athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Με το χέρι κάνουν για ένα απλό καθαρισμό από πέτρα και ουλίτιδα. Με υπέρηχους κάνουν όταν υπάρχει περιοδοντίτιδα.Εγώ ξέρω τουλάχιστον 2.... με το χέρι(με ειδικό εργαλείο δηλ), και με υπερήχους... μπορεί να υπάρχουν και άλλοι.
Και φυσικά γίνεται νάρκωση.
Φυσικά με νάρκωση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
δεν το θεωρω κακο εγω, μακαρι να το μαθαινε απο μικρη και θα το εκανα σιγουρα!καποιοι δεν το θεωρουν φυσικο, αλλα ενα βουρτσισμα με οδοντοκρεμα για γατες καθε 2 μερες δεν βλαπτει.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα όλα όσα σε ανησύχασαν οφείλονται μόνο στην αλλάγή της οδοντοφυίας από νεογιλή σε μόνιμη.

Η Μυρτούλα μου τώρα που είναι 6 χρονών αρχίζει να σχηματίζει πέτρα(τρυγία) στα πίσω δοντάκια της γιατί είναι λίγο τεμπέλα και βαριέται να μασάει τις κροκέτες.Ομως ακόμη δεν έχω παρατηρήσει φλεγμονή(ουλίτιδα) γύρω από τα δοντάκια της στα οποία σχηματίστηκε πέτρα.
Ενώ όταν ήταν περίπου στην ηλικία της δικής σου, θυμάμαι χαρακτηριστηκά πόσο ερεθισμένα (έντονα κόκκινα και λίγο πρησμένα) ήταν τα ούλα της στα σημεία που έπεφτε το νεογιλό δοντάκι.Και φυσικά το στοματάκι της τότε είχε αυτήν την χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά, που οφείλετε στην μικρή αιμοραγία των ούλων(όταν ανποσυντίθεται η αιμοσφαιρίνη του αίματαος έχει αυτήν την μυρωδιά).
Στην θέση σου θα ζητούσα οπωσδήποτε και μιά δεύτερη γνώμη, πριν ξεκινήσει η γατούλα θεραπεία με αντιβίωση ή κορτιζόνη.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Και εγώ το τελευταίο που θα σκεφτόμουνα στην ηλικία που είναι η γατούλα σου, είναι η περιοδοντίτιδα όταν μάλιστα δεν εμφανίζει συμπτώματα κάποιου γενικού νοσήματος.
Πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα όλα όσα σε ανησύχασαν οφείλονται μόνο στην αλλάγή της οδοντοφυίας από νεογιλή σε μόνιμη.
Η Μυρτούλα μου τώρα που είναι 6 χρονών αρχίζει να σχηματίζει πέτρα(τρυγία) στα πίσω δοντάκια της γιατί είναι λίγο τεμπέλα και βαριέται να μασάει τις κροκέτες.Ομως ακόμη δεν έχω παρατηρήσει φλεγμονή(ουλίτιδα) γύρω από τα δοντάκια της στα οποία σχηματίστηκε πέτρα.
Ενώ όταν ήταν περίπου στην ηλικία της δικής σου, θυμάμαι χαρακτηριστηκά πόσο ερεθισμένα (έντονα κόκκινα και λίγο πρησμένα) ήταν τα ούλα της στα σημεία που έπεφτε το νεογιλό δοντάκι.Και φυσικά το στοματάκι της τότε είχε αυτήν την χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά, που οφείλετε στην μικρή αιμοραγία των ούλων(όταν ανποσυντίθεται η αιμοσφαιρίνη του αίματαος έχει αυτήν την μυρωδιά).
Στην θέση σου θα ζητούσα οπωσδήποτε και μιά δεύτερη γνώμη, πριν ξεκινήσει η γατούλα θεραπεία με αντιβίωση ή κορτιζόνη.![]()
συμφωνω!!!!!
Και ο ναρουτο ειχε ερεθισμενα ουλα και μυριζε η αναπνοη του και το σαλιο του ασχημα. Μεχρι 7-8 μηνων ηταν ετσι και μετα εστρωσε. Απο τον δεκεμβριο/ιανουαριο η αναπνοη του και τα ουλα του ειναι σε αριστη κατασταση. Δεν εχει ουτε πλακα ουτε ερεθισμενα ουλα ουτε μυριζει η αναπνοη του. Τα δοντακια του ομως του τα πλενω καθημερινα για να αποφυγω προβληματα στο μελλον
Φυλαγε τα ρουχα σου για να 'χεις τα μισα που λεμεΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Από αύριο θα το "δοκιμάσει" η Μυρτούλα και θα σας μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις.

