Προβληματάκι με την άμμο

yusaku

Νεοφερμένο μέλος

Ο yusaku αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Γεια σας,
Λοιπόν, ο ένας γατούλης που έχω έχει μια κακιά συνήθεια. Έχει λοιπόν την τάση να παίζει και κυρίως να κυλιέται στην άμμο του! Όσο και αν συχνά την καθαρίζω (δυο φορές την ημέρα), όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ότι καλύτερο.
Σας τυχαίνει αυτό και σε σας; Κι αν ναι, πώς το έχετε αντιμετωπίσει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ποσο χρονων ειναι ο γατουλης σου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ποσο χρονων ειναι ο γατουλης σου?

Είναι μικρός. Πρέπει να ναι λίγο λιγότερο από 2 μηνών! Η αδελφούλα του πάντως δεν φαίνεται να χει τέτοια συμπεριφορά. Δεν την έχω παρατηρήσει να κυλιέται.

Κατα την αποψη μου παντα χωρις να ειμαι και απολυτως σιγουρη μαλλον το κανει για παιχνιδι. Λογικα μεγαλωνοντας θα αλλαξει συμπεριφορα. Απο οτι καταλαβαινω κανει βαρελακια μεσα στην αμμο? Διοτι και εμας κανει βαρελακια, οχι στην αμμο αλλα κυριως στα χαλια.

Κατα την αποψη μου παντα χωρις να ειμαι και απολυτως σιγουρη μαλλον το κανει για παιχνιδι. Λογικα μεγαλωνοντας θα αλλαξει συμπεριφορα. Απο οτι καταλαβαινω κανει βαρελακια μεσα στην αμμο? Διοτι και εμας κανει βαρελακια, οχι στην αμμο αλλα κυριως στα χαλια.

Ναι ναι, φαίνεται για παιχνίδι το κάνει γιατί εκτός από βαρελάκια παίζει και με τα πατουσάκια στην άμμο. Μάλλον του αρέσει η μυρωδιά (μήπως έχουν κάνει αυτές τις ever clean πιο ελκυστικές απ' όσο πρέπει; -χαχα)
Το θέμα είναι να το αποτρέψω να το κάνει. Δεν θέλω να το μαλώσω ή κάτι τέτοιο γιατί θεωρώ ότι μπορεί να πάρει με κακό μάτι την άμμο γενικά. Από την άλλη δεν θέλω και να κυλιέται στις ακαθαρσίες που μόλις έκανε!

Θελω να πιστευω πως με τον καιρο θα το σταματησει. Θα σου προτεινα να μην το μαλωνεις ή να του φωναζεις αλλα απλα να τον μεταφερεις με το που τον δεις να το κανει αυτο , απ'εξω απο την αμμο.

Καλησπερα.Η αμμολεκανη ειναι ανοιχτη; Αν ναι...μια λυση ειναι να παρεις κλειστη..διοτι πιο δυσκολα θα το κανει αυτο σε κλειστη αμμολεκανη.Κατα τα αλλα και εγω πιστευω οτι θα το σταματησει..απλα ειναι μικρουλακι και παιζει.:)

Καλησπερα.Η αμμολεκανη ειναι ανοιχτη; Αν ναι...μια λυση ειναι να παρεις κλειστη..διοτι πιο δυσκολα θα το κανει αυτο σε κλειστη αμμολεκανη.Κατα τα αλλα και εγω πιστευω οτι θα το σταματησει..απλα ειναι μικρουλακι και παιζει.:)

Ευχαριστώ Έφη κ Ειρήνη για τις απαντήσεις σας. Ναι, είναι ανοικτή η αμμολεκάνη. Αν δω ότι το συνεχίζει τελικά θα αναγκαστώ να πάρω μήπως σταματήσει.
Και γω δεν θέλω πάντως να τα μαλώνω. Εδώ μάλωσα την Καλέσσιν μου και μου χε μούτρα 3 μέρες και είχα καταστεναχωρηθεί! :redface: (πόσο χαζογατομπαμπάς μπορεί να μαι! αχαχαχ:P)

Όσο γαζογατομαμάδες είμαστε εμείς!:D

Φίλε yusaku άνοιξε θεματάκι στο "Οι γάτες μου" να μας συστήσεις τα κουκλιά σου:)

Κ εμένα το έκανε αυτό η μικρή μου και πήρα κλειστή..
πιστεύω είναι η καλύτερη λύση!!!

Μίκυ θα κάνω μόλις τα τραβήξω καμιά φώτο της προκοπής και καθίσω να γράψω την ιστοριούλα τους! :)

Lia, ευχαριστώ πολύ.

Πόσο πάνε περίπου οι κλειστές αμμολεκάνες;

Γεια σας,
Λοιπόν, ο ένας γατούλης που έχω έχει μια κακιά συνήθεια. Έχει λοιπόν την τάση να παίζει και κυρίως να κυλιέται στην άμμο του! Όσο και αν συχνά την καθαρίζω (δυο φορές την ημέρα), όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ότι καλύτερο.
Σας τυχαίνει αυτό και σε σας; Κι αν ναι, πώς το έχετε αντιμετωπίσει;

Και η δική μου γατουλίνα,έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα όταν ήταν δύο μηνών και κάτι,αλλά το έκανε για λίγες μέρες και μετά το σταμάτησε.Aπο τότε δεν το έχει ξανακάνει ποτέ.

Εγώ χρησιμοποιούσα κλειστή αμμολεκάνη απο την αρχή και γι αυτό,προσωπικά δε νομίζω πως η αλλαγή αμμολεκάνης θα βοηθήσει.Ενδεχομένως να είναι θέμα ηλικίας και αν είναι έτσι,απλά κάνε υπομονή :P

Πρίν ένα μήνα που της αγoράσαμε μία δεύτερη,την πήραμε 27 ευρώ. :)

καλησπερα σας!!ειμαι καινουρια εδω αλλα και καινουρια γατομαμα..εχω μια γατουλα 2,5 μηνων την εχω 1 μηνα περιπου και ειμαι πολυ ευτυχισμενη μαζι της..ηθελα να σας ρωτησω εσεις καθαριζετε τα πατουσακια της και τον ποπο της οταν χρησιμοποιει την τουαλετα της??με ενα βρεγμενο πανι ασ πουμε η μωρομαντηλα??κανει κακο στην γατουλα??

Καλησπέρα.Όχι..σε καμία περίπτωση δεν τα καθαρίζω εγώ.Η γάτα απο μόνη της είναι ενα πολύ καθαρό ζώο κια τα κάνει μόνη της αυτά.Ας μην τα εξανθρωπίζουμε τοσο..δεν είναι μωράκια ανθρώπινα.:) Η μόνη περίπτωση είναι βέβαια να έχει τρελαθεί στη διάρροια και να έχει γίνει εντελώς χάλια.Αν και δεν μου έχει τύχει ποτέ .
ΥΓ...τα μωρομάντηλα όπως και να το κάνουμε περιέχουν οινόπνευμα και διάφορα χημικά.Τα ανθρώπινα μωρά,όταν τα σκουπίζουμε με αυτά,δεν γλύφονται μετά.Η γάτα όμως ναι..και όπως καταλαβαίνεις τα καταπίνει.

Ουτε εγω τις καθαριζω, εκτος εκτακτου περιστατικου οπως διαρροια οπως ειπε και η Εφη.
Ομως με καποιες αμμους στη μια μου γατα που ειναι ημιμακρυτριχη εχω παρατηρησει καποιες φορες πετραδακια κολλημενα στις πατουσες της, που εχουν και τουφιτσες. Δεν τα καθαρισε μονη της και της τα εβγαλα εγω, και αλλαξα βεβαια την αμμο.
Θα βρεις τι σε βολευει με τον καιρο, να χαιρεσαι τη μικρη σου:)

Μίκυ θα κάνω μόλις τα τραβήξω καμιά φώτο της προκοπής και καθίσω να γράψω την ιστοριούλα τους! :)

Lia, ευχαριστώ πολύ.

Την δικιά μου την πήρα 20 ευρώ από το ιντερνετ. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται εδώ να διαφημίσω στο site. Την πήρα κυρίως γιατί η γατούλα μου (όταν ήταν 3-4 μηνών) έκανε διάφορα τρελά στην άμμο, έσκαβε και πετούσε άμμους έξω, οπότε με την κλειστή περιορίστικαν αυτά. Και κόπηκαν εντελώς όταν άρχισε να μεγαλώνει και σοβαρεύτηκε :P αλλά και μετά την στείρωση.

Εμένα η Ζιζέλ μου είναι 8 μηνών και ακόμα παιζει με την άμμο της.. κάθεται μεσα για ωρες κυλιέται.. οταν της βάζω καινουρια..?? καλα... η μισή άμμος είναι εξω απο τη λεκάνη κι ας είναι κλειστη.. Τι να πω σηκώνω τα χέρια ψηλα!!!! (να πω την αμαρτια μου τρελαινομαι οταν τη βλεπω να τα κανει αυτα κι ας με νευριαζει μετα.. χεχεχε! :D )

Καλησπέρα.Όχι..σε καμία περίπτωση δεν τα καθαρίζω εγώ.Η γάτα απο μόνη της είναι ενα πολύ καθαρό ζώο κια τα κάνει μόνη της αυτά.Ας μην τα εξανθρωπίζουμε τοσο..δεν είναι μωράκια ανθρώπινα.:) Η μόνη περίπτωση είναι βέβαια να έχει τρελαθεί στη διάρροια και να έχει γίνει εντελώς χάλια.Αν και δεν μου έχει τύχει ποτέ .
ΥΓ...τα μωρομάντηλα όπως και να το κάνουμε περιέχουν οινόπνευμα και διάφορα χημικά.Τα ανθρώπινα μωρά,όταν τα σκουπίζουμε με αυτά,δεν γλύφονται μετά.Η γάτα όμως ναι..και όπως καταλαβαίνεις τα καταπίνει.

δεν τις καθαρίζω ποτέ, τις φιλάω και στη μουρίτσα και στη μυτίτσα και στο στόμα και κοιμάμαι με τις πατούσες τους μεσα στο πρόσωπό μου!
οι κανόνες υγιεινής στο σπίτι μου είναι:

• καθημερινά καθαρίζω (σκούπισμα-σφουγγάρισμα με απολυμαντικό) πλένω τα ρούχα μου και πλένομαι εγω, όχι τα μωρά μου
  • δυο-τρεις φορες τη βδομάδα αλλάζω σεντονια
  • μία φορά/βδομάδα πλενω καλύμματα επίπλων, καρεκλών κλπ
  • και φυσικά καθαρίζω τακτικά την αμμολεκάνη τους και πλένω τα σκευη όπου πίνουν νερό και τρώνε

μ όλα αυτά είμαστε όλοι καλά, χαίρουμε ακρας υγείας, το σπίτι μας είναι πεντακάθαρο και δεν αρρωσταίνουμε ΠΟΤΕ!

Όσο γαζογατομαμάδες είμαστε εμείς!:D

χαχαχαχα όταν λέω τι εκανα στο σεισμό του 99 ή...με καταλαβαίνουν απόλυτα (άτομα όπως όλοι εσείς)
ή......με φασκελώνουν!
ήμουν 300 μ απ το σπίτι όταν άρχισε να τρεμει η γη!
όλοι ετρεχαν να βγουν απ' τα σπίτια τους
λοιπόν...μικρή ήμουν δρομέσς, ακόμα και τωρα τρέχω 15 χλμ καθημερινά
αλλά ποτέ δεν είχα τρεξει γρηγορότερα από τότε!
έφτασα στην είσοδο σε δευτερόλεπτα, ο κόσμος ακόμα εβγαινε
κι όρμηξα σαν σίφουνας να πάρω το γάτο μου (δεν είχα τις δυο θηλυκές ακόμα)
οπότε ναι είμαι χαζογατομαμά με περικεφαλαία:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back