Προβλήματα στα δόντια και στα ούλα

Ζιζούκα

Νεοφερμένο μέλος

Η Ζιζούκα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 50 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Παρατήρησα τον τελευταίο καιρό ότι ο γάτος μου πρέπει να έχει ένα μικροπροβληματάκι στα δόντια, ίσως πέτρα. Είδα συγκεκριμένα ότι τα πίσω δοντάκια του, όχι ευτυχώς όλα και μόνο από τη μία πλευρά του στόματός του, είναι κίτρινα και σε ένα σημείο λιγο γκρί. Το περίεργο είναι ότι τρώει καθημερινά ξηρή τροφή της royal για στειρωμένους αρσενικούς και μία φορά την εβδομάδα μόνο καμία βρωμο - γατολιχουδιά , φακελάκι γκουρμέ εννοώ, έτσι για να του φύγει ο καημός. Πώς γίνεται να έχει πιάσει πέτρα αφού υποτίθεται ότι οι κροκέτες γενικότερα λειτουργούν προληπτικά; Άλλωστε δεν είναι και μεγάλος, μόλις τριών χρόνων. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν πρέπει να τον πάω για καθαρισμό άμεσα γιατί φοβάμαι την ταλαιπωρία που τυχόν περάσει από την αναισθησία. Μου είπε και μία φίλη, η οποία βέβαια έχει σκυλιά και όχι γατιά, ότι δεν χρειάζεται καθαρισμός και ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά πάλι δεν μπορώ να τον αφήσω και έτσι τώρα που το παρατήρησα. Τι να κάνω;
Σημειωτέον ότι τα ούλα του δεν είναι ερεθισμένα, φαίνονται μια χαρά και ο ίδιος δεν ενοχλείται όταν τρώει, χλαπακιάζει κανονικότατα !
ΥΓ. Συγγνώμη εάν έχει ανοίξει κάπου αλλού παρόμοιο θέμα, έψαξα, ψιλομπερδεύτηκα , αλλά δεν βρήκα πρόσφατα κάτι αντίστοιχο ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: πέτρα στα δόντια ;

Ναι και οι γάτες κάνουν πέτρα, και ουλίτιδα, δεν είναι μόνο προνόμιο των σκυλιών.
Ο γιατρός θα αποφανθεί αν είναι άσχημα, ή δεν χρειάζεται καθαρισμό (ακόμα).:/:

Πολλές γάτες έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητα ούλα ή και δόντια, και το ότι τρώνε μόνο κροκέτες ή και καμία λιχουδιά δεν αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί να κάνουν και πέτρα και ουλίτιδα.
3 χρονών δεν είναι και πολύ μικρή μια γάτα για να ξεκινήσει να εμφανίζει σημάδια πέτρας πάντως. Εδώ έχουμε δεί 2 χρονών γατάκια που δεν έχουν πλέον καθόλου δόντια απο την ταλαιπωρία και την άσχημη διατροφή...:(

Μια επίσκεψη στον γιατρό θα σε διαφωτίσει, και θα δείς και αν είναι ανάγκη ή είναι νωρίς ακόμα για καθαρισμό. Επίσης ότι απορία θα έχεις για την διαδικασία θα μπορείς να τον ρωτήσεις.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: πέτρα στα δόντια ;

Οπότε βουρ ο μπαιρονάκος στον κτηνίατρο και μετά βλέπουμε..
Απλά αγχώθηκα λιγάκι γιατί τον έχω στα όπα - όπα και η αλήθεια είναι ότι φροντίζω πάρα πολύ τον ίδιο και τη διατροφή του. Μάλλον έκανα μεγάλη βλακεία που από πιτσιρίκι δεν τον έμαθα στην γατο-οδοντόβουρτσα !

Οπότε βουρ ο μπαιρονάκος στον κτηνίατρο και μετά βλέπουμε..
Απλά αγχώθηκα λιγάκι γιατί τον έχω στα όπα - όπα και η αλήθεια είναι ότι φροντίζω πάρα πολύ τον ίδιο και τη διατροφή του. Μάλλον έκανα μεγάλη βλακεία που από πιτσιρίκι δεν τον έμαθα στην γατο-οδοντόβουρτσα !

ποτε δεν ειναι αργα να τον μαθεις :)

Καλησπέρα σε όλους! Παρατήρησα τον τελευταίο καιρό ότι ο γάτος μου πρέπει να έχει ένα μικροπροβληματάκι στα δόντια, ίσως πέτρα. Είδα συγκεκριμένα ότι τα πίσω δοντάκια του, όχι ευτυχώς όλα και μόνο από τη μία πλευρά του στόματός του, είναι κίτρινα και σε ένα σημείο λιγο γκρί. Το περίεργο είναι ότι τρώει καθημερινά ξηρή τροφή της royal για στειρωμένους αρσενικούς και μία φορά την εβδομάδα μόνο καμία βρωμο - γατολιχουδιά , φακελάκι γκουρμέ εννοώ, έτσι για να του φύγει ο καημός. Πώς γίνεται να έχει πιάσει πέτρα αφού υποτίθεται ότι οι κροκέτες γενικότερα λειτουργούν προληπτικά; Άλλωστε δεν είναι και μεγάλος, μόλις τριών χρόνων. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν πρέπει να τον πάω για καθαρισμό άμεσα γιατί φοβάμαι την ταλαιπωρία που τυχόν περάσει από την αναισθησία. Μου είπε και μία φίλη, η οποία βέβαια έχει σκυλιά και όχι γατιά, ότι δεν χρειάζεται καθαρισμός και ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά πάλι δεν μπορώ να τον αφήσω και έτσι τώρα που το παρατήρησα. Τι να κάνω;
Σημειωτέον ότι τα ούλα του δεν είναι ερεθισμένα, φαίνονται μια χαρά και ο ίδιος δεν ενοχλείται όταν τρώει, χλαπακιάζει κανονικότατα !
ΥΓ. Συγγνώμη εάν έχει ανοίξει κάπου αλλού παρόμοιο θέμα, έψαξα, ψιλομπερδεύτηκα , αλλά δεν βρήκα πρόσφατα κάτι αντίστοιχο ..
Δεν χρειαζεται να ειναι πετρα μπορει να του εχει κολησει και φαϊ, ουτως η αλλως μια επισκεψη στον κτηνιατρο θα ξεκαθαρισει τα πραγματα. Η ηλικα ειναι αυτη που αρχιζει να αναπτυσεται η πετρα:)

Απάντηση: Πέτρα στα δόντια ;

ο καθαρισμος γινεται οταν εμφανιστει η πετρα ή οταν λογω αυτου δυσκολευεται να φαει?:hmm:

Δεν χρειαζεται να ειναι πετρα μπορει να του εχει κολησει και φαϊ, ουτως η αλλως μια επισκεψη στον κτηνιατρο θα ξεκαθαρισει τα πραγματα. Η ηλικα ειναι αυτη που αρχιζει να αναπτυσεται η πετρα:)

η αλήθεια είναι ότι το κοίταξα και δεν ήταν φαγητό που είχε κολλήσει στο δόντι. το έτριψα στο σημείο αυτό και δεν έφυγε το κίτρινο. απλά δεν ξέρω γιατί το εμφάνισε από τη στιγμή που τρώει μόνο κροκέτα. και υποτίθεται ότι οι ρημάδες οι κροκέτες βοηθάνε στην αποτροπή σχηματιμού πέτρας...μπας και μας κοροιδεύουνε κανονικότατα;

η αλήθεια είναι ότι το κοίταξα και δεν ήταν φαγητό που είχε κολλήσει στο δόντι. το έτριψα στο σημείο αυτό και δεν έφυγε το κίτρινο. απλά δεν ξέρω γιατί το εμφάνισε από τη στιγμή που τρώει μόνο κροκέτα. και υποτίθεται ότι οι ρημάδες οι κροκέτες βοηθάνε στην αποτροπή σχηματιμού πέτρας...μπας και μας κοροιδεύουνε κανονικότατα;

Μόνο το νερό δεν κάνει πέτρα...:redface: όλα τα άλλα κάνουν, λιγότερο (κροκέτες) ή περισσότερο (μαλακή τροφή που κολλάει πιο πολύ)

Αν το ζώο το δέχεται, μια λύση είναι το βούρτσισμα...αλλά όλα κάποια στιγμή θα την αντιμετωπίσουν την πέτρα ή και την ουλίτιδα... Όπως και εμείς άλλωστε, που βουρτσίζουμε και τα δόντια και πάλι παμε για καθαρισμό και τακτικά μάλιστα.:hmm:

Απάντηση: Πέτρα στα δόντια ;

οταν λεω οτι οι κροκετες δεν καθαριζουν τα δοντια και δεν αποτρεπουν τον σχηματισμο πλακας κανεις δεν μ' ακουει :P Οι περισσοτερες γατες καταπινουν τις κροκετες χωρις να τις μασανε και επιπλεον τα δοντια τους δεν ειναι σχεδιασμενα για να σπανε κροκετες. Αν καθαριζαν τα δοντια με αυτο τον τροπο τοτε οι οδοντιατροι θα ελεγαν και σε μας να τρωμε μπισκοτα και πατατακια. Απο την στιγμη που τρεφονται με μαγειρεμενο φαγητο ο σχηματισμος της πετρας σε μικρη ηλικια ειναι αναποφευκτος (γι' αυτο τα βουρτσιζουμε τακτικα για να αποτρεψουμε σοβαρα προβληματα). Μερικες γατες ομως εχουν και προδιαθεση για πλακα και πετρα.

Να προσθεσω οτι οταν ειχα ρωτησει την κτηνιατρο μας για το αν καθαριζουν οι κροκετες τα δοντια, μου ειχε απαντησει πως ειναι μυθος και οτι μοναδικος λογος που πρεπει να του δινω ενα γευμα κροκετες τη μερα ειναι για να εξασκει τους μυες τους γιατι με την κονσερβα δεν μασαει καθολου.

SOS - Χάνουμε τα δοντάκια μας.

Ο ένας μου γάτος, 7 ετών, παρουσίασε κάποιο προβλημα στα δόντια, μάλλον ουλίτιδα και έχασε ήδη ένα δοντάκι. Η γιατρός μου είπε ότι δεν έχει νόημα να του δώσουμε αντιβίωση γιατί το δημιουργεί ο οργανισμός τους και δεν υπάρχει μόνιμη θεραπεία. Δεν είναι λέει πολύ σοβαρή η καταστασή του αλλα εγώ φοβάμαι μην επιδεινωθεί. Μου έδωσε μόνο μια οδοντόκρεμα. Μου φαίνεται όμως περίεργο να μην υπάρχει θεραπεία. Ξέρετε κάτι σχετικό;

Απάντηση: SOS - Χάνουμε τα δοντάκια μας.

Εμενα ο γατος μου υποφερει απο συχνη εμφανιση ουλιτιδας και πετρας.......αν εχουν αποκλιστει ολες οι ασθενειες (λευχαιμια,aids) οι οποιες εχουν σα συμπτωμα την ουλιτιδα και την πετρα τοτε η μονη λυση ειναι ο καθαρισμος και ο καυτιριασμος απο τον κτηνιατρο και μια παστα η οποια η οποια καθυστερει την εμφανιση της....μου φαινεται περιεργο που εχασε ο γατος σου δοντι απο ουλιτιδα....εμας που ηταν σε αθλια κατασταση δεν ειχε χασει κανενα δοντι....καθαρισμο εχει κανει ποτε?

Καλησπερα.
Ο γατουλης ειναι εμβολιασμενος;Ελεγμενος για λευχαιμια και λοιμωδη περιτονιτιδα;Στειρωμενος;Μενει μονο μεσα ή βγαινει κι εξω;

Ειναι στειρωμενος. Δεν εχει καποια ασθενεια απ' οσο ξερω. Περσι του εκανα εξεταση αιματος προληπτικα και ηταν μια χαρα. Δεν του κανω πια τα εμβολια γιατι η γιατρος μου λεει οτι δεν χρειαζεται αφου δεν εχει βγει ποτε εξω, ουτε στο μπαλκονι δεν τα αφηνω (μια φορα βγηκε το ενα καταλαθος και επεσε, δεν το διακινδυνευω). Καθαρισμο δεν του εχω κανει ποτε. Παλι μου ειπε οτι δε χρειαζεται. Φαινεται υγειεστατος κατα τ' αλλα. AIDS και τετοια αποκλειεται, απο που να κολλησουν? Δηλαδη δεν ισχυει αυτο που μου ειπε, οτι ειναι συνηθισμενο στις γατες? Ο καυτηριασμος και τα λοιπα ειναι θεραπεια ή οπως μου ειπε η γιατρος θα το ξαναπαθει γιατι το δημιουργει ο οργανισμος του? Μηπως να αλλαξω γιατρο???

Αν η μανουλα του ηταν αδεσποτη κ ειχε καποια νοσο, θα μπορουσε να την μεταφερει στα παιδια της. Εμενα μου φαινεται παραλογο ο γιατρος που ειδε τα δοντια του το πρωτο πραγμα να μην σας πει για εξεταση για νοσους. Η γατουλα που φιλοξενω ειχε προβλημα με τα δοντια της, ουλιτιδα κ ειχε χασει μερικα δοντια, και το πρωτο πραγμα που μας ειπε ηταν για τις εξετασεις. Και φυσικα κανονισαμε κ πηγε για καθαρισμο, και περνει αντιβιωσεις και ειδικη παστα. Εγω στην θεση σου θα αλλαζα γιατρο σιγουρα.

Ειναι στειρωμενος. Δεν εχει καποια ασθενεια απ' οσο ξερω. Περσι του εκανα εξεταση αιματος προληπτικα και ηταν μια χαρα. Δεν του κανω πια τα εμβολια γιατι η γιατρος μου λεει οτι δεν χρειαζεται αφου δεν εχει βγει ποτε εξω, ουτε στο μπαλκονι δεν τα αφηνω (μια φορα βγηκε το ενα καταλαθος και επεσε, δεν το διακινδυνευω). Καθαρισμο δεν του εχω κανει ποτε. Παλι μου ειπε οτι δε χρειαζεται. Φαινεται υγειεστατος κατα τ' αλλα. AIDS και τετοια αποκλειεται, απο που να κολλησουν? Δηλαδη δεν ισχυει αυτο που μου ειπε, οτι ειναι συνηθισμενο στις γατες? Ο καυτηριασμος και τα λοιπα ειναι θεραπεια ή οπως μου ειπε η γιατρος θα το ξαναπαθει γιατι το δημιουργει ο οργανισμος του? Μηπως να αλλαξω γιατρο???
εξαρταται απο ποια ειναι η διαγνωση, στην χρονια στοματιτιδα και ουλιτιδα της γατας οταν δεν αντιδρα στις υπολοιπες θεραπειες τοτε γινεται αφαιρεση των δοντιων, αν απλως ειναι ενα δοντι που εσπασε ή επεσε επειδη ειχε πετρα τοτε θα πρεπει αν καθαριστει η ριζα:hmm:

O γατος ειναι περσικος, τον πηρα απο pet shop. Τη γυναικα του απο εκτροφεα. Τα αλλα δυο που εχω ειναι παιδιά τους. Δεν ειναι πολυ πιθανο να εχει κληρονομησει καποια ασθενεια. Παρ' ολα αυτα μαλλον εχεις δικιο για τη γιατρο. Απλως δεν ξερω που να παω. Σε οποιον εχω παει δεν εχω μεινει ευχαριστημενη. Ολοι κοιτανε το κερδος και οχι την υγεια του γατιου. Αυτή που εχω ειναι η μονη που δεν κοιταει πως να σου παρει λεφτα. Ισως ομως το παρακανει.

εξαρταται απο ποια ειναι η διαγνωση, στην χρονια στοματιτιδα και ουλιτιδα της γατας οταν δεν αντιδρα στις υπολοιπες θεραπειες τοτε γινεται αφαιρεση των δοντιων, αν απλως ειναι ενα δοντι που εσπασε ή επεσε επειδη ειχε πετρα τοτε θα πρεπει αν καθαριστει η ριζα:hmm:
Νομιζω οτι αυτο μου ειπε, χρονια στοματιτιδα και ουλιτιδα. Απλως δεν προτεινει καμμια θεραπεια εκτος απο την παστα για τα δοντια. Λεει πως δεν εχει νοημα. Ευχαριστω παντως. Μαλλον θα παω και σε αλλον.

Παντως αν θες εχω εγω να σου προτινω τον δικο μου κτηνιατρο που κυριολεκτικα μας εσωσε.....Μετα απο πολυ ψαξιμο και πολλες θεραπειες ηταν ο μονος που βρηκε λυση στο προβλημα του γατουλη....ο καυτιριασμος γινεται μετα τον καθαρισμο και στην ουσια ειναι αυτο που τον βοηθαει........Απλα μην το αφησεις γιατι εμας ειχε φτασει σε σημειο να μη μπορει να φαει....και κανε καλου κακου εξετασεις για λευχαιμια,λοιμωδη περιτονιτιδα και aids...ποτε δεν ξερεις:)

Παντως αν θες εχω εγω να σου προτινω τον δικο μου κτηνιατρο που κυριολεκτικα μας εσωσε.....Μετα απο πολυ ψαξιμο και πολλες θεραπειες ηταν ο μονος που βρηκε λυση στο προβλημα του γατουλη....ο καυτιριασμος γινεται μετα τον καθαρισμο και στην ουσια ειναι αυτο που τον βοηθαει........Απλα μην το αφησεις γιατι εμας ειχε φτασει σε σημειο να μη μπορει να φαει....και κανε καλου κακου εξετασεις για λευχαιμια,λοιμωδη περιτονιτιδα και aids...ποτε δεν ξερεις:)
Σ' ευχαριστω πολυ. Στειλε μου τα στοιχεια του αν μπορεις.

Του κουνιέται δόντι!

:'(:'(:'(:'(
Του Σηφη μου του κουνιεται ενα απο τα μπροστινα κατω δοντακια,τα μικρουλια!Κουνιεται απο τη ριζα,κανει κουνια μπελα ετοιμο να φυγει! Ο Σηφης μου ειναι 2 χρονων σχεδον,ειναι δυνατον να αλλαζει το νεογηλο δοντακι τωρα?:/:
Εννοειται οτι αυριο πρωι πρωι θα παμε στο γιατρο αλλα αν ξερετε τι μπορει να ειναι πειτε μου.

(Γιαυτο το καμαρι μου τον τελευταιο καιρο ολο νιαουριζε και επιτηθονταν και παραπονιοταν οταν τον επαιρνα αγκαλια!Πονουσε!:()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back