Προβλήματα στα δόντια και στα ούλα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ο Φρίξος έχει αρκετό πρόβλημα με τα δοντάκια του :/:
Κάποια στιγμή παρατηρήσαμε ότι έζεχνε το στόμα του και είχε και λίγο κόκκινα δοντάκια και όταν τον πήγαμε στον κτηνίατρο μας είπε είχε περιοδοντίτιδα και είχαν ήδη χαλάσει μερικά δοντάκια του. Τον πήγαμε λοιπόν άλλη μέρα και του έκανε καθαρισμό με νάρκωση και του έβγαλε 3(!) δοντάκια -ευτυχώς όχι πολύ χρήσιμα.

Από τότε (τον Δεκέμβρη δηλαδή) του έχω κόψει τις κονσέρβες (έτρωγε αρκετά πριν) και παίρνω ξηρή τροφή, την Oral Care και μια άλλη πιο κοινή και τις τρώει μαζί. Η κακοσμία έχει εξαφανιστεί και πριν λίγο καιρό που τον πήγα πάλι στον κτηνίατρο για άλλο λόγο μου είπε ότι τα δοντάκια του είναι σε άψογη κατάσταση :up:

Μια φορά προσπάθησα να του πλύνω τα δόντια και δεν το έχω ξαναεπιχειρήσει :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το είχαμε ξανασυζητήσει αυτό πριν λίγο καιρό .

https://mycat.e-steki.gr/showthread.php?t=23727&highlight=%F0%E5%F4%F1%E1+%F3%F4%E1+%E4%EF%ED%F4%E9%E1

Πως γίνεται να γράφετε εδώ αντί για το μακρινάρι?:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αααα σημείωση: τη δεύτερη φορά που έγραψα url το έγραψα με ελληνικό υ αντί για u γιατί δε θα το έβγαζε σωστά για να το καταλάβεις :)

Αντικατάστησε το υ με το αγγλικό u ;)

Καταρχην ευχαριστω για την ενημερωση
:) :) :)
Κι εγω πετρα σκεφτηκα αλλα αφου δεν τον ενοχλουσε δεν εδωσα πολυ σημασια. Αυτο που καταλαβαινω ειναι πως τελικα αν φτασει σε σημειο να τον ενοχλησει πιθανως να εχουμε χειροτερα
:hmm: :hmm: :hmm:
Πρεπει να καλεσω το γιατρο σπιτι για τα εμβολια οποτε θα του πω να το δει. Και τον Πιου Μιου σκοπευω να τον παω και στον Αιλουρο μολις ησυχασω λιγακι, να δει κ το ποδαρακι του. Οποτε θα μου πει κι εκεινος.... Και με ανησυχησε γιατι οταν ειχαμε παει μου ειχε πει ο Κ Πανος πως μικρος ο πιου μιου περασε καποια νοσο που δεν θυμαμαι το ονομα της (αφησε ομως καποια καταλοιπα), που μπορει να του δημιουργησει ουλιτιδα καποια στιγμη...
Κονσερβα τρωνε και τα 3, απο ενα κουταλακι πρωι και βραδυ. Αλλα βασικα τρεφονται με ξηρα τροφη....

Τερηδόνα;;

Έβγαλα μια φώτο στο Φρουνάκι μου την ώρα που χασμουριώταν:P
Πρόσεξα λοιπόν πώς αρκετά δόντια είναι λίγο μαυρα σαν να έχει τεριδόνα...
Επείσης πρόσεξα πώς λείπει ένα δόντι??:blink: (κουτσοδόντης ο φρού!)
Γενικά έχει πρόβλημα πέτρας από πολύ μικρός και έχουμε κάνει ήδη 2 καθαρισμούς:/:
Τελευταία φορά πρίν 3 μήνες που τον είχε δεί ο κός Πάνος μου είχε πέι πως δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση αλλά θα το ξανακοιτάζαμε.Εγώ όμως δεν είχα δεί ποτέ την τεριδόνα,( γιατί δεν με αφήνει και το σκασμένο να του ανοίγω το στόμα...:D)
Έχετε δεί κάτι παρόμοιο?:hmm:
Βάζω και φώτο

Συνημμένα

• P9170054.JPG
    P9170054.JPG
    397,4 KB · Εμφανίσεις: 217
mimika,δεν βλεπω μαυρακια:hmm:

Είναι στα πίσω δόντια κάτι μικρά μαυράκια, αν τα κάνεις μεγένθηση φαίνονται, και επείσης λίγο στο αριστερό πίσω από τον κόπτη (γιατί το δεξί λείπει)

τρωει μονο ξηρα τροφη ή και κονσερβα?η ξηρα τροφη βοηθαει παντως τα δοντια.

Τρώει ξηρά και ειδική για τα δόντια κιόλας εδώ και καιρό, και είχαν βοηθήσει πολύ μετά τους καθαρισμούς.....
Βάζω φώτο με τα σημεία

Συνημμένα

• P9170054.JPG
    P9170054.JPG
    284,6 KB · Εμφανίσεις: 95
Το τελευταίο πάνω δεξί δόντι του Χιόνη είναι σε άθλια κατάσταση - πέρα από την ουλίτιδα και την πέτρα που έχει. Εμείς θα πάμε για καθαρισμό την Παρασκευή και τρέμει η ψυχή μου για την νάρκωση!:( Βλέπω τα σημεία που λες Μιμίκα αλλά τα δόντια του Χιόνη είναι σε χειρότερη κατάσταση και είναι μόλι 1,5 χρονών γμτ!!! :/: Ούτε εμένα με αφήνει να του ανοίξω το΄στόμα και την οδοντόπαστα που έχω πάρει του την έβαλα 3-4 φορές μέσα στους τελευταίος 5 μήνες και αυτές με πολύ κυνηγητό, ζόρι και δαγκωματιές/γρατζουνιές από μέρους του....:down:

Τόσο χάλια ό Χιονής??:(
Και μένα έκανε στην ηλικία του Χιονή τον πρώτο καθαρισμό, είχε πέτρα και ουλίτιδα...Μετά τον καθαρισμό και όταν συνέλθει θα έχει μια δυσκολία στο να φάει, για μιά μέρα περίπου, γιατί θα είναι ερεθισμένα τα ούλα..

Για οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες δεν το συζητάμε...με τίποτα...Εδώ του έχω πάρει κάτι λιχουδιές που βοηθάνε, και όταν τις δαγκώνεις έχουν μέσα κάτι που μυρίζει μέντα, και αυτός μόλις την δαγκώνει την φτύνει:(

Το μόνο που κάνω είναι η ειδική τροφή, oral care .....

:hmm::hmm::hmm:Εγω δεν τα κοιταζω καν...... :redface::redface:
Φανταζομαι αν εβλεπα κανενα συμπτωμα θα ανησυχουσα. Σαλια, αποστροφη στο φαγητο κλπ..... Δεν ειχα σκεφτει να κοιταξω. Αν με αφησουν θα το κανω
Παντως να πανε ολα καλα με το καθαρισμο Ασπασια και να ειναι ολα καλα Μιμικακι

Ευχαριστώ Χριστινάκι...Το μόνο που φοβάμαι είναι μην του πέσουν όλα τα δόντια στα γεράματα και δεν μπορεί να φάει ο καημένος....:/:

Ευχαριστώ Χριστινάκι...Το μόνο που φοβάμαι είναι μην του πέσουν όλα τα δόντια στα γεράματα και δεν μπορεί να φάει ο καημένος....:/:

μην ανησυχεις και χωρις δοντια μπορουν να φανε,κονσερβα ή πολυ μικρα κομματακια ξηρας τροφης!

:(:(:( Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι το Φρουνάκι μου μια μέρα θα γεράσει....Και δεν θα έχει δοντάκια....κατάθληψη!

κανεις δεν θα γερασει ποτε ουτε τα γατια μας ουτε εμεις.

εγω παντως δεν θα φαινομαι τουλαχιστον αφου δεν με αφηνουν ουτε συγκρουομενα να κανω χωρις καποιον ενηλικα μαζι μου:lol: δεν συζηταω για ακαταλληλες ταινιες και αλκοολ (που πια δεν σερβιρουν στους κατω απο 17)

Στοματίτιδα

Ο γατουλης μου εχει βγαλει μερικα σπυρακια στα χειλη του και δυσκολευεται να φαει. Μαλλον εχει στοματιτιδα. Τι μπορω να κανω μεχρι να τον παω στο γιατρο; Ποσο θα μου κοστισει η επισκεψη και η θεραπειατου;:hmm:

Μάλλον πρέπει να τον πάρεις όσο πιο σύντομα γίνεται στο γιατρό... Η στοματίτιδα πολλές φορές συνδέεται με διάφορες αρρώστιες της γάτας και καλό θα ήταν να το ελέγξεις γρήγορα. Για τιμές δεν ξέρω γιατί δεν μένω στην Αθήνα. Προς το παρόν μπορείς να του δίνεις κονσέρβα αντί για ξηρή τροφή για να πονάει λιγότερο όταν τρώει.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back