Προβλήματα στα δόντια και στα ούλα

Απάντηση: Στοματο-ουλίτιδα και αφαίρεση δοντιών της γάτας

Τα ίδια σκέφτομαι και εγω με εσένα.Μακάρι να πάνε όλα καλά..και να μην πονάει κιόλας το καημένο.:)
Γράφε μας νέα σας..αν θες.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κι εγω τον δευτερο θα ακολουθουσα ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να τις βάζω προσωρινά (μέχρι τον καθαρισμό) λίγο γιαούρτι στις κροκετούλες της, για να μαλακώνουν και να μπορεί να τις τρώει πιο εύκολα, χωρίς να πονάει ή δεν κάνει καθόλου?

Απο όσο ξέρω..δεν κάνει κακό το γιαουρτάκι.Δεν ξέρω σε καθημερινή βαση τι γίνεται.Και ειδικό γάλα για γάτες μπορείς να βάζεις πάντως.Η καημενούλα..:(

και νερακι μπορεις να βαλεις...:)

Κορίτσια σας ευχαριστούμε πραγματικά πάρα πολύ. Είστε οι καλύτερες γατοφίλες μας..:)

Κορίτσια σας ευχαριστούμε πραγματικά πάρα πολύ. Είστε οι καλύτερες γατοφίλες μας..:)
Μην ευχαριστείς καθόλου...σε νιώθουμε απόλυτα...όλοι μας μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή να τα αντιμετωπίσουμε αυτά.:)

κι εγω τον δευτερο θα ακολουθουσα ;)
Μου ακούγεται και μένα πολύ καλύτερος και σαν γιατρός!

ο μεγαλος μου είχε στοματίτιδα
μετά από εντολή γιατρού του έβαζα αλοιφή stomorgyl στα δοντια για 10 μέρες αν θυμάμαι καλά
έγινε καλά και τωρα τρώει κανονικά την ξηρή τροφή της hills!
δεν εχει λευχαιμία κλπ κι είναι 7 κιλά θηριάκι:)

Συνημμένα

• IMAG0014.jpg
    IMAG0014.jpg
    378,5 KB · Εμφανίσεις: 42

ναι κ εμεις που περασαμε ουλιτιδα πηραμε αντιβιωση και και dentisept παστουλα και γιναμε καλυτερα..βεβαια τωρα αρχισε παλι να εμφανιζεται και δεν θελει την παστα με τιποτα..

Καλησπέρα παιδιά επαναφέρω το θέμα των δοντιών για να σας πω τι πρόβλημα έχει ο γάτος μου. Λοιπόν, εδώ και κανένα χρόνο περίπου εντοπίσαμε οτι έχει πρόβλημα με τα δόντια του. Καταρχήν είναι 10 χρονών και ήδη αυτό το θέμα τώρα που τον ταλαιπωρεί τόσο καιρό του έχει αλλάξει πολύ την συμπεριφορά και κάποια στιγμή είχε αδυνατήσει και πάρα πολύ γιατί δεν μπορούσε να φάει καλά. Τον πήγαμε αρχικά σε ένα κτηνίατρο και του έκανε μια σειρά απο εξετάσεις αίματος για να δεί γενικά την υγεία του. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά γενικώς. Είδε τα δόντια του και μου είπε οτι είναι πολύ χάλια..έχουν πολύ πέτρα και χρειάζεται να τον ναρκώσει και να του κάνει καθαρισμό και να πάμε μετά τις διακοπές είχαμε πάει πέρυσι το καλοκαίρι. Στην πορεία ο γάτος μετακόμοισε σε άλλη περιοχή οπότε αρκετά μετά το καλοκαίρι, τον χειμώνα τον πήγαμε ξανά σε κτηνίατρο και άλλο όμως που ήταν πιο κοντά στην περιοχή μας και να για να πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη. Εκεί τα πράγματα δεν ηταν και τόσο καλά χρειάστηκε να του κάνει και κάποιες άλλες εξετάσεις επιπλέον οι οποίες και αυτές βγήκαν καλές αλλά για το θέμα των δοντιών μαε είπε οτι έχει πολύ ουλίτιδα και πέτρα υπάρχουν μέσα στο στόμα του επίσης πληγές στα ούλα και όλο αυτό το έπαθε γιατί έχει ένα καλικοιό τον οποίο τον είχε απο μικρή ηλικία αλλά μετά χρόνια απο οτι μας είπε εκδηλώνεται έτσι...μας είπε επίσης οτι είναι μεγάλος σε ηλικία και να μην τον υποβάλλουμε σε νάρκωση και καθαρισμό γιατί τα προβλήματα που μπορεί να του κάνει η νάρκωση μπορεί να είναι χειρότερα απο αυτά που έχει τώρα των δοντιών και μπορεί να πέσει επίσης και το ανοσοποιητικό του. Είμαι πολύ μπερδεμένη. Το θέμα είναι οτι το γατί μου δεν περνάει καλά και στενοχωριέμαι να το βλέπω έτσι βλέπω οτι πονάει γιατί βάζει συνέχεια το πόδι του στο στόμα και βγάζει σάλια και αίμα μερικές φορές και δεν μπορώ να το βοηθήσω...έχει κανείς καμμιά ανάλογη περίπτωση? Καμμιά κρέμα ίσως που μπορεί να έχετε δοκιμάσει και να είχε αποτέλεσμα ή κανένας άλλος τρόπος...Προς το παρόν του βάζω την dentisept αλλά δεν κάνει τίποτα..

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο...:redface:

Αφού οι εξετάσεις του είναι καλές δεν καταλαβαίνω γιατί η νάρκωση έίναι τόσο επικίνδυνη. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλος..
Επειδή αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την γάτα μου και επισκέφτηκα ήδη δύο κτηνιάτρους το μοναδικό σημείο στο οποίο συγκλίνει η άποψη τους είναι ότι πρέπει να ληφθούν ριζικά μέτρα καθώς αυτό το πρόβλημα δεν γίνεται να λυθεί -ούτε καν να βελτιωθεί- με φαρμακευτική αγωγή. Θά πρότεινα αν μη τι άλλο να πάρεις την άποψη ενός δεύτερου γιατρού οπωσδήποτε.

Την Παρασκευή φτάνει η στιγμή για το μεγάλο χειρουργείο. Αν δεν έχω πεθάνει από το άγχος μου μέχρι τότε!

Τελικα..επελεξες τη λυση του χειρουργειου;

Το χειρουργείο καθαρισμού που μου πρότεινε ο δεύτερος γιατρόε που την πηγα, όχι αφαίρεσης δοντιών. Αλλά επειδή ο καθαρισμός γίνεται με μηχάνημα γίνεται κανονική νάρκωση στη γάτα. Άσε που μπορεί να χρειαστεί κάποια εξαγωγή αν βρει κάποιο δόντι της τελείως χαλασμένο. Μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα...θα πάνε????

Θα πανε καρδουλα μου...θα πανε...εχεις τις ευχες μας απο ολους..:)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.. Τις χρειάζομαι πραγματικά. Ελπίζω την Παρασκευή το απόγευμα να σας γράφω ότι έχω την γατούλα μου πάλι στο σπίτι και ότι το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι έχει νεύρα που την ταλαιπωρήσαμε..:)

Ο καθαρισμός είναι ρουτίνα για τους γιατρούς που τον κάνουν. Μην ανησυχείς λοιπόν όλα καλά θα πάνε. ήταν τυχερή που δεν είχε π.χ. λευχαιμία.

Δεύτερο βήμα η θεραπεία. Πιο καλό μου ακούγεται από το αν της βγάλεις τα δοντάκια της (μια που δεν απειλείται κάποιο άλλο όργανο).

Θα ξέρεις πως έχει αυτό το πρόβλημα και θα την παρατηρείς λίγο παραπάνω. Μόλις δεις πως κάτι δεν πάει καλά επισκεψη στον δεύτερο γιατρό που μου φαίνεται υπομονετικός κι αποτελεσματικός.

Και το γατούνι θα έχει τα δοντάκια του κι εσύ ένα σύντροφο γεμάτο ευγνωμοσύνη.

ολα θα πανε καλα! στη Ζέινα που επασχε απο λευχαιμια και δεν ειχε καλο ανοσοποιητικο μεχρι να την παρω σπιτι ειχε συνελθει..η γιατρος μου ειπε οτι ειναι ναρκωση μικροτερης διαρκειας απο της στειρωσης.

Το χειρουργείο αναβλήθηκε εκτάκτως.. Δεν το πιστεύω ότι πρέπει να ζήσω και άλλες μέρες με αυτό το άγχος..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back