Προσδιορισμός ηλικίας γατιού

johnalepou

Νεοφερμένο μέλος

Ο johnalepou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γεια σας παιδια! Βρηκα ενα γατάκι και το πηρα για λιγο μεχρι να του βρω σπιτι. Μπορειτε απο τις φωτο να μου πειτε ποσο εβδομαδων ειναι? Πανω απο μηνα ε? Δεν χρειαζεται ειδικο γαλα φανταζομαι οπως λετε σε αλλα σημεια του φορουμ,σωστά? Ευχαριστω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC0051612.JPG
    DSC0051612.JPG
    32,8 KB · Εμφανίσεις: 176
  • DSC00533444.JPG
    DSC00533444.JPG
    32,7 KB · Εμφανίσεις: 152
Καλησπέρα και καλως ήρθες στο σάιτ:) . Το γατάκι σύμφωνα με την εμπειρία μου το κάνω για 45 ημερών. Όχι δεν χρειάζεται πλέον ειδικό γάλα ούτε μπιμπερό. Πάρτου ξηρά τροφή kitten ή junior που μπορείς να βρεις εύκολα στο σούπερ μάρκετ. Στην αρχή μούσκεψέ τις κροκέτες με νερό. Όταν αρχίσει να τις τρώει και να τις συνηθήζει δώστου τις σκέτες. Καλή τύχη με το γατάκι:up: !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πρεπει να ειναι γυρω στον 1 1/2 μηνων παρτου κροκετες για γατακια

Ευχαριστω πολυ! Στην βεραντα κανει να το αφηνω ή υπαρχει ακομα κινδυνος να πεσει?

σιγουρα υπαρχει κινδυνος να πεσει τα μικρα ειναι τοσο περιεργα που δεν νιωθουν τον κινδυνο κ κανουν παρατολμα πραγματα

και εμενα μου εριξαν στην αυλη μου μια σακουλα με κατι μικρα γατακια που πρεπει να ειναι τορα περιπου 2 μηνων και μολις τα εριξαν αμεσως αρχισαν να ψαχνουν ολο το σπιτι μου αλλα ακομα και του γιτονα στον αποπανω οροφο:)

Παιδια φραξτε τα μπαλκονια με πλαστικο προστατευτικο μη πεσοουν κατω εξερευνωντας και μαθετε τα να πηγαινουν να κοιμουνται σε μαι φωλιτσα η καποιο συγκεκριμένο μέρος

και εγω σιμφωνω μαζι σου αλλα παωτα βρισκουν εξοδο αυτα

κατι οσον αφορα την ηλικια, ξερει κανεις πως ο γιατρος κοιταζοντας τα δοντακια του γατιου καταλαβαινει την ηλικια??
τι κολπο ειναι αυτο???
μπορουμε να το μαθουμε???:hmm:

Βρήκα αυτά σε ένα σάιτ
Οι όποιες διορθώσεις ευπρόσδεκτες.

2-4 εβδομάδες: βγαίνουν οι βρεφικοί κοπτήρες
3-4 εβδ.: βρεφικοί κυνόδοντες
4-6 εβδ.: βρεφικοί προγόμφιοι
8 εβδ: έχουν εμφανιστεί όλα τα πρώτα δοντάκια
3,5-4 μήνες: βγαίνουν οι μόνιμοι κοπτήρες
4-5 μήνες: μόνιμοι κυνόδοντες, προγόμφιοι και γόμφιοι(τραπεζίτες)
5-7 μήνες: έχουν εμφανιστεί όλα τα μόνιμα δοντάκια
1 έτος: δόντια λευκά και καθαρά
1-2 έτη: δόντια υπόλευκα με λίγη πέτρα (κιτρίνισμα) στα πίσω δόντια
3-5 έτη: μεγαλύτερη συγκέντρωση πέτρας σε όλα τα δόντια. Σημάδια φθοράς
5-10 έτη: μεγαλύτερα σημάδια φθοράς. Ασθένειες. Ορατή αλλοίωση του χρώματος (; pigment στο πρωτότυπο) των ούλων.
10-15 έτη: Μεγάλη φθορά και μεγάλη συγκέντρωση πέτρας. Μπορεί να λείπουν κάποια δόντια.

Συμπέρασμα @mimikaki: δεν μπορούμε να το μάθουμε!:P

πραγματικα ολοκληρη επιστημη!!!!
πρεπει να εισαι τουλαχιστον οδοντιατρος για να ξερεις το καθε ενα δοντι με την ονομασια του!!!
ευχαριστω anyway ruko!:P

εχω ενα βιβλιο μπροστα μου που λεει οτι το γατακι:

μιας ημερας εχειελαχιστο ελενχο των κινησεων και δεν βλεπει

δεκα ημερων τα ματια του ανοιγουν στην δεκατη ημερα τα ματια τους

τριων εβδομαδων το γατακι αρχιζει να περπαταει και μπορει να φαει στερεα τροφη

πεντε εβδομαδων το γατακι τρεχει και ισορροπει καλα

οκτω εβδομαδων το γατακι θα εχει κοινωνικοποιηθει με τα αδελφια του και με αλλα κατοικιδια.

πιστευω πως ολλα αυτα να σε βοηθισαν λιγο

Αχ τι τέλειο γατάκι!!!!!!!!:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
Να σου ζήσει!
Είναι ακριβώς έτσι όπως φαντάζομαι τους δικούς μου μωρά(και τους δυο τους πήρα 3+ μηνών)!
Και εγώ πιστεύω πως είναι 1 1/2 μηνός.
Οπωσδήποτε να βάλεις κάποιο προστατευτικό στο μπαλκόνι γιατί οι γάτες μέχρι 5-6 μηνών (κάπου το διάβασα αυτό) δεν έχουν καλή αίσθηση του ύψους και υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν! Θέλει λίγο παραπάνω προσοχή τώρα που είναι μωρουλάκι!
Σχετικά με το φαγητό συμφωνώ με αυτά που σου είπαν...να του πάρεις φαγητό για μικρά γατάκια! Α...και σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, μη του δίνεις γάλα γιατί μπορεί να του προκαλέσει διάρροια.

To Φριξάκι μου είναι σαν δίδυμο αδελφάκι του και την Κυριακή έκλεισε την έκτη εβδομάδα του :) , οπότε, όπως λένε και τα παιδιά, πρέπει να είναι ενάμιση μήνα :) . Το δικό μου δεν τρώει κροκέτες ακόμη, ούτε στεγνές, ούτε με γάλα ή νερό και έτσι του δίνω Pro Plan Kitten Mousse και το εξαφανίζει :) . Σε καμία περίπτωση μην το αφήσεις στο μπαλκόνι γιατί το δικό μου εδώ και λίγες μέρες κάνει κάτι τρελά ακροβατικά μέσα στο σπίτι! Να το χαίρεσαι!!!

Ευχαριστω παιδια,ομως ψαχνω καποιο σπιτι για να το δωσω. Αν ξερετε καποιον Θεσνικη που ενδιαφερεται... Ειναι πολυ ομορφο και πεντακαθαρο για να καταληξει στο δρομο!

Δόντια και γατάκια

με αφορμη τα απειρα γατακια που βρισκουμε μηπως ξερει κανεις την αντιστοιχια δοντια και ηλικιας?Σε ποσες μερες βγαζουν ποια κτλ:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω αρχείο ....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

myrtos, συγχώνευσα το μήνυμά σου με το υπάρχον θέμα. Αν κοιτάξεις λίγο παραπάνω θα δεις κάτι που είχα βρει σε ένα σάιτ.
Αν καταλάβεις τίποτα, πες μου και μένα.:P:P

myrtos, συγχώνευσα το μήνυμά σου με το υπάρχον θέμα. Αν κοιτάξεις λίγο παραπάνω θα δεις κάτι που είχα βρει σε ένα σάιτ.
Αν καταλάβεις τίποτα, πες μου και μένα.:P:P

σε ευχαριστώ! θα μελετησω και θα βγαλω ανακοινωση.Αν αργησω απλα δεν θα εχω καταλαβει:P:P

κοπτηρες ειναι τα δοντια αναμεσα στους κυνοδοντες , μετα τους κυνοδοντες αρχιζουν οι προγομφιοι και μετα οι γομφιοι:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back