Προβλήματα στα δόντια και στα ούλα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Και ο δικός μου έχει πρόβλημα με την ουλιτίδα η οποία παρουσιάστηκε ξαφνικά, έκανε δύο φορές καθαρισμό κ για ένα διάστημα βοηθάει στο να διατηρούνται σε μια σχετικά καλή κατάσταση τα ούλα αλλά μετα επανέρχεται το πρόβλημα:( τώρα αρχίσαμε πάλι την αγωγή που μας έδωσε ο γιατρός κ ελπίζω να ηρεμίσει λίγο. Το κακό είναι ότι η ουλίτιδα κάνει κύκλους κ χρειάζεται αντιμετώπισει κάθε φορά. Να προσέχεις όταν θα μειώνεται η όρεξή του να του δίνεις την αντιβίωση. Περαστικά σας:up:
ΥΓ. Όπως σου είπε πιο πάνω κ η Julia επίσης σημαντικό είναι να αποφεύγεις τις μαλακές τροφές, η Ρουαγιαλ Κανιν έχει βγάλει κ μία ειδική ξηρα τροφή για πρόβλημα στοματικής υγιεινής

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ξέρουμε για την τροφή της royal canin την οποία την πήραμε και μαζί με την kitten που τρώει γιατί είναι ακόμα μωράκι (5 1/2 μηνών) τις βάζουμε και την oral care που όπως λέει η σακούλα επάνω μειώνει εως 60% την εμφάνιση της πλάκας...
μιας και μίλησα για τροφές να καταθέσω την εμπειρία μας: ανάμεσα σε hill's kitten και royal canin kitten σημειώσατε royal canin με τρελή διαφορά!!! την hill's τώρα πια ούτε να την φτύσουν (και μας έχει μείνει και μια σακούλα με 1-1.5 κιλό ακόμα μέσα :P)!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ουτε τα δικα μου την τρωνε,πρεπει να ειναι πολυ ανοστη.

Άσχετο με το θέμα μας, αλλά το γατάκι σας 5,5 μηνών δεν είναι πλέον μωράκι...:redface:

Είναι ενήλικη γατούλα, που ενδεχόμενα θα περάσει σύντομα τον πρώτο της οίστρο, και να μπορεί να ζευγαρώσει (εάν είναι μαζί με αρσενικό) και να κάνει γατάκια...;)

πληροφοριακα, ξερει κανεις ποσο κοστιζει πανω-κατω ο καθαρισμος?

Εξαρτάται με τί μέθοδο θα την κάνει... (50-100)Πρίν την κάνεις ρώτα και τιμή και μέθοδο, και πάντα είναι καλό να ζητάμε και άλλη γνώμη, οι τιμές ποικίλουν πολύ....;)

δλδ τι μεθοδοι υπαρχουν..?

Εγώ ξέρω τουλάχιστον 2.... με το χέρι(με ειδικό εργαλείο δηλ), και με υπερήχους... μπορεί να υπάρχουν και άλλοι.

Και φυσικά γίνεται νάρκωση.

Άσχετο με το θέμα μας, αλλά το γατάκι σας 5,5 μηνών δεν είναι πλέον μωράκι...:redface:

Είναι ενήλικη γατούλα, που ενδεχόμενα θα περάσει σύντομα τον πρώτο της οίστρο, και να μπορεί να ζευγαρώσει (εάν είναι μαζί με αρσενικό) και να κάνει γατάκια...;)

Στα μάτια μας είναι σαν μωράκι...Το ξέρουμε αλλά όπως και να έχει μεχρι το έτος νομίζω ότι πρέπει να τρώει ειδική τροφή για γάτες μέχρι ενός έτους....Όσο για γατάκια δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση γιατί ο γατούλης είναι ήδη στειρωμένος...Η μικρούλα θα πάει στο τέλος του επόμενου μήνα και αυτή για στείρωση....

Στα μάτια μας είναι σαν μωράκι...Το ξέρουμε αλλά όπως και να έχει μεχρι το έτος νομίζω ότι πρέπει να τρώει ειδική τροφή για γάτες μέχρι ενός έτους....Όσο για γατάκια δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση γιατί ο γατούλης είναι ήδη στειρωμένος...Η μικρούλα θα πάει στο τέλος του επόμενου μήνα και αυτή για στείρωση....
εχεις δικαιο σ' αυτο:)

παρακαλω τον κτηνιατρο να με διαφωτισει και εμένα λιγο....όπως έγραψα στην αρχή του θέματος έχουμε ένα μικρό προβληματάκι με το στοματάκι της Sheba που είναι 5-5,5 μηνών...ο γιατρός διέγνωσε κάποια πρώτα συμπτώματα ουλίτιδας - περιοδοντίτιδας....ωστόσο ψάχνοντας στο Internet βρήκα ένα άρθρο πάνω στην στοματική υγιεινή και τις διάφορες ασθένειες των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας...σε ένα συγκεκριμένο σημείο αναφέρει τα εξής:
"Περίπου οι γάτες πέντε μηνών αναπτύσσουν αρκετά συχνά ουλίτιδα και μερικές φορές οι ιδιοκτήτες τους θα παρατηρήσουν να μυρίζει η ανάσα τους. Αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι βγαίνουν τα μόνιμα δόντια και πέφτουν τα παλιά προκαλώντας φλεγμονή και διαταραχή των ούλων. Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες θα αναφέρουν ότι βρίσκουν δόντια στο χαλί! Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό και η αλλαγή των δοντιών διαρκεί περίπου 4-6 εβδομάδες. Ωστόσο, αν η γάτα εμφανίζει σημάδια δυσφορίας, θα πρέπει να εξεταστεί από κτηνίατρο."
ισχύει κάτι τέτοιο? αν ναι πως θα το διαπιστώσουμε? και αν ισχύει γιατί ο γιατρός δεν ανέφερε τίποτα???

δλδ τι μεθοδοι υπαρχουν..?

Να ζητήσεις να κάνουν καθαρισμό με υπέρηχο κ αμέσως μετά στίλβωση διαφορετικά δεν αξίζει τον κόπο (εγώ έδωσα για όλα αυτά που σου είπα αν θυμάμαι καλά 70 ευρώ) μαζί με την νάρκωση βέβαια

Κι εμενα εχει ο δικος μου,μας εξηγησε ο γιατρος οτι μερικες φορες εμφανιζεται απο φαρμακευτικη αγωγη που τους πεφτει βαρια,απο στρες,ή αδυναμια του ανοσοποιητικου.Του δινω οσο περισσοτερες κροκετες γινεται,και ισως δοκιμασουμε και αλοη,ή ενα διαλυμα που τους ριχνεις στο νερακι τους.

Αυτο λειτουργει και προληπτικα;Ειναι καλο να το βαζω ποτε ποτε ή και καθημερινα στο νερο τους;
Η αλοη τουλαχιστον δεν ειναι και φαρμακο,ακουγεται καλη λυση αν οντως κανει δουλεια!

Αυτο λειτουργει και προληπτικα;Ειναι καλο να το βαζω ποτε ποτε ή και καθημερινα στο νερο τους;
Η αλοη τουλαχιστον δεν ειναι και φαρμακο,ακουγεται καλη λυση αν οντως κανει δουλεια!
Αν θέλεις για προληψη να πάρεις το Vet Aquadent θα ρίχνεις στο νεράκι τους 1 καπάκι περίπου είναι πολύ καλό κ ειναι κ κτηνιατρικό

Τελεια,θα ρωτησω αυριο τον κτηνιατρο αν το φερνει!!!:D
Ο Παμσης εχει ασχημη αναπνοη αλλα δεν του ειχε βρει ουλιτιδα,θελω να το παρω μηπως εχει ταση για ουλιτιδα ο ερμος,να το προλαβω!

Τελεια,θα ρωτησω αυριο τον κτηνιατρο αν το φερνει!!!:D
Ο Παμσης εχει ασχημη αναπνοη αλλα δεν του ειχε βρει ουλιτιδα,θελω να το παρω μηπως εχει ταση για ουλιτιδα ο ερμος,να το προλαβω!
Καμια φορά φταίει κ η τροφή ή το στομαχάκι τους, πάντως αυτό το υγρό που σου είπα θα το βάζεις στο νερό κ των δύο ειναι αρκετά καλό κ για την αναπνοή τους αλλά κ γενικά για όλη την στοματική κοιλότητα

Αυτο με τα δοντια δεν το ειχα σκεφτει.Λες να παιζει το ιδιο ενδεχομενο και με τον δικο μου;:hmm:

με εξαίρεση την όχι πολύ καλή στοματική υγιεινή της μικρούλας μας που είναι 5-5&1/2 μηνών...
Δηλαδή ακριβώς στην ηλικία όπου αλλάζουν δόντια!

πέρα από τον καθαρισμό που ούτως ή άλλως επιβάλλεται ίσως πάμε σε αντιβίωση ακόμα και κορτιζονούχες ενέσεις στην χειρότερη περίπτωση!!! Είναι κάτι το οποίο δεν θα θέλαμε με τίποτα...
Για όνομα του Θεού και του Αλλάχ, μην κάνετε τίποτε από όλα αυτά! :blink: Το πιτσιρίκι απλώς αλλάζει δόντια. Σε 1-2 μήνες θα έχουν φτιάξει τα πάντα, πιστεύω. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για καθαρισμούς με γενική αναισθησία και φάρμακα με τη σέσουλα όταν "ασθενής" είναι ένα γατάκι 5,5 μηνών! :down:

"Περίπου οι γάτες πέντε μηνών αναπτύσσουν αρκετά συχνά ουλίτιδα και μερικές φορές οι ιδιοκτήτες τους θα παρατηρήσουν να μυρίζει η ανάσα τους. Αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι βγαίνουν τα μόνιμα δόντια και πέφτουν τα παλιά προκαλώντας φλεγμονή και διαταραχή των ούλων. Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες θα αναφέρουν ότι βρίσκουν δόντια στο χαλί! Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό και η αλλαγή των δοντιών διαρκεί περίπου 4-6 εβδομάδες. Ωστόσο, αν η γάτα εμφανίζει σημάδια δυσφορίας, θα πρέπει να εξεταστεί από κτηνίατρο."
ισχύει κάτι τέτοιο? αν ναι πως θα το διαπιστώσουμε? και αν ισχύει γιατί ο γιατρός δεν ανέφερε τίποτα???
Αυτό με προβληματίζει κι εμένα... :hmm:Μήπως πρέπει να αλλάξεις γιατρό;; Κι αν δεν αλλάξεις, εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα οπωσδήποτε δεύτερη γνώμη.
Μα, επιτρέπεται 5,5 μηνών γατάκι να τρώει ναρκώσεις για κάτι που είναι εντελώς φυσικό;;;; :blink: Αν φαίνεται άρρωστο, αν δεν τρώει, αν κοιμάται όλη μέρα, να πω ναι, να επέμβει ο γιατρός. Όμως το πιο πιθανό είναι πως απλώς αλλάζει δόντια το μωρό!

Αυτο με τα δοντια δεν το ειχα σκεφτει.Λες να παιζει το ιδιο ενδεχομενο και με τον δικο μου;:hmm:
Αν είναι στην ίδια ηλικία, το πιο πιθανό είναι αυτό...

Στην ιδια ηλικια ειναι περιπου Ζωη,αλλα ειχε πολλες διαρροιες και ο οργανισμος του ηταν ταλαιπωρημενος,οποτε μονο εκει πηγε το μυαλο μου.

παρακαλω τον κτηνιατρο να με διαφωτισει και εμένα λιγο....όπως έγραψα στην αρχή του θέματος έχουμε ένα μικρό προβληματάκι με το στοματάκι της Sheba που είναι 5-5,5 μηνών...ο γιατρός διέγνωσε κάποια πρώτα συμπτώματα ουλίτιδας - περιοδοντίτιδας....ωστόσο ψάχνοντας στο Internet βρήκα ένα άρθρο πάνω στην στοματική υγιεινή και τις διάφορες ασθένειες των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας...σε ένα συγκεκριμένο σημείο αναφέρει τα εξής:
Για να γινει καθαρισμος θα πρεπει τα δοντα να εχουν πετρααν δεν εχουν δεν χρειαζονται καθαρισμο εξαλλου στην ηλικια που ειναι αλλαζει τα δοντια του γαλακτος με τα μονιμα οποτε δεν νομιζω να εχει προβλημα. Η ουλιτιδα και η περιοδοντιτιδα εμφανιζονται σε αρκετα μεγαλη ηλικια ως αποτελεσμα της κακης στοματικης υγιας, της συσωρευσης πετρας κλπ, στα γατακια ειναι δυσκολα παρα μονο αν εχουν τους ιους της ρινοιτραχείτιδας και τους κανει τετοια συμπτωματα αλλα εφοσον η δικια σου ειναι εμβολιασμενη και δεν εχει αλλα συμπτωματα δεν θα υπαρχει προβλημα. Η αποψη μου ειναι να περιμενεις μεχρι τους 7-8 μηνες που εχει τελειωσει η αλλαγη των δοντιων και τοτε μαλλον θα εξαφανιστει και η ουλιτιδα:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back