julia
Διακεκριμένο μέλος
το βάζω για να το δούν και άλλοι και όσοι θέλουν συμμετέχουν ή το ψάχνουν λίγο το θέμα.

Προσωπικά το ότι πουλάνε ζώα μου φτάνει...
https://www.facebook.com/group.php?gid=35966450487
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
απαράδεκτοι!!!Δεν ξέρω πόσα είναι αλήθεια ή όχι... γιατί στο facebook ο καθένας γράφει ότι θέλει....
το βάζω για να το δούν και άλλοι και όσοι θέλουν συμμετέχουν ή το ψάχνουν λίγο το θέμα.
Προσωπικά το ότι πουλάνε ζώα μου φτάνει...
https://www.facebook.com/group.php?gid=35966450487

Μπράβο Julia...χίλιες φορές τα μικρά συνοικιακά...κι ας μην έχουν ποικιλία...τα μωρά μας είναι ευτυχισμένα και χωρις τις περιττες βλακείες που εμεις (βάζω και τον εαυτό μου μέσα
)τους παιρνουμε...σήμερα μιλήσα το απόγευμα με τον δικό μου...με το θέμα της κάρτας που βρισκομαστε??

maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
στην ερυθραια μέτρησα 15 σκυλάκια προχθες...και στο μαρούσι λίγα λιγότερα...Στο κατάστημά τους που είναι στην έξοδο της εθνικής για Πειραιά πήγα και πήρα όλα τα απαραίτητα για τις γατούλες μου επειδή χάρηκα που δεν είχαν ζωάκια..και τώρα διαβάζω αυτό..απογοητεύτηκα![]()

julia
Διακεκριμένο μέλος
και το ότι ανοίγουν σε απόσταση αναπνοής απο τον κακομοίρη ελεύθερο επαγγελματία που παλεύει έτσι και αλλιώς...είναι απλά... Αθλιο!!!
Μακάρι να το μάθουν όσοι περισσότεροι γίνετε.
Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
δεν ενημερώνεται ο κόσμος;Εμείς πως ξέρουμε δηλαδή;Περνάω έξω από τα γνωστά πετ σοπ στο κέντρο και πάντα βλέπω απ'έξω κόσμο να χαζεύει τα ζωάκια και πολλές φορές να διαφωνούν και ζευγάρια για το ποιο θα πάρουν...νέοι άνθρωποι,καλά πως γίνεται να μην καταλαβαίνουν;Το θεωρούν φυσικό να είναι έται στοιβαγμένα λες και είναι και εγώ δεν ξέρω τι...και να βασανίζονται;Συγνώμη για την πολύλογία μου απλά περνάω κάθε μέρα από κέντρο και όσες φορές και να περάσω τον ίδιο πόνο νιώθω και θυμό και αγανάκτηση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
Το ίδιο μου κάνει και αυτά ψυχούλες είναι,σε ποιο πουλί αρέσει να ζει σε κλουβί και γενικά σε ποιο πλάσμα;Το pet shop που παω εγώ δεν φέρνει σκυλακια και γατάκια ποτέ αλλά φέρνει πουλιά και χαμστερ και κουνελάκια..τι γνώμη έχετε γι΄αυτό?![]()
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απ' ό,τι έχω ακούσει είναι και ασκούμενοι κτηνίατροι που εργάζονται σε τέτοια pet shops. Τί να το κάνεις, όμως, είναι στον ΑΝΘΡΩΠΟ. Όσο θυμάμαι, παλιά, που η αγαπημένη μου σκυλίτσα είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας, την απαράδεκτη αντίδραση μιας 'κανονικής' κτηνιάτρου... Τέλος πάντων...
Όσο για το 'καπέλωμα' των μικρών επιχειρήσεων... lol.. Δεν συμβαίνει μόνο με τα pet shops. Ούτε είναι παράνομο να ανοίγεις επιχείρηση δίπλα σε μια άλλη, μικρότερη. Σίγουρα δεν είναι fair play, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί σας κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση :Ο Συμβαίνει παντού πλέον, εδώ και χρόνια, έτσι είναι η αγορά -ιδίως με ξένες εταιρείες-κολοσσούς, λόγω της παγκοσμιοποίησης.
Όσο για τα σκυλάκια, τραγικό μεν, δεν με πείθει όμως. Οποιοσδήποτε μπορεί να βάλει μια κούτα με κουτάβια όπου του γουστάρει και να πει ό,τι θέλει στο facebook. Το μόνο που συγκράτησα από αυτή την ιστορία είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν μια κούτα με κουτάβια παρατημένα και αντί να τα μαζέψουν με τη μία και να φύγουν, έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση ότι αν βγάλουν φωτογραφίες ή αν μιλήσουν με τους μαλάκες που τα πέταξαν θα καταφέρουν να αλλάξουν κάτι.
Τί σημασία έχουν όλα αυτά; Ποιά η διαφορά μεγάλων και μικρών pet shops? Εμπορεύονται ψυχούλες, και αργά ή γρήγορα, όλοι βλέπουν τα ζωάκια σαν αντικείμενα προς πώληση. Μαύρο σε όλα τα pet shops που πουλάνε ζωάκια, κι όχι μόνο στα μεγάλα... Αυτό ο άρθρο μου φαίνεται σαν μια κακή και αφελής προσπάθεια λασπολογίας από κάποιον που νιώθει πως τον αδίκησαν και θέλει να βρει το δίκιο του. Who knows...
Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Πάλι ολα ειναι θέμα εκπαίδευσης... γιατί το παιδί να θέλήσει μιά γατούλα για παιχνιδάκι?? και γιατί η μάνα να υποκύψει και να του το πάρει???

shadowdancer
Δραστήριο μέλος

Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
Μάλλον εννοέις δεν τα χαρίζουμε γιατί να τα χάριζε λογικό θα ήταν...Τις προάλλες έψαχνα μία τροφούλα για το γατάκο μας, και πήγα σε ένα πετ σοπ της Νέας Σμύρνης όπου και μένω, το οποίο λέγεται Φωλιά του Τσίνο. Η κυρία που το έχει, έχει στη βιτρίνα γατάκια σε ένα μεγάλο κλουβί με κορμό και παιχνιδάκια. Εϊδα δύο πανέμορφα γατάκια φουντωτά και έτσι από περιέργεια (ενώ δεν ψωνίζω ποτέ από εκεί) την ρωτάω: Τα χαρίζετε? Και μου λέει: Καλά μιλάς σοβαρά? Ξέρεις τι είναι αυτά? Ημίαιμα περισικά! Και της λέω και τι θέλετε να πείτε με αυτό? Και μου λέει ΦΥΣΙΚΑ και τα χαρίζουμε. Εάν θες υπάρχει και ένα ξανθό το οποίο δεν είναι ράτσα και το δωρίζουμε! (α και από αυτό να βγάλει η βλαμένη λεφτά, ενοώντας δωρίζουμε ενοεί πληρώωουμε ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ 40 ευρώ για τα εμβόλιά του!) Παιδιά τι να πω, τα συμπεράσματα δικά σας...

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Όταν οι κτηνίατροι, που σπούδασαν να φροντίζουν τα ζώα, θεωρούν τα πουλάκια πλάσματα, που δεν αξίζουν να ασχοληθούν μαζί τους, γιατί οι επιχειρήσεις να δείξουν ευαισθησίες του τύπου "δεν έχω ζώα στο μαγαζί μου"; Το μεγάλο ερώτημα με τα πετ-σοπς είναι αυτό, για το οποίο υπάρχει άλλο θρεντ: Τί γίνονται τα ζωάκια που δεν πωλούνται. Εμένα αυτό με βασανίζει πιο πολύ από κάθε τι μόλις τα βλέπω στα κλουβιά

(Το χαρτόκουτο, ας μην το συζητάμε, είναι αφέλεια, μπορεί να τα σκοτώνουν, αλλά, να γίνεται στα κρυφά, εκεί θέλω να βρεθεί κάποιος να μαρτυρήσει επωνύμως).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν πρόκειται για είδη που πωλούνται νόμιμα ως κατοικίδια, τότε προφανώς και θα πωλούνται μέσω πετ σοπ και θα τα αγοράζουν από εκεί οι ενδιαφερόμενοι.Αλλα για να παρεις π.χ ενα χαμστερ,πουλακι,ψαρι,ιγκουανα ή δεν ξερω εγω τι αλλο τι θα κανεις?δεν θα πας σε πετ σοπ?που θα τα βρει αυτα ενας καθημερινος ανθρωπος?
Αλλά έχε υπόψη σου ότι τα περισσότερα εξωτικά είδη διακινούνται παράνομα, καθώς δεν επιτρέπεται ούτε η αφαίρεσή τους από το φυσικό τους περιβάλλον, ούτε η εισαγωγή τους σε τρίτες χώρες, ούτε βέβαια η διατήρησή τους από ιδιώτες ως κατοικίδια.
Δεν συμφωνώ. Το μεγάλο θέμα με τα πετ σοπ δεν είναι ούτε για τα 10 ζωάκια που ζουν σε -απαράδεκτες, όντως- συνθήκες στις βιτρίνες τους, ούτε για τα 2-3 που δεν θα πουληθούν και ποιος ξέρει πού θα καταλήξουν. Το μεγάλο θέμα είναι τα εκατοντάδες ή και χιλιάδες ζώα που δεν φαίνονται πουθενά, αυτά που "παράγουν το εμπόρευμα". Αυτά που περνάνε τη ζωή τους σε τρισάθλιες συνθήκες, αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και πεθαίνουν από πείνα, αρρώστιες και εξάντληση που οφείλονται στις συνθήκες διαβίωσής τους και στην εξάντλησή τους από τις απανωτές εγκυμοσύνες και γέννες.Το μεγάλο ερώτημα με τα πετ-σοπς είναι αυτό, για το οποίο υπάρχει άλλο θρεντ: Τί γίνονται τα ζωάκια που δεν πωλούνται. Εμένα αυτό με βασανίζει πιο πολύ από κάθε τι μόλις τα βλέπω στα κλουβιά![]()

Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μάλλον εννοέις δεν τα χαρίζουμε γιατί να τα χάριζε λογικό θα ήταν...![]()
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν πρόκειται για είδη που πωλούνται νόμιμα ως κατοικίδια, τότε προφανώς και θα πωλούνται μέσω πετ σοπ και θα τα αγοράζουν από εκεί οι ενδιαφερόμενοι.
Αλλά έχε υπόψη σου ότι τα περισσότερα εξωτικά είδη διακινούνται παράνομα, καθώς δεν επιτρέπεται ούτε η αφαίρεσή τους από το φυσικό τους περιβάλλον, ούτε η εισαγωγή τους σε τρίτες χώρες, ούτε βέβαια η διατήρησή τους από ιδιώτες ως κατοικίδια.
Δεν συμφωνώ. Το μεγάλο θέμα με τα πετ σοπ δεν είναι ούτε για τα 10 ζωάκια που ζουν σε -απαράδεκτες, όντως- συνθήκες στις βιτρίνες τους, ούτε για τα 2-3 που δεν θα πουληθούν και ποιος ξέρει πού θα καταλήξουν. Το μεγάλο θέμα είναι τα εκατοντάδες ή και χιλιάδες ζώα που δεν φαίνονται πουθενά, αυτά που "παράγουν το εμπόρευμα". Αυτά που περνάνε τη ζωή τους σε τρισάθλιες συνθήκες, αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και πεθαίνουν από πείνα, αρρώστιες και εξάντληση που οφείλονται στις συνθήκες διαβίωσής τους και στην εξάντλησή τους από τις απανωτές εγκυμοσύνες και γέννες.![]()
Ήθελα να σε ρωτήσω... σχετικά με αυτό που λες για τις γέννες, δεν μου φαίνεται σωστό, επειδή στη φύση οι λύκοι και τα αγριόσκυλα γεννάνε κάθε φορά που έχουν οίστρο. Δεν νομίζω ότι οι απανωτές γέννες είναι τόσο εξαντλητικές για τον οργανισμό των ζώων. Είσαι σίγουρη γι' αυτό που λες; Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες περί του θέματος αν δε σου κάνει κόπο
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω επαυξάνοντας!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool