Citycat
Νεοφερμένο μέλος
Σκέφτομαι να πάρω γατάκι Περσίας ή ημίαιμο, αλλά μία φίλη που είχε, επιμένει ότι αυτή η ράτσα έχει πιο συχνά σοβαρά προβλήματα υγείας απ' ότι οι κοινές ευρωπαϊκές, καθώς μεγαλώνουν και κοστίζουν πολύ πολύ περισσότερα χρήματα οι θεραπείες. Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας ; Ευχαριστώ .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ειδικά για τις Περσικές, νομίζω ότι το συνηθέστερο πρόβλημά τους είναι οι πολυκυστικοί νεφροί. Οι Περσικές που έχουν πολύ πλακουτσωτές μουσούδες έχουν και προβλήματα με την αναπνοή τους, για προφανείς ανατομικούς λόγους.
Αν θέλεις οπωσδήποτε Περσικό γατάκι, ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσεις ότι θα έχει καλή υγεία είναι να το πάρεις από κάποιον υπεύθυνο και πιστοποιημένο εκτροφέα, που θα έχει ελέγξει και τους δυό του γονείς για κληρονομικά προβλήματα. Και βέβαια, θα πρέπει να το φροντίζεις όσο χρειάζεται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Αν θελεια ασπρο μακρυτρυχο σαν περσικο χωρις τα προβληματα αυτα υπαρχει κα ο Δον Ριχαρδος στα χαριζεται
που ομως εισαι? υπαρχουν και δυο ημιαιμες και μια μακρυτριχη αθηνα, ολα ειναι 2-5 χρονων κουκλιαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Για όλα τα γατάκια ισχύει αυτό που φυσικά ισχύει για τις περσικές, εξαρτάται την εκτροφή, αν ο εκτροφέας ειναι υπεύθυνος το γατάκι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα βέβαια σαν φυλή η περσική βιβλιογραφικά εμφανίζει την ασθένεια των πολυκυστικών νεφρών, όμως σήμερα με την υπεύθυνη εκτροφή έχουμε φτάσει να λέμε ότι σε "καλά" εκτροφεία μία περσική γάτα δεν εχει ουτε περισσότερες ουτε λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει την ασθένεια αυτή από οποιαδήποτε άλλη φυλή, καθώς επίσης ο κτηνιατρος που παρακολουθεί τα δικά μου γατάκια μου έλεγε ότι η πιο συχνή ασθένεια πλέων στις γάτες είναι η νεφρική ανεπάρκεια ανεξαρτήτου φυλής (αυτό ισχύει κ για την κοινή ευρωπαϊκή που θεωρείτε κ ως η φυλή με τα λιγότερα προβλήματα). Βεβαια μία περσική γάτα έχει πάρα μα πάρα πολλές υποχρεώσεις κ οικονομικά όπως είπες κ εσύ θα πρέπει να διαθέσεις κάποια χρήματα ίσως παραπάνω οχι μονο για την τροφή της που πρέπει να ειναι συγκεκριμένη ή για τα νερά της που πρέπει να είναι εμφιαλωμένα αλλά κ για την περιποίηση της γούνας της. Αλλά επίσης θα πρέπει να είσαι έτοιμη να επενδύσεις κ ψυχολογικά κάποιες ώρες γιατί οι περσικές είναι πολύ ευαίσθητες κ χρειάζονται την ανθρώπινη παρουσία οπωσδήποτε. Θα πρέπει να σκέπτεσαι πάντα ότι έχεις ένα μικρό παιδί στο σπίτι, αν είσαι έτοιμη να αναλάβεις όλες αυτές τις ευθύνες τότε πιστεύω ότι η περσική γατα είναι η καλύτερη επιλογή.
Citycat
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Αν θυμηθείτε ή έχετε να προτείνεται κάτι στείλτε το. Γράφω από Θεσσαλονίκη.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα και καλωσηρθες.
Ριξε μια ματια και σε αυτο,ισως σε βοηθησει.
Καλη τυχη!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Citycat
Νεοφερμένο μέλος
Μου έχουν πει ότι τα αρσενικά, μαρκάρουν τον χώρο και μυρίζει πολύ. Είναι όντως έτσι;
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
οταν ειναι στειρωμενα δεν εχεις τετοια προβληματα, ουτε πολλα αλλα ...

Citycat
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Όλες αυτές τις ημέρες είχα πάρα πολλές δουλειές και δεν μπόρεσα να το κοιτάξω τόσο καλά όσο ήθελα, πάντως μάλλον έχω φύγει από την περίπτωση της περσικής. Όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου προτείνουν να πάρω για την αρχή αδεσποτάκι-α, αν είναι δυνατόν μακρύτριχο-α και μετά αφού μάθω κάποια πράγματα περισσότερα, να πάρω και περσική.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool