Προς ενημέρωση...(Pet City)

Στην φύση... η μάνα έχει χρόνο να μεγαλώσει σωστά και με ηρεμία τα μικρά. Και μιλάμε για λιοντάρια, τίγρεις, ελέφαντες κλπ κλπ...

Στα puppy mills (κανε μια απλή αναζήτηση στο you tube.. και αν κοιμηθείς σήμερα μπράβο σου:() γεννάνε, ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ, τα παίρνουν απο τις μανάδες πολύ νωρίς, τις ξαναζευγαρώνουν αμέσως πρίν προλάβει ο οραγανισμός να συνέλθει.. χωρίς εξετάσεις, χωρίς έλεγχο τίποτα.. είναι ΜΗΧΑΝΕΣ που γεννάνε...:down:

Με λίγα λόγια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

....Δεν είχα ιδέα.... Φρικτό ....Δεν έχω λόγια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

....Δεν είχα ιδέα.... Φρικτό ....Δεν έχω λόγια...

Τώρα μπορείς και εσύ, να βοηθήσεις, ενημερώνοντας όλους όσους ξέρεις...:/:
Και φυσικά ΜΗΝ ψωνίζουμε απο πετ σοπ με ζώα!!! Γιατί αυτομάτως παράγουμε ζήτηση, και το κακό συνεχίζετε.

Ήθελα να σε ρωτήσω... σχετικά με αυτό που λες για τις γέννες, δεν μου φαίνεται σωστό, επειδή στη φύση οι λύκοι και τα αγριόσκυλα γεννάνε κάθε φορά που έχουν οίστρο. Δεν νομίζω ότι οι απανωτές γέννες είναι τόσο εξαντλητικές για τον οργανισμό των ζώων. Είσαι σίγουρη γι' αυτό που λες; Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες περί του θέματος αν δε σου κάνει κόπο :) Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω επαυξάνοντας!
Στη φύση τα ζώα γεννάνε όντως όποτε έρχονται σε οίστρο. Αλλά λόγω των διαφορετικών συνθηκών της ζωής τους (εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης, στις αλλαγές του καιρού, με όχι σταθερά εξασφαλισμένη τροφή), έρχονται σε οίστρο σπάνια, 1 άντε 2 φορές το χρόνο.
Αν όμως ζουν σε σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο και ταΐζονται τακτικά, μπορούν να γεννήσουν και 3 και 4 φορές το χρόνο, κάθε χρόνο. Αυτό ο οργανισμός τους δεν είναι φτιαγμένος να το αντέχει.
Επιπλέον, πέρα από το θέμα της συχνότητας των τοκετών, αυτά τα ζώα έχουν ελάχιστη έως καθόλου περίθαλψη, ελάχιστο χώρο, κάκιστη υγιεινή. Κανένα ζώο δεν αξίζει τέτοια ζωή.
Τέλος, λόγω της έλλειψης οποιουδήποτε προγεννητικού ελέγχου και προγραμματισμού, τα ζευγαρώματα αυτού του είδους συνήθως διαιωνίζουν ζώα με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες.

Ψάχνοντας για "puppy mills" στο Google θα βρεις πάρα πολλά πράγματα να διαβάσεις. Δες, ας πούμε, εδώ.

Πράγματι, ο μέσος όρος ζωής ενος ζώου σε puppy mill είναι τα πέντε χρόνια.:/: Φταίνε, βέβαια, και οι ελεεινές συνθήκες διαβίωσης και η έλλειψη κτηνιατρικής περίθαλψης, αλλά συχνά τα ζώα απλώς εξαντλούνται από τις αλλεπάλληλες εγκυμοσύνες και τους τοκετούς...

Να απαντήσω και σ' αυτά που ρώτησε η shadowdancer. Αυτά που λέμε για τους σκύλους και τις γάτες ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και για όλα τα άλλα είδη. Βέβαια, είναι αλήθεια πως δεν τα βρίσκεις εύκολα παρά μόνο στα πετ σοπ, ωστό νομίζω πως με λίγο ψάξιμο μπορεί να εντοπίσει κανείς καλούς εκτροφείς. Φυσικά οι περισσότεροι προτιμούν να πουλάνε χοντρική στα πετ σοπ ή σε συλλέκτες (με την καλή έννοια) :P γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει να πουλάνε μόνο σε ιδιώτες. Αλλά σίγουρα δεν θα σου πουν όχι άμα πας.

Τα εξωτικά είδη των πετ σοπ προέρχονται από εκτροφεία και πωλούνται νόμιμα. Η παράνομη διακίνηση μάλλον γίνεται από μεσίτες και εισαγωγείς, αν και έχουν γίνει καταγγελίες για πετ σοπ που είχαν βάλει στις βιτρίνες μαϊμουδάκια κ.λπ. Αλλά γενικά, δεν νομίζω πολλά απ' αυτά τα είδη να καταλήγουν στις βιτρίνες ή στις αγγελίες. Πρέπει να απευθυνθείς σε άλλα κυκλώματα για να τα βρεις.:|

Τις προάλλες έψαχνα μία τροφούλα για το γατάκο μας, και πήγα σε ένα πετ σοπ της Νέας Σμύρνης όπου και μένω, το οποίο λέγεται Φωλιά του Τσίνο. Η κυρία που το έχει, έχει στη βιτρίνα γατάκια σε ένα μεγάλο κλουβί με κορμό και παιχνιδάκια. Εϊδα δύο πανέμορφα γατάκια φουντωτά και έτσι από περιέργεια (ενώ δεν ψωνίζω ποτέ από εκεί) την ρωτάω: Τα χαρίζετε? Και μου λέει: Καλά μιλάς σοβαρά? Ξέρεις τι είναι αυτά? Ημίαιμα περισικά! Και της λέω και τι θέλετε να πείτε με αυτό? Και μου λέει ΦΥΣΙΚΑ και τα χαρίζουμε. Εάν θες υπάρχει και ένα ξανθό το οποίο δεν είναι ράτσα και το δωρίζουμε! (α και από αυτό να βγάλει η βλαμένη λεφτά, ενοώντας δωρίζουμε ενοεί πληρώωουμε ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ 40 ευρώ για τα εμβόλιά του!) Παιδιά τι να πω, τα συμπεράσματα δικά σας...

Κι εγώ Ν. Σμύρνη μένω και ξέρω ότι το συγκεκριμένο πετ σοπ πουλάει και γατάκια και σκυλάκια, ράτσας συνήθως. Τα γατάκια τα έχει στο μαγαζί, τα κουταβάκια μου έχουν πει ότι είναι με τη μαμά τους και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα δει. Κατ'αρχήν να πω ότι είμαι κατά της πώλησης ζώων σε μαγαζιά ως εμπόρευμα! Από την άλλη, χωρίς να είμαι τακτική πελάτισσα στη Φωλιά του Τσίνο, (ένα κρεβατάκι έχω ψωνίσει και πήγε για πλύσιμο κατευθείαν από την τσιγαρίλα), οφείλω να αναγνωρίσω ότι τα ζώα που φιλοξενούν τα προσέχουν (προσωπική εμπειρία με τη Μπουμπού) και τα έχουν σε αξιοπρεπούς μεγέθους κλουβιά. Επίσης, για την πώληση του ημίαιμου, αν και διαφωνώ, θεωρώ θετικό το ότι έτσι μπορεί να βρει σπίτι ένα γατάκι που θα ήταν στο δρόμο. [Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι που δεν είναι πραγματικοί φιλόζωοι αν κάτι το πληρώσουν του δίνουν μεγαλύτερη αξία.:down::down::down:]

Όμως, αναγκάζεσαι να πας κάποιες φορές, όπως η αδελφή μου ,που έφτασε στο πετ-σίτυ στη Λ.Κηφισίας για να δει ο κτηνίατρος το καναρίνι της, γιατί δεν βρήκαμε γιατρό στο Χαλάνδρι να ασχολείται με πουλάκια!!!!:mad:

Άσχετο με το θέμα, αλλά για επόμενη φορά να ξέρεις ότι στο Χαλάνδρι έχετε πια πολύ καλό πτηνίατρο, θα σου στείλω pm.

Το ίδιο μου κάνει και αυτά ψυχούλες είναι,σε ποιο πουλί αρέσει να ζει σε κλουβί και γενικά σε ποιο πλάσμα;

Ξέρω ότι το καναρίνι δε μπορεί να ζήσει ελεύθερο ... Τουλάχιστον όχι το καναρίνι που έχει δεκάδες προγόνους σε αιχμαλωσία, είναι καταδικασμένο γιατί δε μπορεί να βρει την τροφή του! Αλλά τουλάχιστον του οφείλουμε μια ποιότητα ζωής και μια στοιχειώδη φροντίδα!
Ειδικά όταν έχουν τα χαμστεράκια έξω στον ήλιο να δει ο κόσμος το εμπόρευμα, μπαίνω μέσα και κάνω καυγά! Τα πουλάς που τα πουλάς και σου δίνουν φαί να ταΐσεις την οικογένειά σου, μπες στον κόπο να μάθεις ότι είναι νυκτόβια και έτσι τα σκοτώνεις!!! :mad::mad::mad:

Αχχ κοριτσια εχει το Pet City στη Νεα ερυθραια ενα τεραστιο, πολυχρωμο παπαγαλο ο οποιος απο το αγχος του - απο οτι εχω διαβασει σχετικα - εχει βγαλει ολα τα φτερα του. Μονο το κεφαλι εχει πια φτερα, και το κορμακι του ειναι γυμνο....ειναι τοσο λυπηρο να το βλεπεις.

Αχχ κοριτσια εχει το Pet City στη Νεα ερυθραια ενα τεραστιο, πολυχρωμο παπαγαλο ο οποιος απο το αγχος του - απο οτι εχω διαβασει σχετικα - εχει βγαλει ολα τα φτερα του. Μονο το κεφαλι εχει πια φτερα, και το κορμακι του ειναι γυμνο....ειναι τοσο λυπηρο να το βλεπεις.

Και τι να κάνεις? Να πληρώσεις για να το σώσεις και αφού χαλάσεις μια περιουσία σε κτηνιάτρους να σου πεθάνει και να κλαις? Και μετά θα πουν αυτοί, ωραία, μοσχοπουλιούνται ακόμα και τα άρρωστα, φέρτε κι άλλα!

Και τι να κάνεις? Να πληρώσεις για να το σώσεις και αφού χαλάσεις μια περιουσία σε κτηνιάτρους να σου πεθάνει και να κλαις? Και μετά θα πουν αυτοί, ωραία, μοσχοπουλιούνται ακόμα και τα άρρωστα, φέρτε κι άλλα!
Με πιανει η καρδια μου που τα βλεπω ετσι..αλλα ναι δεν μπορω να τα αγορασω, και συμφωνω οτι αν αγοραζεις το μονο που κανεις ειναι να ''ανανεωσουν τη παρτιδα''. Γιαυτο μακρια απο το πετ city, και πηγαινω 1 στενο πιο κατω - σχεδον απεναντι δηλαδη - σε ενα της γειτονιας που εχει και καλυτερες τιμες, αλλα και οι πωλητες σε αναγνωριζουν και σε χαιρετουν ,χαμογελωντας απο τη καρδια τους.:up::up::up:

Κι εγώ σκεφτόμουν να πάω αν καμιά φορά με βγάλει ο δρόμος για κανένα παιχνιδάκι που μπορεί να έχει μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά είδα το θέμα αυτό και άλλαξα γνώμη! Η Μπουμπού θα πρέπει να αρκεστεί σε μικρή ποικιλία για το καλό των συγγενών της!:) Πάντως στη Ν. Σμύρνη δεν έχω αντοπίσει πετ σοπ που να μην έχει τίποτα από ζωάκια. Όλα όσα έχω επισκεφτεί όλο κάτι φέρνουν κατά καιρούς!

Κι εγώ σκεφτόμουν να πάω αν καμιά φορά με βγάλει ο δρόμος για κανένα παιχνιδάκι που μπορεί να έχει μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά είδα το θέμα αυτό και άλλαξα γνώμη! Η Μπουμπού θα πρέπει να αρκεστεί σε μικρή ποικιλία για το καλό των συγγενών της!:) Πάντως στη Ν. Σμύρνη δεν έχω αντοπίσει πετ σοπ που να μην έχει τίποτα από ζωάκια. Όλα όσα έχω επισκεφτεί όλο κάτι φέρνουν κατά καιρούς!
Να σου πω κατι? σιγα την ποικιλια που εχει :down::down: πιο πολυ μου αρεσουν αυτα που φερνει το carefour - ποντικακια, μπαλιτσες κτλ. οκ δεν φερνει ονυχοδρομια, αλλα αυτα μπορεις να τα βρεις κ σε αλλα πετ σοπ.:up:

Να σου πω κατι? σιγα την ποικιλια που εχει :down::down: πιο πολυ μου αρεσουν αυτα που φερνει το carefour - ποντικακια, μπαλιτσες κτλ. οκ δεν φερνει ονυχοδρομια, αλλα αυτα μπορεις να τα βρεις κ σε αλλα πετ σοπ.:up:

Αλήθεια? Δεν ξέρω γιατί δεν έχω πάει! Ωραία, έχω carrefour κοντά στη δουλειά! Αν και το carrefour και αν είναι πολυεθνική αλυσίδα που εκμεταλλεύεται τους υπαλλήλους της! Νομίζω ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου και να πάμε κάποιον κακό θα ενισχύσουμε, δεν τη γλιτώνουμε!:hmm::hmm::hmm:

Αλήθεια? Δεν ξέρω γιατί δεν έχω πάει! Ωραία, έχω carrefour κοντά στη δουλειά! Αν και το carrefour και αν είναι πολυεθνική αλυσίδα που εκμεταλλεύεται τους υπαλλήλους της! Νομίζω ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου και να πάμε κάποιον κακό θα ενισχύσουμε, δεν τη γλιτώνουμε!:hmm::hmm::hmm:
Ενα αλλο σουπερ μαρκετ που φερνει αρκετα πραγματακια ειναι ο Σκλαβενητης;).

Εγώ ποτέ δεν έχω ψωνίσει σε Pet City από παλιά το θεωρούσα φρικτό...Προσπαθώ να πηγαίνω στη γειτονιά μου. παλιά πήγαινα σε έναν ιατρό στο Παγκράτι (που φυσικά τον κόψαμε μετά από συμβάν) και αυτός έφερνε και μερικά παιχνιδάκια και λουκουμάκια για τα μωρά μας. τώρα ψωνίζουμε συνήθως από το πετ σοπ στιν αρχή της Ομήρου, για όσους είναι από Ν. Σμ. Η κοπέλα με το παιδί που το δουλεύουν σώσανε έναν γατούλη από την απέναντι πολυκατοικία που χτιζότανε από βέβαιο θάνατο, καθώς το είχανε περικυκκλώσει σκύλοι και αυτό έσκουζε...Τον πήρανε στο μαγαζί και τον έχουν άρχοντα! Είναι πανέμορφος...Επίσης είναι φοβεροί σανάνθρωποι και πολύ καλοσυνάτοι. Μία άλλη εναλλακτική είναι να ψωνίζουμε από online πετ σοπ. Βρήκα πρόσφατα ένα καλό culpret.gr αλλά δεν ξέρω μήπως στο κατάστημα που διατηρούν έχουν ζωάκια:hmm:

Εγώ ποτέ δεν έχω ψωνίσει σε Pet City από παλιά το θεωρούσα φρικτό...Προσπαθώ να πηγαίνω στη γειτονιά μου. παλιά πήγαινα σε έναν ιατρό στο Παγκράτι (που φυσικά τον κόψαμε μετά από συμβάν) και αυτός έφερνε και μερικά παιχνιδάκια και λουκουμάκια για τα μωρά μας. τώρα ψωνίζουμε συνήθως από το πετ σοπ στιν αρχή της Ομήρου, για όσους είναι από Ν. Σμ. Η κοπέλα με το παιδί που το δουλεύουν σώσανε έναν γατούλη από την απέναντι πολυκατοικία που χτιζότανε από βέβαιο θάνατο, καθώς το είχανε περικυκκλώσει σκύλοι και αυτό έσκουζε...Τον πήρανε στο μαγαζί και τον έχουν άρχοντα! Είναι πανέμορφος...Επίσης είναι φοβεροί σανάνθρωποι και πολύ καλοσυνάτοι. Μία άλλη εναλλακτική είναι να ψωνίζουμε από online πετ σοπ. Βρήκα πρόσφατα ένα καλό culpret.gr αλλά δεν ξέρω μήπως στο κατάστημα που διατηρούν έχουν ζωάκια:hmm:
Δεν ειδα φορμα ομως οπου μπορεις να παραγγειλεις απο το ιντερνετ, και δεν εχει και τιμες....:hmm:

Από το ίδιο ψωνίζουμε, εκεί στην αρχή της Ομήρου! Ξέρεις ότι έσωσαν και τα σκυλιά που δεν ήθελε πια το αστυνομικό τμήμα γιατί του χαλούσαν τη μόστρα? Τον Μαξ 14 ετών και ένα μαυρούλη που η αστυνομία θα τους έδινε στη φιλοζωική (μάλλον για ευθανασία)! Είναι όντως καλά παιδιά. Πολύ παλιά που ψώνιζα για τις χελώνες μου είχα δει που είχαν κουταβάκι σε κλουβί, αλλά ήταν πολύ παλιά. Δεν έχω δει το γάτο-άρχοντα!!! Έχω μπανίσει όμως ένα ονυχοδρόμιο για τη δικιά μου...Πάλι έξοδα!;)

Βρήκα πρόσφατα ένα καλό culpret.gr αλλά δεν ξέρω μήπως στο κατάστημα που διατηρούν έχουν ζωάκια:hmm:

Όχι, δεν έχουν ζώα...το ξέρω το κατάστημα. Κάνουν κυρίως εισαγωγή προϊόντων για κατοικίδια από το εξωτερικό. Αν θες να μάθεις τιμή για κάτι, στείλε μου ΠΜ να το κοιτάξω γιατί έχω κωδικό;)

Άσε προχτες είχα πάει και έψαχνα ένα ονυχοδρόμιο και εγώ! Είδες εκείνο το κόκκινο??? Έβαλα τη Σοφία και άνοιξε τον κατάλογο να μου δείξει και άλλα! Είναι φοβερά παιδιά, η Σοφία έχει 3 σκυλιά σπίτι (μπορεί να έχει πάρει και κάποιο από αυτά που μου λες από Αστυνομία), τον άρχοντα του έχουν παραχωρήσει και τον κάτω όροφο του μαγαζιού όπου του έχουν βάλει ένα ονυχοδρόμιο πόσα τετραγωνικά! χαχα! Είναι λευκός-γκρι, τον λένε Λούη και έχει κοντό γυαλιστερό τρίχωμα! Τρελό παιδί! Σε αυτό πάω...Υπάρχει και ένα στην Βούλα/Βάρη που έχει μόνο τροφές και αξεσουάρ (πολύ πιο χαμηλές τιμές παιδιά...) και δεν πουλάει δείγμα από ζωάκια, τίποτα! Είναι κοντά στο Βασιλόπουλο, στο δρόμο που πάει αεροδρόμιο!

Από το ίδιο ψωνίζουμε, εκεί στην αρχή της Ομήρου! Ξέρεις ότι έσωσαν και τα σκυλιά που δεν ήθελε πια το αστυνομικό τμήμα γιατί του χαλούσαν τη μόστρα? Τον Μαξ 14 ετών και ένα μαυρούλη που η αστυνομία θα τους έδινε στη φιλοζωική (μάλλον για ευθανασία)! Είναι όντως καλά παιδιά. Πολύ παλιά που ψώνιζα για τις χελώνες μου είχα δει που είχαν κουταβάκι σε κλουβί, αλλά ήταν πολύ παλιά. Δεν έχω δει το γάτο-άρχοντα!!! Έχω μπανίσει όμως ένα ονυχοδρόμιο για τη δικιά μου...Πάλι έξοδα!;)

Ευχαριστώ πολύ! Κοιτούσα για ονυχοδρόμιο με ορόφους, μάλλον Χριστούγεννα γιατί τώρα δεν παίζει τίποτα από λεφτά. Έχει πάρα μα πάρα πολλά...είμαι και αναποφάσιστη, να δω πως θα βγάλω άκρη. Το θέλω για τα γατόνια μου τα μεγαλύτερα που δεν έχουν:(

Όχι, δεν έχουν ζώα...το ξέρω το κατάστημα. Κάνουν κυρίως εισαγωγή προϊόντων για κατοικίδια από το εξωτερικό. Αν θες να μάθεις τιμή για κάτι, στείλε μου ΠΜ να το κοιτάξω γιατί έχω κωδικό;)

Ευχαριστώ πολύ! Κοιτούσα για ονυχοδρόμιο με ορόφους, μάλλον Χριστούγεννα γιατί τώρα δεν παίζει τίποτα από λεφτά. Έχει πάρα μα πάρα πολλά...είμαι και αναποφάσιστη, να δω πως θα βγάλω άκρη. Το θέλω για τα γατόνια μου τα μεγαλύτερα που δεν έχουν:(

Αν θες βοήθεια, πες μου;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back