Η εταιρεία που το παράγει είναι η Virbac και κόστιζε 14 Ευρώ.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
με ενδιαφερει κι εμενα αυτο!!Σήμερα που πήγα στον κτηνίατρο για το ετήσιο εμβόλιο του Αρη, ο κτηνίατρος μας πρότεινε το Vet aquadent (anti plaque solution for drinking water).Είναι διαλυμα χλωρεξιδίνης κ.α (όπως τα στοματικά διαλύματα για ανθρώπους) που αραιώνεται στο πόσιμο νερό της γάτας.Υπάρχει συγκεκριμένη δοσολογία ανάλογα με την ποσότητα νερού που πίνει η γάτα.Υποτίθεται ότι δεν αλλοιώνει την γεύση του νερού.
Από αύριο θα το "δοκιμάσει" η Μυρτούλα και θα σας μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις.
Η εταιρεία που το παράγει είναι η Virbac και κόστιζε 14 Ευρώ.
elvenstar
Επιφανές μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
με ενδιαφερει κι εμενα αυτο!!
Εβελυν σήμερα δοκιμάσαμε αυτό το διάλυμα στο νεράκι που πίνουν η Μυρτω και ο Αρης.
Ημουν σχεδόν σίγουρη ότι η "δύσκολη" Μυρτούλα ούτε που θα άγγιζε το μπώλ με το νεράκι(που είχε το διάλυμα μέσα).

Και όμως έκανα λάθος!!!

Η Μυρτώ ξετρελάθηκε!Πήγαινε και έπινε νερό συνέχεια!

Ούτε μία φορά δεν ζήτησε να ξαναπεί νεράκι από τον νηπτήρα του μπάνιου!

Οπότε συνεχίζουμε ακάθεκτοι!!!
Η δοσολογία είναι ένα καπάκι σε 250ml νερού.Βέβαια αποκλείεται η Μυρτώ να πεί τόσο νερό, αλλά όσο και να πεί καλό είναι.

Τώρα ως προς την σύνθεση εγώ δεν είδα να διαφέρει από τα καθημερινά διαλύματα για ανθρώπους.Η ποσότητα χλωρεξιδίνης που περιέχει είναι η μισή από τα συνηθισμένα ανθρώπινα 0.05% , για τα άλλα συστατικά δεν αναφέρει ποσοστό.Πάντος "μυρίζει" λίγο διαφορετικά από τα ανθρώπινα, οπότε υποθέτω πρέπει να έχει κάποια "βελτιωτικά" που αρέσει στις γάτες.

Αυτό είναι
Συνημμένα
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
πολυ ενδιαφερον ακουγεται!!σου το προτεινε κτηνιατρος? ειναι ακινδυνο? εμεις που εχουμε νεφρικο προβλημα κανει να το παρουμε? το βουρτσισμα δοντιων μου φαινεται πολυ δυσκολο..Εβελυν σήμερα δοκιμάσαμε αυτό το διάλυμα στο νεράκι που πίνουν η Μυρτω και ο Αρης.
Ημουν σχεδόν σίγουρη ότι η "δύσκολη" Μυρτούλα ούτε που θα άγγιζε το μπώλ με το νεράκι(που είχε το διάλυμα μέσα).
Και όμως έκανα λάθος!!!
Η Μυρτώ ξετρελάθηκε!Πήγαινε και έπινε νερό συνέχεια!
Ούτε μία φορά δεν ζήτησε να ξαναπεί νεράκι από τον νηπτήρα του μπάνιου!Οπότε συνεχίζουμε ακάθεκτοι!!!
Η δοσολογία είναι ένα καπάκι σε 250ml νερού.Βέβαια αποκλείεται η Μυρτώ να πεί τόσο νερό, αλλά όσο και να πεί καλό είναι.
Τώρα ως προς την σύνθεση εγώ δεν είδα να διαφέρει από τα καθημερινά διαλύματα για ανθρώπους.Η ποσότητα χλωρεξιδίνης που περιέχει είναι η μισή από τα συνηθισμένα ανθρώπινα 0.05% , για τα άλλα συστατικά δεν αναφέρει ποσοστό.Πάντος "μυρίζει" λίγο διαφορετικά από τα ανθρώπινα, οπότε υποθέτω πρέπει να έχει κάποια "βελτιωτικά" που αρέσει στις γάτες.
Αυτό είναι

elvenstar
Επιφανές μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ευχαριστω πολυ! θα ρωτησω τοτε την γιατρο μας!Είναι κτηνιατρικό προϊόν evelynkar όσο για την νεφρική ανεπάρκεια επειδή είναι περίεργη ασθένεια κ επειδή όλα περνάνε από τα νεφρά καλό είναι να ρωτήσεις πρώτα τον κτηνίατρο, πάντως από γεύση κ τα δικά μου τους αρέσει πολύ κ το πίνουν σαν αναψυκτικό![]()
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Είναι κτηνιατρικό προϊόν evelynkar όσο για την νεφρική ανεπάρκεια επειδή είναι περίεργη ασθένεια κ επειδή όλα περνάνε από τα νεφρά καλό είναι να ρωτήσεις πρώτα τον κτηνίατρο, πάντως από γεύση κ τα δικά μου τους αρέσει πολύ κ το πίνουν σαν αναψυκτικό![]()
Ετσι ακριβώς Εβελυν.Χθες που πήγαμε για το εμβόλιο του Αρη μας το πρότινε ο κτηνίατρος για την Μυρτώ.

Και σήμερα το δοκιμάσαμε, με τα γνωστά αποτελέσματα που αναφέρει η Ελενα πιό πάνω!

Πάντος αφού υπάρχει η νεφρική ανεπάρκεια θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις οπωσδήποτε την κτηνίατρο.

Σκέψου οτι τα νεφρά "φιλτράρουν" οτιδήποτε πίνει η γατούλα σου.

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool