Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Του Σηφη μου του κουνιεται ενα απο τα μπροστινα κατω δοντακια,τα μικρουλια!Κουνιεται απο τη ριζα,κανει κουνια μπελα ετοιμο να φυγει! Ο Σηφης μου ειναι 2 χρονων σχεδον,ειναι δυνατον να αλλαζει το νεογηλο δοντακι τωρα?
Εννοειται οτι αυριο πρωι πρωι θα παμε στο γιατρο αλλα αν ξερετε τι μπορει να ειναι πειτε μου.
(Γιαυτο το καμαρι μου τον τελευταιο καιρο ολο νιαουριζε και επιτηθονταν και παραπονιοταν οταν τον επαιρνα αγκαλια!Πονουσε!)
Μπα τόσο καθυστερημένα δεν νομίζω να αλλάζει δοντάκια.

Μάλλον μόνιμο είναι το δοντάκι του.

Μπορείς να καταλάβεις αν είναι κόκκινα τα ούλα του και λίγο πρισμένα;;;

Μυρίζει λίγο το στόμα του;;;

Δυστυχώς το καλύτερο είναι να τον δει άμεσα κτηνίατρος, αυτός θα αποφασίσει αν σώζεται πια το δοντάκι ή αν του κάνει εξαγωγή.
Και πια θεραπεία θα του δώσει, συνήθως δίνουν αντιβίωση και πιθανών κάποια σκευάσματα κατά της ουλίτιδς.
Περαστικούλια.

Υ.Γ Έλενα επειδή πιθανών να πονάει λόγω φλεγμονής, μην του πολυδίνεις κροκέτες προτίμησε κονσερβάκια αυτές τις μέρες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος

Ειναι λιγο κοκκινα τα ουλα...Το στομα δεν μυριζει.Το δοντι δεν θα χρειαστει εξαγωγη,"κρεμεται" ηδη!

Εννοειται οτι αυριο πρωι πρωι θα παμε στον γιατρο.Ο Σηφακος μου ηρθε και ξαπλωσε πανω μου και ανοιξε το στομα σαν να ηθελε να μου το δειξει και ετσι το ειδα αλλιως δεν θα το εβλεπα καν!Ευτυχως δεν ειναι βασικο δοντακι....Μακαρι να μην εχει τιποτα σοβαρο το μωρο μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος

Το δοντακι αυτο ειναι απο τραυμα παρολα αυτα,ομως δεν ασχοληθηκε και πολυ ο γιατρος με αυτο..μου ειπε οτι ισως δεν θα το χασει...Τωρα θα παιρνουμε χαπια stomorgyl-10 για κανα δεκαημερο και μετα θα τον ξαναπαω...
Γαμωτο ουτε καν εχει κλεισει τα 2 χρονια και τον εχω απο 4 μηνων!Αμα αρχιζει απο τωρα τις στοματιτιδες τι θα γινει οταν θα φθασει 7 χρονων?

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Το Σηφουνι εχει αρχη στοματιτιδας....Το δοντακι αυτο ειναι απο τραυμα παρολα αυτα,ομως δεν ασχοληθηκε και πολυ ο γιατρος με αυτο..μου ειπε οτι ισως δεν θα το χασει...
Τωρα θα παιρνουμε χαπια stomorgyl-10 για κανα δεκαημερο και μετα θα τον ξαναπαω...
Γαμωτο ουτε καν εχει κλεισει τα 2 χρονια και τον εχω απο 4 μηνων!Αμα αρχιζει απο τωρα τις στοματιτιδες τι θα γινει οταν θα φθασει 7 χρονων?![]()
Η στοματίτιδα Έλενα δεν έχει να κάνει με την ηλικία, η ουλίτιδα είναι αυτή που προσβάλει περισσότερο τις γάτες σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Έλενα ο κτηνίατρος είπε να κάνει ο Σήφης εξετάσεις;

Του έχεις κάνει στο παρελθόν εξετάσεις αίματος;

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Δεν μου ειπε τιποτα για εξετασεις αιματος,αλλα του εχω κανει παλιοτερα(πριν καποιους μηνες) και ητανε καλες.Η στοματίτιδα Έλενα δεν έχει να κάνει με την ηλικία, η ουλίτιδα είναι αυτή που προσβάλει περισσότερο τις γάτες σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Έλενα ο κτηνίατρος είπε να κάνει ο Σήφης εξετάσεις;
Του έχεις κάνει στο παρελθόν εξετάσεις αίματος;![]()
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Μαξούλης μου έχει πρόβλημα στα ούλη του αν και δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό όπως είπε ο γιατρός που τον είδε πριν κανένα μήνα. Ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο αυτό τοπρόβλημα μπορεί να επηρεάζει τη διατροφή του. Απο τη μέρα που άλλαξα τροφή στο Μάξι λόγω στείρωσης δεν τρώει ικανοποιητικά. Του έχω δοκιμάσει ένα σωρό τροφές (Cannin κυρίως) αλλά δεν ενθουσιάστηκε με καμία και δεν τρώει όσο θα έπρεπε... Όταν όμως του βάλω κονσέρβα τρελένεται! πρόσεξα πως πολλές φορές πάει να μασίσει τις κροκέτες και του πέφτουν από το στόμα και μετά δεν ασχολείται να τις φάει... Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι επειδή είναι τεμπελάκος και βαριέται να ασχολειθεί ή αν υπάρχει κάτι που τον ενωχλεί...
Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν κροκέτες που να είναι πιο μαλακές και να μην είναι τόσο σκληρές...
Φυσικά ο Μαξούλης ηταν πάντα πολύ επιλεκτικός στο φαγητό του αλλά να τρώει με το ζόρι 15γρ κροκέτες τη μέρα δεν είναι φυσιολογικό νομίζω... πόσο πεισματάρης να είναι που να προτιμά να πεινά και να νοιαουρίζει ολη την ώρα από το να φάει κάτι που δεν του αρέσει... Δεν ξέρω τι να κάνω μαζί του!!!
brigite
Διάσημο μέλος
Αν εχει καποιο προβλημα με τα ουλα του,κανονικα πρεπει να γινει καποια θεραπεια για να μην χειροτερεψει.
Για την κονσερβα ολα σχεδον τα γατακια τρελλαινονται,γιατι τους ειναι πιο ευκολο να την φανε ,ομως οι κροκκετες ειναι καλυτερες για τα δοντακια τους αλλα και για τα εντερικα τους.
Ο γατουλης σου ειναι πολυ ομορφος....

maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σ' ευχαριστώ.
Ο γιατρός είπε ότι δεν είναι κλατι πολύ σοβαρό για να προχωρήσει σε θεραπεία...
Γιατί λέει αυτό είναι κάτι σαν σύνδρομο, και σε σοβαρή μορφή δίνονται ενέσεις με κορτιζόνη σε συστηματική βάση...
Κια δεν θέλει να προχωρήσει σε αυτό προς το παρών γιατί δεν είναι τόσο σοβαρό...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
συμφωνω κ εγω..πιθανον να χρειαζεται καποιο καθαρισμο δοντιων αν εχει κανει ουλιτιδα κ πετρα ..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
αν δεν τρωει κροκετες δινε του κονσερβες. Αν οι κονσερβες ειναι καλης ποιοτητας ειναι πολυ ανωτερες απο την ξηρα τροφη. Για τα δοντια μη φοβασαι, δες ποσες γατες εδω εχουν προβλημα με τα δοντια παρολο που τρεφονται αποκλειστικα με ξηρα τροφη
Επειδη δεν θα κανετε θεραπεια, γιατι δεν δοκιμαζεις να του τα βουρτσιζεις 2-3 φορες την εβδομαδα; Ειναι πολυ απλη διαδικασια οταν την συνηθισει και δεν θα σου παιρνει ουτε 5 λεπτα! Νομιζω υπαρχει και ενα φαρμακο που το βαζεις στο νερο του 
brigite
Διάσημο μέλος
Ποσο ειναι τωρα ο Μαξι;.....Αν δεν πονανε τα ουλα του και ειναι θεμα γουστου η αρνηση τροφης,δωσε του εκεινη που ετρωγε πριν τη στειρωση αλλα σε μικροτερη ποσοτητα.Εκτος και ειναι μικρο το διαστημα που αλλαξες την τροφη του και δεν την εχει ακομα συνηθισει...Λογικα .....οταν θα πεινασει ,θα την φαει.
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο γατούλης μάλλον πονάει, ειδικά όταν μασάει κροκέτες (γι' αυτό μάλλον και του πέφτουν από το στόμα). Και τις αποφεύγει, επειδή στο μυαλό του οι κροκέτες συνδέονται με την πρόκληση πόνου. Και, επειδή, σοβαρά νοσήματα όπως το έιτζ και η λευχαιμία της γάτας εκδηλώνονται με πρώτο σύμπτωμα την στοματίτιδα, καλό θα ήταν να πάτε σε κτηνίατρο τόσο για έλεγχο αυτών των νοσημάτων, όσο και για θεραπεία.
Ουλίτιδα, στοματίτιδα κτλ καλά είναι να θεραπεύονται σε αρχικά στάδια γιατί μετά είναι πολύ δύσκολο (αυτό το λέω εκ πείρας).αν και δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό όπως είπε ο γιατρός που τον είδε πριν κανένα μήνα.
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν βγαίνω βρε παιδιάνα του δίνω 1.25ευρώ τη κονσερβα και να θέλει δύο κάθε μέρα...
Δεν είναι ότι φοβάμαι για τα δόντια απλά αναρωτιέμαι αν το πρόβλημα με την ουλίτιδα του προκαλεί πόνο όταν τρώει κροκέτες...
Κι αν υπάρχουν κροκέτες που να είναι πιο μαλακές και ναμπορεί ίσως να τις τρώει πιο εύκολα...
το βούρτσισμα δεν το σκεφτηκα καθόλου...αλλά με την ιδιοτροπία που έχει αυτό το γατί λίγο χλωμό το βλέπω...
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Μαξούλης είναι σχεδόν ενός χρονού!
Δεν έχει αχίνει καθόλου μετά την στείρωση μάλλον έχασε κιλά το γλυκό μου...!
Ίσως φταίω κι εγλω που δεν έμεινα σε μια τροφή που και του τις άλλαζα κάθε φορλα για να δω ποια προτιμά....
με αποτέλεσμα να μην συνηθίσει καμία...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
θα μπορουσες να μουσκευεις τις κροκετες σε ζωμο κοτας (ή αλλου κρεατος/ψαριου) και να τις ανακατευεις με 1-2 κουταλιες κονσερβα για να τον ξεγελας.
brigite
Διάσημο μέλος
Πρωταρχικη σου εννοια πρεπει να ειναι η υγεια του γατιου σου .Αν εχει ουλιτιδα η κατι απο αυτα που σου εγταψαν οι κοπελες πιο πανω ,πρεπει πρωτα να εξακρυβωσεις στο γιατρο και να του κανεις τη θεραπεια που πρεπει και μετα κοιτας τι τροφη θα του δινεις.
Δεν ειναι λυση η κονσερβα η η ξηρα τροφη,αν υπαρχει προβλημα και δεν αντιμετωπισθει.
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό δεν το δοκίμασα αλλά δοκίμασα να του τις διαλύσω σε μικρα κομματάκια και πάλι δεν τις άγγιξε....
Προτιμούσε τις σωστές... :S
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
το θεμα ειναι οτι δεν τρωει. Εντυπωση μου ειναι οτι πρεπει να δωσει μεγαλυτερη εμφαση στην διατροφη στη παρουσα φαση γιατι ωσπου να θεραπευτει μπορει να παθει αλλη ζημια απο την μειωμενη ορεξη. Μπορεις επισης να βαζεις τις κροκετες στο blender να τις κανεις σκονη και να τις ανακατευεις με ζουμακι και κονσερβα. Ετσι δεν θα εχει κατι να μασουλαει και θα ειναι σαν να τρωει κονσερβα. Επισης μη καταθετεις τα οπλα χωρις να εχεις πολεμησει. Δοκιμασε και παλεψε να του βουρτιζεις τα δοντια, καλο θα του κανει το τακτικο βουρτσισμα
Στη θεση σου ισως να ζητουσα και 2η γνωμη απο κτηνιατρο 
fnou
Πολύ δραστήριο μέλος
την πηραν 10 μερες κ ηδη ειναι πολυ καλυτερα

εαν θες δοκιμασε την.λεγεται stomorgyl!
ευχομαι να πανε ολα καλα κ οσο πιο γρηγορα μπορεσεις να τον πας για εναν καθαρισμο τοσο καλυτερα

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Αποφάσισα να γράψω εδώ για να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώμες για ένα θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ.
Στην γειτονιά μου υπάρχει μία γατούλα η οποία πια έχει γίνει σχετικά φιλική (μην φανταστείτε τρελά πράγματα- παραμένει ημιάγρια αλλά καταφέρνουμε να την πιάνουμε ενίοτε -με την μέθοδο του αιφνιδιασμού φυσικά).Μία από αυτές τις ημέρες λοιπόν την πιάσαμε και την πήγαμε στον κτηνίατρο να την δει λόγω του ότι τελευταίως μας φαινόταν λίγο πιο νευρική από ότι συνήθως. Ο γιατρός διέγνωσε προχωρημένη στοματίτιδα - ουλίτιδα και μας είπε ότι έχει ήδη χάσει δόντια. Μας είπε ότι αυτή η ασθένεια δεν θεραπεύεται και ότι σαν λύση προτείνει μόνο την εξαγωγή των δοντιών της γάτας.Αυτό σημαίνει ότι την πάμε εκεί και με χειρουργική επέμβαση της αφαιρεί όλα τα δόντια εκτός από τους κάτω κυνόδοντες, τα οποία είναι και τα πιο σημαντικά για την γάτα καθώς συγκρατούν την γλώσσα και το σχήμα του προσώπου και με αυτά προστατεύεται σε ενδεχόμενους γατοκαβγάδες.Με αντιβιώσεις λέει δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι απλά θα τρενάρουμε τις εξαγωγές. Προφανώς ρισκάροντας να χάσουμε και τους κάτω κυνόδοντες. Από την άλλη ένας άλλος κτηνίατρος που μίλησα στο τηλέφωνο(και γενικά ξέρω ότι είναι πολύ καλός) μου είπε ότι πιστεύει ότι μιας και η γάτα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη (5 χρονών στο περίπου) θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τρενάρουμε όσο μπορούμε τις εξαγωγές μέσω αντιβιώσεων και θεραπείας. Από την άλλη πραγματικά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι η συγκεκριμένη γάτα να παίρνει συνέχεια φάρμακα και να πιάνεται και να μεταφέρεται συνέχεια για να μπορεί να την παρακολουθεί ο κτηνίατρος σε περίπτωση που αποφασίσουμε την λύση των αντιβιώσεων. Ο γιατρός λέει ότι σε περίπτωση εξαγωγών το μόνο που θα αλλάξει στην ζωή της είναι ότι θα πρέπει να τρώει υγρή τροφή.
Τι να κάνουμε ρε παιδιά. Έχει κανείς καμία παρόμοια εμπειρία? Σας παρακαλώ δώστε μου λίγο τα φώτα σας!!! Θέλω να κάνω ότι είναι καλύτερο για την γατούλα αλλά δεν ξέρω ποιο είναι αυτό!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool