Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αρε γμτ....για ποτε ειναι;
Ηρεμησε καρδουλα μου..ολα καλα θα πανε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μπραβο...πολυ χαιρομια που ολα πηγαν καλα!! Πολλα περαστικα σας..και αν θες να μας ενημερωνεις..

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
χαιρομαι που ολα πηγαν καλα,και ο δικος μου ο γατος απο τοτε που τον βρηκα αντιμετωπιζει το συγκεκριμενο προβλημα,ο πρωτος γιατρος μαλιστα ειχε πει οτι δε θα ζησει πολυ γιατι δεν εχει γερα δοντια και η στοματιτιδα ειναι σε ασχημη κατασταση και α χρειαστει ευθανασια,πηρε δρομο κι εφυγα,του δωσα του γατου αντιβιωση να ξεπριστει,γιατι ηταν και πρισμενο το καημενο με τα δοντακια του,dalacine c των 300,το ενα πεμπτο της καψουλας,ανθρωπινη αντιβιωση ειναι αλλα εδω πατμο δεν υπαρχει τιποτα,οταν ξεπριστηκε,τον πηγα σ αλλο γιατρο για εξαγωγη,μου δωσε και συνχαρητηρια για την αντιβιωση,ετσι λοιπον εχω το γατουλη 13 χρονια,καθε δυο χρονια περιπου του αφαιρω δοντακια,3 περιπου καθε φορα,κι απ ολα τρωει και κροκετες,και κονσερβα και φιδι στον κηπο εχει σκοτωσει,δοξα το θεο καλα ειναι,απλα προτιμησε να του βγαζεις δοντακια οταν πραγματικα δεν γινεται αλλιως,θα περασουν πολλα χρονια ετσι,ομως την τελευταια φορα που του εκανα ναρκωση περσυ το καλοκαιρι,μου μεινε πανω στην ναρκωση για ελαχιστα δευτερολεπτα,μεχρι να επανελθει,τα ειδα ολα,γερασε το καημενο και δεν αντεχει ταλαιπωρια,ευχομαι να μην τον ξαναπαω φοβαμαι παρα πολυ!!!!!!!ευχομαι τα καλλυτερα για τη γατα σου και μην ακους ποτε μονο μια γνωμη!!!!!
Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστεί άλλες εξαγωγές

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Λοιπόν η κυρία έχει συνέλθει πλήρως. Ξεκινήσαμε και την ξηρά τροφή (ξινίζει λίγο τα μουτράκια της γιατί καλόμαθε στην κονσέρβα και στα παγάκια ζωμού κρέατος, αλλά την τρώει). Μου είχε προτείνει ο γιατρός, επειδή μετά την επέμβαση θα την πονούσαν τα δόντια της, να βράζω κρέας, να παίρνω το ζουμί και να το κάνω παγάκια και να της τα δίνω. Ξετρελλάθηκε!!!!!
Το μόνο της πρόβλημα τώρα είναι το μαύρο γατούλι, που της ήρθε καπέλο στο σπίτι και δεν το θέλει με τπτ. Αφενός δεν το πειράζει, αφετέρου έχει ξενερώσει με την ζωή της. Όπου πάει το μικρό, από την αντίθετη η κυρία! Αλλά έχει ηρεμήσει και φαίνεται. Είναι πιο χαδιάρα και λιγότερο νευρική.
Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δώσε τους χρόνο να γνωριστούν και πολλά χάδια στην γατούλα
Athanasia79
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα! Σήμερα το πρωί ενω έπαιζα με το γατούλη μου (ενός έτους) διαπίστωσα οτι στο πίσω άνω μέρος του στοματός του έχει ενα μαύρο δόντι και οπως κατάλαβα τον πονάει. Θα τον πάω στον κτηνίατρο αλλά θα ηθελα και μια επιπλέον γνώμη. Φοβάμαι μήπως αυτο σχετίζεται με τα νεφρά του γιατί τον χειμωνα ειχε αρρωστησει και ο κτηνιατρος μου ειπε ότι ειχε φλεγμονή στο νεφρο που την αντιμετωπίσαμε με αντιβίωση.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Συνήθως τα δόντια χαλάνε λόγω διατροφής και έλλειψη στοματικής υγιεινής (βούρτσισμα). Υπάρχουν και ασθένειες που μπορούν να προκαλέσουν πρόβληματα και στοματίτιδες. Πήγαινε τον αύριο στον κτηνίατρο να δείτε τι έχει γιατί από τα δόντια μπορούν να επηρεάστουν και άλλα όργανα όπως πχ τα νεφρά. Κρίμα είναι αν πονάει. Μη το καθυστερήσεις
Εμένα με έχει πεθάνει ο φρονιμίτης μου τις τελευταίες 3 μέρες οπότε συμπάσχω με τον γατούλη σου 
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ερώτηση..
Η Αγάπη έχει ένα θεματάκι με τα δόντια της και γι'αυτό μας είχε προβληματίσει πριν καιρό το θέμα FeLV και FIV..Κάναμε εξετάσεις και ήταν αρνητικές..
Τι άλλο μπορεί να προκαλεί ουλίτιδα(?) σε μια τόσο νεαρή γάτα??? Μπορεί να είναι και καλυκοιός? Ή απλή ευαισθησία?
Έχει μια κατακόκκινη λεπτή γραμμή κατά μήκος όλης της οδοντοστοιχίας και ιδιαίτερα της επάνω..

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εμένα με απασχολεί το θέμα με τον Οθέλλο Έφη! Βέβαια, ο Οθέλλος ήταν αδέσποτος τουλάχιστον 5 χρόνια...αρνητικές βγήκαν και σε εμάς οι εξετάσεις για felv και fiv, αλλά θα το ψάξω κι εγώ...από αυτήν την εβδομάδα ξεκινάμε και τα εμβόλια! Θα ρωτήσω την κτηνίατρό μας και θα σου πω, αν και σε πρώτη φάση αυτή μου είπε, ότι μπορεί να οφείλεται και σε μικροβιακές αιτίες, λόγω του ότι ήταν έξω και έτρωγε σκουπίδια..
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εμένα με απασχολεί το θέμα με τον Οθέλλο Έφη! Βέβαια, ο Οθέλλος ήταν αδέσποτος τουλάχιστον 5 χρόνια...αρνητικές βγήκαν και σε εμάς οι εξετάσεις για felv και fiv, αλλά θα το ψάξω κι εγώ...από αυτήν την εβδομάδα ξεκινάμε και τα εμβόλια! Θα ρωτήσω την κτηνίατρό μας και θα σου πω, αν και σε πρώτη φάση αυτή μου είπε, ότι μπορεί να οφείλεται και σε μικροβιακές αιτίες, λόγω του ότι ήταν έξω και έτρωγε σκουπίδια..
Δήμητρά μου, στον Οθέλλο θα μπορούσα να το καταλάβω ίσως..Θα είχε μια λογική αφού ήταν αδεσποτούλης και 1000ταλαιπωρημένος..
Όμως η Αγάπη έχει εμφανίσει αυτό το πρόβλημα εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον (ήταν 7 μηνών)..
Εκτός από την κοκκινίλα, έχει και αρκετά δύσοσμη αναπνοή..

Δεν ξέρω..Εάν ρωτήσεις και μάθεις, πες μου και εμένα
Έχω την εντύπωση ότι και ο καλυκοιός κάνει τέτοιου είδους προβλήματα..Το θέμα είναι τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση γιατί με τέτοια δόντια, δεν την βλέπω καλά...Το μόνο θετικό είναι ότι μασάει αδιαμαρτήρητα χωρίς δυσκολία, δεν πρέπει να πονάει δλδ..Θα πάμε και εμείς σίγουρα να δούμε τι μπορεί να γίνει αλλά προέχει να φτιάξω το θέμα της Νεφέλης και αμέσως μετά την Αγάπη..Φοιτήτρια είμαι, δε θα βγάζω και τόσο εύκολα πέρα δυστυχώς..

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ερώτηση..
Η Αγάπη έχει ένα θεματάκι με τα δόντια της και γι'αυτό μας είχε προβληματίσει πριν καιρό το θέμα FeLV και FIV..Κάναμε εξετάσεις και ήταν αρνητικές..
Τι άλλο μπορεί να προκαλεί ουλίτιδα(?) σε μια τόσο νεαρή γάτα??? Μπορεί να είναι και καλυκοιός? Ή απλή ευαισθησία?
Έχει μια κατακόκκινη λεπτή γραμμή κατά μήκος όλης της οδοντοστοιχίας και ιδιαίτερα της επάνω..![]()
Μπορει να ειναι απο καλυκοιο η ερπητοιο αν ειναι φορεας απο την γεννα

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορει να ειναι απο καλυκοιο η ερπητοιο αν ειναι φορεας απο την γεννα![]()
Σας ευχαριστώ πολύ!
Και στην περίπτωση αυτή, τι μπορεί να κάνει κανείς?Είναι πολύ άσχημα τα δόντια της..Πολύ πολύ κόκκινα τα ούλα

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Από πια ηλικία πρέπει να τους βουρτσίζουμε τα δόντια και πόσο συχνά?(Δεν ήξερα καν ότι πρέπει να τα βουρτσίζουμε
)Πως θα καταλάβω ότι έχει πρόβλημα στα δόντια του?Όταν....
...ο Elvis είναι διάολος δύκολα θα του πιάσω το στόμα να το ανοίξω χωρίς να το ανοιγοκλείνει(αλλά θα τα καταφέρω) ο άλλος ο Freddie τον έχω μόνο 2 βδομάδες και ακόμα δεν έχουμε τέτοια άνεση που θα με αφήσει να του ανοίξω το στόμα χωρίς να με καταγδάρει για να ξεφύγει!!
Ο πρώτος είναι 4,5 μηνών ο καινούργιος είναι 7 μηνών
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
ευτυχια εγω τα βουρτζιζω απο 5 μηνων περιπου,οχι καθε μερα ομως,μια φορα τη βδομαδα με μια οδοντοβουρτσα απ αυτες που εχουν τα μωρα για τα ουλα,πολυ μαλακια δλδ,και ειναι ανατομικο το σχημα της ουτως ωστε να μην με δαγκωνουν,δε ξερω αν κανει για γατακια,αλλα μεχρι στιγμης δε ματωνει τα ουλα τους και μου επιτρεπει να τα καθαρισω χωρις να με τραυματισουν.με σκετο νερακι ενοηται,καλη επιτυχια!
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ωραία να μια πρόταση,ευχαριστώ Ρενα μου,περιμένω και άλλες απαντήσεις για να ξέρω ότι θα τα κάνω σωστά,μη κάνω καμιά βλακεία!![]()
(τελικά σε 1 ώρα θα πάω γιατρό)
Λοιπόν μια άλλη λύση είναι να πάρεις μια οδοντόκρεμα ειδική για γάτες που συνήθως έρχεται πακέτο με 2 ειδών βουρτσάκια (ένα που μοιάζει με ανθρώπινο και ένα αλλο που είναι σα δαχτυλάκι και το φοράς στο δάχτυλό σου και τρίβεις)
Πιο απλά ακόμα, μπορείς να βάζεις μια γαζούλα γύρω από το δάχτυλό σου και να βάζεις λίγη γατίσια οδοντόκρεμα (βγαίνει σε νόστιμες γεύσεις) και να τρίβεις πάλι..
Εγώ στην Αλέκα δεν το έχω κάνει ποτέ!!!!! Γιατί θα με κάνει να ριγέ!!!! Γενικά με την Αλέκα δεν επιχειρώ πολλά-πολλά..Είναι αγρίμι..
Οι άλλες 2 ούτε νύχια βγάζουν ούτε τίποτα..Κάτι καταφέρνω εκεί..Καλά η Αγάπη έχει ψύχωση με την οδοντόκρεμα..Μόλις την εμφανίσω, εξτασιάζεται...
Πάντως και εγώ με την υγιεινή του στόματος δεν έχω ασχοληθεί γιατί δεν ήξερα

Πάντως ένα φεγγάρι είχα δώσει αντί για acana για 1,5 μήνα royal canin oral που είναι κάτι μεγάλες κροκέτες που τις μασουν και έχουν brush effect και έλαμψαν τα δοντάκια της Αλέκας! Όχι ότι έχουν πρόβλημα αλλά 2 χρόνων είναι, έ δεν είναι όπως όταν ήταν μπέμπα!
Τι να πω..Θα ρωτήσω και γι'αυτό λίγα πράγματα εάν προλάβουμε σήμερα..
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν έχουν όντως ωραία γεύση οι οδοντοκρεμες θα είναι πιο εύκολο να το κάνω!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool