mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
ωραία Εφη μου,περιμένω και τα υπόλοιπα μετά την επίσκεψη στο γιατρό!!
Αν έχουν όντως ωραία γεύση οι οδοντοκρεμες θα είναι πιο εύκολο να το κάνω!!![]()
Ναι γεύση κοτόπουλο..
Βασικά, η Αγάπη τρελαίνεται, η Νεφέλη ούτε ζέστη ούτε κρύο και η Αλέκα άμα τη μυρίσει κρύβεται...
χαχαχα
Πάντως εναλλακτικά, εάν η γάτα δεν κάθεται, μπορείς να βάζεις απλά την ποσότητα που πρέπει στο πατούσι της και αυτή για να καθαριστεί θα το γλείψει..Το γράφει και στη συσκευασία..
Δεν είναι το ίδιο με το τρίψιμο αλλά βοηθά πολύ (αυτό κάνω με την Αλεκα τώρα πια)..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ!
Και στην περίπτωση αυτή, τι μπορεί να κάνει κανείς?Είναι πολύ άσχημα τα δόντια της..Πολύ πολύ κόκκινα τα ούλα![]()
αντιβιωση και ειδικη κρεμα για απολυμανση του στόματος

anna 21
Δραστήριο μέλος
γεια σε ολους τους γατοφιλους!

ο γατος μου (για οποιον ειχε διαβασει το θεμα εκεινο ειναι ο γατουλης που ειχε παθει το ατυχημα στην ανακλιση και εμεινε παραλυτος για ενα μηνα αλλα μετα επανηλθε με πολυ προσπαθεια και πλεον ειναι οπως πριν το ατυχημα και τον εχουμε υιοθετησει με το φιλο μου) συμφωνα με την κτηνιατρο μας εχει σοβαρη ουλιτιδα.. τον πηγαμε για εμβολιο και τον τσεκαρε (οπως και ενα μηνα πριν που φαινοταν υγιεστατος). το πρωτο πραγμα που υποπτευθηκαμε ηταν λευχαιμια-aids καναμε αμεσως το τεστ και βγηκε αρνητικο! αυτο που με προβληματιζει πολυ ειναι οτι η ουλιτιδα δεν θεραπευεται πληρως συμφωνα με την κτηνιατρο και η εσχατη λυση ειναι να βγουν ολα τα δοντια!! αυτο φυσικα φρικαρε εμας (τους γονεις του
) και θελουμε να κανουμε ο,τι μπορουμε φυσικα για να μην εχει προβλημα ο γατουλης.. εχω διαβασει αλλα σχετικα θεματα αλλα οι γατουλες εκει ειχαν πιο σοβαρα θεματα (δεν μπορουσαν να φανε κλπ) οποτε δεν μπορω να κανω συγκριση.. ο δικος μας ειναι ενος ετους, απο τοτε που τον υιοθετησαμε τρωει κροκετες royal canin και κονσερβες καλες 2 φορες τη βδομαδα και η ουλιτιδα παρουσιαστηκε μολις τον τελευταιο μηνα. μεχρι στιγμης το μονο που παρατηρησα ειναι οτι ξυνει εντονα το στομα του με το ποδι του καποιες φορες. η θεραπεια που μας προτεινε η κτηνιατρος και ξεκινησαμε ειναι η επαλειψη με αλοιφη stormogyl (ή καπως ετσι). δεν ειδα βελτιωση τα ουλα του συνεχιζουν να ειναι πολυ κοκκινα( ειναι μια γραμμη κοκκινη στα ουλα του πολυ εντονη). σε αλλα αρθρα που διαβασα αναφερονταν βουρτσισμα των δοντιων ή οδοντικος καθαρισμος αλλα δεν ξερω αν αυτα βοηθαν στην ουλιτιδα που δεν συνδεεται με την πετρα. μεχρι στιγμης δεν εχουμε εντοπισει την αιτια του προβληματος. παρακαλω πειτε τις γνωμες σας και τις δικες σας εμπειριες! παντως πολυ σοκαριστηκα οταν διαβασα οτι το 70-80 % των γατιων εχει στοματικα προβληματα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
είμαι ο σάλτο και είμαι γύρω στα 9 μηνών και πριν 10 μέρες έπεσε ένα δοντάκι μου και πριν φύγει το δοντάκι μου είχε κοπεί λίγο η όρεξή μου αλλά τώρα τρώω μια χαρά ξανά
γιατί μου συναίβει αυτό είναι φυσιολογικό; μήπως τώρα αλλάζω δοντάκια; μήπως ήταν κάποιο ξεχασμένο δοντάκι;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Παντως οταν τα ποναει δοντι, ειτε τρωνε ανορεχτα με γερμενο το κεφαλακι, ειτε αποφευγουν εντελως το φαγητο, αυτο το ξερω σιγουρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Λοιπόν, εγώ δεν έχω βουρτσίσει ποτέ τα δόντια της Μπριάμ, δεν ήξερα αν πρέπει και δύο κτηνίατροι μου είπαν ότι δε χρειάζεται.
Ωστόσο αυτό που κάνει συχνά είναι ένα είδος "νιαμ νιαμ", πώς να το εξηγήσω... σα να πιπιλάει κάτι, ανοίγοντας και λίγο το στόμα. Επίσης της αρέσει να δαγκώνει επιφάνειες, πχ να αράζει στα πόδια του τραπεζιού και να τα μασουλάει, να τρίβει το μάγουλό της στην ακμή του και μετά να το δαγκώνει λίγο.
Τι σημαίνουν αυτά; Τι λέτε να κάνω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Παντως εκτος απο το βουρτσισμα των δοντιων υπαρχει και αλλος τροπος για να αποφυγεις την δημιουργια πλακας στα δοντια της, οπως και τη αποφυγη της ουλιτιδας. Ειναι ενα πραγμα σαν σκονιτσα, που το βαζεις μεσα στο φαγητο τους σε ελαχιστη ποσοτητα και κανει δουλεια, πιστεψε με. Μου το συστησε η κτηνιατρος μου και εχω δει μεγαλη διαφορα στον Κοναν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Έχεις περισσότερες πληροφορίες Βάσω; Πως λέγεται θυμάσαι; Και τη βάζεις σε κάθε γεύμα;Γιδι μου μονο κτηνιατρος μπορει να σου πει αν εχει προβλημα με τα δοντια της, εκτος και αν μπορεις να της ανοιξεις το στομα και να δεις μονη σου αν εχει χαλασμενο δοντακι. Τα δικα μου δεν καθονται με τιποτα να δω το στομα τους.
Παντως εκτος απο το βουρτσισμα των δοντιων υπαρχει και αλλος τροπος για να αποφυγεις την δημιουργια πλακας στα δοντια της, οπως και τη αποφυγη της ουλιτιδας. Ειναι ενα πραγμα σαν σκονιτσα, που το βαζεις μεσα στο φαγητο τους σε ελαχιστη ποσοτητα και κανει δουλεια, πιστεψε με. Μου το συστησε η κτηνιατρος μου και εχω δει μεγαλη διαφορα στον Κοναν.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Γιδι μου μονο κτηνιατρος μπορει να σου πει αν εχει προβλημα με τα δοντια της, εκτος και αν μπορεις να της ανοιξεις το στομα και να δεις μονη σου αν εχει χαλασμενο δοντακι. Τα δικα μου δεν καθονται με τιποτα να δω το στομα τους.
Σ'ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι, τώρα το είδα αυτό!!
Θα πάω το Σαββατοκύριακο στο pet-shop να δούμε αν θα το βρω, γιατί σήμερα μασουλούσε σαν τρελή τη γωνία του τραπεζιού. Αν δω ότι με αυτό δεν περνάει, θα την πάω γιατρό, τι να κάνω...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αμαν, αν μασουλουσε το τραπεζι μαλλον την ενοχλουν τα ουλα της. Παντως αυτο που σου ειπα κανει δουλεια και σε αυτο, εγω παιρνω ενα που λεγεται plaque off, ισως εσυ εκει να βρεις και αλλα παρομοια προιοντα. Ισως ομως θα ηταν καλυτερα να την δει κτηνιατρος τωρα που ειναι νωρις και οτι και να συμβαινει το προλαβαινετε στην αρχη.Σ'ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι, τώρα το είδα αυτό!!Θα πάω το Σαββατοκύριακο στο pet-shop να δούμε αν θα το βρω, γιατί σήμερα μασουλούσε σαν τρελή τη γωνία του τραπεζιού. Αν δω ότι με αυτό δεν περνάει, θα την πάω γιατρό, τι να κάνω...

Υ.Γ. Ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για το κοριτσακι, I love you!

anna 21
Δραστήριο μέλος
Αμαν, αν μασουλουσε το τραπεζι μαλλον την ενοχλουν τα ουλα της. Παντως αυτο που σου ειπα κανει δουλεια και σε αυτο, εγω παιρνω ενα που λεγεται plaque off, ισως εσυ εκει να βρεις και αλλα παρομοια προιοντα. Ισως ομως θα ηταν καλυτερα να την δει κτηνιατρος τωρα που ειναι νωρις και οτι και να συμβαινει το προλαβαινετε στην αρχη.
Υ.Γ. Ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για το κοριτσακι, I love you!![]()
Βασω μου δλδ προληπτικα πως αντιμετωπιζεται η ουλιτιδα? δλδ σε πρωιμο σταδιο? το εγραψα και παραπανω και ο δικος μου εχει αλλα δεν τον ενοχλει προς το παρον τουλαχιστον δε βλεπω κατι. η κτηνιατρος δε μου ειπε κατι που μπορω να κανω και ειχα προβληματιστει πολυ γιατι ξερω οτι αν επιδεινωθει θα ειναι ασχημα. ειπε οτι οοοοταν δω ενοχληση τοτε θα το αντιμετωπισουμε.
θα ρωτησω και για τη σκονη που αναφερεις

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
JoanneMenace
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας. Εχω ενα μικρο προβλημα με το γατο μου. Τελευταια προσεξα οτι δυσκολευεται να φαει. Αναζητωντας τι φταιει ειδα οτι ενα απο τα δοντια του κουνιεται. Τον πηγα στον κτηνιατρο αλλα μου ειπε πως δεν αναλαμβανει "οδοντιατρικες εργασιες". Καποιοι γειτονες, γνωστοι, μου λενε να το πιασω μονη μου και να του το βγαλω. Σκεφτηκα πως οτι εχει να κανει με τα δοντια, ειναι επικινδυνο ακομα και για τον ανθρωπο (ξερω περιπτωση οδοντικου προβληματος που οδηγησε σε καρδιακη προσβολη), ποσο μαλλον για ενα γατι. Θα μπορουσατε να μου πειτε που πρεπει να απευθυνθω και τι πρεπει να κανω? Ευχαριστω.
Υ.Γ: Ζητω συγνωμη αν το θεμα υπαρχει ηδη και ανοιξα νεο, αλλα εχω προσβαση μονο απο κινητο και δε μπορω να τα δω ολα.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τελειως κουφο κατα την γνωμη μου, ακου δεν αναλαμβανει οδοντιατρικες εργασιες. Ολοι οι κτηνιατροι το κανουν αυτο.
Θα ελεγα να πας σε αλλον κτηνιατρο να δει τι χρειαζεται ο γατουλης σου και να το διορθωσει, σε καμμια περιπτωση μην προσπαθησεις να το βγαλεις μονη σου γιατι εχουν πολυ μεγαλη ριζα και θα του κανεις χειροτερη ζημια.
JoanneMenace
Νεοφερμένο μέλος
Αν παω σε κλινικη θα γινει δουλεια (κατα προτιμιση σωστη)?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
..Μάλλον στη σχολή είχε "χάσει" το συγκεκριμένο μάθημα!!Άλλαξε παιδί μου κτηνίατρο! Αμα δεν μπορεί να κουμαντάρει ένα δόντι, άμα συμβεί τίποτα άλλο τι θα κάνει? Θα ψάξει για εγχειρίδιο?
ΕΛΕΟΣ!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool