melpo2538
Νεοφερμένο μέλος
Την Παρασκευή ήμουν στο εξοχικό μου. Η Λίνα, ήταν έγκυος και ήξερα πως ήταν οι μέρες τις να γεννήσει. Το πρωί κοιλοπόναγε, τέντωνε τα πόδια της και η κοιλιά της φούσκωνε και ξεφούσκωνε από τις συσπάσεις. Καλά μέχρι εδώ. Ήταν έτοιμη να γεννήσει στο χώμα, χωρίς να 'χει βρει φωλιά και χωρίς να 'χει καθόλου γάλα. Την έβαλα σε ένα καλάθι, μα εκείνη βγήκε από εκεί. Όταν γέννησε το πρώτο γατάκι, το παράτησε κι έφυγε (!) Το ίδιο έγινε και με τα άλλα δύο.. Τα γατάκια ήταν εντελώς άτριχα, και ούτε καν νιαούριζαν. Μετα από λίγη ώρα, τα μικρά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι να πω? Οι επομενες γεννες της ηταν μια χαρα και η συμπεριφορα της ως μαμα υποδειγματικη!
Θα μαθει στην επομενη γεννα ελπιζω, αν δεν την στειρωσετε...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
melpo2538
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από ladycat:καλο μου μηπως ηταν η πρωτη γεννα της γατουλας σου η πρωτογεννες γατουλες το κανουν αυτο καλυτερα θα ηταν να την στειρωσεις την γατουλα σου
Ναι, ήταν όντως η πρώτη της γέννα... Όσο για την στείρωση, ο πατέρας μου λέει πως "δεν θέλει να επεμβαίνει στην φύση" οπότε δεν το βλέπω...Αρχική Δημοσίευση από lactoula:Καημενουλα, φανταζομαι ποσο θα στεναχωρηθηκες... Μου εχει τυχει και σε μενα και ηταν πρωτη γεννα της γατουλας, τα παρατησε και πεθαναν. Ουτε αυτη ειχε καθολου γατα και δεν ενδιαφερθηκε καθολου για τα γατακια εκεινα...Τι να πω? Οι επομενες γεννες της ηταν μια χαρα και η συμπεριφορα της ως μαμα υποδειγματικη!
Θα μαθει στην επομενη γεννα ελπιζω, αν δεν την στειρωσετε...
Μερικές μέρες μετά από αυτό, έφτασε και η γέννα της Κυνηγούλας...
Εκείνη την μέρα είχα καλέσει μια φίλη μου στο εξοχικό. Κάποια στιγμή, το μεσημέρι ο πάτέρας μου με φώναξε έξω και βρήκα 3 γατάκια διάσπαρτα, γεννημένα εκείνη την ημέρα. Ευτυχώς που είχα και το βιβλίο μου μαζί μου! Τους κόψαμε τους ομφάλιους λόρους τους και τα βάλαμε σ' ένα κουτί από χαρτόνι. Επειτα τους πηραμε Noulak και σταγονόμετρό για να τα ταίσουμε, καθώς και μωρομάντηλα. Τελικά αποφασίσαμε να τους πάρουμε μπιμπερό για σιγουριά. Όταν πήγαμε στο pet shop θέλαμε αγοράσαμε τα μπιμπερό και η υπάλληλος ή ιδιοκτήτρια( ούτε ξέρω τι ήταν )μας χάρισε ένα κουτί γάλα για γατάκια σε σκόνη." Για να μην τα στείλω αδιάβαστα" μου είπε. Το γάλα όμως που υπότιθεται μας χάρισε ήταν και ανοιγμένο και ληγμένο
Την επόμενη μέρα, τα ίδια... Την τρίτη μέρα όμως έδωσα το ένα από αυτά, τον Μήτσο στην φίλη μου για να το φροντίζει. Μέχρι εκεί όλα κάλα. Μετά όμως...
Γυρνώντας απ' το σπίτι της φίλης μου αγόρασα και γάλα για γατο-μωρά. Τα τάισα, τα καθάρισα, όλα έγιναν κανονικά. Απ' το επόμενο πρωί όμως τα πάν τα χάλασαν.
Ο Πάνθηρας, το ένα γατάκι είχε κοκκαλώσει. Ήταν σε κατάσταση ζωντανό-νεκρό
Ο Γκρινιάρης μέχρι το βράδυ ήταν καλά. Και παρ' όλο που ήταν μια χαρά, μέσα σε δέκα ώρες ήταν στην κατάσταση του Πάνθηρα.
Και το επομενο πρωί................................................................
Τουλάχιστον το άλλο γατάκι είναι καλά.
Υ.Γ Συγνώμη που γράφω τέτοια ώρα, όμως τώρα γύρισα από το εξοχικό
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9.219061/
Καλό κουράγιο. Ίσως η LADYCAT που το έχει κάνει με το Πατούνι μπορεί να σου δώσει πρακτικές συμβουλές!
ladycat
Διάσημο μέλος
melpo2538
Νεοφερμένο μέλος
Γι' αυτό τον λόγο τους πήρα μωρομάντηλαΑρχική Δημοσίευση από chouzouris:Χρειάζονται πάρα πολύ φροντίδα τα νεογέννητα. Πρέπει να του κάνεις με ένα υγρό πανάκι το πιπί και τον πωπό τους, για να ουρήσουν.
melpo2538
Νεοφερμένο μέλος
Νομίζω πως τώρα τουλάχιστον μπορεί να μην το χρειάζομαι, γιατί τα δικά μου δεν ζουνε πια.Αρχική Δημοσίευση από ladycat:ναι οτι θελεις μπορω να στο πω αν θες οποιαδηποτε συμβουλη θα σου στειλω το κινητο μου να με περνεισ ενταξει?
Ένα επιβίωσε, είναι στο Ναυπλιο και το φροντίζει η κολλήτη μου. Πάντως ευχαριστώ πολύ!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος

melpo2538
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως την επόμενη φορά( αν υπάρξει )θα είμαι πιο προετημασμένη... Έχουν χαθεί ήδη πολλά γατάκια και ελπίζω να μην ξαναχαθεί ποτέ κανέναΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
salomi
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool