιου παιζει σημαντικο ρολο σε περιπτωσεις ουλιτιδας και σχηματισμου πλακας -πετρας και τελικα περιοδοντιτιδας...καποια ζωα(σκυλοι και γατες) τρωνε την ιδια τροφη αλλα το ενα εχει πεντακαθαρα δοντια και το αλλο σε κακη κατασταση...παιζουν ρολο και οι ατομικοι παραγοντες...

Την έχουμε αφήσει στον κτηνίατρο, από τα προβλήματα που ανέφερες υπήρχε η κακοσμία και της τρέχανε τα σάλια τις τελευταίες μέρες. Αλλά όχι κάτι έντονο. Κατά τα άλλα η γάτα δεν φαίνεται να έχει άλλο πρόβλημα. Τρώει με όρεξη, τώρα θα πάει για καθαρισμό με υπέρηχο. Στόχος μας είναι να μην έχει πρόβλημα και στα υπόλοιπα δόντια, μιας και αυτά που έχουν πέσει είναι τα "μεγάλα" τα υπόλοιπα δεν έχουν άμεσο πρόβλημα. Θα της χορηγηθεί και αντιβίωση για 10 μέρες... το θέμα είναι πώς θα την χορηγήσουμε που δεν κάθετε η συγκεκριμένη να φάει χάπι.
Οί γάτες τρώνε τροφές και ξερά και φυσικά όταν μας βλέπουν να τρώμε κρέας απαιτούν μερίδιο και αυτές. Ο γιατρός που την πήγαμε είναι οργανωμένος και ελπίζω να κάνει καλή δουλειά.

παρομοιο προβλημα εχω κι εγω αλλα σε μικροτερο βαθμο γιατι ετυχε να να τον παω εγκαιρα στον κτηνιατρο ο οποιος ειναι και πολυ καλος.
αρχικα τον πηγα για ενα προβληματακι που ειχε κατω απο το σαγονακι του και μου ειπε πως εχει ακμη!!:D δεν ειναι κατι σοβαρο απλα να το παρατηρω.
μετα οπως του εξετασε το στομα..μου ειπε πως εχει πετρα και ουλιτιδα, συχνο στις γατες.. αλλα ευτυχως στο αρχικο σταδιο.
δεν χρειαζεται ακομα καθαρισμο με υπερηχους..αλλα ισως χρειαστει αργοτερα. (ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ :/: )
εγω τωρα του δινω μονο ξηρη τροφη και εννοειτε πως μονο hills και συγκεκριμενα oral control ειδικα για καλη υγιεινη στοματος-δοντιων.
ο κτηνιατρος επισης μου απαγορεψε τις κονσερβες..ηταν κατηγορηματικος (προκαλουν προβληματα στα δοντια και παχαινουν κιολας).
μονο ξηρη τροφη καλης ποιοτητας λοιπον..και συχνες επισκεψεις στο κτηνιατρο χρειαζεται.
ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΗΗΗΗΗΗ:P

Αγαπητη Μαιρη-Καιτη
μην φοβασαι τη γενικη αναισθησια...απο την στιγμη που ο γατουλης ειναι υγιης δεν υπαρχει προβλημα αν χρησιμοποιηθει η σωστη δοση του ηρεμιστικου και μετα του αναισθητικου...αλλιως δεν ειναι δυνατον να καθαριστει αλλιως η πλακα-πετρα απο τα δοντια της γατας..οταν η στοματιτιδα φτασει σε 3ο ή 4ο σταδιο τοτε θα δυσκολευεται ακομα και να φαει..οποτε καλυτερα να περασει αυτην την διαδικασια καθαρισμου η γατα καποια στιγμη στο μελλον παρα να υποφερει απο στοματιτιδα και να εχει δυσφαγια...
Σε οτι αφορα τις κροκετες και τις κονσερβες...δεν φαινεται αν παιζει τοσο σημαντικο ρολο αν τρωει κροκετα διοτι στοματιτιδα παρατηρηται και σε γατες που τρεφονται αποκλειστικα και με ξηρα τροφη...υπαρχει η λογικη οτι η κροκετα μενει λιγοτερο χρονο στο στομα και μενουν λιγοτερα υπολλειματα αρα και λιγοτερο θρεπτικο υποστρωμα για αναπτυξη μικροβιων αρα και πλακας...ομως πολλες κροκετες ειναι ευθρυπτες οποτε δεν ειναι τοσο σκληρες για να <<τριβουν>> τα δοντια και να απομακρυνουν(σαν βουρτσα) τα υπολειμματα τροφης αρα δεν φαινεται να δρουν σαν καθαριστικα των δοντιων...φαινεται οτι πιο σημαντικος ειναι ο παραγοντας σαλιο και μικροβιακη χλωριδα του στοματος καθε γατας καθως και η τοπικη ανοσια...διοτι εχω δει στοματιτιδα ακομα και σε γατες που ετρωγαν κροκετες ή ακομα και σε αδερφακια που το ενα ειχε ολολευκα δοντια και το αλλο σε κακη κατασταση τρωγοντας την ιδια διατροφη...παντως η τροφη Hill's ειναι πολυ αξιοπιστη και καλη αλλα αυτο δεν αποκλειει οτι μπορει να κανει καποια στοματιτιδα διοτι δεν ειναι μονο ο παραγοντας διατροφη αλλα και αλλοι που αφορουν το ιδιο το ζωο...παντως καθε γατα αναλογα με την προδιαθεση και την υγιεινη των δοντιων της πρεπει να εξεταζεται στα δοντια και να υφισταται καθαρισμο απο κτηνιατρο με βαθεια ηρεμηση ή γενικη αναισθησια...
Νικος Crestfallen

Κίτρινα δόντια και ματωμένα ούλα!

HELP!!!! o Nινο μου εχει κιτρινα δοντια και καθε φορα που βλεπω τα ουλα του ειναι ματωμενα.Ποναει πολυ. Πληγωνωμαι να τον βλεπω να υποφερει:( τι να κανω;:cry: :cry:

Bρε καλό μου, το γατί έχει ουλίτιδα προχωρημένη, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Δεν το έχεις πάει καθόλου στο γιατρό; Πρέπει επειγόντως! Πόσο χρονών είναι;

Σου μετέφερα το θέμα, μιας και το είχες δημοσιεύσει στα Άρθρα. :)
Επι του προκειμένου, σίγουρα έχει ουλίτιδα, και πιθανόν και κάτι άλλο.
Αν του δίνεις κονσέρβες, άλλαξε τα με ξηρά τροφή και αν του δίνεις ξηρά τροφή το αντίθετο και δες αν θα υπάρξει κάποια βελτίωση.
Οπωσδήποτε πρέπει να πας στον κτηνίατρο σου πάντως, και πολύ πιθανόν μεταξύ άλλων να σου συστήσει να του πλένεις τα δόνια καθημερινά, κάτι που δυστυχώς είναι αρκετά δύσκολο (έως ακατόρθωτο αν είναι ενήλικος ο γάτος και δεν το έμαθε απο γατάκι) :(

Στη Mπιάνκα (η ασπρούλα στη φωτό) βγάλαμε με εγχειρηση τον 1 κυνόδοντα. Kουνιώταν και είχε περίεργο χρώμα. Για αποφυγή άλλων προβλημάτων πήραμε ξηρά τροφή, που τη σύστησε ο γιατρός, Oral care-Hills. Eιναι μεγάλα μπαλάκια που αναγκάζεται η γάτα να τα δαγκώσει και τα κομματάκια κάνουν τον καθαρισμό στα δόντια απο τη πέτρα, που ως γνωστό προκαλεί ουλίτιδα :(

Με ένα κτηνίατρο που το είχα συζητήσει πάντως αυτό περι ξηράς τροφής, εγώ υποστήριζα αυτό που λες Όλγα, οτι δηλαδή η ξηρά τροφή βοηθά να μην αποκτήσει ουλίτιδα γιατί αναγκάζεται να το μασήσει και της καθαρίζει τα δόντια, και ο κτηνίατρος υποστήριζε οτι εκτός απο αυτό, η ξηρά τροφή επειδή είναι σκληρή μπορεί να ερεθίσει τα ούλα, οπότε οι απόψεις διίστανται. Γι'αυτό της πρότεινα αν χρησιμοποιεί ξηρά να αλλάξει σε κονσέρβα και τούμπαλιν και να δει πως πάει.

O Nινο ειναι ενος ετους περιπου εχετε δικιο εχει να παει σε κτηνιατρο πολυ καιρο[κακως].ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!

Δυσκολεύεται να φάει

Είμαι νέο μέλος στην παρέα σας και μπαίνω κάθε μέρα διαβάζοντας όλα αυτά που σας προβληματίζουν και μαζί με σας και κάθε γάτο/ ζωόφιλο που ενδεχομένως να μην έχει τη δυνατότητα εγγραφής/ πρόσβασης και ίσως απλά να μην το γνωρίζει (όπως κι εγώ, μέχρι πριν λίγο καιρό…) .
Απ’ ό,τι βλέπω, όλοι σας είστε πολύ έμπειροι σε γατοθέματα και χαίρομαι απίστευτα που βλέπω ότι υπάρχουν τόσο ευαίσθητοι και καλοί άνθρωποι.
Γιατί είναι στάση ζωής για μένα, να θεωρώ ότι όποιος αγαπάει τα ζώα (και ιδιαίτερα τις γάτες που δε φημίζονται για την απόλυτη υποταγή και τη δουλικότητά τους) και μπορεί να προσφέρει αυτήν την αγάπη, που δεν περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα, είναι καλόψυχος άνθρωπος.
Πολλοί φίλοι μου με έχουν χαρακτηρίσει μισάνθρωπο επειδή δεν ενδιαφέρομαι, λένε, για τα προβλήματα των ανθρώπων (που είναι παντελώς αναληθές!!!) αλλά για τις γάτες μου πιο πολύ!!
Δεν είναι όμως παράλογο να λυπάμαι που βλέπω τσιμπλιασμένα, ανήμπορα και πεινασμένα γατάκια στους δρόμους (όπως και σκυλάκια)!!
Όποιος έχει μεγαλώσει με ζώα όπως εγώ κι όποιος έχει στο DNA του το «μικρόβιο» της φιλοζωίας (Όλγα, είμαι η Ναταλία), είναι δυνατόν να μη συγκινείται?!

Τέλος πάντων ο λόγος που σας απευθύνομαι σήμερα είναι ο εξής:
Ο vet μας λείπει σε διακοπές, να πάει να ξεκουραστεί, για να επιστρέψει έτοιμος για νέες χειμωνιάτικες προκλήσεις..:)
Και για κακή μας τύχη (εμού και γονιών) έχουμε ένα πρόβλημα:
Μια από τις πολλές (ευτυχώς) γάτες μας έχει το εξής:
Πάει να φάει και ενώ πεινάει το καημένο μου, βγάζει έναν ήχο σα να πονάει και σα να πνίγεται.. Επίσης είδα που το χείλος της είναι ελάχιστα πρησμένο!
Ο doc γυρνάει στο τέλος του μήνα και ελπίζω κάποιος να έχει κάποια ιδέα για το τι συμβαίνει στην Καλή μου..

Υγ. Λέτε να είναι κανένα δόντι?
Τρέμω μην είναι στοματίτιδα!!!!!!!!

Καλώς σας βρήκα λοιπόν και θα «τα λέμε»

Kαλως ήρθες στο παρεάκι μας, Nαταλία μου :D Δεν θα νιώθεις πια μόνη, θα έχεις εμάς :) κι άσε τους «άλλους» να λένε οτι θέλουν. Eσύ ξέρεις ποια είσαι και αυτό είναι το σίγουρο. Eμείς πρέπει να σνομπάρουμε αυτούς και να είναι οι δακτυλοδεικτούμενοι. Oχι εμείς ;) Oσο για τη γατούλα σου, μήπως πρεπει να παει σε άλλο γιατρό γιατί αν δεν τρώει, τι θα γίνει; Δες τα δόντια της αν μπορείς για κανένα άλλο χρώμα όπως είχε η Mπιάνκα (ο ένας κυνόδοντας). Eχω και μια ακόμη εμπειρία με τον Kαμπουρίνο (του μπαμπά μου). Δεν έτρωγε και του αφαιρέθηκαν με εγχείρηση τα πίσω δόντια. Mας φάνηκε παράξενο αυτό αλλά έγινε καλά :D Mπορεί να έχει κάτι τέτοιο :/: Nα μας πεις νέα, ε;

Ναταλία καλοσώρησες στην τρελογατοπαρέα μας... Θα ακούσεις πολλά για την αγάπη σου για τις γάτες και γενικά για τα ζώα απο τα "άλλα ζώα"......
ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό με τα δοντάκια του, αλλά θα έλεγα να δείς κάποιον άλλον κτηνίατρο μιας και ο δικός σου λείπει....

Να τον πας όσο πιο γρήγορα και να μας ενημερώσεις για τα δοντάκια του. Παρεπιπτόντως πρέπει να πάω και εγώ τον Ζιζού για το δεύτερο εμβόλιο...Μικρούς - μεγάλους μας τρέχουν τα άτιμα...:baby:

Κοκκίωμα ούλων

η γατα μου υποφερει απο κοκκιωμα ουλων και καθε μηνα κανει κορτιζονη,ο κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν γινεται τιποτα αλλο.ωστοσο εγω ρωτησα και εναν αλλο κτηνιατρο και μου προτεινε να κανουμε καυτηριασμο ουλων.Αν ξερει καποιος κτηνιατρος να μου πει η οποιος γνωριζει,αυτο θα βοηθησει την γατα?να το κανω?

η γατα μου υποφερει απο κοκκιωμα ουλων και καθε μηνα κανει κορτιζονη

τι είναι αυτο? τι συμπτωματα εχει?

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back